Watford – Tottenham 1:4 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 2:0 (kon.)
konec
Watford FC
1:4 (0:3)
Tottenham Hotspur
Neděle 01.01.2017, 14:30 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Watford v úvodním letošním utkání Premier League podlehl Tottenhamu 1:4, se loučí Tomáš Kohlmann, přeji všem čtenářům úspěšný rok 2017 a u dalších přenosů se těším na přečtenou. (16:38:45)
     
    Před utkáním Arsenalu s Crystal Palace se Tottenham posouvá na třetí pozici o skóre před Manchester City, přičemž Arsenal v případě očekávané výhry nad celkem ze spodní části tabulky může oba týmy přeskočit.

    Zdravotně velmi rozložený Watford hraje další utkání už pozítří ve Stoke, Tottenham o den později hostí Chelsea a to bude velký šlágr!
     
    První dnešní londýnské derby zcela ovládl Tottenham, který zvítězil na hřišti Watfordu vysoko 4:1.

    Potrestaného Walkera na pravé straně hostující obrany nahradil Kieran Trippier a ten dvěma výbornými přihrávkami vyzval k úvodním střeleckým zásahům zápasu Harryho Kanea, ten při svém stém zápase v Premier League vstřelil již 58. a 59. gól, pouze sedm fotbalistů v historii soutěže bylo úspěšnějších! (Shearer, Van Nistelrooy, Agüero, Cole, Torres, Fowler a Suarez).

    Právě Kane pak na přelomu poločasů připravil dvě branky pro Dele Alliho, v té první ještě měl prsty Kaboul, jenž nedokázal odkopnout míč po Kaneově centru a Alli snadno zakončil, neméně jednoduchou práci pak měl Dele Alli po přesném Kaneově pasu v úvodu druhého poločasu. V závěru zápasu se ještě do sítě svého bývalého chlebodárce prosadil domácí stoper Kaboul a uzavřel tak skóre na 1:4.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 6 – 19
    Střely na bránu: 2 – 6
    Střely mimo: 2 – 11
    Zablokované střely: 2 – 2

    Držení míče: 34% – 66%
    Úspěšnost přihrávek: 65% – 84%
    Rohové kopy: 0 – 3
    Ofsajdy: 5 – 3
    Ztráty míče: 12 – 7
    Hlavičkové souboje: 46% – 54%

    Fauly: 12 – 7
    Žluté karty: 3 – 0
    Červené karty: 0 – 0
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. YOUNES KABOUL - 1:4
     
    90+2
    Watford právě vstřelil branku!
    Hornets se v závěru zápasu dočkali vstřelené branky! Po standardní situaci Guedioury se nadvakrát prosadil YOUNES KABOUL! Bývalý stoper Tottenhamu nejdříve nechal vyniknout Llorise, jenž na brankové čáře zastavil první zakončení Kaboula, dorážku už ale zlikvidovat nedokázal, neboť hostující defenziva jej teď nechala na holičkách a nepomohla mu udržet čisté konto.
     
    90
    Tottenham se dnešní výhrou dočasně posune na třetí pozici, ze které jej za nedlouho může sesadit Arsenal, který v dalším londýnském derby přivítá Crystal Palace. Spurs si navíc výrazně vylepšují skóre, které v Anglii rozhoduje při shodném počtu bodů, momentálně Spurs využívají velmi pozitivní rozdíl mezi vstřelenými a inkasovanými brankami v souboji s Manchesterem City o lepší pozici v tabulce.
     
    89
    Po Daviesově kolmici se do zajímavé pozice řítil Janssen, v poslední chvíli mu ale Prödl stačil ukopnout míč.
     
    88
    Ochozy Vicarage Road už pořádně prořídly, domácím příznivcům došla trpělivost s takovýmto průběhem zápasu.
     
    87
    Dier prudkým centrem hledal před brankou Janssena, toho důsledně ubránil Alžířan Guedioura.
     
    85
    Po Sinclairově centru Lloris neudržel míč v souboji s Deeneym, sudímu Oliverovi však neuniklo nedovolené počínání domácího útočníka.
     
    84
    Brankář Tottenhamu Hugo Lloris se dotkl míče! V dnešním zápase takřka nevídaná situace, to když centr Guedioury ze standardní situace vracel před branku Kaboul a Lloris jej s jistotou zachytil. To zaujalo i domácí příznivce, kteří hromadně ironicky zajásali nad výjimečnou útočnou aktivitou Watfordu.
     
    83
    Dalším žlutě potrestaným fotbalistou Watfordu je Craig Cathcart.
     
    83
    V posledním zápase uplynulého roku Tottenham ve středu vyhrál 4:1 v Southamptonu a dvakrát za sebou vstřelil alespoň čtyři branky na hřištích soupeřů poprvé od roku 1960!
     
    82
    Son si nejdříve vyměnil míč s Trippierem, poté s Winksem a vnikl do pokutového území, ovšem zpětná přihrávka od Winkse byla příliš dlouhá a hvězda korejské kopané už neměla šanci ji dostihnout na hrací ploše.
     
    80
    Eriksen dokázal prostrčit zajímavou přihrávku mezi dvěma soupeři na Janssena, ale nizozemský útočník byl zrovna v protipohybu a neměl šanci míč dostihnout.
     
    79
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Étienne Capoue, přichází Christian Kabasele.
     
    79
    Sonův nepříjemně skákavý centr před Janssenem stačil vyrazit brankář Gomes, o pár sekund později Eriksen zpoza pokutového území pálil vedle pravé tyče domácí branky.
     
    78
    Hattrick dnes kromě Alliho nedá ani Harry Kane, protože i druhou hvězdu hostující trenér Pochettino nechá pro závěr zápasu v náročném programu odpočinout, nahrazuje jej Vincentem Janssenem.
     
    77
    Utkání už se pouze dohrává a hosté nadále výrazně dominují, Eriksen připravil další příležitost pro Sona, ten výrazně přestřeluje.
     
    76
    Asi jen málokdo by se momentálně chtěl vžít do role domácího trenéra Mazzariho, Watfordu se v posledních dnech vůbec nedaří a navíc sbírá jednoho zraněného za druhým. V minulém utkání s Crystal Palace Watford přišel o další dva hráče už během úvodní čtvrthodiny, i Amrabat velmi pravděpodobně bude nějakou dobu mimo hru.
     
    75
    Po dlouhém ošetření už Amrabat za podpory lékařů kulhá do zámezí a na hrací ploše jej nahrazuje Jerome Sinclair.
     
    72
    Trochu kuriózní moment, Nordin Amrabat udržel míč i přes bolestivý zákrok Daviese a když rozhodčí Oliver nechal ve hře pokračovat, ačkoliv Amrabat byl zjevně neschopný pokračovat, tak zlostně míč odkopl.
     
    71
    Kane si na pravém křídle narazil míč s Trippierem a hledal své spoluhráče před brankou, přihrávku ale vystihl Doucoure.
     
    70
    Tečovaný centr Daviese Prödl ve spolupráci s Cathcartem odehráli do bezpečí z domácího pohledu.
     
    69
    Oba celky ve stejnou chvíli stáhly ze hry levé obránce, v dresu domácích se do hry zapojil Brandon Mason, pro nějž se jedná o životní premiéru v Premier League.
     
    68
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Danny Rose, přichází Ben Davies.
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází José Holebas, přichází Brandon Mason.
     
    66
    Po dlouhém ošetření Trippier bude v pořádku a ve hře se může pokračovat.
     
    65
    Po dalším souboji se velmi těžce zvedal ze země Kieran Trippier, jedna z nejdůležitějších postav dnešního zápasu a to Trippier hraje vskutku jen sporadicky, neboť v podobě Kyla Walkera má nesmírně těžkou konkurenci na pravém kraji obrany.
     
    63
    Sebastian Prödl nedovoleně kontaktoval Sona zezadu, což rezultuje ve žlutou kartu pro rakouského stopera Watfordu.
     
    62
    Excelentní práci v defenzivě odvedl Eric Dier. Capoue si jej chtěl obhodit v pokutovém území, Dier mu ale stačil míč čistě vypíchnout.
     
    61
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Dele Alli, přichází Harry Winks.
     
    59
    Po dlouhém nákopu Prödla mohl Deeney směřovat zcela osamocen vstříc brankáři Llorisovi, ovšem zastavil jej zdvižený praporek pomezního rozhodčího na znamení postavení mimo hru, nutno však podotknout, že Deeney v ofsajdu velmi pravděpodobně vůbec nebyl.
     
    57
    Následný rohový kop Tottenham rozehrál nakrátko a hosté už Gomese ohrozit nedokázali.
    56. Harry Kane útočil na hattrick!
     
    56
    Harry Kane útočil na hattrick, ale brankář Gomes byl u tyče své branky včas a konečky prstů míč vytlačil vedle tyče!
     
    55
    Capoue fauloval Rose v bezprostřední blízkosti vlastního pokutového území a Watford se bude muset bránit velmi nebezpečné standardní situaci "kohoutů".
     
    54
    Centr Amrabata neprošel přes prvního soupeře v cestě, kterým byl obránce Rose.
     
    53
    Zatímco Tottenham už má na svém kontě patnáct střeleckých pokusů a čtyři vstřelené branky, tak Odion Ighalo se postaral o teprve třetí střelecký pokus domácích, stejně jako jeho kolegové v předchozích případech, tak i Nigerijec mířil mimo branku.
    51. Nepřesné zakončení Son Heung-mina.
     
    51
    Harry Kane je dnes při chuti, teď vysunul do další příležitosti Son Heung-min, ten ale v tísni zakončoval velmi nepřesně.
     
    48
    Po změně stran oba týmy pokračují v základních sestavách a ono to rozhodně není žádné překvapení i přes jednoznačný průběh zápasu, neboť vzhledem k početné marodce domácí mají na střídačce z velké části pouze absolutně nezkušené mladíky.
    46. DELE ALLI - 0:4
     
    46
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Po 58 sekundách druhého poločasu Tottenham opět udeřil! Harry Kane se prosmýkl po pravé straně hřiště, perfektním centrem uvolnil DELE ALLIHO, jenž si zpracoval míč a pohodlně zakončil kolem brankáře Gomese!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Mimochodem bývalý výborný záložník a dnes expert jedné z britských televizních stanic Paul Merson před zápasem předpovídal právě výsledek 0:3! Dočkali jsme se jej dokonce už během prvního poločasu.
     
    V úvodních dvaceti minutách se nehrál zrovna atraktivní fotbal, jediným výrazným momentem toho období tak byla neodpískaná penalta po jednoznačné ruce Capoueho v pokutovém území.

    V druhé polovině úvodního dějství už ale Tottenham začal naprosto dominovat. Nejdřív Rose promarnil výbornou příležitost ke skórování, poté Alli málem rozpůlil břevno domácí branky, aby se Tottenham prosadil až po dvou precizních pasem Trippiera, které zužitkoval Harry Kane.

    Nejdříve dostal od pravého obránce po zemi, podruhé vzduchem a svého někdejšího spoluhráče Gomese tak dvakrát pokořil. Třetí branku v závěru přidal Dele Alli a už jen těžko domácí budou dnes usilovat o ligové body.
     
    Zdá se, že obě velmi nepříjemné série Watfordu (pět porážek od Tottenhamu v řadě a zároveň pět let za sebou prohra v prvním kalendářním zápase roku) budou pokračovat, neboť v prvním poločase Tottenham na Vicarage Road absolutně dominoval a díky oporám anglického národního týmu Kanea a Alliho vede 3:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Rozhodčí Oliver k úvodním pětačtyřiceti minutám přidává jednu nastavenou.
     
    45
    Nesmírně aktivní Kane hledal před brankou Alliho, nasměroval mu ale příliš dlouhý centr, který zapadl až za domácí branku.
     
    44
    Holebas pořádně ostrým šlapákem sestřelil Eriksena a ještě může být rád za žlutou kartu.
    41. DELE ALLI - 0:3
     
    41
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Na Vicarage Road se začíná rodit debakl! Centr Harryho Kanea Kaboul odrazil jen ke zcela osamocenému DELE ALLIMU, jenž snadno prostřelil Gomese!
    39. Chyběly milimetry hráče Son Heung-mina.
     
    39
    Po standardní situaci hostů Eriksen poslal před brankou velmi zajímavý přízemní centr a Son Heung-min měl čistou tutovku na 3:0, ovšem o centimetry minul branku zcela zkoprnělého Gomese!
     
    38
    Hosté už zase útočí, Harry Kane si udělal chuť na hattrick během prvního poločasu, ovšem zatím si musí počkat, tato kombinace Tottenhamu k ohrožení domácí branky nevedla.
    36. V šanci i domácí celek po delší době.
     
    36
    Po standardní situaci domácích se míč několikrát odrážel po hlavách hráčů obou týmů, v závěru hosty zachránil výborným obranným zákrokem Harry Kane, jenž v poslední chvíli stačil ukopnout míč před Deeneym, jenž by býval mohl zakončovat z bezprostřední blízkosti a Kane navíc stačil do zámezí odehrát míč právě o domácího kapitána, čímž i vybojoval odkop od branky.
     
    34
    Neúčast vykartovaného Kylea Walkera zatím Tottenham nemusí absolutně nijak mrzet, neboť jeho náhradník Kieran Trippier odvádí skvělý výkon a už připravil obě branky pro kanonýra Kanea!
    33. HARRY KANE - 0:2
     
    33
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tottenham brzy zdvojnásobil své vedení! Dele Alli přesunul hru na pravou stranu hřiště, kde dostal obrovské množství prostoru Kieran Trippier a jeho fantastický centr HARRY KANE z voleje posunul za Gomesova záda!
     
    31
    Domácím se zatím vůbec nedaří, Guedioura opět ztratil míč nedaleko vlastního pokutového území, Allimu ale při pokusu o kličku proti Kaboulovi míč utekl až ke Gomesovi.
     
    29
    Harry Kane tak vstřelil první branku roku 2017 v Premier League.
    28. DANNY ROSE - 0:1
     
    28
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Výbornou pětiminutovku Spurs využívají k otevření skóre! Po povedené souhře na pravém křídle Trippier parádním pasem vyzval HARRYHO KANEA k úniku vstříc brankáři Gomesovi a Kane svého bývalého spoluhráče pokořil přesnou ranou z úhlu!
    27. Ali orazítkoval břevno!
     
    27
    Guedioura ledabyle přišel o míč na vlastní polovině, balón se rychle dostal k Allimu, jehož parádní rána se odrazila od břevna!
    24. Danny Rose byl blízko k otevření skóre!
     
    24
    Danny Rose byl blízko k otevření skóre! Domácí obránce si našel výbornou střeleckou pozici na hranici pokutového území, ovšem svoji slabší pravačkou přestřelil a sám si následně uvědomil, jak obrovskou příležitostí pohrdl!
     
    23
    Po souhře Kanea s Allim dostal obrovské množství prostoru na pravém křídle Trippier, jeho nevýraznou přihrávku před brankou ale srazil Holebas.
     
    23
    Holebas hledal vysokým centrem Doucoureho, příliš ale přetáhl svůj pas.
     
    22
    Harry Kane hledal před brankou Sona, ten byl ustrážen domácími zadáky.
     
    20
    Holebas se pokusil podél lajny prostrčit míč na Deeneyho, bránící Trippier odrazil míč rukou a píská se proti hostům.
     
    19
    Hosté se snaží kontrolovat hru a držet míč po většinu hracího času na svých kopačkách, na výraznější střeleckou příležitost ale zatím čekáme.
     
    17
    Po dlouhém nákopu na levé křídlo byl v postavení mimo hru přistižen řecký křídelník Holebas.
     
    15
    Capoue se prosmýkl kolem Rose a po následném kontaktu s hostujícím obráncem padl k zemi, sudí však prvně viděli faul domácího fotbalisty a tak se kope od hostující "šestnáctky".
     
    14
    Harry Kane dnes hraje stý ligový zápas v kariéře a před pár sekundami se odhodlal k prvnímu střeleckému pokusu, z pořádné dálky ale mířil velmi nepřesně.
     
    12
    Z následného rohového kopu už hosté Gomesovu branku ohrozit nedokázali. Nutno ale podotknout, že v těchto okamžicích jim byla upřena jednoznačná penalta.
    11. Obrovská šance, která vznikla ze sražené střely.
     
    11
    Eriksen si vyměnil míč s Rosem a poté prudce pálil, Capoue srazil jeho střelu rukou vysoko nad hlavou, sudí Oliver však penaltu nepíská!
     
    9
    Právě Rose teď zahrával první rohový kop Tottenhamu v zápase, před brankou ale vyčistil prostor domácí obránce Cathcart.
     
    9
    Už podruhé dnes Amrabat sestřelil Rose, ten se těžce zvedal ze země, ovšem bude moci v pořádku pokračovat. Případná ztráta dalšího z obránců by pro Spurs mohla být pohromou.
    7. Dalekonosná střela Son Heung-mina.
     
    7
    Son Heung-min potáhl míč středem hřiště, z pětadvaceti metrů pak prověřil Gomese, ovšem pálil přímo do brazilského brankáře.
     
    6
    Když už byla řeč o Deeneym, tak ten už za Watford skóroval proti 38 různým soupeřům, Tottenhamu ale ještě branku nikdy nevstřelil!
     
    5
    Souhra Capoueho s Guediorou na útočné polovině končí nezdarem, míče se zmocnili hosté.
     
    3
    V domácí sestavě nechybí kapitán Troy Deeney. Toho v období vánočních svátků trápily zdravotní potíže, tak jej trenér Mazzari chtěl šetřit v domácím zápase proti Crystal Palace, jenže po zranění Behramiho ve čtrnácté minutě musel Deeney na hřiště.
     
    2
    Po Eriksenově centru brankář Gomes rázně vyboxoval míč daleko od své branky, navíc je hostům pískán útočný prohřešek.

    Mimochodem brazilský brankář ještě před následným rozehráním míče zpět do hry zdraví fanoušky Tottenhamu, kteří vyvolávali jeho jméno. Gomes před působením ve Watfordu chytal právě za tým dnešního soupeře.
     
    2
    Danny Rose při průniku po levém křídle vybojoval první standardní situaci zápasu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Watford FC: Gomes – Kaboul, Prödl, Cathcart – Zúñiga, Capoue, Guedioura, Holebas – N. Amrabat, Doucouré – Deeney.
    Náhradníci: Pantilimon – Sinclair, Ighalo, Kabasele, Mason, Stewart, Rowen.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, Alderweireld, Wimmer, Rose – Dier, Wanyama – Eriksen, Alli, Son Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Carter-Vickers, Davies, Dembélé, V. Janssen, Winks, Moussa Sissoko..
     
    Krásné novoroční odpoledne při sledování přenosu prvního z dnešních dvou londýnských derby, Watford hostí Tottenham a můžeme se těšit na atraktivní souboj.

    Drtivá většina aspektů hovoří ve prospěch Tottenhamu, který dnes může těžit z lepší výchozí pozice v tabulce Premier League, domácí bojují s početnou marodkou (Watson, Behrami, Janmaat, Okaka, Mariappa, Pereyra, Dja Djedje, Success a vykartovaný Britos) a navíc Tottenham vyhrál všech pět posledních vzájemných zápasů a Watford naposledy svého dnešního soupeře zdolal před 22 lety!

    Po včerejším programu devatenáctého kola Watford klesl na dvanáctou příčku, přičemž z posledních tří zápasů získal jediný bod a to hrál i proti Crystal Palace a Sunderlandu, tedy celkům z hlubin tabulky soutěže.

    Historie nemluví ve prospěch Hornets ani co se týká jejich prvního zápasu kalendářního roku, který prohráli již pět let po sobě (2012, 2013, 2014, 2015 i 2016)!

    Útočná letka Tottenhamu (Kane, Son, Alli, Eriksen) je připravena v plné síle, ale hosté z londýnského severovýchodu by mohli mít výrazné potíže v defenzivě, neboť disciplinárně potrestání jsou Vertonghen s Walkerem a následky virového onemocnění by mohly omezovat Tobyho Alderweirelda.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 90+2. Kaboul – 28. Kane (Trippier), 33. Kane (Trippier), 41. Alli, 46. Alli (Kane)

    Karty:   44. Holebas (WAT), 63. Prödl (WAT), 83. Cathcart (WAT)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:11. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 12:7.
    Watford FC: Gomes – Kaboul, Prödl, Cathcart – Ighalo, Capoue (79. Kabasele), Guedioura, Holebas (68. Mason) – N. Amrabat (75. Sinclair), Doucouré – Deeney (C).
    Náhradníci: Pantilimon – Sinclair, Kabasele, Stewart, Rowan, Mason, Folivi.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Wimmer, Rose (68. Davies) – Dier, Wanyama – Eriksen, Alli (61. Winks), Son Heung-min – Kane (78. V. Janssen).
    Náhradníci: Vorm – Carter-Vickers, Davies, Dembélé, V. Janssen, Winks, Moussa Sissoko.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    bahis siteleri