Senica – Dunajská Streda 1:1 (kon.) | Žilina – Trenčín 3:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Podbrezová 2:0 (kon.)
Prešov – Myjava 1:1 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
1:1 (0:0)
TJ Spartak Myjava
sk Sobota 03.12.2016, 17:00Niké liga • 18. kolo
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Petko, Katona, Jacko (C), Leško – Dzurík, Olansunjanmi, Streňo, Micherda – Kubus, Bartek.
    Náhradníci: Penksa – Dupkala, Rolinc, Haladej, Keresteš, Grešák, Špyrka.

    Spartak Myjava: Hruška – Ostojić, Machovec, Pavlík, Kóňa – Kolár, Pekár (C), Duga, Sládek – Bílovský, Kukoľ.
    Náhradníci: Solnička – Černáček, Flamík, Holiš, Šmehyl, Marček, Abrahám.

    Rozhodca: Marhefka – Chládek, Pozor – Horváth.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postaral domáci Prešov, ktorý loptu okamžite potiahol do hĺbky vlastnej defenzívy. Odtiaľ sa futbalisti v zelenom pokúsia niečo vymyslieť aj smerom dopredu.
     
    2
    Prešovčania to skúsili popri pravej postrannej čiare, kde si vybojovali niekoľko vhadzovaní lopty do hry, avšak tento fakt nedokázali vo svoj prospech nijako zvláštne využiť.
     
    3
    Pískal sa útočný faul domácich futbalistov, ktorí sa tak museli lopty pred pokutovým územím vzdať. S hracím predmetom sa zoznámi aj Talian, ktorý bude odkopávať.
     
    4
    Úvod stretnutia sa nesie v pokojnom tempe, na trávniku sa do tejto chvíle neudialo nič zaujímavé. O dobrý center sa snažil Jacko, avšak tá lopta ďaleko nedoletela.
     
    5
    Myjava sa zatiaľ oťukáva v hĺbke vlastných defenzívnych radov, odkiaľ často nevychádza. Zdá sa, že hostia sa dnes budú chcieť spoliehať skôr na rýchle brejky, ktoré by na Tatran mohli platiť.
     
    6
    Kapitán hostí Pekár prebral loptu pred pokutovým územím súpera, kam sa ju snažil posunúť, avšak defenzíva Prešova mu to neumožnila.
     
    6
    Žltú kartu dostáva Lukáš Micherda (1. FC Tatran Prešov).
     
    7
    Prebieha už siedma minúta zápasu, čas dnes plynie skutočne rýchlo. Stále pritom platí, že produkujú v defenzívnej zložke oba tímy len zanedbateľné množstvo chýb, preto gól padnúť nemohol.
     
    8
    Jacko zaviezol loptu na polovicu súpera, kde sa snažil centrovať smerom k vápnu, avšak táto lopta skončila len v moci Myjavy.
     
    9
    Z tribún sa na malý moment ozýval piskot, napokon, aktéri stretnutia do tejto chvíle príliš veľa futbalového umenia nepredviedli. Pokojný ostáva aj hlavný arbiter, ktorý tempo hry zbytočne nebrzdí.
     
    10
    Osobný súboj v strede poľa zvládol lepšie Kolár, ktorý si postrážil hrotového útočníka Prešova a loptu pred ním ďaleko odkopol. Zaujímavý úmysel, avšak domáci sa napokon k ničomu nedostali.
     
    11
    Prešov zaviezol loptu na polovicu súpera, avšak tam už presnejšie kombinovať nedokázal. Domáci majú problém s prechodom pred pokutové územie Hrušku, ktorý zatiaľ veľa práce nemal.
     
    12
    Medzičasom padol na trávnik Sládek, ktorý si ešte pýtal štandardku v prospech Myjavy, avšak napokon sa nepískalo. K lopte sa tak dostane opäť Prešov.
     
    13
    Myjava zahrávala štandardnú situáciu, avšak bolo to len z hĺbky vlastnej defenzívy. Ani z tohto tak gólová šanca nebude.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Jakub Bartek (1. FC Tatran Prešov).
     
    14
    Tomáš Kóňa sa konečne postaral o zaujímavejší moment, Myjava totiž zahrávala priamy voľný kop. Centroval práve Kóňa, proti ktorého oblúčiku musel vybehnúť Talian. Ten loptu spoľahlivo vyboxoval.
     
    15
    Prvých pätnásť minút je za nami, gól sme zatiaľ nevideli.
     
    16
    Štefan Pekár zabojoval v stredovom kruhu o loptu a získal ju pre Myjavu, avšak tá ju vrátila len na svoju vlastnú polovicu. Odtiaľ budú góly do siete Prešova padať zrejme len veľmi ťažko.
     
    17
    Hra v tejto chvíli poriadne stratila na svojom tempe, ani jednému z celkov sa totiž nepodarilo rozvinúť jeho útočnú akciu. Naposledy sa o to pokúšal domáci Prešov.
     
    18
    Lopta ostala stáť v stredovom kruhu, kde si ju prebrali čierno-bieli. Tých zatlačili domáci futbalisti na vlastnú polovicu, odkiaľ sa Myjava pokúsi preniknúť k Talianovi.
     
    19
    Obaja gólmani sú ale zatiaľ pokojní, napokon, ani jeden z nich sa dnes výraznejším zákrokom prezentovať zatiaľ nemusel. Najbližšie ku gólu bola Myjava, Talian totiž musel boxovať nebezpečný center. Táto situácia však prišla ešte v 14. minúte.
     
    20
    Zo zápasu ubudlo už dvadsať minút.
     
    21
    Prešov sa pokúšal presadiť na polovici súpera, kde poriadne bojoval Olansunjanmi, avšak tento futbalista sa napokon k lopte nedostal. Opäť tak lopta pre Myjavu, ktorá sa vôbec neponáhľa.
     
    22
    Ani na opačnej strane ihriska sme nič zaujímavé nevideli. Kapitán Pekár sa tam snažil nájsť zrejme Sládeka, avšak výborne vystúpila proti tejto lopte defenzíva Prešova, ktorá celú situáciu zvládla.
     
    22
    Prešov konečne v zaujímavej šanci, Kubus teraz prenikol do vápna súpera, kde sa dokázal zbaviť dvoch obrancov Myjavy, aby následne jeho prízemný center neďaleko Hrušku dobre odvrátil Ostojić.
     
    23
    Z následného rohového kopu už neprišlo nič zaujímavé.
     
    24
    Myjavčania sa presunuli s loptou na polovicu súpera, avšak Sládek tam neprestrčil loptu na svojich spoluhráčov. Myjava má s prechodom do vápna Prešova dnes len veľké problémy.
     
    25
    Na opačnej strane márna snaha Kubusa o rýchly prienik, lopta už bola za postrannou čiarou a po správnosti sa tak pískalo.
     
    26
    Do konca prvého polčasu ostáva už len necelých dvadsať minút. Uvidíme, aký čas sa ešte rozhodne hlavný arbiter Marhefka k prvej polovici zápasu nadstaviť.
     
    27
    Kubus faulovaný, Prešov v snahe o okamžité prenesenie hry na polovicu súpera. Hruška ale ostal pozorný, a tak lopta v jeho sieti skončiť nemohla.
     
    28
    Dnes aktívny Kubus našiel na pravej strane Olansunjanmi, ktorý ešte chcel loptu posunúť späť, avšak napokon našiel len pozornú obranu Myjavy.
     
    29
    Obetavý Sládek najskôr bojoval o loptu v stredovom kruhu, následne sa s ňou snažil presadiť pred Talianom. Napokon z toho bude len vhadzovanie spoza postrannej čiary, aj to v prospech Prešova.
     
    30
    Zo zápasu ubudla jeho presná tretina, gól sme stále nevideli.
     
    31
    Aj naďalej pokračujeme v nedôraznom futbale plnom nepresností a nevýrazných výkonov. Zdá sa, že svojich zverencov nebude môcť pochváliť ani jeden z trénerov.
     
    32
    Odkop lopty z polovice Myjavy nepriniesol nič zaujímavé, lopta sa totiž po niekoľkých dotykoch stočila len priamo k pozornému Talianovi. Ten bude mať k dispozícii dostatok času na to, aby založil novú kombináciu Prešova.
     
    33
    Medzičasom padol Kukoľ v stredovom kruhu poriadne nepríjemne na svoju ruku, veríme, že bude ale všetko v poriadku a Myjava nebude musieť pristúpiť k vynútenému striedaniu.
     
    34
    Snaha Dávida Leška sa úspechom neskončila, lopta totiž neprešla pomedzi dvojicu obrancov Myjavy a neskončila v jej bránkovisku. Hruška tak mohol ostať pokojný.
     
    35
    Desať minút do konca prvého polčasu.
     
    36
    Pomerne často sa dnes Hruška môže dotýkať lopty, zväčša je to ale prostredníctvom jeho odkopov od vlastnej brány. Jeden taký prišiel aj v tejto chvíli.
     
    37
    Tak toto bolo nepríjemné! Streňo preberal loptu na hranici vápna, pričom sa s ňou snažil prešprintovať obranu súpera, avšak proti nemu sa rozbehol Hruška. Ten loptu chytil, zrejme tam ale prišlo ku kontaktu ľavačky Streňa a ľavej ruky skúseného gólmana.
     
    37
    Hruška je ošetrovaný na trávniku, zdá sa ale, že ho bolesť postupne prechádza.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Erik Streňo (1. FC Tatran Prešov).
     
    39
    K celej situácii ešte pribehol Marhefka, ktorý apeloval na Hrušku, aby si sa s rozohrávkou poponáhľal. Každopádne, Hruška bude v poriadku a my nebudeme svedkami vynúteného striedania.
     
    40
    Máme tu posledných päť minút prvého polčasu. To všetko pritom za predpokladu, že sa hlavný arbiter Marhefka rozhodne k prvému polčasu nenadstaviť ani sekundu. Napokon, nebolo by to veľkým prekvapením.
     
    41
    Center do vápna teraz hosťom absolútne nevyšiel, tá lopta bola príliš nízka na to, aby dokázala Taliana nejakým spôsobom ohroziť.
     
    42
    V útočnej snahe ešte aj skúsený Sládek, ktorý si loptu dobre pokryl svojím telom, avšak následne už presnejšie rozohrať nedokázal. K lopte sa tak dostane Prešov.
     
    43
    Plynie 43. minúta zápasu, diváci v Prešove gól zatiaľ nevideli.
     
    44
    Duga sa snažil o dlhý center na vzdialenejšiu žrď, tá lopta ale prepadla až za bránkovú čiaru. Nasledoval tak odkop Taliana, ktorý sa v závere prvého polčasu skutočne nemá kam ponáhľať.
     
    45
    Čakáme už len na údaj o nadstavenom čase.
     
    45+1
    Riadny hrací čas sa naplnil. prebieha ten nadstavený.
     
    45+2
    Nadstavovali sa dve minúty, avšak počas tých sa neudialo nič zaujímavé. Čakáme tak už skutočne len na hvizd hlavného arbitra.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas započali svojím úvodným výkopom futbalisti Myjavy. Budeme zvedaví na to, či sa v druhom polčase dočkáme aj nejakého gólu.
     
    47
    Prešov predviedol viacero nepreností, úvod druhej polovice sa nesie v podobnom duchu, ako tomu bolo v prípade prvého polčasu.
     
    48
    Nepresnosť však aj na strane Myjavy.
     
    48
    Prešov dal gól!
    Tak napokon je z toho predsa len gól. Obrane súpera teraz unikol ERIK STREŇO, ktorý si loptu dobre predkopol a napokon prekonal padajúceho Hrušku.
     
    50
    Zápas tak získal potrebný náboj, budeme zvedaví na ďalší priebeh hry.
     
    51
    Myjava dala gól!
    Tak sa na to pozrime! Dlho sa Prešov z vedenia netešil, Myjava totiž zahrávala rohový kop, po ktorom prišla neprehľadná situácia. Najlepšie sa v nej zorientoval FREDERIK BÍLOVSKÝ, ktorý napokon loptu doklepol do siete.
     
    53
    Druhý polčas je tak jednoznačne kvalitnejší, ako tomu bolo v prípade prvej časti hry. V tejto chvíli máme vyrovnané, avšak oba celky budú smerom dopredu výrazne nabudené.
     
    54
    Leško centroval, avšak nebolo z toho nič zaujímavé. Na tú loptu si totiž vyskočil Hruška, ktorý navyše nebol nijako atakovaný, a tak v istom zákroku nezaváhal.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Peter Sládek (Spartak Myjava).
     
    55
    Z druhého polčasu ubudlo už desať minút, futbal sa oproti prvej polovici zápasu výrazne zlepšil. Napokon, dôkazom sú aj dva góly.
     
    56
    Pískal sa faul na jedného z hostí, Myjava teraz bude zahrávať priamy voľný kop zo vzdialenosti asi 30 metrov.
     
    57
    Celá situácia sa trochu naťahuje, hlavný arbiter Marhefka ešte niečo avizuje hráčom na hranici vápna.
     
    58
    Napokon zvolila Myjava center, avšak z tejto situácie neprišlo nič zaujímavé. Medzičasom siahol Prešov po zmene na hracej ploche, z ihriska odíde Olansunjanmi.
     
    58
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Ashiru Musefiu Olansunjanmi, prichádza Martin Dupkala.
     
    60
    Hodinu hry máme za sebou, ostáva posledných tridsať minút zápasu.
     
    61
    Druhý polčas mierne stratil na tempe, ktorým disponoval na svojom začiatku, a tak veríme, že to nebude dlhodobejší efekt. Na trávniku sa v tejto chvíli neudialo nič zaujímavé.
     
    61
    Duga sa dostal do zaujímavej pozície a aj keď zakončoval už prakticky zo zeme, Taliana prekonal. Loptu tak musela zastaviť až ľavá žrď prešovskej svätyne!
     
    62
    Prešov zaviezol loptu na polovicu svojho súpera, a to po pravej strane, avšak na túto situáciu zareagovala defenzíva Myjavy včas a loptu odkopla.
     
    64
    Prešovčania kombinovali na polovici svojho súpera, chýbal tomu však razantnejší center, respektíve presnejšia finálna prihrávka, ktorá by prípadne mohla priniesť aj strelecký pokus.
     
    65
    Druhý polčas plynie pomerne rýchlo, do konca zápasu nám ostáva posledných 25 minút. Stále platí stav z 51. minúty, kedy sa presadil Bílovský. Celej situácii ale prechádzal aj gól Streňa, a tak máme vyrovnané – 1:1.
     
    66
    Medzičasom zahrávala Myjava rohový kop, z ktorého neprišlo nič zaujímavé. Hostia to tak skúsili aspoň z druhej vlny, ani center Kolára smerujúceho do vápna ale nepatril k tým najpresnejším.
     
    67
    Zahral si aj Talian, ktorý teraz vybehol zo svojej brány a pomohol vlastným spoluhráčom s rozohrávkou. Prešov sa presunie na polovicu súpera.
     
    68
    Lopty sa musel dotknúť Hruška, nešlo ale o žiaden náročný zákrok, a tak nás čaká odkop od brány Myjavy. Ani jeden z celkov sa v tejto chvíli príliš neponáhľa.
     
    69
    Sládek bol faulovaný pri postrannej čiare, lopta tak putovala do moci Myjavy. Tá s ňou príliš dlho nehrala, avšak hostí nepochybne teší fakt, že smerom dopredu nevymyslel nič ani Prešov.
     
    70
    Do konca zápasu ostáva posledných 20 minút.
     
    72
    Prešov vyslal pred pokutové územie súpera vysoký center, ktorý dopadol len na hlavy hostí. Na dlhší čas sme sledovali aktívne bránenie Myjavy, ktorá veľa priestoru smerom dopredu nedostávala.
     
    73
    Prešov sa dožadoval rohového kopu, Ostojić ale v osobnom súboji zasiahol loptu. Bude z toho len roh v prospech domácich.
     
    74
    Center smeroval k bližšej žrdi, tam ale zahrali výborne hostia. Myjava tak loptu poľahky dokáže dostať do bezpečnej zóny ďaleko od Hrušku.
     
    75
    Pred sebou máme posledných 15 minút zápasu.
     
    76
    Bílovský zahral pri postrannej čiare veľmi obetavo, avšak napokon to bolo zbytočné. Kolár totiž stál v ofsajdovej pozícii, a tak nemohla Myjava s loptou pokračovať.
     
    77
    Lopta vyletela vysoko do vzduchu, my sme tak sledovali jeden z množstva dnešných hlavičkových súbojov. Takéto situácie pritom v tomto stretnutí jednoznačného favorita nemajú.
     
    78
    Dnešné stretnutie sleduje 761 divákov.
     
    79
    Prešov v zaujímavej šanci na skórovanie, po individuálnej akcii ešte prišlo v pokutovom území k zasekávačke a následnej prízemnej strele v podaní Streňa, ktorú ukryl Hruška do svojich rukavíc.
     
    80
    Prebieha posledných 10 minút zápasu.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Jaroslav Machovec (Spartak Myjava).
     
    82
    Lopta teraz zasiahla hlavu jedného z domácich, to zakončenie bolo ale len veľmi nepresné. Medzičasom príde k striedaniu na oboch stranách.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Lukáš Kubus, prichádza Jakub Rolinc.
     
    82
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Luboš Kolár, prichádza Patrik Abrahám.
     
    83
    Neskutočné! Katona sa oprel na hranici vápna do lopty, ktorú chcel umiestiť pod brvno Hruškovej svätyne. Hruška sa musel natiahnuť a v parádnom zákroku loptu vytesniť na roh.
     
    84
    Ešte jedna strela v podaní Rolinca, aj túto loptu ale ukryl Hruška vo svojich rukaviciach. Nuž, zdá sa, že gólman hostí sa stane jedným z najvýraznejších mužov dnešného zápasu.
     
    85
    Pät minút pred koncom odkop v podaní Taliana. Budeme zvedaví na to, či ešte záver stretnutia v Prešove prinesie niečo zaujímavé.
     
    86
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Štefan Pekár, prichádza Tomáš Marček.
     
    87
    Zápas sa pomaly blíži ku svojmu záveru, ani jeden z celkov už svoju defenzívnu zložku zbytočne nepodceňuje a smerom dopredu sa s vyšším počtom futbalistov netlačí.
     
    88
    Zdá sa, že oba tímy sa už budú spoliehať len na prípadný nadstavený čas hlavným arbitrom Marhefkom, ktorý zrejme toto stretnutie výraznejšie naťahovať nebude.
     
    89
    Nepresnosť na strane Prešova, Myjava využila ponúknutu možnosť odkopnúť loptu do bezpečnej zóny. Hrať sa bude na polovici domáceho celku.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Frederik Bílovský (Spartak Myjava).
     
    90
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Martin Černáček.
     
    90
    Čakáme už len na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    90+1
    Tá je však už prakticky na svojom konci, a tak sa zdá, že sa v tomto zápase už nič zaujímavé neudeje a Prešov sa po Myjave rozíde so spravodlivou remízou.
     
    90+1
    Koniec zápasu. (18:49:11)

    Lukáš Pancurák

    Branky: 48. Streňo – 51. Bílovský

    Karty:   6. Micherda (PRE), 13. Bartek (PRE), 37. Streňo (PRE) – 54. Sládek (MYJ), 81. Machovec (MYJ), 89. Bílovský (MYJ)


    FC Tatran Prešov: Talian – Petko, Katona, Jacko (C), Leško – Dzurík, Olansunjanmi (58. Dupkala), Streňo, Micherda – Kubus (82. Rolinc), Bartek.
    Náhradníci: Penksa – Dupkala, Rolinc, Haladej, Keresteš, Grešák, Špyrka.

    TJ Spartak Myjava: Hruška – Ostojić, Machovec, Pavlík, Kóňa – Kolár (82. Abrahám), Pekár (C) (86. Marček), Duga (90. Černáček), Sládek – Bílovský, Kukoľ.
    Náhradníci: Solnička – Černáček, Flamík, Holiš, Šmehyl, Marček, Abrahám.

    Rozhodčí: Marhefka – Chládek, Pozor – Horváth
    bahis siteleri