Jeonbuk – Mamelodi 4:1 (kon.) | Atlético Nacional – Kašima 0:3 (kon.)
konec
Club Atlético Nacional
0:3 (0:1)
Kašima Antlers
Středa 14.12.2016, 11:30 • Suita City Football Stadium, Osaka • Mistrovství světa klubů • Semifinále
Předzápasové kurzy
    Japonský celek se již může těšit na finálový zápas

     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (13:26:49)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:15.
     
    Japonský celek celkem překvapivě postupuje do finále Mistrovství světa klubů. Kolumbijci byli rozhodně favoritem zápasu, ale nedokázali ani jednou překonat výborně chytajícího Hitoši Sogahatu. To Japonci se dostali do vedení již v prvním poločase, když proměnil pokutový kop Šoma Doj. úplném závěru jen pojišťovali vedení Jasuši Endo a poté následně střídající Juma Suzuki.

    Kašima se utká ve finále s vítězem duelu Club América – Real Madrid.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Juka se dostal ještě v poslední minutě nastavení do vápna s míčem. Aguilar si pomohl tělem a z dobré střelecké pozice ho vytlačil.
     
    90+2
    Zápas se již jen dohrává. Kolumbijci už jen kombinují na vlastní polovině trávníku a čekají na konec zápasu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty ve druhém poločase.
     
    89
    Střídající Rodriguez se dostal k míči. Jeho průnik byl zastaven ještě před vápnem a tak nemohl útočný hráč kolumbijského týmu zakončovat.
     
    88
    Střídání v týmu Club Atlético Nacional: ze hřiště odchází Berrio, přichází Rodriguez.
    87. JUMA - 0:3
     
    87
    Kašima právě vstřelila branku!
    Japonská tým přidává ještě jednu branku. Kolumbijci otevřeli obranu a to se jim nevyplatilo. JUMA SUZUKI si naběhl na centr do vápna, byl zcela sám a do opuštěné branky neměl problém se trefit.
     
    86
    Střídání v týmu Kašima Antlers: ze hřiště odchází Nakamura, přichází Juma.
    85. ENDO - 0:2
     
    85
    Kašima právě vstřelila branku!
    Tak to je fantazie. Je rozhodnuto! Franco Armani si šel pro centr z pravé strany, ale míč neudržel a k balonu se dostal JASUŠI ENDO, který si pohrál s míče a patičkou posílá nejspíš svůj tým do finále.
     
    84
    Ani nyní to hráčům z Jižní Ameriky nevyšlo. Borja si sice nabíhal na obranu, ale u míče byl znovu nejdříve japonský brankář.
     
    83
    Aktivitu znovu přebírají Kolumbijci. Jejich kombinace před vápnem nebyla z nejkrásnějších, ani z nejpřesnějších. Berrio poslal míč jen do vápna, kde se k balonu sklouzl po trávníku Sogahata.
     
    82
    A mohlo být rozhodnuto. Japonci šli dva na dva obránce. Doj si však šlápl na míč a nemohl tak přihrát osamocenému spoluhráči.
     
    81
    Nacional má zhruba posledních deset minut, aby si vstřelenou brankou vynutil pokračování zápasu.
     
    80
    Alejandro Guerra se dostal před obránce až do vápna, měl čas si připravit míč na pravačku, ale do střely mu skočil Jamamoto a míč zbrzdil. Vše dokonal Sogahata zákrokem.
     
    79
    Doj byl však při průniku faulován a vybojoval tak volný přímý kop. Ten rozehrál Šibasaki, ale nenašel spoluhráče ve vápna. Z následné dohrávky se nedostal k míči střídající Mu.
     
    78
    Borja již není tak aktivní jako v prvním poločase. Nyní pokazil přihrávku na hranici vápna a do útoku se tak mohl vydat Doj. Ten je ale vytlačený až téměř k rohovému praporku.
     
    77
    Hitoši Sogahata se vydal za nakopnutým míčem a zamezil rozběhnutému Berriovi k samostatnému zakončení.
     
    76
    Nakamura přešel kolem obránce celkem snadno. Následně ale přišla nepodařená nahrávka a míč tak mají znovu na kopačkách kolumbijští hráči.
     
    74
    Kolumbijcům nepříjemně utíká čas. Po centru, tentokrát z levé strany, se Sogahata nezapotil. Jen vyboxoval míč ze šestnáctky.
     
    73
    Z volného přímého kopu poslal míč do vápna Šibasaki. V pokutovém území byli jen dva hráči v bílém dresu. Proti přesile se neprosadili.
     
    72
    Uribe zcela nesmyslně sestřelil soupeře u postranní lajny a vidí žlutou kartu od rozhodčího.
     
    71
    Doj se vydal po dlouhé době na útočnou polovinu. Přihrávka na něj šla však mimo jeho dosah a Japonec se tak nedostal ke střele.
     
    70
    Japonci se již nedostávají tolik k míči. Naopak musí být velmi přesní v obraně. Kolumbijci se tlačí k vyrovnání, ale nemohou se dostat do vápna.
     
    68
    Střídání v týmu Club Atlético Nacional: ze hřiště odchází Mosquera, přichází Dajome.
     
    67
    Velká zaváhání japonské obrany. Ueda nedokázal odkopnout míč z vápna. Najednou byl u míče Berrio, ale Ueda dokázal zachránit situaci a zastavit střelu.
     
    66
    Kolumbijci to nezkouší postupnou kombinací, ale uchylují se k centrům. Sogahata si poradil i s dalším pokusem do vápna a drží svůj tým.
     
    65
    Japonci se začínají stahovat více a více do obrany. Nyní se dostal ke střele Torres. Z dvaceti metrů byl ale nepřesný a nyní Hitoši Sogahata nemusel zasahovat.
     
    64
    Další centr z pravé strany. Tentokrát chtěl najít spoluhráče ve vápna Diaz. Znovu byl jako první u míče Sogahata, který je dnes ve svém vápně k nepřekonání.
     
    63
    Tvrdý centr přeletěl před Sogatatu. Ten si ale s míčem bez problémů poradil a zkrotil balon na hrudi.
     
    62
    Střídání v týmu Club Atlético Nacional: ze hřiště odchází Arias, přichází Guerra.
     
    61
    Nyní sice rozvlnil síť Berrio, který se dostal k odraženému míči, ale jeho brance předcházel faul Torrese na japonského brankáře.
     
    60
    Ani hodiny hry nestačila kolumbijskému celku na vstřelení branky. I proto stále prohrává o jediný gól.
     
    59
    Střídání v týmu Kašima Antlers: ze hřiště odchází Ogasawara, přichází Nagaki.
     
    58
    Nyní se Doj prodíral do vápna. Předkopl si však míč příliš daleko od své kopačky a toho využil Arias, který si míč pohlídal tělem.
     
    57
    První žlutá karta zápasu jde za kapitánem kolumbijského týmu. Charales zcela zbytečně zastavil rozběhnutého Doje.
     
    56
    Bocanegra si nepřišel na soupeře na pravé straně. Stejně jako před malou chvíli se musel stáhnout z útočné poloviny. Zůstává však u míče.
     
    55
    Střídání v týmu Kašima Antlers: ze hřiště odchází Akasaki, přichází Mu.
     
    54
    Macnelly Torres výborně našel ve vápně Borju, ten se skácel k zemi, ale nyní byl rozhodčí ve výhodné pozici a celou situaci viděl.
     
    53
    Nyní byli na tahu Kolumbijci. Mosquera byl ale pod tlakem u levé postranní lajny a tak raději zvolil přihrávku zpět. Následně se po několika přihrávkách dostal opět k míči, ale centr mu nevyšel.
     
    51
    Vynikající kombinace japonského týmu na levé straně trávníku. Nakamura si vytvořil prostor, když prošel kolem obránce. Chtěl ještě nahrávat do středu pole, kde je ale jen obsazený Ogasawara.
     
    50
    Torres kombinoval ve středu pole s Charalesem. Právě Charales si pomohl faulem při přechodu do vápna a nemůže tak zakončovat.
     
    49
    Endo si pomohl faulem, rozhodčí si ho volá k sobě a ještě ho napomíná. Příště do bude míč japonský záložník za žlutou kartu.
     
    48
    Také na druhé straně se japonský celek činil. Doj se dostal ke střele, ale byl velmi rozhozen obráncem a jeho pokus tak byl mizerný.
     
    47
    Kolumbijský celek měl k dispozici ve druhém poločase rozehrávku. Diaz se tlačil po pravé straně do pozici pro centr, ale ten po zákroku Šoje nepřišel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Poprvé v historii pomohla rozhodčímu videotechnologie k rozhodnutí sporné situace.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 12:35.
     
    Tři nastavené minuty vypršely a poločas končí. Oba týmy předvádějí útočný fotbal, na obranu se příliš nemyslí. O jedinou brankou se postaral Šoma Doj, který proměnil pokutový kop. Maďarský rozhodčí odpískal penaltu po konzultaci s videorozhodčím! Následně se Kolumbijci tlačili ještě více do útoku, ale brankáře se jim překonal nepodařilo.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Mosquera v třetí nastavené minutě trefil hlavičkou břevno. Sogahata byl úplně mimo hru, ale zachránilo už podruhé v zápase tyč.
     
    45+2
    Kolumbijci se tlačili v úplném závěru prvního poločasu do vápna. Do přehuštěného prostoru se však nedostali a tak pálil z velké dálky Diaz. Míč však končí jen nad brankou.
     
    45+1
    Maďarský rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45
    Mateus Uribe pálil z dobré pozici na hranici vápna, ale ani on nedokázal míč nasměrovat mezi tři tyče.
     
    44
    Minutu před pauzou se japonský celek dostal opět na útočnou polovinu. Z velké dálky zkusil štěstí Akasaki. Jeho dělovka šla jen přesně do Armaniho náručí.
    43. Borja pálil jen do připraveného Sogahaty
     
    43
    Borja je dnes u všeho co Nacional dopředu vymýšlí. Nyní se útočník otočil kolem obránce, ale vypálil jen do brankáře.
     
    42
    Nacional nic nevytěžil z rohového kopu. Naopak do rychlého protiútoku mohl jít Doj. Jeho počínání ale zastavil ještě před vápnem čistým zákrokem Arias.
     
    41
    Borja je nejaktivnějším hráčem kolumbijského týmu. Nyní poslal velmi nebezpeční přízemní centr do vápna. Sogahata zůstal na brankové lajně a tak musel vše vyřešit skluzem Ueda.
     
    40
    Uriba hledal na opačné straně Diaze. Dlouhá přihrávka se mu podařila na jedničku. Následně ale Diaz nepřešel přes prvního bránícího hráče a ztrácí balon.
     
    39
    Kolumbijci stabilizovali hru po inkasované brance. Akasaki ale skvěle napadá a vybojoval pro soupeře míč v dobré pozici u branky soupeře.
     
    38
    Také Nakamura se dostal po dlouhé době k míči na levém kraji. Jeho přihrávka na nabíhajícího Akasakiho jde jen na soupeřovy kopačky.
     
    36
    První poločas míří pomalu ke svému konci. Borja se prodral přes obránce až do vápna, dostal se ale už do velkého úhlu a musel přihrávat. Míč poté už končí na japonských kopačkách.
     
    35
    Japonský celek mohl přidat velmi rychle druhou branku. Po rohovém kopu zakončoval hlavou Akasaki. Jeho hlavička šla přesně k tyči, ale Armani vytáhl fantastický zákrok.
    32. DOJ - 0:1
     
    32
    Kašima právě vstřelila branku!
    Míč si na penaltový bod postavil ŠOMA DOJ. Střelou k levé tyči nedal žádnou šanci brankář, který skákal na opačnou stranu. I kdyby Armani vystihl stranu, tak by míč jen stěží chytal.
     
    31
    Viktor Kassai si nechal poradit od videorozhodčího a je tu pokutový kop pro japonský celek.
     
    30
    První půlhodina zápasu jde za námi. Oba týmy předvádějí útočný fotbal, ale na první branku stále čekáme.
     
    29
    Po náporu Kolumbijců se nyní více zapojují do útoku také hráči v bílém. Jamamoto hledal před brankou Doje. Ten byl ale obsazen hned dvěma bránícími hráči.
     
    27
    Po rohovém kopu japonského celku se dostal k hlavičce znovu Endo. Přes obránce se vyšplhal k míči, ale nezakončil přesně.
     
    26
    Také Endo na druhé straně nepříjemně pálil na branku. Přitom nakopl soupeře do zad a Borja se těžce zvedá z trávníku.
    24. Zmatek před brankou japonského týmu
     
    24
    Kolumbijci stupňují svůj tlak. Nejdříve musela japonskému brankáři pomoci branková konstrukce, následně vyhlavičkoval míč z brankové lajny také Jamamoto. Japonci si ale zatím drží čisté konto.
     
    23
    Nyní byl v dobré šanci Mateus Uribe. Na lob Torrese si skvěle zaběhl za obranu, ale přes obránce se nedostal do vyložené pozice.
     
    22
    Také na druhé straně musel být brankář v pohotovosti. Torres poslal přesný centr do vápna, na bodu pro pokutový kop byl zcela sám Borja, který napálil míč z voleje, ale jen do středu branky.
     
    21
    Jamamoto si pomohl rukama v souboji s Borjou. Rozhodčí ale pouští tento zákrok a může se pokračovat ve hře.
     
    20
    Armani musel opět daleko z branky. Nyní zachránil svůj tým před samostatným únikem Doje.
     
    19
    A byla z toho hned velká šance. Gaku Šibasaki si to namířil mezi dvěma obránci do vápna, jeho průnik byl úspěšný a najednou byl sám před brankářem. Ve velké rychlosti, ale nestačil Arnaniho přehodit.
     
    18
    Téměř na půlící lajně fauloval při napadání Berrio. Japonský celek se může na malou chvíli dostat ze své poloviny.
     
    17
    Na pravé straně se přece jen dostal k míči Torres. Jeho centr do vápna našel velmi aktivního Borju, ten byl ale zády otočen k brance, tak musel ještě nahrávat. Diazova střela z pětadvaceti metrů končí nad brankou.
     
    15
    Tentokrát to Nacionalu nevyšlo. Charales chtěl přenést hru na pravou stranu, ale dlouhá nahrávka mu nevyšla tak jak by si představoval.
     
    14
    Také japonský tým byl blízko branky. Ogasawara skvěle uvolnil Doje ve vápně, který ze záklonu pálil jen přes horní tyčku.
     
    13
    Borja je při chuti v úvodu zápasu. Ve vápně si poradil s obráncem a byl už blízko branky. Těsně před ním však odpravil míč na rohový kop Jamamoto.
     
    12
    Sogahata musel poprvé zasahovat. Na hranici vápna se z ničeho nic dostal k odraženému míči Borja. Japonský brankář byl ale u tyče připravený.
     
    11
    Borja si udržel soupeře na zádech při zpracování míče, jeho přihrávka na nabíhajícího spoluhráče však nebyla z nejpřesnějších.
     
    10
    Z levého kraje centroval před Sogahata Diaz. Před brankou byl Berrio, který se před obránce nedostal k hlavičce.
     
    9
    Akasaki se hlásil, ale přihrávka na něj končí jen v zámezí. Kolumbijský tým bude pokračovat právě autovým vhazováním.
     
    8
    Tentokrát se hnal za nakopnutým míčem Diaz. Před Diazem kontroloval balon směřující za brankovou lajnu Ueda.
     
    7
    Japonci měli k dispozici první rohový kop. Doj poslal míč před Armaniho branku a bylo to hned velmi nebezpečné. Balon však jen proletěl malým vápnem a končí mimo pokutové území.
     
    6
    Kolumbijci ale mohli pokračovat v útoku. Znovu byl u míče Bocanegra, ale nyní už byl definitivně odzbrojen, když šel do třech hráčů soupeře.
     
    5
    Po levé straně rozjel útočnou akci Bocanegra. Jeho počínání však zastavil ještě před nebezpečným prostorem před vápnem Jamamoto.
     
    4
    Berrio si pomohl faulem při napadání rozehrávky soupeře. Japonci mohou rozehrát svou útočnou akci z klidové pozice.
     
    3
    Také kolumbijský tým se poprvé dostal na útočnou polovinu. Borja sice prohrál hlavičkový souboj, ale míč se odrazil zpět na kopačky hráčů v černých dresech.
     
    2
    Hráči japonského celku rozehráli semifinále ze středového kruhu. Doj si vyměnil míč po rozehrávce s Akasakim, následný průnikový pas již šel jen do ofsajdu na Šibasakiho.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zkušený maďarský sudí Viktor Kassai již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. První semifinále Mistrovství světa klubů tak může za několik okamžiků odstartovat.
     
    Úvodní sestavy:

    Club Atlético Nacional: Armani – Bocanegra, Aguilar, Uribe, Arias, Borja, Torres, Charales (C), Diaz, Mosquera, Berrio
    Náhradníci: Bonilla, Vargas – Miller, Najera, Rescaldani, Blanco, Nieto, Guerra, Bernal, Velasco, Rodriguez

    Kašima Antlers: Sogahata – Niši, Ueda, Jamamoto, Šoji – Šibasaki, Ogasawara (C), Endo, Nakamura – Doj, Akasaki
    Náhradníci: Kušibiki, Kawamata – Nagaki, Fabricio, Seok Ho, Bueno, Misao, Ito, Taro, Mu, Juma, Hirato

    Rozhodčí: Kassai – Ring, Toth (všichni Maďarsko).
     
    Kašima Antlers

    Japonská Kašima si v domácí soutěži již zajistila titul! Ve finálovém dvojzápase si Kašima nejdříve nepřišla v domácím prostředí na Urawu 0:1, ale v odvetě oplatila porážku a díky lepšímu skóre z trávníku soupeře se mohla radovat z titulu.

    Kašima si musela účast v semifinále Mistrovství světa klubů vydřít již ve dvou zápasech. Nejdříve Japonci poslali domů novozélandské Auckland City. Ve čtvrtfinále si japonský mistr vyšlápl na jihoafrické Mamelodi. V obou zápasech se prosadil střídající Mu Kanazaki.
     
    Club Atlético Nacional

    Kolumbijský celek se v domácí soutěži, Liga Aguila Clausura, probojoval do play-off z prvního místa. V základní části se museli hráči Nacionalu jen jednou sklonit před soupeře, ve zbývajících devatenácti zápase se připsali minimálně bod. Právě proto šli do play-off z první pozice. Samotné finále si však nezahrají po remíze a prohře v semifinále se Santa Fe. Nejlepším střelcem týmu byl se šesti zásahy třiadvacetiletý útočník Arley Rodriguez.
     
    Krásné středeční dopoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Mistrovství světa klubů dospělo již do semifinále. V prvním boji o finále se střetně kolumbijské Atlético Nacional proti Kašima Antlers z Japonska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Vít Schück

    Branky: 32. Doj (pen.), 85. Endo, 87. Juma

    Karty:   57. Charales (ANA), 72. Uribe (ANA)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 10:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:15.
    Club Atlético Nacional: Armani – Bocanegra, Aguilar, Uribe, Arias (62. Guerra), Borja, Torres, Charales (C), Diaz, Mosquera (68. Dajome), Berrio (88. Rodriguez)
    Náhradníci: Bonilla, Vargas – Miller, Najera, Rescaldani, Blanco, Nieto, Guerra, Bernal, Velasco, Rodriguez

    Kašima Antlers: Sogahata – Niši, Ueda, Jamamoto, Šoji – Šibasaki, Ogasawara (C) (59. Nagaki), Endo, Nakamura (86. Juma) – Doj, Akasaki (55. Mu)
    Náhradníci: Kušibiki, Kawamata – Nagaki, Fabricio, Seok Ho, Bueno, Misao, Ito, Taro, Mu, Juma, Hirato

    Rozhodčí: Kassai – Ring, Toth (všichni Maďarsko)
    bahis siteleri