Valladolid – Real Sociedad 1:3 (kon.) | Huesca – Las Palmas 2:2 (kon.) | Tarragona – Alavés 0:3 (kon.)
Santander – Ath. Bilbao 1:2 (kon.)
konec
Racing Santander
1:2 (1:2)
Athletic Bilbao
Čtvrtek 01.12.2016, 22:00 • Campos de Sport de El Sardinero, Santander • Španělský pohár • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Hezký den. Co nejsrdečněji vítám všechny příznivce dobrého fotbalu u sledování duelu čtvrtého kola španělského poháru Copa del Rey, ve kterém Racing Santander přivítá na svém trávníku favorizovanýAthletic Bilbao. Začínáme ve 22 hodin!
     
    RACING SANTANDER

    Severošpanělský celek momentálně působí až ve třetí nejvyšší soutěži, která nese název Segunda B. V ní patří svěřencům Ángela Viadera druhá příčka za suverénním celkem Cultural Leonesa, která vede tabulku o osm bodů a v úterý si – byť s neslavným výsledkem – zahrála proti slavnému Realu Madrid. Racing odehrál obě dosavadní kola Copy del Rey na domácím hřišti, když postupně odklidil z cesty Llagosteru a Amorebietu. Od čtvrtého kola se ale zápasy hrají systémem doma – venku a Santanderští už rozhodně nebudou favority.
     
    ATHLETIC BILBAO

    Bilbao totiž patří ve Španělsku mezi zaručené značky úspěchu, z finančních trablí se baskický celek před pár lety vyhrabal a nyní se znovu pohybuje v horních příčkách tabulky. Athletic je tradičně silný především v Evropské lize, ve které si i letos zajistil postup do jarní fáze, a to především díky nestárnoucímu snajprovi Aritzi Adurizovi. Athletic má za sebou těžký pondělní duel na hřišti dalekého Las Palmas (3:1 pro celek z Kanárských ostrovů), tak se nechme překvapit, jakou sestavu dnes Ernesto Valverde nasadí.
     
    Úvodní sestavy:

    Racing Santander: Domínguez – Llorca, Santamaría, Córcoles, Gándara – Coulibaly, Peña, Pena – Gómez, Cobo, Aquino.
    Náhradníci: Quintana, Somavilla, Crespo, Puerto, Castañeda

    Athletic Bilbao: Iraizoz – Elustondo, Bóveda, Etxeita, Saborit – Laporte, Raúl García – Susaeta, Eraso, Vesga – Aduriz.
    Náhradníci: Iturraspe, Muinaín, Kepa, Sabin, Yeray Álvarez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hra je přerušena, jelikož Etxeita si nedovoleným způsobem vyšlápl na Daniho Aquina, který má za sebou mimo jiné angažmá za rezervu Atlética Madrid.
     
    3
    Susaetův centr do pokutového území odhlavičkoval Samuel Llorca do autu, vhazování z pravé strany se ujme Eneko Bóveda.
     
    4
    V úvodních pasážích zápasu je hra hodně rozkouskovaná. Svěřenci Ernesta Valverdeho nyní o balon přišli a vhazovat bude Racing.
     
    5
    Francouzský legionář Coulibaly zůstal ležet na trávníku po vzdušném souboji se svým krajanem Laportem, nicméně zdá se, že bude v pořádku.
     
    6
    Aritz Aduriz si uvědomil, že by hrál z ofsajdu, a tak se do hry nezapojil. A dobře udělal, Llorca totiž poté zakopl míč jen do autu.
     
    7
    Mikel Santamaría se drží za obličej po vzdušném souboji se zkušeným Adurizem, který si v souboji pomohl loktem, ale ani Santamaría si nepočínal zrovna čistě.
     
    8
    Nákop brankáře Domíngueze ke Coulibalymu nedoletěl, defenzíva Athleticu ale odvrátila míč do autu, a tak bude třetiligový celek vhazovat.
     
    10
    Aritz Aduriz se hezkou kličkou zbavil Peny a navedl si míč na střed hřiště, pak jej ale od balonu čistě odstavil Coulibaly.
     
    11
    Deset minut hry je za námi a zatím sledujeme vcelku vyrovnané utkání, třetiligový outsider proti movitému rivalovi z Bilbaa na začátku zápasu rozhodně nehraje třetí housle.
     
    11
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Asi jsem to zakřikl, Athletic se dostává do vedení! Po centru z levé strany se k míči dostal Aymeric Laporte, jehož ránu Domínguez ještě vyrazil, RAÚL GARCÍA se ale z dorážky nemýlil!
    11. Raúl GARCÍA - 0:1
     
    13
    Markel Susaeta si proklestil cestu až do pokutového území, tam ale narazil na Santamaríu, který následně dokázal dostat míč do bezpečí.
     
    14
    Laporteho kolmice adresovaná Adurizovi postrádala přesnost a balon se dokutálel až do Domínguezovy moci.
     
    15
    Peña ukončil trapeen Racingu v rozehrávce odkopem míče na útočnou polovinu, fotbalisté Athleticu už ale zakládají další útočnou akci.
     
    16
    Aritz Aduriz mohl přidat druhý gól Bilbaa. Jeho první střelu ale Domínguez bravurně zlikvidoval a ta druhá skončila na břevně!
     
    17
    Santanderští fotbalisté se proti favoritovi drželi prvních deset minut, nyní už ale Athletic na hřišti naprosto dominuje.
     
    19
    Svěřenci Ernesta Valverdeho nyní trochu uklidnili hru a profesorská rozehrávka se jim vymstila, jelikož hráči v bílých dresech vybojovali autové vhazování.
     
    20
    Álvaro Peña čistým způsobem obral o míč Markela Susaetu, poté se mu ale nepodařilo přihrát kulatý nesmysl žádnému ze svých spoluhráčů.
     
    21
    Mikel Vesga nic nevymýšlel a odkopl balon do autu, domácí se nyní nadechli k chvilkovému tlaku.
     
    23
    Santander právě vstřelil branku!
    Stadion Racingu explodoval radostí, domácím se proti jasnému favoritovi podařilo vyrovnat! Aymeric Laporte nešťastně tečoval Coulibalyho nákop do šestnáctky pouze k JAVIERU COBOVi a devatenáctiletý mladík suverénně vsítil nejdůležitější gól své dosavadní kariéry!
    23. Javier COBO - 1:1
     
    24
    Peña si v hlavičkovém souboji vyšlápl na Saborita, který se ale zdá být v pořádku, a tak můžeme pokračovat ve hře.
     
    25
    Santamaríův nákop na útočnou polovinu skončil jen u Etxeity, od nějž balon putoval až k hostujícímu brankáři, fotbalisté Athleticu se nyní nikam neženou.
     
    26
    Po inkasovaném gólu hosté očividně nejsou ve své kůži, svěřenci Ernesta Valverdeho asi nečekali, že by mohli tak rychle inkasovat.
     
    28
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Vyrovnaný stav vydržel sotva pět minut, Athletic si bere ztracené vedení zpět! Bóveda našel na pravém křídle povedenou kolmicí Susaetu, jehož následný centr doletěl na hlavu RAÚLA GARCÍI a ten nechytatelnou hlavičkou nedal Domínguezovi šanci!
    28. Raúl GARCÍA - 1:2
     
    29
    Pena napálil pouze Etxeitu a tribuny mohutným pískotem reklamují jeho ruku, hra ale plyne vesele dál.
     
    30
    Aquinův centr z levé strany proletěl v prostoru před Gorkou Iraizozem bez povšimnutí, Athletic už zakládá další rychlý protiútok.
     
    32
    Napadající Aduriz dostal pod tlak Mikela Santamaríu, ten si ale nakonec poradil a ze zdánlivě bezvýchodné situace vytěžil autové vhazování.
     
    33
    Markel Susaeta to vzal na sebe z uctivé vzdálenosti, nicméně Domínguez jeho pokus bez potíží vyrazil. Bilbao bude mít k dispozici vhazování.
     
    34
    Hráči v červenobílé kombinaci následně vybojovali svůj první rohový kop v tomto utkání, jehož exekuce se ujme Susaeta.
     
    35
    Domácí se dožadují odpískání pokutového kopu. Laxní Laporte nechal přes sebe projít Peñu a ten po následném kontaktu s brankářem Iraizozem upadl na zem, hra ale plyne dál!
     
    37
    Coulibaly parádní narážečkou uvolnil rozběhnutého Coba, jehož centr ale do šestnáctky neprošel. Diváci znovu pískají, jelikož Saboritovi prošel minimálně hraniční zákrok.
     
    38
    Hra je nyní hodně rozkouskovaná. Fotbalisté Racingu jsou aktivnějším týmem, stále se jim ale nedaří dostat se do zakončení.
     
    39
    Álvaro Peña vybojoval přímý kop, jelikož byl faulován Laportem, poté ale naprosto zbytečně třískl s míčem o míč a začal se nepochopitelně vztekat, za což vyfasoval žlutou kartu.
     
    40
    Domácí působí hodně frustrovaným dojmem, za zbytečné protesty vidí chvilku po Peñovi žlutou kartu i jeho skorojmenovec Pena.
     
    41
    Aritz Aduriz to na sebe vzal z uctivé vzdálenosti, ale jeho rána byla až překvapivě nepřesná. To od kanonýra Adurizova kalibru často nevidíme...
     
    42
    Tribuny reklamují Vesgovu ruku, hostující křídelník si ale podle všeho zpracoval míč v rámci pravidel, a hra tak plyne vesele dál.
     
    43
    Svěřenci Ernesta Valverdeho si nerozuměli v rozehrávce. Etxeitovu prudkou zadovku Iraizoz nestihl zpracovat na hrací ploše, a tak budou domácí zahrávat roh!
     
    44
    Centr k levé tyči způsobil před Gorkou Iraizozem spoustu neplechy a neklidu, Raúl García ale nakonec dokázal dopravit kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Nebyl důvod nastavovat, aktéři utkání tak míří do kabin hned po vypršení pětačtyřicetiminutového rámce. Athletic se rychle dostal do vedení, nicméně pak se domácím podařilo doslova zničehonic vyrovnat, o což se postaral teprve devatenáctiletý Cobo. Od té doby sledujeme zcela vyrovnanou partii, svým druhým gólem v utkání ale stihl Athleticu vrátit vedení Raúl García.
     
    Co nabídne druhá půle? Počkejme si na to do 23:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Dnešní utkání sleduje 10661 diváků.
     
    48
    Míč se od Raúla Garcíi odrazil do zámezí a exekuce rohového kopu se ujal Dani Aquino, jehož centr Laporte na poslední chvíli odhlavičkoval do bezpečí!
    49. Parádní choreo santanderského kotle.
     
    50
    Trma-vrma před Domínguezem! García vrátil míč do předbrankového prostoru, kam si seběhl Aritz Aduriz, jemuž ale zakončení nevyšlo.
     
    51
    Vesga nic nevymýšlel a vrátil balon stoperům, aktivní napadání santanderských hráčů dělá hostům stále velké problémy.
     
    52
    Coulibaly už si nestihl zpracovat na hřišti dalekonosný pas z kopačky Santamaríi, následovat bude pouze odkop od Iraizozovy svatyně.
     
    53
    Pena vybojoval rohový kop pro Racing, do prostoru před Iraizozem už se nastěhovala většina aktérů námi sledovaného utkání.
     
    54
    Hra ale byla pro útočný faul jednoho z hráčů Santanderu přerušena a následovat bude pouze odkop od Iraizozovy svatyně.
     
    55
    Balon nečekaně propadl až k Aquinovi, jehož následná přízemní střela z hranice pokutového území ale těsně minula pravou tyč!
     
    56
    Třetiligový Santander není ani po změně stran na hřišti do počtu, v posledních minutách jsou domácí dokonce lepším týmem.
     
    57
    Pena se hezkou zasekávačkou zbavil jednoho soupeře, na toho druhého už ale nevyzrál a svěřenci Ernesta Valverdeho už zakládají protiakci.
     
    59
    Na levém křídle zůstal zcela nepokrytý Saborit, který ale neměl potřebnou rychlost, a tak pro jistotu zařadil zpátečku. Fotbalisté Bilbaa očividně především nechtějí udělat chybu.
     
    60
    Markel Susaeta zůstal ležet na trávníku po souboji se Santamaríou, který si ale podle všeho počínal čistě. Domínguez už si chystá balon k rozehrávce.
     
    61
    Hodina hry je za námi a Santanderským zbývá zhruba třicet minut na vyrovnání. Udrží Athletic ve zbytku utkání nadějný výsledek do odvety?
     
    62
    Střídání v týmu Racing Santander: ze hřiště odchází Miguel Gándara, přichází Israel Puerto.
     
    63
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Markel Susaeta, přichází Iker Muniain.
     
    64
    Po dvou střídáních se tempo hry trochu uklidnilo, momentálně sledujeme na stadionu El Sardinero poněkud hlušší pasáž hry.
     
    66
    Střídání v týmu Racing Santander: ze hřiště odchází Coulibaly, přichází Jorge Somavilla.
     
    67
    Santamaríovo dalekonosné vhazování na útočnou polovinu nedoletělo, hosté ale poté jen vrátili balon santanderským zadákům.
     
    68
    Centr Raúla Garcíi z pravé strany zamýšleného adresáta Adurize nenašel, Saborit ale ještě udržel balon na hřišti, a Athletic tak pokračuje v akci.
     
    69
    Fotbalistům Racingu jako by začel docházet dech. V závěrečné dvacetiminutovce to domácí budou mít – zdá se – hodně těžké.
     
    71
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Eneko Bóveda, přichází Yeray Álvarez.
     
    72
    Svěřenci Ernesta Valverdeho si vyměňují míč na polovině hřiště a nikam se bezhlavě neženou, hosté mají momentálně vše pod kontrolou.
     
    73
    Alberto Gómez nešetrně zajel do zkušeného Garcíi, za což si vykoledoval karetní napomenutí.
     
    74
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Gorka Elustondo, přichází Ander Iturraspe.
     
    75
    Sardineros ubránili rohový kop Athleticu a okamžitě zakládají protiútok, přes pevný blok hostí se jim ale dostává jen velmi těžko.
     
    76
    Střídání v týmu Racing Santander: ze hřiště odchází Javier Cobo, přichází Josemi Castañeda.
     
    78
    Vesgova zpětná přihrávka na Santamaríu postrádala přesnost, domácí bek se tak dostal pod tlak, nakonec si ale zkušeně poradil.
     
    79
    Střídající Iker Muniain si nedokázal zpracovat míč podle svých představ, díky další Vesgově ztrátě ale mohou Baskové pokračovat v akci.
     
    80
    Saborit si nechtěl komplikovat situaci, a tak z první vypálil, jeho pokus byl ale zblokován. Ještě předtím se ale po srážce s jedním z domácích beků svalil k zemi Aritz Aduriz, jehož eventuální ztráta by pro Athletic byla zdrcující.
     
    81
    Takové myšlenky jsou ale zatím předčasné, španělský reprezentant už je zpět na nohou, a hra tak může vesele pokračovat dál.
     
    82
    S blížícím se závěrem zápasu tempo hry začíná opadat, hra je nyní plná nepřesností a ostrých osobních soubojů.
     
    83
    Athletic si hraje to, co potřebuje. Domácí se sice dostanou za půlící čáru, dál už je ale hosté nepouštějí. Troufám si říct, že zkušené Bilbao už si výhru pohlídá.
     
    84
    Etxeitu trochu zradilo zpracování, domácí stoper si ale zkušeně poradil a rozehrál. Posléze se dostal k míči Eraso, jenž si vymodlil faul na svou osobu.
    Takto se hostující příznivci radovali z gólu na 2:1. Vydrží jim radost až do konce?
     
    86
    Rojiblancos se nyní na chvilku nastěhovali na útočnou polovinu, dalekonosný nákop směřující do pokutového území ale odhlavičkoval do bezpečí Castañeda.
     
    87
    Yeray nic nevymýšlel a vrátil balon Etxeitovi. Zápas už se prakticky jen dohrává, hosté kontrolují míč na polovině hřiště.
     
    88
    Kolmice k zamýšlenému adresátovi Penovi neprošla, nicméně po Yerayověobranném zákroku budou mít domácí k dispozici autové vhazování.
     
    89
    Od Aquina se nyní kulatý nesmysl odrazil až do zámezí, následovat tak bude pouze odkop od Iraizozovy svatyně. Hostující brankář pochopitelně nikam nespěchá...
     
    90
    Druhý poločas bude ještě o tři minuty delší!
     
    90+1
    Gorka Iraizoz před napadajícím Aquinem ukryl míč ve své náruči a už si ho znovu chystá k dalekonosnému odkopu.
     
    90+2
    Fotbalisté Athleticu v nastaveném čase už zdržují, co to jde, hra je nyní hodně rozkouskovaná, což hostům nahrává do karet.
     
    90+3
    Eraso vybojoval autové vhazování pro svůj tým, to bude možná poslední akce, kterou dnes na El Sardineru uvidíme.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Favorizovaný Athletic se na hřišti třetiligového Racingu na vítězství pořádně nadřel, svěřenci Ernesta Valverdeho to ale nakonec zvládli a vybojovali si výhodnou pozici do domácí odvety. Ihned po změně stran byla k vidění divoká pasáž se šancemi na obou stranách, které ale zůstaly nevyužity a poté se hra začala postupně uklidňovat. Stav 1:2 tak vydržel až do konce. Santander se ale rozhodně nemá za co stydět, proti jasnému favoritovi totiž povětšinou dokázal držet krok, za což domácím patří uznání.
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 1:5. Rohy: 3:5.
    Athletic nakonec na El Sardineru potvrdil roli favorita.
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (23:52:47)

    Vojtěch Balon

    Branky: 23. Cobo – 11. García, 28. García

    Karty:   40. Pena (SAN), 73. Gómez (SAN) – 39. Peña (ATB)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 1:5. Rohy: 3:5.
    Racing Santander: Domínguez – Llorca, Santamaría, Córcoles, Gándara (62. Puerto) – Coulibaly (66. Somavilla), Peña, Pena – Gómez, Cobo (76. Castañeda), Aquino.
    Náhradníci: Quintana, Somavilla, Crespo, Puerto, Castañeda

    Athletic Bilbao: Iraizoz – Elustondo (74. Iturraspe), Bóveda (71. Yeray Álvarez), Etxeita, Saborit – Laporte, Raúl García – Susaeta (63. Muniain), Eraso, Vesga – Aduriz.
    Náhradníci: Iturraspe, Muniain, Kepa, Sabin, Yeray Álvarez

    Rozhodčí: Munuera – Matías, Baena

    Diváci: 10661
    Čtvrtek 22.12.2016
    Ath. Bilbao - Santander 3:0

    Branky: 17. Etxeita, 47. García, 72. Williams

    Karty:   41. Peña (SAN)

    bahis siteleri