Švédsko – Dánsko 6:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 6:1 (kon.) | Česko – Finsko 2:1 (kon.)
konec
USA
6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Lotyšsko
Pondělí 26.12.2016, 21:30 • Air Canada Centre, Toronto • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:21 Jordan GREENWAY - 6:1
     
    59:21
    USA právě vstřelilo branku!
    Chudákovi Mitensovi to spoluhráči moc neusnadňují. V rohu vlastního pásma přišli o puk, následně ještě obránce přes svého brankáře přepadl, a JORDAN GREENWAY tak mohl skórovat přes ležícího Mitense do odkryté branky. Asistence: Luke Kunin, Troy Terry.
    57:41 Jeremy BRACCO - 5:1
     
    57:41
    USA právě vstřelilo branku!
    Přesilovku Američané využívají. JEREMY BRACCO předvedl hezké zakončení, když naznačil přihrávku, následně ale poslal puk přímo mezi Mitensovy betony. Asistence: Troy Terry.
     
    56:53
    Dzierkals přehnal důraz u mantinelu, podkopl protihráče a USA si ještě zahrají přesilovku.
    56:25 Skvělý zákrok Parsonse
     
    56:25
    Tyler Parsons chytá nevděčný zápas, teď ale předvedl skvělý zákrok! Lotyši dostali prostor mezi kruhy, Tralmaks přihrál k pravé tyči Klavinšovi a ten z první mířil do odkryté branky, Parsons ale vykopl beton a vyráží kotouč mimo.
     
    53:47
    Harper uvolnil v útočném pásmu Bellowse, ten z levého křídla najížděl sám na Mitense, ale lotyšský brankář tentokrát ze souboje vychází vítězně.
    52:19 Clayton KELLER - 4:1
     
    52:19
    USA právě vstřelilo branku!
    Zřejmě je rozhodnuto. CLAYTON KELLER uspěl při forčekingu, získal kotouč v lotyšském pásmu, vybruslil si do mezikruží a švihem přes obránce k bližší tyči překonává Mitense! Bez asistence.
     
    48:07
    Teď navíc Roslovic sice nechtěně, přesto jasně podtrhl lotyšského hráče a bude se pokračovat ve čtyřech.
     
    46:55
    Znamená to, že USA hrají přesilovku pět na tři a Mitens je v ohni střel.
     
    46:52
    Balcers to teď v oslabení přehnal a za zákrok u mantinelu dostává 2 + 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Trest odpyká Blugers.
     
    45:03
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Maksims Ponomarenko – 2 min., hrubost).
     
    40:20
    Z nenápadného faulu je další přesilovka Lotyšska. White jde odsedět dvě minuty za sekání.
    38:45 Clayton KELLER - 3:1
     
    38:45
    USA právě vstřelilo branku!
    Podobně jako před chvílí se Američané natlačili před branku a tentokrát už z toho je gól. Roztažený Mitens sice ještě betonem zastavil Thompsonovu dorážku, následný pokus CLAYTONA KELLERA už ale končí v síti. Asistence: Colin White, Tage Thompson.
     
    30:31
    Vyloučení v týmu USA (Jack Roslovic – 2 min., sekání).
     
    30:31
    No pozor, menší trest za sekání teď dostane prakticky ze stejný faul taky Roslovic. Lotyši budou hrát pět na tři více jak 80 vteřin.
     
    29:55
    Thompson oslabuje svůj tým poté, co ve středním pásmu sekl do lotyšského hráče.
    26:29 Colin WHITE - 2:1
     
    26:29
    USA právě vstřelilo branku!
    Spojené státy hrály v signalizované výhodě se šesti hráči a výhodu jednoho muže využily dokonale! Thompson na útočné modré čáře zpomalil a poté přesně přihrál rozjetému COLINU WHITOVI. Ten se dostal před Mitense a švihem pod lapačku skóruje. Asistence: Tage Thompson, Adam Fox.
    23:52 Lotyšské přečíslení
     
    23:52
    Lotyši po americké ztrátě na útočné modré ujížděli ve třech na jednoho, puk putoval po trase Klavinš – Krastenbergs až k Apfelbaumsovi na pravé křídlo, jenže ten míjí branku.
     
    20:56
    Vyloučení v týmu USA (Casey Fitzgerald – 2 min., hákování).
    20:56 Faul Fitgeralda, po kterém byl vyloučen
     
    20:56
    Klavinš ujížděl sám na Parsonse, ale obránce Fitzgerald jej dokázal dojet a v poslední chvíli lehce zahákovat. Bude to vyloučení, ale trestné střílení ne.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Rudolfs Balcers – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu USA (Troy Terry – 2 min., hrubost).
    17:03 Skvělý zákrok lotyšského brankáře
     
    17:03
    Mareks Mitens se stává miláčkem kanadského publika! Lotyšský gólman se teď po hlavě vrhnul do střely Kunina z pravého kruhu a efektní robinzonádou ala fotbalový brankář ji vytěsňuje mimo. Diváci bouří.
    15:22 Renars KRASTENBERGS - 1:1
     
    15:22
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Jako blesk z čistého nebe je vyrovnáno! RENARS KRASTENBERGS dokázal dojet vyhození z lotyšského pásma, ocitl se sám před Parsonsem a bekhendovým blafákem skóruje! Bez asistence. Asistence: Eduards Jansons.
     
    10:32
    Laczynski přehral aktivitu při forčekingu a Lotyši dostávají možnost přesilové hry.
    09:28 Parsonsova chyba, kterou následně sám napravil
     
    09:28
    To jsou věci, z první střely Lotyšů na branku mohl být gól, chyběly centimetry! Brankář Parsons totiž předvedl za brankou místo rozehrávky něco, co se blížilo spíš grotesce, a v hrazení se mu zasekla hokejka. Vracel se do brankoviště, zatímco Baranovskis chtěl pohotově odrazit do branky puk o jeho záda. Málem se mu to povedlo, kotouč zůstal několik centimetrů před čarou!
    06:27 Patrick HARPER - 1:0
     
    06:27
    USA právě vstřelilo branku!
    Po sérii obrovských šancí se nakonec ujalo nenápadné nahození PATRICKA HARPERA, které nechtěně přizdvihl jeden z lotyšských obránců a kotouč zapadl ke vzdálenější tyči za Mitensova záda. Asistence: Casey Fitzgerald, Jake Ahcan.
     
    04:40
    Terry dostal perfektní přihrávku mezi kruhy, jenže mířil jen do středu branky. Tam je připravený Mitens.
     
    04:00
    Pronikajícího Kellera přidržel Gvido Jansons a Američané si zahrají přesilovku.
     
    03:38
    Spojené státy ve velkém tlaku v útočné třetině, Clayton Keller přestřelil z mezikruží, následně Mitens rychlým přesunem vychytal Thompsona.
     
    02:21
    První obrovská šance zápasu. Lotyši zkazili rozehrávku, v útočném pásmu zachytil kotouč Anderson, posunul ještě na levý kruh pro Kiefera Bellowse, toho ale dvakrát skvěle vychytal Mitens!
    Marken.cz

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 7. Harper (Fitzgerald, Ahcan), 27. White (Thompson, Fox), 39. Keller (White, Thompson), 53. Keller, 58. Bracco (Terry), 60. Greenway (Kunin, Terry) – 16. Krastenbergs (E. H. Jansons)


    USA: Parsons (Woll) – Jones, Fitzgerald, Lindgren, Fox, Ahcan, McAvoy (A), Cecconi – White (A), Keller, Thompson – Kunin (C), Greenway, Terry – Foley, Bracco, Roslovic – Laczynski, Harper, Anderson – Bellows.
    Lotyšsko: Egils Mitens (Grigals) – Ponomarenko, Zile (C), E. H. Jansons, G. Jansons, Rubins, Čukste (A), Zeile, Zeilis – Puide, Baranovskis, Apfelbaums – Tralmaks, Krastenbergs, Klavinš – Dzierkals, Balcers, Buncis (A) – Blugers, Bernhards, Smirnovs.

    Rozhodčí: Kubuš (SVK), Sidorenko – Goljak (oba BLR), Haurum (DEN)

    Diváci: 7015
    thejrc.org