Watford – Tottenham 1:4 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 2:0 (kon.)
konec
Watford FC
1:4 (0:3)
Tottenham Hotspur
Neděle 01.01.2017, 14:30 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Watford v úvodním letošním utkání Premier League podlehl Tottenhamu 1:4, se loučí Tomáš Kohlmann, přeji všem čtenářům úspěšný rok 2017 a u dalších přenosů se těším na přečtenou. (16:38:45)
     
    Před utkáním Arsenalu s Crystal Palace se Tottenham posouvá na třetí pozici o skóre před Manchester City, přičemž Arsenal v případě očekávané výhry nad celkem ze spodní části tabulky může oba týmy přeskočit.

    Zdravotně velmi rozložený Watford hraje další utkání už pozítří ve Stoke, Tottenham o den později hostí Chelsea a to bude velký šlágr!
     
    První dnešní londýnské derby zcela ovládl Tottenham, který zvítězil na hřišti Watfordu vysoko 4:1.

    Potrestaného Walkera na pravé straně hostující obrany nahradil Kieran Trippier a ten dvěma výbornými přihrávkami vyzval k úvodním střeleckým zásahům zápasu Harryho Kanea, ten při svém stém zápase v Premier League vstřelil již 58. a 59. gól, pouze sedm fotbalistů v historii soutěže bylo úspěšnějších! (Shearer, Van Nistelrooy, Agüero, Cole, Torres, Fowler a Suarez).

    Právě Kane pak na přelomu poločasů připravil dvě branky pro Dele Alliho, v té první ještě měl prsty Kaboul, jenž nedokázal odkopnout míč po Kaneově centru a Alli snadno zakončil, neméně jednoduchou práci pak měl Dele Alli po přesném Kaneově pasu v úvodu druhého poločasu. V závěru zápasu se ještě do sítě svého bývalého chlebodárce prosadil domácí stoper Kaboul a uzavřel tak skóre na 1:4.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 6 – 19
    Střely na bránu: 2 – 6
    Střely mimo: 2 – 11
    Zablokované střely: 2 – 2

    Držení míče: 34% – 66%
    Úspěšnost přihrávek: 65% – 84%
    Rohové kopy: 0 – 3
    Ofsajdy: 5 – 3
    Ztráty míče: 12 – 7
    Hlavičkové souboje: 46% – 54%

    Fauly: 12 – 7
    Žluté karty: 3 – 0
    Červené karty: 0 – 0
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. YOUNES KABOUL - 1:4
     
    90+2
    Watford právě vstřelil branku!
    Hornets se v závěru zápasu dočkali vstřelené branky! Po standardní situaci Guedioury se nadvakrát prosadil YOUNES KABOUL! Bývalý stoper Tottenhamu nejdříve nechal vyniknout Llorise, jenž na brankové čáře zastavil první zakončení Kaboula, dorážku už ale zlikvidovat nedokázal, neboť hostující defenziva jej teď nechala na holičkách a nepomohla mu udržet čisté konto.
     
    90
    Tottenham se dnešní výhrou dočasně posune na třetí pozici, ze které jej za nedlouho může sesadit Arsenal, který v dalším londýnském derby přivítá Crystal Palace. Spurs si navíc výrazně vylepšují skóre, které v Anglii rozhoduje při shodném počtu bodů, momentálně Spurs využívají velmi pozitivní rozdíl mezi vstřelenými a inkasovanými brankami v souboji s Manchesterem City o lepší pozici v tabulce.
     
    89
    Po Daviesově kolmici se do zajímavé pozice řítil Janssen, v poslední chvíli mu ale Prödl stačil ukopnout míč.
     
    88
    Ochozy Vicarage Road už pořádně prořídly, domácím příznivcům došla trpělivost s takovýmto průběhem zápasu.
     
    87
    Dier prudkým centrem hledal před brankou Janssena, toho důsledně ubránil Alžířan Guedioura.
     
    85
    Po Sinclairově centru Lloris neudržel míč v souboji s Deeneym, sudímu Oliverovi však neuniklo nedovolené počínání domácího útočníka.
     
    84
    Brankář Tottenhamu Hugo Lloris se dotkl míče! V dnešním zápase takřka nevídaná situace, to když centr Guedioury ze standardní situace vracel před branku Kaboul a Lloris jej s jistotou zachytil. To zaujalo i domácí příznivce, kteří hromadně ironicky zajásali nad výjimečnou útočnou aktivitou Watfordu.
     
    83
    Dalším žlutě potrestaným fotbalistou Watfordu je Craig Cathcart.
     
    83
    V posledním zápase uplynulého roku Tottenham ve středu vyhrál 4:1 v Southamptonu a dvakrát za sebou vstřelil alespoň čtyři branky na hřištích soupeřů poprvé od roku 1960!
     
    82
    Son si nejdříve vyměnil míč s Trippierem, poté s Winksem a vnikl do pokutového území, ovšem zpětná přihrávka od Winkse byla příliš dlouhá a hvězda korejské kopané už neměla šanci ji dostihnout na hrací ploše.
     
    80
    Eriksen dokázal prostrčit zajímavou přihrávku mezi dvěma soupeři na Janssena, ale nizozemský útočník byl zrovna v protipohybu a neměl šanci míč dostihnout.
     
    79
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Étienne Capoue, přichází Christian Kabasele.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 90+2. Kaboul – 28. Kane (Trippier), 33. Kane (Trippier), 41. Alli, 46. Alli (Kane)

    Karty:   44. Holebas (WAT), 63. Prödl (WAT), 83. Cathcart (WAT)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:11. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 12:7.
    Watford FC: Gomes – Kaboul, Prödl, Cathcart – Ighalo, Capoue (79. Kabasele), Guedioura, Holebas (68. Mason) – N. Amrabat (75. Sinclair), Doucouré – Deeney (C).
    Náhradníci: Pantilimon – Sinclair, Kabasele, Stewart, Rowan, Mason, Folivi.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Wimmer, Rose (68. Davies) – Dier, Wanyama – Eriksen, Alli (61. Winks), Son Heung-min – Kane (78. V. Janssen).
    Náhradníci: Vorm – Carter-Vickers, Davies, Dembélé, V. Janssen, Winks, Moussa Sissoko.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    bahis siteleri