Bordeaux – Nice 3:2 (kon.) | Monaco – Rennes 7:0 (kon.) | Méty – Toulouse 1:1 (11:10 po pen.)
Lyon – Guingamp 2:2 (3:4 po pen.) | Saint-Étienne – Nancy 0:1 (kon.) | PSG – Lille 3:1 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
0:1 (0:1)
AS Nancy-Lorraine
Středa 14.12.2016, 21:05 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzský Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Dobrý den, vítám vás u sledování francouzského ligového poháru. V osmifinále se utká Saint-Étienne a Nancy-Lorraine. Oběma týmům se již tento tento pohár povedlo jednou vyhrát. Zápas to bude určitě zajímavý, tak si ho nenechte ujít!
     
    AS Nancy-Lorraine
    Nancy nemá v poslední době vůbec špatnou formu. O tom svědčí i fakt, že fotbalisté tohoto celku z posledních pěti utkání ztratili všechny tři body pouze v jednom případě a to v ligovém zápasu proti Marseille. Výsledek skončil jednoznačně 3:0. Od té doby odehrálo Nancy pouze jediné utkání doma proti Angers SCO a nepřipustilo žádné větší drama, neboť vítězství bylo bez větších obtíží jasně pro domácí 2:0. Nancy bylo nasazené, až do třetího kola francouzského poháru, kde v zápase proti SM Caen vedlo už ve třicáté sedmé minutě 3:1. Skóre se měnilo ještě dvakrát a konečné skóre hovořilo pro favorita utkání, tedy Nancy, 4:2.
     
    AS Saint-Étienne
    Saint-Étienne má bodově úplně stejnou formu jako jeho soupeř. Z posledních zápasu také ztratilo všechny body pouze v jednom utkání, konkrétně proti Rennes. Následně Saint-Étienne odehrálo bláznivé utkání v Evropské lize na půdě belgického Anderlechtu. Belgický celek ve třicáté první minutě vyhrával už 2:0, jenže Saint-Étienne prožilo snový druhý poločas a po dvou trefách Søderlunda bylo skóre smírné 2:2. Celkový obrat byl ze strany Saint-Étienne dokonán po trefě Paqueta. I tímto zápasem půjdou Saint-Étiennští určitě nakopnuti do utkání proti Nancy. Bude tedy zajímavé sledovat, který tým se bude z výhry nakonec radovat.
     
    Poslední vzájemná utkání
    Výsledky měření sil těchto dvou týmu hrají jednoznačně pro hosty. Saint-Étienne vyhrálo z posledních pěti utkání čtyřikrát, padlo pouze jednou a to v konečném výsledku 3:2. Vůbec poslední utkání mezi těmito týmy proběhlo minulý rok v lednu a také to bylo utkání pohárové. Tento mač byl napínavý a dostal se, až do prodloužení, které ovládlo Saint-Étienne po trefě Francka Tabanoua.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Polomat, Lacroix, Perrin, Pogba – Dabo, Selnaes, Saivet – Monnet-Paquet, Berič, Nordin
    Náhradníci: Pierre-Gabriel, Pajot, Tannane, Veretout, Hamouma, Soderlund, Moulin

    AS Nancy-Lorraine: Chernik – Cétout, Cabaco, Lenglet, Muratori – N´Guessan, Diarra, Marchetti – Robio, Dalé, Coulibaly
    Náhradníci: Cuffaut, Hadji, Maouassa, Guidileye, Chrétien, Koura, Menay.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí zahájil dnešní utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale první akce Saint-Étienne skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    2
    Míče se ale rychle zmocnilo Nancy. Hosté kombinují na polovině hrací plochy a zatím vyčkávají na skulinky v záložní řadě domácího celku.
     
    3
    Lacroix si na polovině hrací plochy vyšlápl na jednoho z hostujících fotbalistů. Domácí hráč však nejprve zasáhl míč a sudí faul nepíská.
     
    4
    Berič uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy a okamžitě roztáhl hru na levou stranu. Domácí jsou zatím aktivnějším celkem.
     
    5
    Na druhé straně se do pokutového území řítil Coulibaly. Hostující útočník si ale nedokázal zpracovat vysokou přihrávku. Ruffier bude odkopávat.
     
    6
    Hamouma chtěl přenést hru na levou stranu, kam nabíhal agilní Pogba, jenže přihrávku prvního jmenovaného zastavil obětavým zákrokem Guidileye.
     
    7
    Před domácí branku přilétl povedený centr z pravé strany, za kterým se hnal Dale, ale před útočníkem Nancy odkopl balón Lacroix.
     
    8
    Hadji dostal parádní přihrávku na pravou stranu, dostal se do blízkosti pokutového území, ale prudkým centrem na malé vápno vybojoval jen roh.
     
    9
    Po něm se však nikdo z fotbalistů v bílých dresech neprodral do zakončení. Ve vzdušném prostoru před brankou domácích kraloval Lacroix.
     
    10
    Nicméně Nancy zahrávalo ještě jeden roh, tentokrát z druhé strany. Přetažený centr nezasáhl nikdo z hlavičkářů a balón propadl do autu.
     
    11
    Po delší době se do útoku vydalo také Saint-Étienne. Domácí fotbalisté se sice přiblížili k pokutovému území, ale Selnaes nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    12
    Další vysokou přihrávku za domácí obranu tentokrát odvrátil dobře postavený stoper Lacroix. Zadáci Saint-Étienne se v úvodu zápasu nenudí.
     
    13
    Zasáhnout nyní musel také Perrin. Domácí obránce si vzal do parády útočníka Coulibalyho a u postranní čáry mu pořádně naložil.
     
    14
    Hra je přerušena. Na trávníku totiž zůstává ležet jeden z domácích obránců, který si ublížil v souboji na hranici pokutového území. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    15
    Marchetti vykombinoval míč na levé straně a snažil se uvolnit Coulibalyho. Hostující křídelník však nakonec vybojoval pouze vhazování.
     
    16
    Nordin spěchal vpřed po levé straně, předal míč až k autové čáře Polomatovi, který se tlačil do pokutového území, ale předkopl si míč daleko od nohy.
     
    17
    A pozor! Hosté budou kopat penaltu! Lacroix srazil v pokutovém území unikajícího soupeře a hosté mají obrovskou šanci!
    17. Lacroixův faul v pokutovém území
     
    17
    Žlutou kartu dostává Lacroix (AS Saint-Étienne).
     
    18
    Nancy právě vstřelilo branku!
    Nancy se ujímá vedení! Míč si na značku pokutového kopu připravil MAURICE JUNIOR DALÉ a střelou k tyči otevřel skóre!
    18. Maurice Junior DALÉ - 0:1
     
    20
    Domácí jsou hodně frustrovaní. Dalé se pustil do vzdušného souboje s jedním ze stoperů a nechal se chytře faulovat.
     
    21
    Hra je znovu přerušena. Na trávníku zůstává ležet domácí Nordin, který se drží za levou nohu. Domácí schytávají v úvodu utkání hodně šrámů.
     
    22
    Všichni hráči už jsou zpátky na nohou a pokračuje se ve hře. Domácí se chtěli dostat za obranu Nancy, ale hosté zatím pracují na jedničku.
     
    23
    Coulibaly spěchal za prudkou přihrávkou na levou stranu, nicméně akce Nancy tentokrát nemohla pokračovat kvůli ofsajdu. Saint-Étienne bude rozehrávat.
     
    24
    Domácí se stále ne a ne dostat do tempa. Nancy se navíc daří kouskovat hru. Na trávníku nyní zůstává ležet N´Guessan. Hraje se hodně tvrdě.
     
    25
    Nancy navíc zahrávalo přímý kop. Pro vysoký centr na malé vápno si došel brankář Ruffier, který stáhl míč do rukavic.
     
    26
    Snad poprvé v utkání se Saint-Étienne dostalo až do pokutového území. Vysokou přihrávku si zpracoval Polomat, ale sám už nic nevymyslel.
     
    27
    Dabo si posunul míč okolo soupeře, natlačil se před něj tělem a nechal se chytře faulovat. Saint-Étienne bude zahrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    28
    Nadýchaný centr se snesl na malé vápno, kde se k zakončení prodral právě faulovaný Dabo, nicméně jeho hlavička k tyči neměla potřebnou razanci.
     
    29
    Dalé zatím hraje opravdu vydařené utkání. Autor hostující branky vybojoval míč v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a stačil přesně rozehrát.
     
    30
    Domácí se znovu tlačili do pokutového území. Za dobrou pobídkou se prodíral Berić, ale v souboji s obráncem se provinil proti pravidlům.
     
    31
    Cetout nedovoleně zastavil unikajícího soupeře a Saint-Étienne bude zahrávat další přímý kop. Domácí v posledních minutách zlepšili svůj výkon.
     
    32
    Saint-Étienne nadále drží míč na svých kopačkách a soupeře k němu takřka nepouští. Domácí kombinují na levé straně a hledají skulinky v obraně Nancy.
     
    33
    Dabo zkusil štěstí z velké dálky. Jeho oblouček se snášel pod břevno hostující branky, ale Chernik se stačil vrátit na čáru a vytáhl míč nad břevno.
     
    34
    Karim Coulibaly to přehnal s agresivitou v souboji na polovině hrací plochy a za šlapák vidí žlutou kartu!
     
    35
    Robič se řítil do rychlého protiútoku po pravé straně, ale k aktivnímu křídelníkovi Nancy stačil přistoupit Polomat.
     
    36
    Další ostrý zákrok. Obětí nedovoleného zákroku se nyní stal Lenglet, jež v hlavičkovém souboji schytal úder loktem do obličeje.
     
    37
    Domácí fanoušci zatím neúnavně povzbuzují své oblíbence hlasitým skandováním. Dnešní utkání se hraje před solidní kulisou.
     
    38
    Cetout se fantasticky vrátil na hranici pokutového území a ve skluzu odvrátil prudkou kolmici do pokutového území. Saint-Étienne se stále nemůže dostat do šance.
     
    39
    Muratori ve skluzu zablokoval centr do pokutového území a ještě byl faulován. Nancy bude rozehrávat. Hosté zatím skvěle zvládají defenzivní činnost.
     
    40
    Dabo se středem hrací plochy prosmýkl do pokutového území, kde se zbavil svého strážce, jenže jeho následnou ránu zablokoval Lenglet.
     
    41
    Z následného rohového kopu domácí Chernika neohrozili. Na malém vápně vyšplhal ze všech nejvýše stoper Lenglet, jež odklidil míč do bezpečí.
     
    42
    Pogba poslal vysokou přihrávku na Nordina, nicméně před domácím útočníkem zasáhl jeden z obránců. Divákům už se hra Saint-Étienne přestává líbit.
     
    43
    Nordin svedl souboj u autové čáry. Domácí útočník si přikryl míč tělem a nedovolil Lengletovi, aby se k němu dostal. Domácí rozehrají přímý kop.
     
    44
    Lenglet je v závěru prvního poločasu prakticky u všeho. Hostující stoper tentokrát rozjel akci Nancy nákopem na polovinu domácích. Saivet však zasáhl.
     
    45
    V samotném závěru první půle se do pokutového území dral Saivet. Domácí záložník si sice obránce Nancy obhodil, ale k centru se přesto nedostal.
     
    45
    Další žlutá karta na straně Nancy! Za ostrý skluz u postranní čáry ji vidí obránce Muratori.
     
    45+1
    Obrovská šance na vyrovnání! Berič si naběhl na parádní přihrávku za obranu, ale tváří v tvář Chernikovi nechal vyniknout hostujícího brankáře!
    45+1. Beričova šance na vyrovnání
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Do kabin odcházejí spokojenější hostující fotbalisté! Nancy od úvodní minuty odhodilo veškerý respekt a hrálo hodně aktivně. Domácí stoper Lacroix navíc vyrobil faul v pokutovém území a Nancy kopalo penaltu. Dale s přehledem poslal míč do sítě! Poté Saint-Étienne vyrovnalo hru, ale na první šanci čekalo až do nastaveného času. Berič však sám proti Chernikovi selhal. Do šaten se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté zahájili výkop druhý poločas dnešního utkání. Nancy se ihned hnalo do útoku, ale vysokou přihrávku na Coulibalyho pohlídal Lacroix.
     
    47
    Do útoku se řítil Berič. Domácí útočník si sběhl na přihrávku z levé strany, dral se mezi stopery, ale v jednom ze soubojů si pomohl nedovoleným způsobem.
     
    48
    Berič se dostal k parádní kolmici na hranici pokutového území, navedl si míč do šestnáctky, ale centrem vnějším nártem nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    49
    Domácí zahrávali rohový kop. Dabo vyslal prudký centr na přední tyč, avšak ani jeho pobídku nedokázal nikdo z fotbalistů v zeleném usměrnit na branku.
     
    50
    Pogba vhazoval na polovině hrací plochy. Saint-Étienne sice hraje většinu času s míčem na kopačkách, ale hosté zatím soupeře nepouštějí ke střelám.
     
    51
    Marchetti napadal rozehrávku domácího celku v blízkosti pokutového území. Hostující záložník si v souboji s Polomatem pomohl rukama.
     
    52
    Na druhé straně se k hlavičce na malém vápně z ničeho nic dostal Berič, ale vzrušení bylo zbytečné, protože domácí útočník se pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    53
    Chernik si dal pořádně načas s odkopem od branky. Na hostujícího hráče už se zlobili také fanoušci na tribunách, ale rozhodčí kartu nevytáhl.
     
    54
    Po dlouhé době se do útoku vydalo Nancy. N´Guessan centroval z pravé strany, avšak centr se mu vůbec nepovedl a míč opustil hrací plochu.
     
    55
    Bude se žlutit! Rozhodčí vytahuje žlutou kartu po souboji na polovině hřiště. Dostává ji N´Guessan.
     
    56
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Nordin, přichází Hamouna.
     
    57
    Pogba si zbytečně zkomplikoval život zbytečným držením míče. Domácí obránce si balón navíc posunul mezi napadající soupeře, ale akci s obtížemi ustál.
     
    58
    Hosté v posledních minutách začínají vystrkovat růžky. Pogba znovu váhal s rozehrávkou, ale napadající Coulibaly jeho zaváhání nepotrestal.
     
    59
    Nancy se podařilo otupit rostoucí tlak domácího celku. Hosté v posledních minutách drží míč na svých kopačkách a nepouštějí fotbalisty v zeleném k pokutovému území.
     
    60
    Za obranu hostujícího celku sprintoval agilní Berič, jenže domácí útočník musel znovu zastavit. Berič si nedal pozor na své postavení a lapil se do ofsajdové pasti.
     
    61
    Střídající Hamouna doběhl prudkou přihrávku na levou stranu, ale hostující obránce se nenechal roztančit a domácí hráč vybojoval jen vhazování.
     
    62
    Po dlouhé době jsme se dočkali zakončení. Selnaes napřáhl z pětadvaceti metrů, ale jeho prudká střela mířila přímo do rukavic brankáře Chernika.
     
    63
    Dabo se natlačil před Cetouta a hostující obránce jej složil na trávník. Domácí zůstanou u míče na polovině Nancy.
     
    64
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Saivet, přichází Soderlund.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází N´Guessan, přichází Guidileye.
     
    65
    Střídající Soderlund se ihned zapojil do útoku domácího celku. Soderlund táhl míč po pravé straně, ale ukousl si příliš velké sousto a na obránce už nevyzrál.
     
    66
    Robio sprintoval s míčem po pravé straně, natlačil se před Pogbu, ale v klíčovém momentu si předkopl míč daleko od nohy a už jej nedostihl na hrací ploše.
     
    67
    Muratori se pustil do souboje na polovině hrací plochy. Krajní obránce hostujícího celku vyzrál na soupeře a vybojoval pro Nancy vhazování.
     
    68
    Střídání v týmu AS Nancy-Lorraine: ze hřiště odchází Robio, přichází Koura.
     
    69
    Před domácím celkem se otevírala zajímavá možnost. Hamouna prošel s míčem mezi obránci až na hranici šestnáctky, chtěl přihrát na levou stranu, ale Lenglet špičkou kopačky přihrávku zablokoval.
     
    70
    Saint-Étienne zahrávalo přímý kop. Na vysoký centr si brousil zuby Dabo, jenže domácí záložník si v hlavičkovém souboji pomohl nedovoleným způsobem.
     
    71
    Marchetti podržel míč u rohového praporku, poradil si s napadajícím obráncem, ale následným centrem na zadní tyč nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    72
    Až nyní se hosté dostali do zakončení. Střídající Koura se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče a jeho dělovka prolétla kolem pravé tyčky.
     
    73
    Dabo táhl další útok domácího celku středem hrací plochy. Záložník Saint-Étienne však přišel o míč ještě před šestnáctkou. Hosté mohou zaútočit.
     
    74
    Marchetti nyní skvěle vypomohl hostující obraně. Krajní záložník Nancy se vrátil až na hranici pokutového území, kde vybojoval balón.
     
    75
    Tohle už vypadalo o něco lépe! Soderlund si naběhl za obranu, zpracoval si parádní oblouček, ale dostal se do ostrého úhlu a nakonec vůbec nevystřelil.
     
    76
    Saint-Étienne zahrávalo přímý kop. Centrovaný míč přilétl do pokutového území, kde balón obětavě odhlavičkoval obránce Muratori.
     
    77
    Následoval kop od rohového praporku. Hosté sice odvrátili balón do bezpečí, ale do vápna okamžitě přilétl další centr. Berič však na dlouhou pobídku nedosáhl ani ve skluzu.
     
    78
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Berič, přichází Tannane.
     
    79
    Nancy se znovu podařilo zastavit akci domácího celku dobrých patnáct metrů před pokutovým územím. Hosté skvěle zhušťují prostor ve středu hřiště.
     
    80
    Hamouna svedl u postranní čáry tvrdý souboj s Marchettim. Hostující záložník vybojoval míč, pokryl si jej a navíc byl faulován. Nancy bude rozehrávat.
     
    81
    Guidileye rozjel útok hostujícího celku středem hrací plochy. Nancy se s míčem dostalo až do blízkosti pokutového území, ale Lacroix nenechal hosty zakončit.
     
    82
    Coulibaly si naběhl na skvělou přihrávku za obranu domácího celku, jenže radost mu pokazil asistent rozhodčího. Ofsajd, domácí budou rozehrávat.
     
    83
    Cétout podpořil ofenzivní výpad hostujícího celku náběhem po pravé straně. Hostující obránce si zpracoval vysokou přihrávku a našetřil cenné vteřinky.
     
    84
    Střídání v týmu AS Nancy-Lorraine: ze hřiště odchází Coulibaly, přichází Cuffaut.
     
    85
    Domácí brankář si při zákroku přivodil nějaké zranění v oblasti třísel a nyní musí být ošetřován. Ruffier přenechá rozehrávku jednoho z obránců.
     
    86
    Ruffier už je v pořádku a může se pokračovat ve hře. Domácí zpackaným odkopem od branky odevzdali balón soupeři.
     
    87
    Saint-Étienne zahrávalo přímý kop. Vysoký centr na hranici pokutového území hledal Lacroixe, nicméně domácí stoper se k hlavičce neprodral.
     
    88
    Ani z dalšího útoku domácích nebezpečí pro Chernika nepřijde. Kombinace Saint-Étienne před pokutovým územím nabrala brzkého konce.
     
    89
    Polomat potáhl míč přes celé hřiště až k pokutovému území a centroval do vápna. Jeho prudkou pobídku stačil srazit vracející se Muratori.
     
    90
    Nancy mělo k dispozici rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde kralovali domácí zadáci a nikdo v bílém se nedostal k zakončení.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Domácí brankář si při dalším zákroku své zranění ještě zhoršil. Ruffier bude muset dnešní duel dochytat, ale pro další utkání by to mohl být problém.
     
    90+3
    Hamouna zkoušel štěstí z těžké pozice. Střídající fotbalista pálil z ostrého úhlu a jeho dělovka prolétla dobré dva metry kolem vzdálenější tyče.
     
    90+4
    Nancy se podařilo osvobodit a hosté nasbírali další důležité vteřinky. Saint-Étienne je jen kousek od vyřazení!
     
    90+5
    Pozor! Domácí se radují, ale branka neplatí! Hamouna sice dopravil míč do sítě, ale v době přihrávky stál v ofsajdu!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce! Nancy postupuje do další fáze! Hosté vlétli do utkání na půdě Saint-Étienne bez jakéhokoliv respektu a po celou dobu hráli aktivně. Rozhodující moment přišel v sedmnácté minutě, kdy Lacroix vyrobil pokutový kop, který proměnil Dalé! Domácí si první šanci vypracovali až v nastaveném čase, ale Berič nechal vyniknout vynikajícího Chernika! Ve druhém poločase se Saint-Étienne sice tlačilo do šestnáctky, ale na šanci čekalo až do samotného závěru. V poslední minutě nastaveného času se sice trefil Hamouna, ale jeho branka nemohla platit pro ofsajd!
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:3.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (23:03:19)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 18. Dalé (pen.)

    Karty:   17. Lacroix (SET) – 34. Coulibaly (NAN), 45. Muratori (NAN), 55. N´Guessan (NAN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:3.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Polomat, Lacroix, Perrin, Pogba – Dabo, Selnaes, Saivet (64. Soderlund) – Monnet-Paquet, Berič (78. Tannane), Nordin (56. Hamouna)
    Náhradníci: Pierre-Gabriel, Pajot, Tannane, Veretout, Hamouma, Soderlund, Moulin

    AS Nancy-Lorraine: Chernik – Cétout, Cabaco, Lenglet, Muratori – N´Guessan (64. Guidileye), Diarra, Marchetti – Robio (68. Koura), Dalé, Coulibaly (84. Cuffaut)
    Náhradníci: Cuffaut, Hadji, Maouassa, Guidileye, Chrétien, Koura, Menay
    bahis siteleri