Slovensko U20 – Finsko U20 1:8 (kon.) | Havlíčkův Brod – Bethel 8:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
8:5 (2:3, 2:1, 4:1)
Bethel University Royals
Pátek 23.12.2016, 17:00 • Zimní stadion Kotlina • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Příjemný předvánoční večer! Ze zimního stadionu v Kotlině vás vítám u sledování přátelského zápasu BK Havlíčkův Brod – Bethel University Royals. Utkání začíná v 17:00.
     
    Havlíčkův Brod zasáhla těsně před Vánoci hodně nepříjemná rána. Mužstvo opustil hlavní trenér Aleš Totter, který kývl na nabídku z vyšší soutěže. Vedení klubu tak za něj musí rychle hledat v rozjeté sezoně náhradu, tým dočasně povedou dosavadní asistent Ladislav Fixa a předseda BK David Kozlík starší.
     
    Bethelská univerzita leží ve městě St. Paul, nedaleko místa, kde se setkávají hranice konfederačních států Minnesota a Wisconsin. Saint Paul je druhé nejlidnatější a především hlavní město Minnesoty. Samotná univerzita je soukromá a čítá téměř sedm tisíc studentů. Založená byla v roce 1871 a v současnosti na ní existuje 18 sportovních týmů. Jedním z nich je právě i hokej. Maskotem univerzitních celků je Roy the Lion (lev Roy – pozn. red.).

    Hokejový tým hraje americkou univerzitní ligu NCAA III, ve které působí i sedm českých hráčů. Bethel Royals mají soupisku téměř kompletně americkou. Výjimku tvoří švédský obránce Johan Kling a kanadský útočník Jackson Purvis. Tým ze Saint Paulu skončil v loňské sezoně ve velké konkurenci devátý. V roce 2007 se stal dokonce celkovým mistrem soutěže. Letošní ročník ale není pro celek z hlavního města Minnesoty moc úspěšný a ve své divizi okupuje předposlední příčku. Trenérský štáb doufá, že po herním soustředění v Česku se hra jejich týmu zvedne a konečně se dočkají i prvního vítězství v základní hrací době.
     
    Velký debut v A-týmu si užije teprve šestnáctiletý útočník Marek Tecl, který hraje za extraligový starší dorost Havlíčkova Brodu. Talentovaný hokejista s přezdívkou "Macas" většinou nastupuje ve druhém útoku mladých Bruslařů a v probíhající sezoně zaznamenal 10 kanadských bodů za 4 přesné trefy a 6 asistencí. Jedná se o rychlého praváka se šikovnýma rukama a dobrou střelou. Zatím se mu hodně daří v samostatných nájezdech, v základní části výrazně přispěl k domácímu skalpu Českých Budějovic (4:2) využitým trestným střílením a v penaltovém souboji s Hradcem Králové (2:1sn) vystřelil svému týmu cenný bonusový bod.
    Útočník staršího dorostu Marek Tecl (HBR)
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Panec (Novák) – T. Semrád "A", M. Semrád, Lacina, Bušek, Kulhánek, Vala – Endál "A", Třetina "C", Přidal – Navrátil, Voříšek, Michálek – Kuchta, Kozlík, Beneš – Křížek, Ludvík, Chlubna – M. Polák, Tecl

    Bethel University Royals: Furlano (Sheppard) – Mros, Bond, Eiter, Kling, Olinyk, Steen, Migiliore -Marvin, Splichal, Bonnano – Bjorklund, Brown, Nejmeh – Gran, Skarlis, Flicker – Marty, Becker, Brannon

    Rozhodčí: Jan Doležal, Tomáš Kukeně – Tomáš Krejčí, Petr Křivohlavý.
     
    V sestavě Bruslařů se dnes objevuje i útočník juniorky Martin Polák, i pro něj to bude první zápas za A-tým.
     
    Zimním stadionem v Kotlině zazněly i hymny obou soupeřů – České republiky a Spojených států amerických.
     
    Hokejisty obou mužstev přivedli na led hráči z havlíčkobrodské mládeže.
     
    Lukáš Endál, útočník Havlíčkova Brodu a velká opora Bruslařů, přebírá na ledě z rukou zástupců pivovaru Bernard cenu fair-play za své krásné sportovní gesto, které předvedl proti Pelhřimovu v domácím derby Vysočiny. Za nerozhodného stavu 1:1 jel změnit výrok hlavního rozhodčího, jenž na něj nařídil chybně trestné střílení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Bethel právě vstřelil branku!
    Tak to je ledová sprcha pro Bruslařů, kteří už po 27 sekundách hry s americkým soupeřem prohrávají! Crosby Steen to udělal úplně jednoduše, když od modré čáry nahodil puk na bránu a brankář Panec vyrazil puk betony, po čemž dorazil puk do zcela odkryté brány GEORGE SPLICHAL! Asistence: Crosby Steen.
     
    01:01
    Bethel právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelné, hokejisté Havlíčkova Brodu se ještě ani pořádně nerozkoukali a už prohrávají o dva góly! Po nahrávce Taylora Browna vypálil zblízka volný Albert Nejmeh jen do břevna, ale puk se odrazil zpět před odkrytou bránu, odkud ho pohodlně dopravil na místo určení MICHAEL BOND! Asistence: Albert Nejmeh, Taylor Brown.
     
    01:37
    Bruslaři ser snaží odpovědět, usadili se v útočném pásmu a nahrávají si.
     
    02:31
    Havlíčkův Brod je teď aktivnější, kotouč drží častěji na holích a tlačí se s ním dopředu. Bethel University se zatím dobře brání.
     
    03:06
    obrovskou šanci měl Patrik přidal, jenž se ocitl po dobrém pasu úplně sám na ose hřiště, ale svižnou zápěstní ranou vyprášil jen betony gólmana Shepparda!
     
    03:36
    Bruslaři jsou i nadále aktivnějším týmem, nyní se jim daří ostřelovat gólmana Shepparda ze všech možných pozic, ale v cestě za gólovým úspěchem jim zatím stojí nepřesná koncovka.
     
    04:06
    Hraje se hodně svižný hokej v plynulém tempu, přerušuje se jen minimálně. Kotouč tráví většinu času na havlíčkobrodských holích.
     
    04:39
    Soubor z Kotliny sevřel soupeře pod tlak a probil se k zakončení od modré čáry. Zápěstní projektil Tomáše Semráda doplachtil do Sheppardovy náruče.
     
    05:02
    Hosté se nechtějí nechat zahanbit, i oni využívají každou příležitost k tomu, aby zaútočili. Z okraje kruhů vypálil tvrdě Andrew Bjorklund, ale minul levou tyčku.
     
    06:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A pozor, Bruslaři se mohutně radují z první vstřelené branky! Tomáš Ludvík v útočném pásmu posunul puk na Tomáše Chlubnu, jenž poslal puk před brankoviště a LUKÁŠ KŘÍŽEK pohodlně doklepl kotouč z bezprostřední blízkosti do odkrytého koutu brány, kam se gólman Sheppard nestihl přesunout! Asistence: Tomáš Chlubna, Tomáš Ludvík.
     
    06:40
    No a pozor, hosté opět mohli vést o dvě branky! Na levém křídle nabral velkou rychlost Justin Bonnano, ale jeho dělovka zacinkala jen na tyčku!
     
    07:10
    Domácí získali kotouč pod kontrolu a vyvezli ho do útočného území, kde si nyní přihrávají.
     
    07:45
    Mladíci ze Spojených států amerických se dostali pod velký tlak a před bránou bylo hodně rušno, ale nikdo z domácích nepropasíroval puk za ležícího gólmana Shepparda!
     
    08:06
    Johan Kling stál na konci dlouhé kombinace hostů a opřel se do puku na modré čáře, ale jeho pumelice přeletěla horní Pancovu tyčku.
     
    08:31
    Po přerušení hry se dostal puk znovu do pásma Havlíčkova Brodu, kde o něj hráči obou týmů bojují.
     
    09:00
    Puk po dlouhém souboji opustil hrací plochu, buly proběhne ve středním pásmu.
     
    09:15
    Bruslaři mají puk na svých holích a mohou v klidu založit novou útočnou akci až od svého gólmana Michaela Pance. Hosté forčekují.
     
    10:09
    Bethel právě vstřelil branku!
    Mladíci ze zámoří se zatím v Kotlině prezentují skvělým výkonem, dnes udeřili už potřetí, a to nám teprve začala druhá půlka úvodní dvacetiminutovky! Dallas Marvin nastřelil jen betony gólmana Pance, ale kotouč se odrazil k GEORGI SPLICHALOVI, jehož dorážka z těžkého úhlu doplachtila do odkryté brány, kam skákal brodský gólman už marně! Asistence: Dallas Marvin.
     
    10:40
    Michael Bond (BET) je vyloučen na 2 minuty za hákování.
     
    11:08
    Hosté rychle získali puk a vyhodili.
     
    11:20
    Havlíčkobrodská družina už okupuje útočné pásmo a v postavení velkého pětiúhelníku se snaží rozhýbat čtyřčlenný obranný blok svého soupeře.
     
    11:32
    Bruslaři vyhráli vhazování v útočném pásmu, puku se na modré čáře chopil Tomáš Semrád, srovnal si ho na hůl a zápěstím našel připravenou náruč brankáře Shepparda.
     
    11:44
    Studenti se chopili dalšího odraženého puku a odpálili kus černé gumy ze svého pásma až do blízkosti gólmana Pance. Domácím se v přesilovce zatím nedaří.
     
    12:05
    Tomáš Semrád nahrál Miroslavu Třetinovi, jenž ještě přiťukl kotouč na modrou čáru Michalu Semrádovi, jehož rána však byla hodně nepřesná.
     
    12:25
    Miroslav Třetina se svými kumpány z elitního útoku prokázali vzorný důraz před soupeřovým brankovištěm, ale pozorného gólmana Shepparda neprostřelili.
     
    12:37
    Dorážel neúspěšně i Patrik Přidal, po němž pálil od modré čáry Tomáš Semrád, ale jeho golfák lapil dobře postavený gólman Sheppard.
     
    13:04
    Hosté jsou sice už na ledě v plném počtu, ale i nadále jsou schouleni do obranné ulity. Havlíčkův Brod pokračuje v tlaku, nyní se neujala rána z pravého kruhu.
     
    13:43
    Jakub Lacina využil dobré práce důrazného Davida Valy, jenž získal v blízkosti modré čáry puk, a z dálky vystřelil, ale jen do betonů gólmana Shepparda.
     
    14:13
    Havlíčkobrodská defenziva dnes rozhodně není ve své kůži, vyrobila další velkou chybu a mohlo to být už o tři góly! Sami před bránou se ocitli David Becker a Adam Marty, prvně jmenovaný nahrál svému parťákovi, ale jeho ránu z první skvěle schoval pod betonem gólman Panec! Úžasný zákrok!
     
    14:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Havlíčkův Brod znovu prohrává o jediný gól! Miroslav Třetina předvedl opět hezkou kombinaci s LUKÁŠEM ENDÁLEM, který uháněl sám na bránu, elegantně vykoupal gólmana Shepparda a dopravil kotouč na místo určení, tedy do odkryté brány! Asistence: Miroslav Třetina.
     
    15:03
    Domácí jsou k radosti svých fanoušků i nadále usazeni v útočném území, atmosféra je v Kotlině dobrá. Sluší se dodat, že i návštěva nevypadá vůbec špatně na to, že se jedná o přátelské utkání a zítra je Štědrý den.
     
    15:29
    Hra je přerušena, buly proběhne u gólmana Shepparda.
     
    15:45
    David Bušek se nadechl v neutrální zóně k odvážnému sólu a neohroženě si to namířil mezi přesilu protihráčů, ale jeho pohledný slalom nakonec hosté uťali.
     
    16:00
    Lukáš Křížek mohl zakončovat zblízka úplně sám, ale nezpracoval si dobrou nahrávku! Vzápětí chtěl vystřelit po otočce z mezikruží, ale zlomil hůl a kvapí na střídačku.
     
    16:31
    Bruslaři jsou sice šikovnější na puku, ale hosté jsou neskutečně draví, což dělá obraně Havlíčkova Brodu velké problémy.
     
    16:55
    Vyloučení v týmu Bethel University Royals (Skarlis – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    17:14
    Lukáš Endál měl předtím velkou šanci, ale zblízka nedokázal prostřelit gólmana Shepparda, jenž se skvěle přesunul ve svém území a zasáhl betony.
     
    17:22
    Puk opustil hrací plochu, i nadále se bude alespoň v nejbližších chvilkách hrát v pásmu Bethel University, kde proběhne vhazování.
     
    17:46
    Domácí i nadále kombinují, zatím se jim nepovedlo zakončit.
     
    18:08
    Kotouč několikrát nebezpečně proskákal předbrankovým prostorem po nahozeních ze stran, ale nikdo z domácích ho před bránou netrefil.
     
    18:28
    Američané získali puk a osvobodili se vyhozením.
     
    19:00
    Již při hře 5 na 5 nahrál Tomáš Semrád do jízdy Petru Kuchtovi, který nabral obrovskou rychlost, natlačil se za soupeřovu obranu a zblízka nepropasíroval puk do sítě!
     
    19:15
    Brankář Panec teď trochu zabrnkal na nervy brodských fanoušků, když se vydal daleko ze svého území vypomoci s rozehrávkou svým spoluhráčům a byl u něj protihráč, ale pro domácí nakonec vše dobře dopadlo.
     
    19:46
    Bethel University to ještě zkusila, ale střela z okraje kruhů byla hodně nepřesná a o notný kus minula levou tyčku gólmana Pance.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce a stav je 2:3. Hosté hned dvakrát vedli o dva góly, když se dvěma góly blýskl George Splichal a jednu trefu přidal Michael Bond, ale za Bruslaře pokaždé snížili na nejtěsnější rozdíl Lukáš Křížek a Lukáš Endál. Úvodní dvacetiminutovka nabídla zajímavý hokej, druhá třetina začne zhruba v 17:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Starší dorostenec Marek Tecl se objevil na ledě a hned v prvním útoku s Lukášem Endálem a Miroslavem Třetinou a vybojoval v vhazování v útočném pásmu. O kotouč zarputile bojoval v rohu pásma.
     
    20:38
    David Michálek se objevil mezi kruhy s pukem na holi a bekhendem po ledě vystřelil, ale vyprášil jen betony gólmana Shepparda.
     
    21:09
    Bruslaři odrazili útok soupeře, kterého nenechali vypálit u gólmana Pance, a zakládají rychle nový útok.
     
    21:31
    Bruslaři si proklestili cestu přes střední pásmo a už kombinují na dostřel brankáře Shepparda, jenž se musí mít neustále na pozoru.
     
    21:48
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., sekání).
     
    22:00
    Bruslaři získali po vhazování kotouč a odstřelili ho do středního pásma. Nyní se snaží napadat rozehrávku soupeře hned v jejím zárodku, stará se o to hlavně rychlonohý Tomáš Chlubna.
     
    22:15
    Po přerušení hry se bude vhazovat v pásmu Bruslařů po levé ruce gólmana Pance.
     
    22:31
    Hosté se zabydleli na dostřel gólmana Pance a prověřili jeho pozornost, když od modré čáry vypálil Michael Bond. Maskovaná opora Bruslařů kotouč dobře viděla a zasáhla betony.
     
    23:10
    Domácím se povedlo vyhodit, ale nyní už jsou znovu zatlačeni ke své bráně.
     
    23:34
    Tohle chtělo gól! David Michálek krásnou zadovkou přenechal puk mezi kruhy Jakubu Lacinovi, jehož prudká rána těsně minula Sheppardovu bránu!
     
    23:55
    Havlíčkův Brod je kompletní, ale hosté se i nadále drží v blízkosti brodského gólmana Michaela Pance, jenž musí mít oči na stopkách.
     
    24:17
    Marek Tecl si zaslouží velkou pochvalu, zatím je na ledě hodně vidět. Hýří pohybem a nebojí se hrát. Nyní se chopil puku za bránou a po objetí brány pálil k přední tyčce, ale trefil jen Sheppardovy betony.
     
    24:40
    Bethel právě vstřelil branku!
    Kdepak, Bruslařům to dnes vzadu moc nejde, mladíci z univerzity v Minnesotě znovu udeřili! Justin Bonnano přiťukl puk na hůl ADAMA MARTYHO, jehož dělovka z okraje kruhu přeletěla beton gólmana Pance, jenž zřejmě vůbec nic neviděl! Asistence: Justin Bonnano.
     
    25:21
    Vyloučení v týmu Bethel University Royals (Brown – 2 min., podražení).
     
    26:00
    Bruslaři drží útočné pásmo a nahrávají si.
     
    26:18
    Michal Semrád pálil od modré čáry na odkrytou bránu, ale o kousek ji minul! Hosté vzápětí získali odražený puk a rychle vyhodili.
     
    26:40
    Bruslaři už jsou zpět v útočném pásmu a vydatně ostřelují gólmana Shepparda, ale zatím jim chybí větší přesnost. Na ledě se objevil i další starší dorostenec, obránce Jakub Rubner.
     
    27:30
    Hosté už jsou v plném počtu, Havlíčkův Brod rozehrává od své brány.
     
    28:14
    Justin Bonanno nedokázal zpracovat prudký pas a je z toho jen zakázané uvolnění amerických mladíků.
     
    28:42
    Jakub Lacina vypálil od modré čáry a před gólmanem Sheppardem nebezpečně projížděl Marek Tecl, ale kotouč minul levou tyčku gólmana Bethel University.
     
    29:24
    Filip Beneš hezky nahrál do kruhu volnému Lukáši Endálovi, jenž vypálil v pokleku z voleje, ale přestřelil soupeřovu bránu! To byla slibná šance!
     
    29:43
    V bráně domácích dochází ke střídání gólmanů, Michaela Pance nahradil jeho mladší kolega Čeněk Novák. Zároveň míří do kabiny Lukáš Endál a Miroslav Třetina, zřejmě kvůli tomu, aby zbylo více prostoru na ostatní hráče.
     
    30:03
    David Vala hezky přenechal puk do tandemu za sebe na Petra Kuchtu, jehož svižná rána z prostoru kruhu skončila v náruči gólmana Shepparda.
     
    30:34
    Omlouvám se za chybu, v bráně je už Aaron Furlano.
     
    30:42
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Soubor z Kotliny opět udeřil a snížil už dnes potřetí na nejtěsnější rozdíl! David Michálek přiťukl puk na okraj kruhů TOMÁŠI SEMRÁDOVI, jenž vypustil ze své hole nechytatelnou dělovku z voleje a vyhnal všechny pavouky z levého horního rohu Furlanovy brány! Asistence: David Michálek.
     
    31:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to byla rychlost, v Kotlině máme vyrovnáno! Tomáš Semrád nahrál Filipu Navrátilovi, jenž zatáhl puk po pravém křídle blíže k bráně a narýsoval úžasný pas před brankoviště na volného DAVIDA MICHÁLKA, který z první zametl puk ze vzdálenosti několika kroků do brány! Asistence: Filip Navrátil, Tomáš Semrád.
     
    32:12
    Vyloučení v týmu Bethel University Royals (Bonnano – 2 min.).
     
    32:30
    Bruslaři mají obrovský tlak! Zblízka střílel Tomáš Ludvík po pasu zpoza brány, ale jen do výstroje gólmana Furlana.
     
    32:51
    Na přesilovku naskočil do hry i junior Martin Polák, Havlíčkův Brod i nadále drží hru u gólmana Furlana, jenž má teď hodně napilno.
     
    33:20
    Hosté sice vyhodili puk ven ze svého pásma, ale už jsou znovu přikováni při náporu soupeře ke své bráně.
     
    33:40
    Filip Navrátil střílel zápěstím z okraje levého kruhu, ale našel jen připravenou náruč gólmana Furlana. Vzápětí mířil od modré čáry obránce David Vala, ale rovněž do Furlanova klína.
     
    34:10
    Hezká akce. David Michálek předal puk Luboši Voříškovi, jenž ještě prodlužoval puk před bránu na Filipa Navrátila, jemuž však zakončení nesedlo. Píská se navíc ofsajd.
     
    34:33
    Studenti z USA už jsou v plném počtu, ale Havlíčkův Brod i nadále tahá za delší konec pomyslného provazu a žene se za pátou vstřelenou brankou, díky níž by se dostal poprvé do vedení.
     
    34:48
    Bethel University se usadila v útočném území a z okraje levého kruhu vypálil Michael Bond, ale našel jen náruč připraveného gólmana Nováka.
     
    35:29
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Vala – 2 min., faul loktem).
     
    35:40
    Bruslaři rychle získali puk a vyhodili ho do bezpečí. Na oslabení dostal i důvěru obránce staršího dorostu Jakub Rubner.
     
    36:00
    Domácí se dokonce při vlastním oslabení probili ke střele, ale ta byla z prostoru mezi kruhy nepřesná a minula bránu gólmana Furlana.
     
    36:40
    Blake Olinyk se ocitl u puku na okraji pravého kruhu a opřel se vší silou do puku. Gólman Novák jeho ránu nadvakrát zneškodnil a přerušil hru.
     
    37:00
    Bruslařům se sice povedlo vyhodit, ale hosté už jsou znovu u puku a kombinují v blízkosti gólmana Nováka.
     
    37:31
    Domácí jsou sice kompletní, ale studenti se drží u puku a i nadále svírají svého soka z Vysočiny u jeho gólmana Čeňka Nováka.
     
    37:54
    Havlíčkův Brod vyhrál vhazování u své brány a rozehrává ze zákrytu svatyně gólmana Nováka.
     
    38:34
    Luboš Voříšek sice nejdříve nedokázal udržet puk v útočném pásmu, ale vzápětí kotouč vybojoval zpět, elegantně si obhodil protihráče a našel před bránou hůl Filipa Beneše, jehož ránu z první skvěle chytil gólman Furlano!
     
    38:54
    Havlíčkův Brod drží puk za bránou gólmana Nováka a snaží se rozehrát, zatímco hosté se prezentují aktivním a neúnavným napadáním jeho rozehrávky.
     
    39:34
    Hosté se vydali do situace 2 na 2, ale po přejetí útočné modré čáry ztratili puk a vpřed se naopak hnali Bruslaři. Jejich brejk táhl Petr Kuchta, jenž vypustil z levého kruhu krásnou ránu, jež zazvonila na břevno!
     
    39:57
    Marek Tecl ještě napadá rozehrávajícího Johana Klinga v rohu útočného pásma, ale domácí už zřejmě zakončit ještě před druhou sirénou nestihnou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Bethel University sice po trefě Adama Martyho odskočil už na rozdíl dvou branek, ale o snížení se postaral krásnou ranou Tomáš Semrád a po hezké nahrávce vyrovnal David Michálek. Velkou šanci měl i Petr Kuchta, ale jeho rána skončila na horní tyčce. Třetí perioda začne zhruba v 18:39, stav je nerozhodný 4:4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Hosté se vydali vpřed a nahráli před bránu, ale tam nebyla žádná další z holí hráčů Bethel university, brankář Novák tak zůstal klidný.
     
    41:00
    Tomáš Chlubna dostal nabito do levého kruhu, srovnal si puk ideálně na hůl a příklepem vyprášil lapačku gólmana Furlana, jenž předvedl skvělý semafor!
     
    41:30
    Oba týmy se zatím rychle a pravidelně střídají v útočné aktivitě, oba brankáři, brodský Čeněk Novák i hostující Aaron Furlano, se musí mít na pozoru.
     
    41:54
    Bruslaři začali třetí dějství aktiv ně a vehementně se tlačí do blízkosti soupeřovy brány. Hra je nyní přerušena, buly v pásmu hostů.
     
    42:48
    Michal Semrád dobře vybojoval puk a snažil se rozehrát, ale jeho prudká nahrávka byla těžká na to, aby ji rozjetý Marek Tecl dokázal zpracovat. Píská se icing.
     
    43:01
    Brankář Novák se teď vyznamenal! Nejdříve na něj pálil zblízka Crosby Steen, ale vyprášil jeho betony. Potom pálil z kruhu Michael Bond, ale Novák předvedl výtečný semafor lapačkou!
     
    43:01
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Ludvík – 2 min., krosček).
     
    43:30
    Bruslaři dvakrát v krátkém časovém sledu získali puk a vyhodili ho až za soupeřovu bránu.
     
    43:50
    Michael Bond se probíjel dopředu, ale na okraji kruhů o puk přišel, když mu ho povedeným obranným zákrokem vypíchl z hole mladý bek Jakub Rubner.
     
    44:15
    A znovu puk končí až u brány Bethel University. Američané se v přesilovce zatím hodně trápí, naopak Bruslaři si vedou naprosto znamenitě.
     
    44:45
    Studenti opět bušili na zadní vrátka souboru z Kotliny, ale havlíčkobrodská obrana dobře zapracovala opět vystřelila puk až do útočného území.
     
    45:17
    Tohle není hezký pohled. Obránce Tomáš Semrád, který je pro hru Havlíčkova Brodu naprosto klíčový, odjíždí po přerušení hry na střídačku s bolestivou grimasou v obličeji a vypadá to na nějaké zranění v oblasti levé nohy. Snad bude v pořádku.
     
    45:32
    Američané se zabydleli na dostřel gólmana Nováka a několikrát se opřeli do puku, ale měli hodně vychýlenou mušku a netrefili prostor mezi třemi tyčemi.
     
    46:04
    Hosté neměli na rozehrávku dostatek času a pod tlakem raději jen vyhodili na icing.
     
    46:19
    Domácí hráči pokračují v útočné aktivitě, zatímco hosté se musejí soustředit hlavně na poctivou defenzivu, přičemž trpělivě čekají na každou možnost zaútočit.
     
    47:01
    Obrovský tlak Bruslařů! Kotouč nebezpečně poskakoval před bránou soupeře a několik hráčů doráželo zblízka, ale gólman Furlano se vyznamenal a podržel svůj tým!
     
    47:32
    Bethel University teď uklidnila svou hru a rozehrává od brankáře Furlana.
     
    47:55
    Američané jsou i nadále sevřeni u své brány do pevného objetí soupeře, Havlíčkův Brod hraje velmi dobře a žene se za kýženou pátou brankou.
     
    48:18
    Havlíčkův Brod i nadále pevně třímá otěže zápasu pevně ve svých rukách, hosté to mají proti dobře bruslícímu a dobře kombinujícímu soupeři hodně těžké.
     
    48:39
    Hosté na chvíli získali puk a alespoň na pár desítek sekund ho podrželi u brány gólmana Nováka, jenž má teď hodně málo práce a spíše jen nezúčastněně sleduje dění před sebou.
     
    49:06
    Domácí se další útočná akce nepovedla, ale i nadále zůstávají u puku. Atmosféra v Kotlině je parádní, kotel brodských fanoušků zaslouží velkou pochvalu.
     
    49:46
    Albert Nejmeh nabral rychlost na pravé straně a z těžkého úhlu vypálil, ale jen do betonů pozorného gólmana Nováka. Puk už mají domácí.
     
    50:10
    David Vala se hnal do nadějného protiútoku a při přečíslení 2 na 1 vypálil z mírné=ho úhlu na levé straně, ale jen betonů gólmana Furlana.
     
    50:36
    Bethel právě vstřelil branku!
    Nepříjemná rána pro Bruslaře, kteří znovu v dnešním utkání prohrávají! Jonathan Skarlis hezky posunul puk mezi kruhy, kam si sjel JEFFREY FLICKER, a hezkou ranou prostřelil brankáře Nováka! Asistence: Jonathan Skarlis.
     
    51:07
    Domácí jsou po obdržené brance viditelně otřesení a nedaří se jim teď získat puk pevně pod kontrolu. Naopak Američanů je teď plný led.
     
    51:28
    Bethel University znovu operovala s pukem v útočném území, ale havlíčkobrodská obrana byla tentokrát pozorná a brzy ji o puk připravila.
     
    51:51
    Domácí získali puk a rozehrávají od své brány.
     
    52:11
    Znovu byl hustý provoz před bránou gólmana Furlana, ale nikoho z havlíčkobrodských hráčů nedokázal kus černé gumy došťouchat do sítě.
     
    52:51
    Tomáš Chlubna byl faulován a pojede trestné střílení!
     
    52:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno, Kotlinou zní "Pátá právě teď odbila!"! TOMÁŠ CHLUBNA to udělal naprosto parádně, když si sjel až těsně před brankoviště a nádhernou zápěstní ranou skóroval přesně nad beton gólmana Furlana k jeho pravé tyčce!
     
    53:08
    A Havlíčkův Brod se znovu žene dopředu, což rozjeté fanoušky těší a žádají si další gól v síti hostů ze Spojených států amerických.
     
    53:25
    Sudí znovu zadul do píšťalky a přerušil hru. Vhazování proběhne v kruhu u gólmana Furlana.
     
    53:42
    Američané mají puk na svých holích a snaží se přejít přes zahuštěný prostor ve středním pásmu, což jim domácí samozřejmě chtějí překazit.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu Bethel University Royals (Bjorklund – 2 min., hákování).
     
    54:15
    Michal Semrád už to měl hodně těžké, aby udržel puk v útočném pásmu. Pod tlakem se ocitl s kusem černé gumy ve středním pásmu, ofsajd.
     
    54:27
    Domácí už jsou znovu zabydleni v útočných pozicích a obléhají bránu soupeře.
     
    54:44
    Studenti z USA zachytili puk a vyhodili ho až do útočného území za brodskou bránu.
     
    55:00
    Brankář Novák teď pokazil rozehrávku a měl obrovské štěstí, že toho nedokázal napadající Dallas Marvin využít, když netrefil odkrytou bránu!
     
    55:21
    Havlíčkův Brod už je usazen v útočném území a kombinuje.
     
    55:42
    Havlíčkobrodská družina se znovu velmi dobře tlačila před brankoviště, ale gólman Furlano byl pozorný a hrací předmět za svá záda nepustil.
     
    56:06
    Hosté bojovali o puk v rohu útočného území, jenže kus černé gumy ztratili a museli uhánět rychle zpět. Domácím se ale protiútok nepovedl.
     
    56:38
    Sledujeme hodně svižný hokej, děj hry se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé a obě defenzivy v čele s gólmany si nemohou ani na chvilku odpočinout.
     
    57:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak nakonec se domácí hráči přeci jen dočkali obratu, poprvé v utkání tak vedou! Útočný trojlístek Petr Kuchta – Filip Beneš – TOMÁŠ LUDVÍK dokonale rozebral soupeřovu obranu do posledního šroubku a posledně jmenovaný zakončil celou kombinaci ranou do odkryté brány! Asistence: Filip Beneš, Petr Kuchta.
     
    57:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně tvrdá rána pro hosty z dalekého zámoří, kteří bleskově inkasují znovu a prohrávají už o dva góly! Tomáš Ludvík nahrál TOMÁŠI CHLUBNOVI, který zkusil štěstí z těžkého úhlu na levé straně a překvapil svou ranou gólmana Furlana! Asistence: Tomáš Ludvík.
     
    57:15
    Hosté si vyžádali oddechový čas. Zápas sleduje 467 fanoušků.
     
    57:26
    Hosté zkoušejí hru bez brankáře, nyní operují s pukem v útočném pásmu!
     
    57:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A vypadá to, že šance hostů jsou definitivně rozprášeny! Luboš Voříšek při postupu vpřed našel mezi kruhy dobře postaveného DAVIDA MICHÁLKA, jenž potvrdil skvělou střeleckou formu z poslední doby, když neomylně trefil prázdnou bránu! Asistence: Luboš Voříšek.
     
    58:15
    Zápas už se jen dohrává, ale hosté rozhodně nic nevzdali a dál se ženou za gólovým úspěchem. Brodská defenziva si ale dává dobrý pozor.
     
    59:00
    Marek Tecl neúnavně napadal soupeřovu rozehrávku a moc nechybělo k tomu, aby se v útočném území ujal kotouče. Syn bývalého brodského hráče Martina Tecla nakonec musí uhánět zpět.
     
    59:48
    Ještě jedno přerušení hry, buly proběhne u gólmana Furlana.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Tým Bethel University Royals předváděl v Kotlině velmi dobrý výkon a po většinu utkání vedl, ale Havlíčkův Brod díky mohutnému finiši nepříznivý stav otočil a nakonec mohutně slaví se svými fanoušky výhru 8:5. Hosty sice poslal znovu do vedení Jeffrey Flicker, ale o obrat se postarali dvěma trefami Tomáš Chlubna, Tomáš Ludvík a David Michálek.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost, užijte si zbytek dnešního večera a zítra i Štědrý den, přeji bohatou nadílku pod stromečkem! Na shledanou!
     
    Na ledě probíhá děkovačka Bruslařů se svými fanoušky. Hráči Bethel University očividně nic podobného moc neznají, proto velké radosti a dění na ledě s údivem přihlížejí. (19:18:16)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 7. Křížek (Chlubna, Ludvík), 15. Endál (Třetina), 31. T. Semrád (Michálek), 32. Michálek (Navrátil, T. Semrád), 53. Chlubna (TS), 58. Ludvík (Beneš, Kuchta), 58. Chlubna (Ludvík), 58. Michálek (Voříšek) – 1. Splichal (Steen), 2. Bond (Nejmeh, Brown), 11. Splichal (Marvin), 25. Marty (Bonnano), 51. Flicker (Skarlis)


    BK Havlíčkův Brod: Panec (31. Novák) – T. Semrád "A", M. Semrád, Lacina, Bušek, Kulhánek, Vala – Endál "A", Třetina "C", Přidal – Navrátil, Voříšek, Michálek – Kuchta, Kozlík, Beneš – Křížek, Ludvík, Chlubna – M. Polák, Tecl
    Bethel University Royals: Furlano (Sheppard) – Mros, Bond, Eiter, Kling, Olinyk, Steen, Migiliore -Marvin, Splichal, Bonnano – Bjorklund, Brown, Nejmeh – Gran, Skarlis, Flicker – Marty, Becker, Brannon

    Rozhodčí: Jan Doležal, Tomáš Kukeně – Tomáš Krejčí, Petr Křivohlavý

    Diváci: 467
    bahis siteleri