Slalom mužů, 1. kolo, Val d'Isere Vítěz: A. Pinturault (FRA) (kon.) | Slalom žen, 1. kolo, Sestriere Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.)
Slalom mužů, 2. kolo, Val d'Isere Vítěz: H. Kristoffersen (NOR) (kon.) | Slalom žen, 2. kolo, Sestriere Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.)
konec
SP - slalom žen, 2. kolo, Sestriere

Vítěz: M. Shiffrinová (USA)

Neděle 11.12.2016, 13:30 • Sestriere (Itálie) • Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.
     
    Trošku dle očekávání zvládla nejlépe tenhle slalom Mikaela Shiffrinová (USA), každopádně žádným luxusním náskokem nedisponuje. ve druhém kole bude muset o první místo tvrdě bojovat, neboť sedmá Michelle Gisinová (SUI) ztrácí jen 55 setin sekundy. Těsně před Švýcarkou se mimochodem nachází v průběžném pořadí Šárka Strachová (CZE).
     
    Konečné pořadí (po 1. kole):

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 49,22
    2. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +0,12
    3. Frida Hansdotterová (SWE) +0,30
    4. Petra Vlhová (SVK) +0,43
    5. Wendy Holdenerová (SUI) +0,52
    6. Šárka Strachová (CZE) +0,53
    7. Michelle Gisinová (SUI) +0,55
    8. Nina Løsethová (NOR) +0,78
    9. Mélanie Meillardová (SUI) +0,97
    10. Maren Skjøldová (NOR) +1,14
    11. Bernadette Schildová (AUT) +1,20
    12. Emelie Wikströmová (SWE) +1,24
    13. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +1,33
    14. Irene Curtoniová (ITA) +1,46
    15. Resi Stieglerová (USA) +1,66
    16. Katharina Gallhuberová (AUT) +1,81
    16. Katharina Truppeová (AUT) +1,81
    18. Erin Mielzynská (CAN) +1,86
    19. Lara Gutová (SUI) +1,89
    20. Christina Geigerová (GER) +2,10
    21. Federica Brignoneová (ITA) +2,20
    22. Lena Dürrová (GER) +2,34
    23. Alexandra Tilleyová (GBR) +2,39
    24. Chiara Costazzová (ITA) +2,40
    25. Marina Wallnerová (GER) +2,42
    26. Marlene Schmotzová (GER) +2,43
    27. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +2,64
    28. Katharina Huberová (AUT) +2,66
    29. Nevena Ignjatovićová (SRB) +2,68
    30. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +2,78
     
    Závod začal.
     
    1
    Anne-Sophie Barthetová (FRA) zvládla hodně technickou trať tak, že dojela aspoň do cíle. Její čas se zastavil v součtu obou kol na čase 1:42,76.
     
    2
    Nevena Ignjatovićová (SRB) se po dlouhé době dostala do druhého kola slalomu. Body do světového poháru si hlavně pohlídala, jela opatrněji. A vůbec ji ve finále nevadila ztráta 0,34 sekundy.
     
    3
    Katharina Huberová (AUT) šla do čela. na posledním úseku fantasticky zrychlila a nakonec si vytvořila náskok šesti desetin. Rakušanka může být spokojená.
     
    4
    Adeline Baudová Mugnierová (FRA) udělala zhruba v půlce trati nemalé chybky, málem jí to u jedné branky podklouzlo. Je poslední s vteřinovou ztrátou na první místo.
     
    5
    Ani Marlene Schmotzová (GER) nedosáhla na první příčku. Zaostala o 46 setin sekundy a zařadila se na druhou příčku. Alespoň Němka boduje do žebříčku světového poháru. Je to ještě mladá závodnice, nic se od ní vyloženě neočekává.
     
    6
    Marina Wallnerová (GER) jela někde na úrovni nejlepšího času Huberové a nakonec se dostala do zelených čísel. Vytvořila si náskok dvou desetin. Máme tu novou vedoucí závodnicí.
     
    7
    Tohle je škoda pro Italku. Chiara Costazzová (ITA) nezvládla jednu dvojbranku, ztratila rychlost a těžko se jí vracelo zpátky. Přitom tenhle karambol vyrobila až v závěru. Byla v zelených číslech, nakonec musela vzít zavděk čtvrtou příčku za ztrátu 75 setin vteřiny.
     
    8
    Alexandra Tilleyová (GBR) ztrácela po dvou měřených úsecích zhruba desetinku, nakonec se v cíli objevila s mankem činícím 56 setin sekundy. V cílovém prostoru nebyla úplně spokojená.
     
    9
    Stačila čtvrtá branka a bylo po jízdě. Lena Dürrová (GER) už v prvním kole nijak nezazářila a teď jenom potvrdila, že Sestriere jí prostě nesedlo.
     
    10
    Domácí závodnice Federica Brignoneová (ITA) nemá slalom vyloženě v oblibě. Ale dojela do cíle a získala body do světového poháru. To je důležité. Je pátá se ztrátou 0,69 sekundy.
     
    11
    Přece se dostala do vedení, byť poslední třetina trati jí nevyšla tak dobře. Určitě si však Christina Geigerová (GER) na nic stěžovat nebude. Rozhodně dobrý výsledek pro Němku. Má náskok 8 setin sekundy.
     
    12
    Lara Gutová (SUI) je spíše rychlostním typem lyžařky. V tomhle slalomu udělala prakticky hned na začátku velkou chybu, ale dokázala se na trať vrátit zpátky. Každopádně hrubice jí stála ztrátu 1,24 sekundy. Je až desátá.
     
    13
    Mohla zajet lépe. Erin Mielzynská (CAN) nabrala během své jízdy konečné manko tří desetin a zařadila se až na čtvrtou příčku. Kanaďanka asi čekala od závodu trošku více. I když kdo ví...
     
    14
    Katharina Truppeová (AUT) zvedla v cílovém prostoru ruce nad hlavou! Zadařilo se. jela konstantně, plynule, chytla dobrý rytmus. A nakonec si vydobyla slušný náskok rovné půl sekundy.
     
    15
    Katharina Gallhuberová (AUT) se propadla o jednu příčku, ale v cíli jí to evidentně vůbec nevadilo. Celkově zaostala o tři desetinky. Rozhodně spokojenost vládne u Rakušanky.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Katharina Truppeová (AUT) 1:41,38
    2. Katharina Gallhuberová (AUT) +0,30
    3. Christina Geigerová (GER) +0,50
    4. Marina Wallnerová (GER) +0,58
    5. Katharina Huberová (AUT) +0,78
     
    16
    Po reklamní pauze se vydala na trať Resi Stieglerová (USA). A ukrajovala metříky před cílem, jak nejlépe mohla. Nakonec byla lepší o dvě setinky než dosud vedoucí Truppeová. Velká radost Američanky v cíli.
     
    17
    Pořadí na čele se nám znovu změnilo. Irene Curtoniová (ITA) taktéž zajela čistou a poklidnou jízdu a vytvořila si náskok 18 setin sekundy. Domácí fanoušci pochopitelně křepčili radostí.
     
    18
    Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) se spíše hledá, ale tohle kolo zvládla bravurně. Teď ukázala, že umí být top slalomářkou. Vytvořila si luxusní náskok 1,12 sekundy, a pravděpodobně bude stoupat pořadím výše.
     
    19
    Emelie Wikströmová (SWE) se zařadila na druhé místo. Na svou reprezentační kolegyni Pietiläovou Holmnerovou, která je ve vedení, neměla prostě nárok. I tak se její ztráta 0,72 sekundy vlastně nezdá býti tak vysoká.
     
    20
    Byl to poměrně vyrovnaný boj mezi první Pietiläovou Holmnerovou a Bernadette Schildovou (AUT) na prvních dvou měřených úsecích. Nakonec se ztráta zastavila na 49 setinách. Je z toho druhé místo pro Rakušanku.
     
    21
    Ani Maren Skjøldová (NOR) výrazně neohrozila vedoucí příčku. Byť ztrácela po dvou třetinách trati zhruba půl vteřiny, v cíli byla pomalejší o 0,90 sekundy. Čtvrtá příčka pro Norku.
     
    22
    Mélanie Meillardová (SUI), která zajela výborně první kolo i s vyšším startovním číslem, dojela do cíle s mankem 0,52 sekundy. Pietiläová Holmnerová se stále drží v čele, posunuje se vpřed, jak se dalo podle její senzační jízdy z druhého kola předpokládat.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) 1:40,06
    2. Bernadette Schildová (AUT) +0,49
    3. Mélanie Meillardová (SUI) +0,52
    4. Emelie Wikströmová (SWE) +0,72
    5. Maren Skjøldová (NOR) +0,90
     
    23
    Nina Løsethová (NOR) se dostala do vedení. Pořád si prakticky držela luxusní náskok kolem pěti až šesti desetin, a nakonec musela zavládnout spokojenost. Pietiläovou Holmnerovou porazila o 53 setin vteřiny.
     
    24
    O jednu desetinku to nevyšlo. Michelle Gisinová (SUI) i tak ale nemusí smutnit. Vejde se do první desítky, teď je druhá. V obou kolech předvedla dva vyvážené a optimální výkony.
     
    25
    Nebyla to prostě tak odvážná jízda. Bylo vidět, že oproti jiným závodnicím je zkrátka pomalejší. Nakonec se zařadila až na čtvrtou příčku. Celkově Šárka Strachová (CZE) ztratila 63 setin sekundy. A v cíli u ní pochopitelně nezavládla spokojenost.
     
    26
    Parádní výkon! Čistá jízda, především pak ve spodku trati. Tenhle úsek vyšel Švýcarce na výbornou. Zasloužené vedení, opravdu zasloužené. Wendy Holdenerová (SUI) disponuje náskokem 52 setin vteřiny.
     
    27
    Petra Vlhová (SVK) stejně jako Strachová jako by nenašla optimální rytmus. I u ní zřejmě zavládne zklamání, byť nejhůře skončí sedmá. V cíli se její manko vyšponovalo na 77 setin vteřiny.
     
    28
    Pouhých osm setin sekund rozhodlo! A to ve prospěch dosud vedoucí závodnice. Frida Hansdotterová (SWE) vedla na druhém úseku o 34 setin sekundy, ale v cíli se dostala do červených čísel. Holdenerová teď měla štěstí. A bude na bedně, to je nyní jasné.
     
    29
    Veronika Velez-Zuzulová (SVK) sice na druhém úseku disponovala náskokem 75 setin sekundy, nakonec se ztenčil, ale v cíli byl pořád v zelených číslech. Slovenka vede o 12 setin sekundy. Jak odpoví jediná závodnice na startu Shiffrinová?
     
    30
    S přehledem to Američanka zvládla. V současné době prostě nemá Mikaela Shiffrinová (USA) konkurenci. Těžko hledat slova na tuhle famózní jízdu, prakticky není moc co dodávat. Její náskok 1,09 sekundy prostě mluví za vše.
     
    Závod skončil.
     
    Mikaela Shiffrinová (USA) sice v prvním kole nepředvedla tak dominantní výkon, v tom druhém už ale ano, a získala své třetí prvenství ve třetím slalomu světového poháru v této sezóně. Nejvíce jí dokázala konkurovat druhá Veronika Velez-Zuzulová (SVK), která zaostala o 1,09 sekundy, a třetí Wendy Holdenerová (SUI), která ztratila 1,21 vteřiny.
     
    Konečné pořadí:

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:37,80
    2. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +1,09
    3. Wendy Holdenerová (SUI) +1,21
    4. Frida Hansdotterová (SWE) +1,29
    5. Nina Løsethová (NOR) +1,73
    6. Michelle Gisinová (SUI) +1,83
    7. Petra Vlhová (SVK) +1,98
    8. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +2,26
    9. Šárka Strachová (CZE) +2,36
    10. Bernadette Schildová (AUT) +2,75
    11. Mélanie Meillardová (SUI) +2,78
    12. Emelie Wikströmová (SWE) +2,98
    13. Maren Skjøldová (NOR) +3,16
    14. Irene Curtoniová (ITA) +3,38
    15. Resi Stieglerová (USA) +3,56
     
    Šárka Strachová (CZE) si oproti prvnímu kolu pohoršila a nakonec se umístila na devátém místě. její jízda ve druhém kole nebyla jednoduše optimální. Alespoň však udržela první desítku.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (14:24:00)

    Patrik Sandev

    Konečné pořadí:
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:37,80
    2. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +1,09
    3. Wendy Holdenerová (SUI) +1,21
    4. Frida Hansdotterová (SWE) +1,29
    5. Nina Løsethová (NOR) +1,73
    6. Michelle Gisinová (SUI) +1,83
    7. Petra Vlhová (SVK) +1,98
    8. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +2,26
    9. Šárka Strachová (CZE) +2,36
    10. Bernadette Schildová (AUT) +2,75
    11. Mélanie Meillardová (SUI) +2,78
    12. Emelie Wikströmová (SWE) +2,98
    13. Maren Skjøldová (NOR) +3,16
    14. Irene Curtoniová (ITA) +3,38
    15. Resi Stieglerová (USA) +3,56
    bahis siteleri