NY Islanders – Pittsburgh 5:3 (kon.) | Calgary – Toronto 3:0 (kon.) | Los Angeles – San Jose 1:4 (kon.)
konec
Calgary Flames
3:0 (3:0, 0:0, 0:0)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 01.12.2016, 02:40 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání ve Scotiabank Saddledome v Calgary sledovalo 19 289 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (05:17:50)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Calgary Flames

    Michael Frolík 0+1, 3 střely, čas na ledě 18:44

    Toronto Maple Leafs

    Roman Polák 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:44
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Chad Johnson (CGY) 39 zák., 0 gólů, 100%
    2. Freddie Hamilton (CGY) 1+0
    3. Kris Versteeg (CGY) 1+0
     
    Dnešní malé kanadské derby je minulostí a dva body si za vítězství 3:0 připisuje domácí Calgary. To těžilo již z první třetiny, kdy se během úvodních 49 sekund dostalo do dvoubrankového vedení a v 16. minutě navíc další trefou navýšilo skóre na 3:0. Ve zbytku utkání jsme sice viděli několik velmi dobrých šancí, ale především domácí brankář Chad Johnson se vyznamenal a ze 39 střel neinkasoval ani jednou. Pro aktuální jedničku Calgary je to tedy třetí nula z posledních osmi zápasů, do kterých Johnson nastoupil.

    Střely na bránu po 3. třetině

    CGY – 29 (10, 13, 6)
    TOR – 39 (12, 13, 14)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Zřejmě posledním zakončením teď Zajcev minul Johnsonovu bránu. Utkání pomalu spěje do závěrečných vteřin a na skóre už se s největší pravděpodobností nic nezmění.
     
    59:22
    Dvě marné snahy o přechod přes neutrální zónu vracejí puk k Enrothovi. Zdá se, že Chad Johnson dnes opravdu udrží nulu.
     
    58:57
    Znovu je puk až za Enrothovou svatyní. Tentokrát se ale nejednalo o zakázané uvolnění a Toronto musí zpět do svého pásma.
     
    58:17
    Mitchell Marner si skvěle sjel před bránu, nicméně Johnson na jeho teč přihrávky z levé strany dokázal zareagovat. Poté je domácím odpískán icing.
     
    57:52
    Střela Nikity Zajceva byla zablokována ještě před Johnsonem, ale poté se k puku dostal Bozak, jenž zblízka trefil opět jen domácího gólmana.
     
    57:09
    Rozehrávka se nyní domácím hokejistům příliš nepovedla. Puk si to totiž namířil přímo přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
     
    56:46
    Mikael Backlund se pokusil za každou cenu udržet útočné pásmo, avšak nahozením od modré čáry poslal puk do ochranné sítě. Čas na poslední komerční přestávku.
     
    56:04
    Naopak se nyní hraje až před Enrothem. Ten sice nemusel zasahovat, ale Calgary rozhodně není týmem, který by potřeboval vsítit branku.
     
    54:56
    Již několik desítek vteřin se nepřerušovalo. Hra má nyní velký spád, ale to hostům zřejmě moc nevyhovuje, neboť čas se krátí a Toronto by spíše potřebovalo obsadit útočné pásmo.
     
    54:15
    Domácí se rychle vydali do přečíslení. Zablokovaná přihrávka se snášela do brankoviště a Versteeg už pak ze vzduchu zakončil pouze do Enrotha.
     
    53:14
    Další pokus Van Riemsdyka končí na pozorném Johnsonovi. Domácí brankář dnes pochytá asi úplně všechno.
     
    53:01
    James van Riemsdyk si výborně vyměnil kotouč s Nylanderem a sám poté zakončoval z hranice brankoviště! Johnson byl opět připraven.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 1. F. Hamilton (Ferland, Engelland), 1. Versteeg (Monahan, Brouwer), 16. Stajan (Frolík, Chiasson)


    Calgary Flames: Ch. Johnson (Elliott) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Jokipakka, Engelland – Tkachuk, Backlund, Frolík – Versteeg, Monahan, Brouwer – S. Bennett, Stajan, Chiasson – Ferland, F. Hamilton, Hathaway.
    Toronto Maple Leafs: Enroth (Andersen) – Rielly, N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Hunwick, R. Polák – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – Hyman, Matthews, Co. Brown – Komarov, Kadri, Sošnikov – M. Martin, W. Nylander, Ben Smith.

    Rozhodčí: Ian Walsh, Wes McCauley – Mark Wheler, Shane Heyer

    Diváci: 19 289
    bahis siteleri