Skoky HS98, Ramsau Vítěz: M. Seidl (AUT) (kon.) | Běh 10 km, Ramsau Vítěz: E. Frenzel (GER) (kon.)
konec
SP - skoky HS98, Ramsau

Vítěz: M. Seidl (AUT)

Neděle 18.12.2016, 11:30 • Ramsau (Rakousko) • Severská kombinace
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:23:00)
     
    Konečné pořadí:

    1. Mario Seidl (AUT) – 129,5 bodů
    2. Vincenz Geiger (GER) – 127,1 bodů
    3. Eric Frenzel (GER) – 125,2 bodů
    4. Fabian Riessle (GER) – 123,8 bodů
    5. Akito Watabe (JPN) – 122,6 bodů
    6. Espen Andersen (NOR) – 122,4 bodů
    7. Taihei Kato (JPN) – 122,0 bodů
    8. Tomáš Portyk (CZE) – 119,5 bodů
    9. Tim Hug (SUI) – 119,4 bodů
    10. Jörgen Graabak (NOR) – 119,2 bodů
    11. Terence Weber (GER) – 119,0 bodů
    12. David Pommer (AUT) – 118,7 bodů
    13. Laurent Muhlethaler (FRA) – 118,3 bodů
    14. Franz-Josef Rehrl (AUT) – 117,7 bodů
    15. Johannes Rydzek (GER) – 115,8 bodů
    15. Maxime Laheurte (FRA) – 115,8 bodů
    ...
    23. Miroslav Dvořák (CZE) – 113,6 bodů
     
    I oba čeští reprezentanti si vedli bezvadně. Tomáš Portyk (CZE) skončil na parádním osmém místě a ukázal, že se mu forma začíná vracet, a Miroslav Dvořák (CZE) na desetikilometrovou trať vjede z 23. pozice.
     
    Tohle bude ještě hodně zajímavý závod. Překvapivě až na Johannese Rydzeka (GER) totiž skokanskou část nikdo vyloženě nepokazil, odstupy mezi závodníky přitom nejsou nijak markantní. Nejlépe mimochodem skočil Mario Seidl (AUT), jenž doplachtil až na značku 97 metrů.
     
    Závod skončil.
     
    52
    Johannes Rydzek (GER) to pokazil. 88,5 metrů je opravdu hodně málo. Bůh ví, jestli vůbec bude moci zaútočit na pódiové příčky. Až 16. pozice pro německého reprezentanta.
     
    51
    Eric Frenzel (GER) a jeho 93 metrů! Má rozhodně na čem stavět na desetikilometrové trati. Třetí příčka pro fenoména posledních let v severské kombinaci. Na můstku už zbývá pouze Rydzek.
     
    50
    Fabian Riessle (GER), který dnes slaví narozeniny, si na své konto připsal 92,5 metrů. Určitě velmi slušné, ale na tu nejlepší příčku to nestačí. Zařadil se na třetí pozici.
     
    49
    Björn Kircheisen (GER) skočil 90,5 metrů. Pokud-li srovnáme jeho výkon s ostatními, je to jen průměr. Bude muset ve druhém kole co dohánět. Je čtrnáctý.
     
    48
    Akito Watabe (JPN) doplachtil na značku 94 metrů. Japonec nic nepokazil, ba spíše naopak. Je třetí! Přitom platí za hodně slušného běžce.
     
    47
    Jörgen Graabak (NOR) skočil 92 metrů! tenhle výsledek mu dává rozhodně dobrý příslib do dalšího dění. Pěkný výsledek. Zatím je Nor sedmý.
     
    46
    Začíná se skákat opravdu daleko. Další výkon byl 97 metrů! Mario Seidl (AUT) se logicky pod můstkem radoval. První příčka, zcela zasloužená pro domácího reprezentanta.
     
    45
    Vincenz Geiger (GER) zaznamenal délku skoku 95,5 metrů. Suverénně nejdelší let tohoto kola. Pochopitelně se měnilo pořadí na čele, Andersena porazil o 4,7 bodů.
     
    44
    David Pommer (AUT) a jeho 92 metrů! Rakušan mával spokojeně do kamer pod můstkem. Šestá pozice. S tímhle se určitě dá pracovat v dalším kole.
     
    43
    Stylově ne zcela vydařené, ale i tak Wilhelm Denifl (AUT) nemůže být zklamaný. Rovných 90 metrů pro Rakušana. Třináctá pozice pro domácího závodníka.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Espen Andersen (NOR) – 122,4 bodů
    2. Taihei Kato (JPN) – 122,0 bodů
    3. Tomáš Portyk (CZE) – 119,5 bodů
    4. Tim Hug (SUI) – 119,4 bodů
    5. Terence Weber (GER) – 119,0 bodů
    ...
    13. Miroslav Dvořák (CZE) – 113,6 bodů
     
    42
    Espen Andersen (NOR) doletěl daleko. 92,5 metrů! Bylo to velké napětí, na jaké místo se dostane, ale nakonec je první. Druhý je Kato, třetí Portyk.
     
    41
    Bernhard Gruber (AUT) nebyl spokojený, v Ramsau před domácími fanoušky se chtěl určitě ukázat více. Jenže je z toho jen 86 metrů a až 28. místo.
     
    40
    Natahoval skok, co to šlo. Philipp Orter (AUT) zaznamenal výkon 87 metrů. Stylově to nebylo úplně povedené, takž se zařadil na 17. pozici.
     
    39
    Další zklamání pro Francouze. I Francois Braud (FRA) svůj skok docela pokazil. 86,5 metrů mu určuje až průběžné 23. místo. Bude se samozřejmě ještě propadávat.
     
    37
    Ani Ilkka Herola (FIN) určitě nic nepokazil, skočil jen o půl metrů méně než například Dvořák. Devátá pozice pro Fina, který je spíše lepším běžcem.
     
    36
    Franz-Josef Rehrl (AUT) skočil 90 metrů. Jde na šesté místo. Rakušan své fanoušky určitě nezklamal. A že jich v Ramsau určitě málo není.
     
    35
    Miroslav Dvořák (CZE) může být spokojený, 89,5 metrů pro Čecha. I on udělal českým fanouškům radost. Získal průběžné jedenácté místo. Rozhodně může zabojovat o body do světového poháru i slušné pozice ve druhé části závodu.
     
    34
    Haavard Klemetsen (NOR) chtěl aspoň za devadesát metrů, jenže o metr tuhle hranici nepřekonal. Nedá se říci, že by s osmým místem byl vyloženě spokojený.
     
    33
    Magnus Krog (NOR) doplachtil na značku 88 metrů. Sice na skok chvilku čekal, ovšem pauzička mu problémy nedělala. Patnácté místo pro Nora.
     
    32
    Terence Weber (GER) skočil slušných 91,5 metrů. A vysloužil si přední pozice, konkrétně čtvrtou. Rozhodně může být spokojený.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Taihei Kato (JPN) – 122,0 bodů
    2. Tomáš Portyk (CZE) – 119,5 bodů
    3. Tim Hug (SUI) – 119,4 bodů
    4. Laurent Muhlethaler (FRA) – 119,0 bodů
    5. Maxime Laheurte (FRA) – 118,3 bodů
     
    31
    Bryan Fletcher (USA) skočil velmi slušně. 87,5 metrů pro Američana, který je rozhodně lepším běžcem. Třináctá příčka pro tohoto reprezentanta. On přitom rozhodně na desetikilometrové trati bude dohánět.
     
    30
    Hideaki Nagai (JPN) určitě nic nepokazil, jen o půl metru nepřekonal hranici 90 metrů. On je lepším skokanem, průběžnou sedmou pozici si vlastně tak nějak představoval.
     
    29
    Mikko Kokslien (NOR) doplachtil na značku 84,5 metrů. On je ale rozhodně schopný dohánět na desetikilometrové trati. Osmnáctá pozice pro Nora.
     
    28
    Slušný pokus. I když na dopadu měl problémy, dokázal vše ustát. Lukas Klapfer (AUT) natáhl skok na 90 metrů a zařadil se na pěknou šestou příčku.
     
    27
    Kristjan Ilves (EST) svůj skok nezvládl. Jen 85 metrů pro Fina. Moc s láskou se na výsledkovou tabuli nedíval, když mu ukázala až průběžnou 15. pozici.
     
    26
    Maxime Laheurte (FRA) zaznamenal skok dlouhý 91 metrů. Pátá příčka pro Francouze. Se svým výkonem může zcela jistě pracovat v běžecké části.
     
    25
    Pouhých 85 metrů. Antoine Gerard (FRA) chtěl rozhodně víc než se zařadit jen na 20. příčku. Zklamání zavládlo u francouzského týmu.
     
    24
    Tomáš Portyk (CZE) jako by se začal dostávat do formy. 92 metrů je druhý nejdelší skok tohoto kola. Zasloužená druhá příčka pro českého reprezentanta.
     
    23
    Alessandro Pittin (ITA) skočil slušných 87 metrů. Takový šedý podprůměr. Je z toho aktuální 16. pozice. Ital byl na sebe trošku nazlobený pod můstkem.
     
    22
    Jakob Lange (GER) skočil 83,5 metrů. Sice udělal slušný telemark, jenže nic jiného než až 19. příčku si vlastně nemohl vysloužit.
     
    21
    Možná že překvapil i sám sebe. 91,5 metrů pro tohoto Nora. Tim Hug (SUI) se zaslouženě zařadil na druhou příčku za dosud vedoucího Katoa.
     
    20
    Jošito Watabe (JPN) doplachtil na značku 90,5 metrů. Třetí místo pro Japonce. Mohl skočit ještě dále, určitě to umí.
     
    19
    Samuel Costa (ITA) nebyl pod můstkem spokojený. Trošku vztekle máchl rukou do vzduchu. 87,5 metrů pro Itala a průběžné šesté místo, to je výsledek Itala.
     
    18
    Taylor Fletcher (USA) a jeho 83 metrů. Je to lepší běžec, to je obecně známé. Je z toho 15. místo. Američan si zkrátka na trati zase hodně mákne.
     
    17
    Aguri Šimizu (JPN) skočil 86 metrů. Určitě umí lépe. Jen devátá příčka pro japonského reprezentanta.
     
    16
    91 metrů, to byl další výkon, který nyní předvedl Laurent Muhlethaler (FRA). Druhá příčka pro Francouze. Nemohl být v žádném případě zklamaný.
     
    15
    Arttu Mäkiaho (FIN) skočil 89 metrů. To je velmi dobrý základ pro lépe běhajícího Fina. Pátá příčka je rozhodně výborným výsledkem.
     
    14
    Taihei Kato (JPN) poprvé překonal hranici devadesáti metrů, a to konkrétně o 3,5 metru. Zasloužené vedení pro Japonce. Uvidíme, jak dlouho Japonec vydrží ve vedení.
     
    12
    Marjan Jelenko (SLO) zvládl tenhle skok velmi slušně. Podařilo se mu skočit 86,5 metrů. Slovinec se zařadil na slušnou šestou příčku.
     
    11
    Vjačeslav Barkov (RUS) pod můstkem mával do kamery. Skočil 85 metrů a byl evidentně spokojený. I když byl lepší jen dva závodníci skákající před ním.
     
    10
    87 metrů, to je další skok, jaký předvedl Pawel Slowiok (POL). Polský reprezentant je šestý.
     
    9
    Lukas Runggaldier (ITA) doplachtil na značku 81 metrů. On obecně není příliš dobrým skokanem. Ale určitě chtěl více, průběžnou poslední pozici rozhodně nechtěl dopustit.
     
    8
    Truls Sønsthagen Johansen (NOR) skočil o něco méně než je obvyklý průměr. 85,5 metrů pro norského skokana. Dělí se o průběžnou šestou pozici s Jachinem.
     
    7
    Erněst Jachin (RUS) ani nezklamal, ani výrazně nepřekvapil. 87 metrů pro Rusa. Zařadil se na šesté místo. Určitě chtěl získat více.
     
    6
    Jan Schmid (NOR) zatím doskočil nejdále, ale jen o půl metru než ostatní na hranici 89 metrů. Každopádně jeho výkon mu stačí na průběžné vedení.
     
    5
    Natáhl svůj skok, jak nejlépe uměl. Chvilku trvalo, než mu byl skok změřen, nakonec přístroje ukázaly 88 metrů. Szczepan Kupczak (POL) se zařadil na průběžné páté místo.
     
    4
    Tohle byl zatím nejhorší skok, jaký jsme tu viděli. Jen 82,5 metrů. Bernhard Flaschberger (AUT) se pochopitelně nemůže divit, že se zařadil až na čtvrtou pozici.
     
    3
    Snažil se ještě vystřihnout telemark jako z učebnice. Nakonec doplachtil na značku 88,5 metrů. Nakonec je však Paul Gerstgraser (AUT) nejhorší.
     
    2
    Lukas Greiderer (AUT) skočil vlastně dost podobně jako jeho soupeř před pár okamžiky. 88,5 metrů pro domácího závodníka. Je z toho první průběžná příčka.
     
    1
    Tomaz Druml (AUT) doplachtil na značku 88,5 metrů. Tohle je spíše průměrný výkon. Rakušan chtěl doma předvést určitě lepší skok.
     
    Závod začal.
     
    Startovní listina:

    1. Tomaz Druml (AUT)
    2. Lukas Greiderer (AUT)
    3. Paul Gerstgraser (AUT)
    4. Bernhard Flaschberger (AUT)
    5. Szczepan Kupczak (POL)
    6. Jan Schmid (NOR)
    7. Erněst Jachin (RUS)
    8. Truls Sønsthagen Johansen (NOR)
    9. Lukas Runggaldier (ITA)
    10. Pawel Slowiok (POL)
    11. Vjačeslav Barkov (RUS)
    12. Marjan Jelenko (SLO)
    13. Adam Loomis (USA)
    14. Taihei Kato (JPN)
    15. Arttu Mäkiaho (FIN)
    16. Laurent Muhlethaler (FRA)
    17. Aguri Šimizu (JPN)
    18. Taylor Fletcher (USA)
    19. Samuel Costa (ITA)
    20. Jošito Watabe (JPN)
    21. Tim Hug (SUI)
    22. Jakob Lange (GER)
    23. Alessandro Pittin (ITA)
    24. Tomáš Portyk (CZE)
    25. Antoine Gerard (FRA)
    26. Maxime Laheurte (FRA)
    27. Kristjan Ilves (EST)
    28. Lukas Klapfer (AUT)
    29. Mikko Kokslien (NOR)
    30. Hideaki Nagai (JPN)
    31. Bryan Fletcher (USA)
    32. Terence Weber (GER)
    33. Magnus Krog (NOR)
    34. Haavard Klemetsen (NOR)
    35. Miroslav Dvořák (CZE)
    36. Franz-Josef Rehrl (AUT)
    37. Ilkka Herola (FIN)
    38. Manuel Faisst (GER)
    39. Francois Braud (FRA)
    40. Philipp Orter (AUT)
    41. Bernhard Gruber (AUT)
    42. Espen Andersen (NOR)
    43. Wilhelm Denifl (AUT)
    44. David Pommer (AUT)
    45. Vincenz Geiger (GER)
    46. Mario Seidl (AUT)
    47. Jörgen Graabak (NOR)
    48. Akito Watabe (JPN)
    49. Björn Kircheisen (GER)
    50. Fabian Riessle (GER)
    51. Eric Frenzel (GER)
    52. Johannes Rydzek (GER)
     
    Oproti včerejšku se nic nezměnilo, poskáče se na můstku kategorie HS98 a odpoledne je pak naplánovaná desetikilometrová trať. Palce můžeme držet i dvěma českým reprezentantům, a to Miroslavu Dvořákovi a Tomášovi Portykovi.
     
    Ve žlutém trikotu je od samotného začátku Johannes Rydzek, každopádně především Eric Frenzel to nechce nechat jen tak. Po rozpačitém začátku ve finské Ruce si spravil náladu v Lillehammeru, kde dvakrát zvítězil, jenže v sobotu v Ramsau skončil až jako třetí. A na první místo ztrácí 76 bodů.
     
    Severská kombinace, té v dnešní době vládne pouze jedna jediná země. Celkem se letos uskutečnilo pět individuálních závodů světového poháru, jeden týmový, a vždy bylo na prvním místě Německo. Včera slavil vůbec poprvé Fabian Riessle, který přerušili dosavadní dominanci svých reprezentačních kolegů Johannese Rydzeka a Erica Frenzela.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

    Patrik Sandev

    Konečné pořadí:
    1. Mario Seidl (AUT) – 129,5 bodů
    2. Vincenz Geiger (GER) – 127,1 bodů
    3. Eric Frenzel (GER) – 125,2 bodů
    4. Fabian Riessle (GER) – 123,8 bodů
    5. Akito Watabe (JPN) – 122,6 bodů
    6. Espen Andersen (NOR) – 122,4 bodů
    7. Taihei Kato (JPN) – 122,0 bodů
    8. Tomáš Portyk (CZE) – 119,5 bodů
    9. Tim Hug (SUI) – 119,4 bodů
    10. Jörgen Graabak (NOR) – 119,2 bodů
    11. Terence Weber (GER) – 119,0 bodů
    12. David Pommer (AUT) – 118,7 bodů
    13. Laurent Muhlethaler (FRA) – 118,3 bodů
    14. Franz-Josef Rehrl (AUT) – 117,7 bodů
    15. Johannes Rydzek (GER) – 115,8 bodů
    15. Maxime Laheurte (FRA) – 115,8 bodů
    ...
    23. Miroslav Dvořák (CZE) – 113,6 bodů
    Startovní listina:
    1. Tomaz Druml (AUT)
    2. Lukas Greiderer (AUT)
    3. Paul Gerstgraser (AUT)
    4. Bernhard Flaschberger (AUT)
    5. Szczepan Kupczak (POL)
    6. Jan Schmid (NOR)
    7. Erněst Jachin (RUS)
    8. Truls Sønsthagen Johansen (NOR)
    9. Lukas Runggaldier (ITA)
    10. Pawel Slowiok (POL)
    11. Vjačeslav Barkov (RUS)
    12. Marjan Jelenko (SLO)
    13. Adam Loomis (USA)
    14. Taihei Kato (JPN)
    15. Arttu Mäkiaho (FIN)
    16. Laurent Muhlethaler (FRA)
    17. Aguri Šimizu (JPN)
    18. Taylor Fletcher (USA)
    19. Samuel Costa (ITA)
    20. Jošito Watabe (JPN)
    21. Tim Hug (SUI)
    22. Jakob Lange (GER)
    23. Alessandro Pittin (ITA)
    24. Tomáš Portyk (CZE)
    25. Antoine Gerard (FRA)
    26. Maxime Laheurte (FRA)
    27. Kristjan Ilves (EST)
    28. Lukas Klapfer (AUT)
    29. Mikko Kokslien (NOR)
    30. Hideaki Nagai (JPN)
    31. Bryan Fletcher (USA)
    32. Terence Weber (GER)
    33. Magnus Krog (NOR)
    34. Haavard Klemetsen (NOR)
    35. Miroslav Dvořák (CZE)
    36. Franz-Josef Rehrl (AUT)
    37. Ilkka Herola (FIN)
    38. Manuel Faisst (GER)
    39. Francois Braud (FRA)
    40. Philipp Orter (AUT)
    41. Bernhard Gruber (AUT)
    42. Espen Andersen (NOR)
    43. Wilhelm Denifl (AUT)
    44. David Pommer (AUT)
    45. Vincenz Geiger (GER)
    46. Mario Seidl (AUT)
    47. Jörgen Graabak (NOR)
    48. Akito Watabe (JPN)
    49. Björn Kircheisen (GER)
    50. Fabian Riessle (GER)
    51. Eric Frenzel (GER)
    52. Johannes Rydzek (GER)
    bahis siteleri