Middlesbrough – Leicester 0:0 (kon.) | Everton – Southampton 3:0 (kon.) | Manchester City – Burnley 2:1 (kon.)
Sunderland – Liverpool 2:2 (kon.) | West Brom – Hull City 3:1 (kon.) | West Ham – Manchester Utd. 0:2 (kon.)
konec
Sunderland AFC
2:2 (1:1)
Liverpool FC
Pondělí 02.01.2017, 16:00 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Další výborný zákrok Mannoneho, který dnes The Black Cats opravdu drží nad vodou! Po Maného sklepnutí se v dobré palebné pozici ocitl Adam Lallana, jehož pokus nebyl vůbec špatný, domácí gólman se ale natáhl, co to šlo, a zachránil Sunderland od pohromy!
    84. Jermain Defoe (SUN) - 2:2
     
    84
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, domácí v druhém poločase nepředvedli téměř nic, nyní se jim ale podruhé v tomto klání podařilo vyrovnat! Podle očekávání se k penaltě znovu postavil JERMAIN DEFOE, jenž se ani tentokráte nemýlil, poslal Mignoleta na druhou stranu a rozjásal zaplněné tribuny Stadium of Light!
     
    83
    Za hru rukou dostává Sadio Mané zcela pochopitelně žlutou kartu, stejně potrestán je i Adam Lallana, jenž si vůči hlavnímu sudímu neodpustil nějaké nehodící se poznámky.
     
    83
    Dlouho nebylo jasné, kdo se exekuce této standardní situaci ujme. U balonu stáli Larsson a van Aanholt, volba nakonec padla na prvního jmenovaného, který trefil ve zdi stojícího Maného. Ten ránu sice zablokoval, učinil tak ale za pomoci své pravé ruky, je tedy nařízena další penalta ve prospěch domácích!
     
    80
    Tak pozor, Daniel Sturridge není schopen v tomto utkání pokračovat! Na závěrečné minuty jej na trávníku nahradí defenzivněji laděný Lucas Leiva.
     
    79
    Střídání v týmu Sunderland AFC: ze hřiště odchází Adnan Januzaj, přichází Wahbi Khazri.
     
    73
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Divock Origi.
    72. Sadio Mané (LIV) - 1:2
     
    72
    Liverpool právě vstřelil branku!
    A domácí jsou za svou pasivitu potrestáni, zhruba dvacet mint před koncem se Liverpool znovu dostává do vedení! Sturridgeovu velkou šanci ještě dokázal Mannone zastavit, poté ale následoval rohový kop, po jehož rozehrání N'Dong balon nešťastně prodloužil k před prázdnou brankou číhajícímu SADIOVI MANÉMU, který se už nemohl zmýlit!
     
    65
    Střídání v týmu Sunderland AFC: ze hřiště odchází Jack Rodwell, přichází Javier Manquillo.
     
    56
    Tohle mutí být gól! Firmino se dlouho snažil prosadit individuálně, nakonec si ale všiml na pravé straně zcela zapomenutého Clyna, jenž odcentroval přesně do míst, kam si sbíhal Sadio Mané, ten ale před z více jak poloviny odkrytou brankou balon hlavou netrefil čistě a zamířil mimo!
     
    51
    Clyne byl zcela jasně přidržen Larssonem, sudí ale The Reds poskytl výhodu. Hosté ale z nadějně vyhlížejícího přečíslení nevymysleli zhola nic a o míč přišli. Po přerušení hry sudí Taylor faulujícímu Larssonovi udělil žlutou kartu.
     
    46
    Do druhého poločasu hostující fotbalisté nastupují s jednou změnou v sestavě, místo Jamese Milnera do hry naskakuje španělský zadák Alberto Moreno.
     
    30
    V posledních minutách jsou The Black Cats jasně aktivnějším tempem, hosté jejich tempu nestačí. Do další šance se hnal Borini, byl ale faulován Jamesem Milnerem, jenž je za své počínání odměněn žlutou kartou.
    27. Jermain Defoe (SUN)
     
    27
    Neuvěřitelné, domácí mohli během chvíle převrátit utkání na svou stranu! Januzajův dlouhý pas nemohl v ofsajdu stojící N'Dong zpracovat, hosté ovšem zaspali a zcela zapomněli na sprintujícího Defoa, který se po jejich zaváhání řítil sám vstříc Mignoletovi, ten mu ale balon ve snaze o kličku sebral!
    25. Jermain Defoe (SUN) - 1:1
     
    25
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Stadium of Light je na nohou, domácí fotbalisté totiž krátce po inkasované brance srovnávají a dostávají zpět do zápasu! Exekuce pokutového kopu se podle očekávání ujal JERMAIN DEFOE, který Mignoleta překonal přesnou ranou k levé tyči – belgický gólman sice správně trefil stranu, na balon ale dosáhnout nezvládl!
     
    25
    Tak pozor, domácí mají velkou možnost na srovnání zápasového skóre! N'Dong se s míčem přilepeným u nohy dostal až do pokutového území, kde jej jasně fauloval Klavan – Sunderland tak bude kopat penaltu!
    19. Daniel Sturridge (LIV) - 0:1
     
    19
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Nyní už ale byli hosté úspěšní, po necelých dvaceti minutách hry se tak ujímají zcela zaslouženého vedení! Ve prospěch Liverpoolu byl nařízen rohový kop, Milner míč poslal na v druhé vlně volného Lovrena, jehož nepovedená rána se nakonec ukázala býti perfektní přihrávkou pro DANIELA STURRIDGE, který hlavou překonal marně se natahujícího Mannoneno!
     
    18
    Fantastický Mannone! Liverpoolští rozjeli kolem šestnáctky soupeře svůj typický kolotoč, Lallana si narazil s Firminem, poté míč poslal k volnému Sturridgeovi, který si jej přehodil na silnější levačku a vystřelil, italský gólman v dresu Sunderlandu se ale opravdu vyznamenal!
     
    14
    Právě jsme byli svědky udělení první žluté karty v tomto duelu, po faulu na unikajícího Maného byl sudím Taylorem potrestán Jack Rodwell.
     
    13
    Domácí se po několikaminutové odmlce konečně vydali na útočnou polovinu a Simon Mignolet měl znovu plné ruce práce! Celá akce byla poměrně nenápadná, míč se z levé strany odkutálel až do míst, kam si sbíhal Rodwell, jehož utaženou ránu na zadní tyč stačil belgický gólman Liverpoolu vytěsnit na poslední chvíli!
     
    9
    Obrana Sunderlandu přečkala další těžký moment! Domácí si nyní velmi špatně rozebrali hráče soupeře, po Firminově pasu se ke střele kousek od šestnáctky dostal naprosto zapomenutý Wijnaldum, který zacílil pod břevno, radost mu ale pokazil další parádní zásah Vita Mannoneho!
    8. Daniel Sturridge (LIV)
     
    8
    Výborná příležitost byla k vidění i na opačném konci hrací plochy, tady opravdu mnoho nescházelo! Mané obdržel přihrávku od Jamese Milnera a mezi zadáky míč přistrčil dobře postavenému Sturridgeovi, jenž se Mannoneho pokusil překonat obstřelem na zadní tyč, domácí brankář ale výborně zasáhl!
     
    6
    Domácí se až nyní dostali na útočnou polovinu, čekání se jim ale vyplatilo, hned z toho byla dobrá šance! Na levé straně Borini míč sklepl pro volného van Aanholta, jenž ještě přihrál lépe postavenému Defoeovi. Anglický kanonýr si balon přehodil na pravačku a vypálil, Mignolet ale stačil zasáhnout.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 25. Defoe (pen.), 84. Defoe (pen.) – 19. Sturridge (Lovren), 72. Mané

    Karty:   14. Rodwell (SUN), 51. Seb. Larsson (SUN) – 30. Milner (LIV), 83. Mané (LIV), 83. Lallana (LIV)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 5:15. Střely mimo: 0:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:10.
    Sunderland AFC: Mannone – Love, O'Shea (C), Djilobodji, van Aanholt – Seb. Larsson, N'Dong, Rodwell (65. Manquillo) – Januzaj (79. Khazri), Defoe, Borini.
    Náhradníci: Mika – Manquillo, Khazri, Honeyman, Embleton, Maja, Ledger.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Klavan, Lovren, Milner (C) (46. A. Moreno) – Wijnaldum (73. Origi), Can, Lallana – Mané, Firmino, Sturridge (80. Lucas Leiva).
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Stewart, Arnold, Ejaria.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Adam Nunn, Harry Lennard

    Diváci: 46 494
    bahis siteleri