New Jersey – Pittsburgh 2:5 (kon.) | NY Islanders – Washington 4:3 (kon.) | Columbus – Boston 4:3 (kon.)
NY Rangers – Ottawa 4:3 (kon.) | Detroit – Buffalo 3:4 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:3 (po pr.)
Chicago – Winnipeg 1:3 (kon.) | Colorado – Calgary 3:6 (kon.) | Arizona – Dallas 2:3 (kon.)
Anaheim – San Jose 2:3 (po pr.)
konec
Chicago Blackhawks
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Winnipeg Jets
Středa 28.12.2016, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu zámořské NHL, která se po krátké vánoční pauze opět rozběhla. Společně budeme sledovat střetnutí mezi Chicagem Blackhawks, které hostí v United Center Winnipeg Jets. Utkání začíná v 02:30.
     
    Chicago Blackhawks

    Přestože tým s indiánem na prsou poslední dva zápasy nevyhrál, vyhřívá se na čele Západní konference s 49 body. Neméně lépe si domácí vedou i v rámci celé ligy, kde mají před sebou pouze o skóre lepší Pittsburgh a jeden bod ztrácí na první Columbus. Nutno však podotknout, že oba soupeři před Chicagem mají zápasy k dobru.

    Blackhawks mají za sebou sérii 5 výher v řadě, která byla přerušena 2 porážkami v posledních zápasech. Celek pod vedením Joela Quennevillea v této sezoně zatím neprohrál vícekrát než dvakrát za sebou, případný neúspěch by tedy znamenal letošní nejhorší sérii.

    Kanadské bodování týmu vede držitel Calder Trophy z uplynulé sezony Artěmij Panarin (15+21), kterého stíhá Patrick Kane (10+24). Za nimi je pak s menším odstupem Artem Anisimov (14+13). Z obránců nejvíce bodů sbírá Duncan Keith (1+23) a nejlepším střelcem týmu je Marián Hossa (16+7) .

    Mezi zraněnými se nachází Artem Anisimov a Marián Hossa , u kterého však existuje naděje, že dnes nastoupí. Nejistá je účast Vinnieho Hinostrozy, kterého trápí nemoc.

    Zajímavého milníku dnes může dosáhnout Patrick Kane, kterému chybí tři body, aby své konto zaokrouhlil na číslo 700. Tři body od určité mety je také Brian Campbell, který může získat 500 bodů. A do třetice všeho kulatého se může radovat i Marcus Krüger, kterému chybí dva body do rovné stovky.

    Poslední výsledky:

    24.12.2016 Chicago – Colorado 1:2p
    21.12.2016 Chicago – Ottawa 3:4
    19.12.2016 Chicago – San Jose 4:1
    18.12.2016 St. Louis – Chicago 4:6
    16.12.2016 NY Islanders – Chicago 4:5
     
    Winnipeg Jets

    Mužstvo z kanadského hokejového města by se rádo probojovalo do play-off, zatím však stojí kousek za jeho branami. V Západní konferenci mu patří 11. příčka se ziskem 35 bodů. Na osmé a sedmé místo ztrácí tři body.

    Jets jsou na tom úplně opačně než domácí. Zatímco Chicago ještě neprohrálo více než 2 utkání v řadě, Winnipegu se nepodařilo vícekrát než dvakrát v řadě zvítězit. Z posledních pěti zápasů svěřenci Paula Mauricea zvítězili třikrát.

    Tým bodově táhnou Mark Scheifele (14+17), finský mladík draftovaný z druhého místa Patrik Laine (19+11), který je zároveň nejlepším střelcem, a Nikolaj Ehlers (9+20), jenž je zase nejlepším nahrávačem týmu. Z beků je nejproduktivnější Dustin Byfuglien (4+18).

    Hostům dnes určitě nepomůže Tyler Myers, jenž má zranění v dolní části těla. Otazníky, zda do zápasu nastoupí, visí také nad Alexanderem Burmistrovem, Mathieu Perreaultem a Brandonem Tanevem.

    Ke svému 650. utkání v NHL dnes nastoupí dvaatřicetiletý obránce Tobias Enström. Kdyby se tomuto Švédovi, který ve Winnipegu obléká dres s číslem 39, povedl tříbodový večer, dostal by se na hranici 300 nasbíraných bodů.

    Poslední výsledky:

    23.12.2016 Vancouver – Winnipeg 1:4
    21.12.2016 Vancouver – Winnipeg 4:1
    18.12.2016 Winnipeg – Colorado 4:1
    16.12.2016 Winnipeg – Florida 4:3sn
    12.12.2016 Edmonton – Winnipeg 3:2
     
    Vzájemné zápasy

    Chicago s Winnipegem na sebe v letošní sezoně narazili už dvakrát, neboť oba celky hrají v Centrální divizi. O mnoho raději na tyto zápasy vzpomínají fanoušci Jets. V prvním střetnutí se hlavně díky povedené třetí třetině radovali z jednoznačného vítězství, když Chicagu nepovolili ani jednu branku. Druhý mač už byl mnohem vyrovnanější, těsně ovšem znovu zvítězil Winnipeg.

    05.12.2016 Chicago – Winnipeg 1:2
    16.11.2016 Winnipeg – Chicago 4:0

    V loňské sezoně tomu bylo ale opačně. Z pěti zápasů vyhráli Jets pouze jednou. Jednou prohráli až po prodloužení, zbylé tři zápasy ale ztratili a vstřelili v nich jenom jeden gól. Celkové skóre bylo 15:8 ve prospěch Chicaga.
     
    Československá stopa

    Do zápasu by teoreticky mohlo nastoupit 5 Čechů a Slováků. Tento počet bude ale téměř jistě nižší. Čeští obránci Blackhawks v posledních zápasech nehráli, start nejlepšího střelce Chicaga zase ohrožuje zranění.

    Chicago:

    Marián Hossa 34 zápasů, 23 bodů (16+7)
    Richard Pánik 36 zápasů, 15 bodů (9+6)
    Michal Kempný 23 zápasů, 2 body (0+2)
    Michal Rozsíval 11 zápasů, 1 bod (0+1)

    Winnipeg:

    Marko Daňo 26 zápasů, 9 bodů (3+6)
     
    Brankáři

    Mezi tyčemi budeme sledovat souboj zkušeného Kanaďana v brankovišti Blackhawks a mladého Američana, jenž bude hájit svatyni Jets.

    Chicago:

    Corey Crawford – 21 zápasů, 12 výher, úspěšnost 92,7 %, průměr 2,25 obdržené branky na zápas, 2 čistá konta

    Winnipeg:

    Connor Hellebuyck – 26 zápasů, 12 výher, úspěšnost 91,0 %, průměr 2,68 obdržené branky na zápas, 2 čistá konta
     
    Nové zprávy před zápasem

    Podle posledních informací Chicaga Blackhawks je Artem Anisimov již v pořádku a do dnešního zápasu nakonec nastoupí. Kvůli zranění vynechal 3 zápasy.

    Naopak se potvrdilo, že do utkání nezasáhne Marián Hossa . Ten tak vynechá druhý zápas a chybět by měl ještě další dva. Podle domácího kouče by mělo být slovenské pravé křídlo připraveno na pondělní zápas pod širým nebem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith (A), Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk, Forsling – P. Kane, Anisimov, Panarin – Hinostroza, Toews (C), Hartman – Pánik, Krüger, Rasmussen – Motte, Kero, Desjardins.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, Byfuglien (A), Enström, Trouba, Chiarot, Postma – Laine, Scheifele (A), Ehlers – Wheeler (C), Little, Perreault – Stafford, Petan, Daňo – Armia, Lowry, Matthias.

    Rozhodčí: Dean Morton, Brad Meier – Shane Heyer, Devin Berg.
     
    V United Center zazněly kanadská i americká hymna, zahajovací formace se staví k úvodní buly, utkání může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Na vhazování si vedli lépe hosté, jenže nahodili puk jenom k Hjalmarssonovi, který může založit útok Chicaga.
     
    00:37
    Wheeler najel do útočného pásma z levé strany a nabízel kotouč před bránu, ten ale jenom projel brankovištěm.
     
    00:59
    Hinostroza vlétl do útočné třetiny a na vrcholku levého kruhu vystřelil, jeho rána ale minula hostující klec.
     
    01:08
    Winnipeg si brzy zahraje svoji první přesilovou hru, Hinostroza (CHI) je potrestán za vysokou hůl.
     
    01:48
    Hosté nějakou dobu kombinovali v pásmu Chicaga a natlačili se před bránu, Crawford ale zasahovat nemusel.
     
    02:34
    Jets dostali kotouč na modrou čáru k Enströmovi, který se napřáhl, ale vyprášil pouze Crawfordovy betony.
     
    03:08
    Chicago se ubránilo bez větších problémů, Hinostroza už je na ledě.
     
    03:39
    Anisimov dostal puk na pravou stranu, odkud ho vracel doleva na Panarina, ten ale na přihrávku ruského spoluhráče nedosáhl.
     
    04:28
    Čtvrtý útok domácích se dostal do zajímavé šance, Tanner Kero ani Tyler Motte ale zblízka Hellebuycka neprostřelili.
     
    05:49
    Patrik Laine vnikl do útočného pásma a na pravém kruhu si přichystal puk ke střele, Corey Crawford ovšem jeho pokus vyrazil betonem.
     
    06:11
    Hinostroza otočil hru, v pravém kruhu se zasekávačkou snažil uvolnit ke střele, puk mu ale utekl.
     
    06:29
    Chicago se udrželo v útočné třetině a z pravé strany mohl střílet Richard Pánik, Connor Hellebuyck jeho pokus udržel ve své výstroji a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    06:45
    Trouba zavezl puk do pásma po pravé straně. Kotouč se odrazil na vrcholek levého kruhu k Enströmovi, jeho střela byla ale zablokována.
     
    07:17
    Crawfordovi teď pořádně zvoní v uších, Armia dostal přihrávku mezi kruhy a bez přípravy vypálil, jeho rána orazítkovala levou tyč domácí svatyně!
     
    08:27
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté sebrali puk z vhazování v útočném pásmu. Jacob Trouba vystřelil od modré čáry, jeho ránu ale ještě tečoval Bryan Little. Crawford sice na tečovaný puk dokázal zareagovat, k dorážce se ovšem dostal BLAKE WHEELER a poslal puk pod brankářovými betony do sítě! Asistence: Bryan Little, Jacob Trouba.
    08:27 Blake WHEELER - 0:1
     
    09:23
    Chicago se v útočném pásmu sice neprosadilo, Winnipegu se ale nepodařilo přesně rozehrát a bude se vhazovat v jejich pásmu po zakázaném uvolnění.
     
    10:10
    Jonathan Toews vnikl do útočného pásma, vyrazil za bránu, objel ji a kolem tyče směřoval přihrávku před brankoviště, která našla Patricka Kanea, jeho střela ale mířila do nastavené náruče Hellebuycka.
     
    10:34
    Domácí se nemohli dostat ke střele, posílali si puk jenom kolem hrazení, až je o něj obral Jacob Trouba. Jeho rozehrávka ovšem byla sražená a puk skončil mezi diváky.
     
    11:12
    Brian Campbell chytře poslal střílenou přihrávku před brankoviště z levé strany, po puku sahal Rasmussen, hostující bránu ale těsně minul.
     
    12:06
    Jacob Trouba vypálil z vrcholku levého kruhu, Campbell ale jeho pokus zablokoval a puk skončil v rohu kluziště.
     
    12:14
    Toby Enström (WPG) se provinil držením, přesilovou hru si poprvé zahraje také Chicago.
     
    12:47
    Hosté se brzy osvobodili vyhozením, Blackhawks byli ovšem brzy zpátky před hostující bránou. Panarinovu střelu z levé strany Hellebuyck vyrazil.
     
    13:18
    Winnipeg se zmocnil kotouče a poslal jej přes všechny čáry. Chicago musí zakládat útok znovu.
     
    13:54
    Seabrook si sjel od modré čáry kolem hrazení na úroveň kruhu a před bránou našel hůl Jonathana Toewse, ten ale puk poslal těsně vedle!
     
    14:14
    Enström je zpátky na ledě, hosté se ubránili bez ztráty kytičky.
     
    14:48
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A hosté už vedou o dvě branky! Nikolaj Ehlers přihrál puk na modrou čáru, odkud z mohutného nápřahu vypálil Jacob Trouba a puk skončil až v síti! Crawford měl zakrytý výhled a puk ještě tečoval MARK SCHEIFELE, který je nakonec po kontrole na videu označen jako střelec! Asistence: Jacob Trouba, Nikolaj Ehlers.
    14:48 Jacob TROUBA - 0:2
     
    15:20
    Winnipegu se rozehrávka nepodařila a puk skončil v pásmu Chicaga na holích domácích, ti si ale vedli stejně nepřesně a je z toho zakázané uvolnění.
     
    15:55
    Scheifele mířil dopředu po pravé straně, na úrovni kruhu ho ale zastavil Duncan Keith.
     
    16:26
    Panarin získal útočné pásmo průnikem po levé straně, zadovkou přenechal puk Campbellovi, jeho střela z úhlu ale Hellebuycka nepřekvapila.
     
    17:11
    Kapitán domácích Jonathan Toews vystřelil po hbitém nápřahu z pravého kruhu, brankář Winnipegu ale jeho pokus vytěsnil vyrážečkou.
     
    17:51
    Hinostroza nahazoval kotouč dopředu ze středního pásma, puk byl ale zablokován obráncem Winnipegu a Blackhawks se dostali do ofsajdu.
     
    18:17
    Rasmussen zpoza brány hledal před brankovištěm operujícího Pánika. Slovenský útočník se do zakončení neprotlačil, puk se ale zřejmě od bruslí odrazil kousek od pravé tyče Hellebuycka.
     
    18:35
    Chicago si při rozehrávce útočné akce vedlo opět nepřesně a puk skončil jenom na zakázaném uvolnění.
     
    19:09
    Hosté začali kombinovat před bránou Chicaga a vypadalo to, že si vypracují nebezpečnou šanci, nakonec se o ni nepřesnou přihrávkou sami připravili.
     
    19:23
    Adam Lowry se hbitě protáhl dopředu z levé strany a z kruhu mířil zápěstím nad Crawfordovo rameno, kotouč se ale odrazil od břevna!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První kapitola dnešního zápasu poslala do vedení hosty z Winnipegu. Oba brankáři měli stejné množství práce, Jets se ale dostali do nebezpečnějších příležitostí a radují se ze dvou gólů. V obou měl prsty Jacob Trouba. Po jeho první střele od modré čáry dorazil puk do sítě Wheeler, podruhé jeho ránu tečoval Scheifele. A vedení Winnipegu mohlo být ještě výraznější. Po střelách Armiy a Lowryho cinkala za Crawfordem branková konstrukce.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 13:13
    Vyhraná vhazování: 50 % : 50 %
    Počet přesilových her: 1:1
    Využité přesilové hry: 0:0
    Góly v oslabení: 0:0
    Hity: 6:9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Hosté si vzali puk z buly a útočí jako první, do zakončení se ale nedostali.
     
    20:27
    Kane si teď neporozuměl s Panarinem, a tak prvně jmenovaný útočník vypálil z úhlu na levé straně jenom do betonu Hellebuycka.
     
    21:08
    Chicago se dostalo do přečíslení 2 na 1, střelou z pravého kruhu se prezentoval Hartman, hostující gólman ho ovšem vychytal pravým betonem.
     
    22:18
    Puk je pod kontrolou domácích. Ti teď zaútočili z levé strany, střelu Rasmussena si ale Hellebuyck pohlídal.
     
    22:54
    Winnipeg se dostal do útočného pásma, nic tam ale vymyslet nedokázal a dopředu můžou opět Blackhawks.
     
    23:09
    Van Riemsdyk poslal přesným pasem do úniku Panarina, toho ale držel Toby Enström (WPG) a ruský útočník tak nemohl zakončit. Chicago si zahraje druhou přesilovou hru.
     
    23:51
    Po přesilovkové kombinaci vypálil od modré čáry Seabrook, pro hostujícího brankáře to byl ale lehký zákrok.
     
    24:31
    Střely domácích se neujímají a do protiútoku mohli dokonce hosté, před Crawfordem byli ale zastaveni.
     
    25:09
    Blackhawks se drželi v pásmu soupeře, nic nebezpečného ale nevymysleli. Hellebuyck si připsal pár zákroků z kategorie těch snadnějších, další střely zablokovala hostující obrana. Enström je zpátky na ledě a hosté jsou kompletní.
     
    25:43
    Rozehrávka Chicaga byla rozpačitá a ve středním pásmu mu kotouč utekl.
     
    26:11
    Patrik Laine přihrál před brankoviště na Ehlerse, ten zkusil bekhendovou kličku, zblízka ale mezírku ve výstroji Crawforda nenašel.
     
    26:58
    Poslední okamžiky patří Winnipegu, který se dostal do tlaku, celou situaci ovšem vyřešil Corey Crawford, když raději přerušil hru.
     
    27:19
    Domácí otočili hru a zamířili dopředu po levé straně, jejich nahození ale zastavil Hellebuyck.
     
    27:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Vedení hostů se snížilo na nejtěsnější možné. Artěmij Panarin poslal dlouhou přihrávkou dopředu Patricka Kanea, který se na pravém kruhu zastavil, trpělivě počkal, až si ARTEM ANISIMOV najede mezi kruhy, poslal mu přesnou přihrávku a ruský útočník pak vykoupal Hellebuycka, kotouč bekhendem zasunul do sítě kolem jeho levého betonu! Asistence: Patrick Kane, Artěmij Panarin.
    27:37 Arťom ANISIMOV - 1:2
     
    29:31
    Hosté si přihrávali v pásmu Chicaga a dostali puk před brankoviště, kde byl nikým nehlídaný Bryan Little, puk mu ale hokejku přeskočil.
     
    29:53
    Domácí rozehrávce znovu chyběla špetka přesnosti a doputovala jen na zakázané uvolnění.
     
    30:23
    Marko Daňo postupoval dopředu po levé straně, odkud chtěl přihrát doprava na najíždějícího spoluhráče, puk ale zastavila obrana Chicaga.
     
    31:55
    Hra teď ztratila na tempu. Je v ní dost nepřesností, ani jeden celek se nemůže probojovat ke střele.
     
    32:39
    Až teď se dostal Winnipeg do šance, o to byla nebezpečnější! Armia vypálil z mezikruží, domácí gólman jeho střelu jenom vyrazil a hosté mohli ještě dorážet, Crawford se ale natáhl ke své pravé tyči a puk zastavil!
     
    33:48
    Také Chicago se už ke střele dostalo, domácí vlétli do pásma po pravé straně, Hellebuyck ale jejich ránu zastavil.
     
    34:23
    Joel Armia znovu zahrozil, mezi kruhy se dvěma kličkami zbavil obránce a vystřelil zápěstím, Crawford jeho pokus vyrazil betony do rohu kluziště.
     
    34:47
    Zleva dopředu zamířil Artěmij Panarin, svojí střelou ale hostujícího brankáře nepřelstil.
     
    35:22
    Dustin Byfuglien je hrdinou okamžiku! Nejprve obral o kotouč Panarina, který už se dostával do nebezpečné pozice. Pak sám ujel do úniku, Crawford ale jeho pokus zastavil betony a těsně před brankovou čarou puk schoval pod lapačku!
     
    35:39
    Třetí útok domácích se probojoval do útočného pásma, dostal se ale do rohu a tam o kotouč přišel.
     
    36:32
    Hartman udělil v útočném pásmu tvrdý hit Paulu Postmovi a do šance se potom dostal Jonathan Toews, z mezikruží ale hostující bránu těsně přestřelil.
     
    37:06
    Druhý útok Blackhawks se držel v pásmu i nadále a Hinostroza pálil přes skrumáž těl na ležícího Hellebuycka, toho ale nepropálil. Pak ještě zakončoval Hartman, hostující brankář ale jeho pokus zneškodnil.
     
    37:57
    Patrick Kane šel dopředu a měl to na střelu, teď ale ještě zbytečně hledal Panarina a Chicago o kotouč přišlo.
     
    38:31
    Crawfordovi dnes bude zvonit v uších ještě dlouho po zápase. Nic Petan se dostal ke střele z okraje pravého kruhu a puk vystřelený z jeho hole se odrazil od břevna do ochranné sítě!
     
    39:29
    Tanner Kero nabral rychlost ve středním pásmu, dostal přihrávku a z levého kruhu se snažil vypálit, trefil ale obránce před sebou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, kteří drželi puk na holích déle, do vážnější situace to ovšem nevedlo. Nakonec se Blackhawks ale přeci jen dočkali snížení, Patrick Kane uvolnil Anisimova, jenž si položil brankáře na led a pohodlně zakončil. Dobré šance měl ale i Winnipeg. Dustin Byfuglien ale neproměnil svůj samostatný únik a po střele Petana už potřetí puk zastavila tyč.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 25:26
    Vyhraná vhazování: 48 % : 52 %
    Počet přesilových her: 2:1
    Využité přesilové hry: 0:0
    Góly v oslabení: 0:0
    Hity: 12:23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Na úvodním vhazování třetí části hry byli úspěšnější hosté, jejich nahození ale skončilo v moci Blackhawks.
     
    40:53
    Chicago u levého mantinelu přišlo o kotouč, ani Winnipeg si ale nevedl lépe. Laine nahodil puk před bránu a hrát mohou domácí.
     
    41:54
    Domácí rychle přešli do útoku, po pravé straně pronikal dopředu Richard Pánik, jeho střela zápěstím byla ale nepřesná.
     
    42:27
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Chicago střídalo v nevhodnou chvíli a po chybné rozehrávce domácích se k puku dostal Nic Petan, který poslal dopředu DREWA STAFFORDA. Ten měl před sebou spoustu volného místa, sjel si až před bránu a krátkou kličkou do forhendu poslal puk mezi Crawfordovy betony! Asistence: Nic Petan, Marko Daňo .
    42:27 Drew STAFFORD - 1:3
     
    44:14
    Forsling od modré čáry trefil jenom Armiu, který mohl vyrazit dopředu. Byl už na ledě dlouho, a tak jenom nahodil puk za bránu Chicaga a odešel střídat.
     
    45:14
    Panarin a Kane kombinovali v pásmu Winnipegu, za jeho bránou ale puk ztratili.
     
    45:33
    Jacob Trouba dostal puk na modrou čáru a mohl tak tvrdě vypálit, Crawford ale na jeho ránu viděl a kotouč schoval do lapačky.
     
    46:04
    Toews šel dopředu po ose hřiště, přešel modrou čáru, pak si ale neporozuměl se spoluhráči a kotouč odevzdal soupeři.
     
    46:16
    Jets přešli do protiútoku po levém křídle, z kruhu prověřili pozornost domácího gólmana, ten puk bez větších problémů zastavil.
     
    46:45
    Na hokejky Blackhawks se lepí nepřesnosti. Nejprve poslali nepřesnou rozehrávku na zakázané uvolnění, pak po nepřesném pasu ztratili puk ve středním pásmu.
     
    47:02
    Wheeler se z levé strany protáhl až před brankoviště, provedl dlouhou kličku do forhendu, Crawford ale jeho zakončení zlikvidoval betonem.
     
    47:29
    Blake Wheeler (WPG) vyhodil puk přes plexisklo a je vyloučen za zdržování hry.
     
    48:06
    Domácí se natlačili před brankoviště a Kane zblízka dorážel, Hellebuyck ovšem kotouč dokázal zastavit.
     
    48:47
    Po vyhození Winnipegu se domácí vrátili do útočného pásma a hostující gólman vytáhl další úspěšný zákrok a drží dvoubrankové vedení svého celku.
     
    49:13
    Jets sebrali puk svému soupeři a obloučkem jej vyhodili až za bránu Crawforda.
     
    49:29
    Wheeler je zpátky na ledě, Jets se ubránili i ve třetím oslabení a stále tak vedou o dvě branky.
     
    50:14
    Chicago šlo dopředu po pravé straně, Hartman vedl kotouč a z prostoru kruhu také vypálil, ale jenom do Hellebuycka, který hru přerušuje.
     
    50:25
    Anisimov před brankovištěm tečoval střelu Patricka Kanea, Hellebuyck puk dokázal vyrazit. Hosté poté vyhodili puk jenom na zakázané uvolnění.
     
    50:33
    Winnipeg získal puk z buly, nepotykal si ale se svojí rozehrávkou a znovu během několika sekund poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    50:46
    Blackhawks se ujali kotouče a Duncan Keith vypálil od modré čáry, mladý brankář Jets předvedl další přesný zákrok.
     
    51:12
    Domácí potřebují co nejrychleji snížit, aby měli šanci na bodový zisk. Richard Pánik vystřelil zápěstím z levého kruhu, Hellebuyck je ale znovu úspěšný.
     
    51:16
    Chicago vyhrálo vhazování a Hjalmarsson bez váhání hnedka od modré čáry vypálil, hostující gólman si jeho střelu pohlídal.
     
    51:31
    Blackhawks nahodili puk dopředu a spěchal za ním Marcus Krüger, brankář Winnipegu před ním ale kotouč raději schoval pod lapačku.
     
    52:08
    Patrick Kane nahodil puk do útočného pásma a schytal hit od Lowryho, který jej poslal přes mantinel na střídačku hostů.
     
    52:46
    Winnipeg už se očividně nikam nežene a poctivě brání útočnou snahu Chicaga.
     
    53:02
    Teď se Jets pokusili zaútočit, jejich akce ale skončila už na modré čáře kvůli ofsajdu.
     
    53:34
    Motte vystřelil z pravé strany, hostující gólman puk jenom vyrazil a zleva dorážel Tanner Kero, zblízka ale Hellebuycka nepřekonal!
     
    54:38
    Little se natlačil za domácí obranu a už se tlačil před bránu, Seabrook mu ale stačil puk vypíchnout.
     
    55:27
    Před bránou číhal Patrick Kane, kterého hledal Jonathan Toews, puku se ale zmocnila obrana Jets.
     
    56:10
    Chicago ubránilo útok Winnipegu a přešlo znovu do pásma soupeře. Hartman překonal modrou čáru a zadovkou přenechal puk Toewsovi, jeho pokus zápěstím však skončil ve výstroji Hellebuycka.
     
    56:17
    Perreault s Wheelerem mířili dopředu podél pravého hrazení, modrou čáru ale přecházeli krkolomně a hra je přerušena pro přihrávku rukou.
     
    56:51
    Panarin se zjevil mezi kruhy a rychle vypálil, hostující brankář ale hbitě vystrčil proti jeho pokusu svůj beton a puk vyrazil.
     
    56:59
    Crawford spěchá na střídačku, Chicago hraje v šesti!
     
    57:13
    Patrik Laine dostal puk na pravou stranu a kousek za modrou čarou vypálil, trefil tyčku!
     
    58:54
    Hosté jsou pod tlakem a puky vyhazují jenom do středního pásma. Panarin dostal přihrávku na vrcholek levého kruhu, odkud chtěl z voleje vypálit, zlomil ale hokejku.
     
    59:07
    Winnipeg vyhodil puk jenom na zakázané uvolnění a teď si vyžádal oddechový čas, aby nabral síly na rozhodující momenty!
     
    59:18
    Domácí vyhráli vhazování, Winnipeg ale kotouč vybojoval a dostal ho do středního pásma.
     
    59:26
    Chicago se okamžitě vrátilo do pásma, opět ale o kotouč přišlo a Jets jej vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    59:53
    Blackhawks se snaží pálit ze všech stran. Zkoušel to Patrick Kane zprava i Brent Seabrook od modré, všechny pokusy jsou ale buď zablokované, nebo si s nimi poradí Hellebuyck.
     
    Konec zápasu.
     
    Winnipeg udělal velký krok směrem k vítězství hned v úvodu třetí periody, když měl po špatném střídání domácích dostatek prostoru Drew Stafford, kterého využil k forhendovému blafáku, po kterém prošel puk mezi Crawfordy betony. Hostům pak stačilo už jen pozorně bránit. Chicago se snažilo, v útoku mu to ale moc nešlo a výborný výkon předvedl také Hellebuyck. Blackhawks tři minuty před koncem ještě zkusili hru bez brankáře, žádná další branka už ale nepadla a Winnipeg si dvougólový náskok udržel až do konce.

    Jets tak porazili Blackhawks v této sezoně už potřetí. Chicago zároveň začalo svoji zatím nejhorší sérii, když nezvítězilo už potřetí v řadě.
     
    Dnešní utkání sledovalo v United Center 22 117 diváků.
     
    Statistiky

    Střely na branku: 35:34
    Zablokované střely: 9:18
    Vyhraná vhazování: 48 % : 52 %
    Počet přesilových her: 3:1
    Využité přesilové hry: 0:0
    Góly v oslabení: 0:0
    Hity: 17:32
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Connor Hellebuyck (WPG) 34 zák., 1 gól, 97,1 %
    2. Jacob Trouba (WPG) 0+2
    3. Bryan Little (WPG) 0+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (CHI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:32
    Marko Daňo (WPG) 0+1, 0 střel, čas na ledě 06:37
     
    To je dnes ode mne už vše, já se s vámi loučím a přeji povedený start do nového dne. U dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (05:37:18)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 28. Anisimov (P. Kane, Panarin) – 9. Wheeler (Little, Trouba), 15. Scheifele (Trouba, Ehlers), 43. Stafford (Petan, Daňo)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith (A), Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk, Forsling – P. Kane, Anisimov, Panarin – Hinostroza, Toews (C), Hartman – Pánik, Krüger, Rasmussen – Motte, Kero, Desjardins.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, Byfuglien (A), Enström, Trouba, Chiarot, Postma – Laine, Scheifele (A), Ehlers – Wheeler (C), Little, Perreault – Stafford, Petan, Daňo – Armia, Lowry, Matthias.

    Rozhodčí: Dean Morton, Brad Meier – Shane Heyer, Devin Berg

    Diváci: 22 117
    bahis siteleri