Everton – Liverpool 0:1 (kon.)
konec
Everton FC
0:1 (0:0)
Liverpool FC
Pondělí 19.12.2016, 21:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji vám za pozornost při sledování textového online přenosu z Merseyside derby a u dalšího sportovního přenosu na shledanou! (23:12:28)
    Nejdůležitější moment dnešního večera!

     
    Doslova infarktový závěr! Jediná branka dnešní derby přišla až v nastaveném čase, kdy Sadio Mané pohotově dorazil střelu Daniela Sturridge. Poměrně krizový moment pro domácí tým přišel už ale v 64. minutě, kdy se zranil gólman Maarten Stekelenburg a v bráně jej musel nahradit Joel Robles. Ten se se situací ale vypořádal na výbornou a v 79. minutě předvedl ukázkový zákrok. Nutno říci, že Liverpool si za předvedený výkon ve druhém poločase tři body bezesporu zasloužil.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Lucas Leiva.
     
    90+7
    Roberto Firmino mohl přidat druhou branku Liverpoolu, jenže Leighton Baines se výborně vrátil a vykopl míč z brankové čáry!
     
    90+6
    Hosté ze svého tlaku nepolevují a hrají stále stejně aktivně. Fotbalisté Evertonu už působí hodně odevzdaně.
    90+4. Sadio MANÉ - 0:1
     
    90+4
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté si o branku koledovali už dlouho, ale nakonec přišla až v nastaveném čase! Daniel Sturridge hodně slabou střelou orazítkoval tyč brány, od které se míč odrazil přímo k volnému SADIO MANÉMU. Ten už bez větších potíží dorazil balón do odkryté brány. V Goodison Parku rázem zavládlo hrobové ticho.
     
    90+3
    Joel Robles zkušeně vyběhl ven z brány a svým odkopem zmařil šanci Liverpoolu. Domácí gólman si nyní vysloužil poměrně hlasité ovace z tribun.
     
    90+2
    Tuhle přihrávku si Ross Barkley za rámeček rozhodně nedá. Poměrně zbrklá rozehrávka domácího obránce skončila pouze za autovou čárou.
     
    90+1
    Roberto Firmino si počínal v hlavičkovém souboji s Garethem Barrym pouze za cenu faulu. Domácí budou rozehrávat zhruba z poloviny hřiště.
     
    90
    Tak pozor! Rozhodčí nastavil kvůli dlouhému ošetřování domácího gólmana celkem osm minut nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Gareth Barry zablokoval centrovaný míč Emre Cana. Míč se ale od domácího hráče odrazil pouze za brankovou čáru. Liverpool bude v úplném závěru zahrávat rohový kop.
     
    89
    Georginio Wijnaldum uvažoval, že se pokusí překvapit gólmana Joela Roblese, ale když před sebou viděl ten obraný blok, tak si střelu raději hodně rychle rozmyslel.
     
    88
    Séamus Coleman nedokázal zpracovat skákavý míč u postranní čáry a výhodu vhazování tak budou mít hosté. Konec zápasu se neúprosně blíží.
     
    87
    Domácí tým má ve druhém poločase obrovské problémy s přechodem do útoku. Z většiny skoro všechny akce skončí už na polovině hřiště.
     
    86
    Roberto Firmino se odhodlal ke střele z hranice šestnáctky, jenže jeho pokus byl výborně zablokován obráncem Ashleym Williamsem.

    Štěpán Hladký

    Branky: 90+4. Mané

    Karty:   68. Barkley (EVE), 69. Coleman (EVE), 85. Gueye (EVE) – 56. Lovren (LIV)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:20.
    Everton FC: Stekelenburg (64. Robles) – Coleman, A. Williams, Ra. Funes Mori, Baines (C) – James McCarthy (46. Barry), Gueye – Lennon, Barkley, E. Valencia (72. Calvert-Lewin) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – Kenny, Holgate, Barry, Cleverley, Mirallas, Calvert-Lewin.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Klavan, Lovren, Milner – Wijnaldum, Henderson (C), Lallana (81. Can) – Mané (90+8. Lucas Leiva), Origi (82. Sturridge), Firmino.
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Arnold, Lucas Leiva, Can, Woodburn, Sturridge.

    Rozhodčí: M. Dean – S. Long, A. Holmes
    bahis siteleri