Vladivostok – Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.) | Novokuzněck – Riga 0:6 (kon.) | Novosibirsk – Jokerit 3:0 (kon.)
Omsk – Minsk 0:1 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 3:4 (kon.) | Toljatti – Petrohrad 2:3 (po pr.)
Záhřeb – Ufa 3:2 (1:0 po s.n.) | HC Slovan – Magnitogorsk 2:4 (kon.)
konec
Metallurg Novokuzněck
0:6 (0:1, 0:5, 0:0)
Dinamo Riga
Pátek 23.12.2016, 13:00 • Metallurgs Sports Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (15:22:03)
     
    Třetí třetina žádnou změnu skóre nepřinesla. Dinamo každopádně předvedlo jeden z nejlepších výkonů za poslední týdny a Metallurg jasně přehrálo. Rozhodla hlavně druhá třetina, v níž hosté nasázeli dohromady hned pět branek. Domácí se v tomto dějství sesypali, tíhu okamžiku absolutně nezvládli. Čisté konto udržel brankář Kalninš, jemuž mimochodem po celou dobu hlídal záda český rodák Sedláček.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Timur Fatkullin – 2 min., hrubost).
     
    59:10
    Kulda držel v pohodě puk v útočném pásmu, když v tom se do konfliktu zase dostali dva hráči obou celků. A ještě se bude v závěru vylučovat.
     
    58:10
    Asi nejaktivnější hráč Metallurgu v celém zápase se na levém kruhu ocitl v dobré střelecké pozici. Jenže nakonec svůj pokus usměrnil zase jen vedle brány.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:50
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Andrej Taratuchin – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Georgs Golovkovs – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    56:49
    Taratuchin se chce dnes hodně rvát. Už snad potřetí během tohoto utkání. Tentokráte ale konflikt opravdu již vyústil v regulérní bitku. Golovkovsovi nedělalo vůbec žádný problém svému soupeři se postavit.
     
    56:47
    Alespoň čestný úspěch chce Metallurg dopřát svým fanouškům, kterých na stadion došlo na dva tisíce věrných. Možná že ale většina z nich už radši opustila novokuzněcký stadion.
     
    56:22
    Tohle nahození Semjonova z úhlu nemohlo Kalninše výrazněji překvapit. Touš bez větších problémů schoval do své lapačky. Metallurg je v posledních minutách aktivnějším a lepším týmem.
     
    55:15
    Skvěle zabojoval o puk u zadního mantinelu Akišin, který následně puk přistrčil na Berdnikova! A ten po další spálené šanci jen obrátil oči v sloup. Z blízkosti prostě nedotlačil na několkátý pokus puk za záda Kalninše, jenž se zapřel o led, a postavil ve své brance pevnou zeď.
     
    54:39
    Taratuchin si najel k tyčce Kalninše z pravé strany, kde měl poměrně hodně prostoru. Snažil se zakončit bekhendem, jenže mezírku mezi hostujícím brankářem a jeho tyčkou prostě nenašel.
     
    53:17
    Golovkovs s Kuldou hezky bojovali o puk u mantinelu. ještě chvilku drželi útočné pásmo, pak však Metallurg dostal situaci pod kontrolu.
     
    52:34
    Tohle Cibulskis nevymyslel dobře. Jeden z jeho spoluhráčů se mu pletl na modré čáře, a tak z celé možné akce Dinamo vyrobilo pouze ofsajd. Vhazování bude provedeno ve středním pásmu.
     
    51:38
    Jako by byl domácí útočník Akišin bez smyslů. Vjel do pásma, jenže se následně nesnažil nic vymyslet, nepřihrával, nestřílel, a tak pouze narazil do obránce před sebou. Jako by ho snad ani neviděl.
     
    50:46
    Jerofejevs musel pod tlakem posunout puk do pásma naslepo. A jeho spoluhráči si u zadního mantinelu poradit nedokázali.
     
    50:00
    Deset minut do konce. Další branky jsme se zatím nedočkali, Kalninšovi se pořád daří držet čisté konto. Pár zákroků předvedl, to ano, jinak však měl mezi třemi tyčemi daleko méně práce, než je obvykle zvyklý.
     
    49:17
    Zakázaného uvolnění se nyní dopustili domácí. Hra se tak stěhuje před Podjapolského.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 6. M. Redlihs (Lipsbergs), 25. K. Redlihs (Sčastlivyj), 31. Meija (K. Redlihs), 33. Indrašis (Darzinš), 35. M. Redlihs (Freibergs), 38. E. Kulda


    Metallurg Novokuzněck: Karejev (31. Podjapolskij) – Ljamkin, Skutar, Kuklev, Fatkullin, Vasilčenko, Arbuzov, Michajlov, Kalašnikov – Solovjov, A. Michejev, Komaristyj – K. Semjonov, Taratuchin, R. Berdnikov – Zemčenko, Ionin, Razumov – Akišin, Poliščuk, Lebeděv.
    Dinamo Riga: Kalninš (Sedláček) – Balinškis, Cibulskis, Freibergs, K. Redlihs, Jerofejevs, J. Redlihs – Indrašis, Bičevskis, Darzinš – Meija, Sčastlivyj, Skvorcovs – M. Redlihs, Pavlovs, Lipsbergs – E. Kulda, Golovkovs, Jelisejevs – Toluzakov.

    Rozhodčí: Gamalej, Lavrentjev – Misjur, Něstěrov

    Diváci: 2019
    bahis siteleri