Mladá Boleslav – Pardubice 5:1 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 2:4 (kon.) | Zlín – Třinec 4:2 (kon.)
Olomouc – Chomutov 1:3 (kon.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 3:2 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 2:5 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
5:1 (3:0, 0:1, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 03.01.2017, 17:00 • ŠKOENERGO Aréna • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ze ŠKOENERGO Arény je to protentokrát vše, brzy na počtenou! (19:27:18)
     
    Je dobojováno! Mladoboleslavští hokejisté nakonec nepřipustili žádné drama a po vítězství 5:1 si připsali další tři body do tabulky. Po první třetině Bruslaři vedli už o tři góly a ačkoliv se v prostřední části podařilo Leducovi snížit, v závěrečné dvacetiminutovce svěřenci Františka Výborného pojistili druhou výhru v řadě trefami Tomáše Hyky a Pavla Musila.

    Nejlepší hráči zápasu:
    Tomáš Hyka (MBL) – Jaroslav Hübl (PCE)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Těsně před sirénou to ještě zkusil od modré Lukáš Volf, jeho pokus ale postrádal přesnost. Je hotovo!
     
    59:08
    Na ledové ploše už se nic zajímavého neděje, domácí si vyměňují puk ve vlastním pásmu a v poklidu dohrávají toto televizní utkání.
     
    58:37
    Domácí kotel teď vyvolával jméno pardubického brankáře Martina Růžičky, který ve městě automobilů ještě nedávno působil.
     
    58:10
    Bernad se na útočné modré zmocnil odraženého kotouče a pokusil se vyzvat Klepiše k teči, útočník Bruslařů ale záměr mladého beka nepochopil.
     
    57:47
    Nepovedená rozehrávka Východočechů doletěla na zakázané uvolnění, které už tentokrát sudí odpískali, a tak se bude vhazovat před Hüblem.
     
    57:40
    V této fázi zápasu se utkání už pouze dohrává, hraje se prakticky bez přerušení a ani jeden tým se nikam nežene.
     
    57:02
    Hosté vyhodili kotouč přes všechny čáry, zakázané uvolnění ale pískáno nebylo, a tak musejí Bruslaři pokračovat ve hře z hloubi vlastní třetiny.
     
    56:04
    Jaroslav Hübl byl opět v permanenci, vleže si ale s oběma střelami Boleslavských poradil a když už nic jiného, tak si alespoň zvýšil úspěšnost zákroků.
     
    55:45
    Jan Lukáš pro jistotu ukryl Nahodilův pokus z pravého kruhu ve své výstroji, následovat tak bude vhazování po jeho levé ruce – to už je ovšem Štichův trest u konce.
     
    55:11
    Lencovi se navíc podařilo vybojovat další buly před Hüblem, po němž se do puku opřel David Bernad, bývalý kapitán boleslavské juniorky ale o nějaký ten metr minul.
     
    54:59
    Touš opět letí až do útočného pásma Pardubic, kde navíc Radan Lenc sbírá další cenné vteřinky. Bruslaři už si závěr zápasu užívají.
     
    54:28
    Johnson se krátce po vhazování v útočném pásmu pokusil protlačit až před Lukáše, v klíčový moment mu ale puk sjel z hokejky a domácí se osvobodili.
     
    54:10
    Svěřencům Pavla Rohlíka bylo odpískáno zakázané uvolnění, Bruslaři se tak ve vlastní početní nevýhodě podívají do útočného pásma.
     
    53:36
    Dynamo si zahraje přesilovou hru, David Štich (MBL) půjde pykat za zbytečné podražení ve středním pásmu.
    Marken.cz

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 5. Trončinský (Hyka, Musil), 8. T. Voráček (Jonák, Hanzlík), 20. Žejdl (Štich, Jonák), 49. Hyka (Lenc), 53. Musil (Hyka, Kurka) – 28. Leduc (Čáslava)


    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Halász) – Štich, Stříteský, Hanzlík (C), T. Voráček, Holub, Trončinský, Bernad, Kurka – Lenc (A), Musil, Hyka – Pabiška (A), Klepiš, Pospíšil – Látal, Žejdl, Jonák – Jiránek, Volf, Ďurač.
    HC Dynamo Pardubice: Martin Růžička (21. J. Hübl) – Havlík, Schaus, Čáslava (A), Leduc, Ovčačík, Ščotka, Nedbal – Johnson, Tomášek, P. Sýkora (A) – Rolinek (C), Nahodil, Klimenta – M. Kaut, Redenbach, Mallet – Starý, T. Kaut, Zadina – Bárta.

    Rozhodčí: Čech, Pavlovič – Frodl, Zavřel

    Diváci: 2856
    thejrc.org