Novokuzněck – Viťaz 3:4 (kon.) | Novosibirsk – Jaroslavl 3:2 (1:0 po s.n.) | Omsk – Dynamo Moskva 2:3 (kon.)
Toljatti – Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Nižněkamsk – Ufa 1:0 (4:3 po s.n.)
Minsk – Petrohrad 5:4 (kon.) | Riga – Čerepovec 5:2 (kon.) | Záhřeb – Kunlun 1:0 (kon.)
HC Slovan – Chabarovsk 2:0 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Úterý 03.01.2017, 15:00 • TatNeft Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Jiří Sekáč (AKB) 1+1, 4 střely, čas na ledě 19:18
    Michal Jordán (AKB) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:17
    Jiří Novotný (TRK) 0+1, 2 střely, čas na ledě 17:37
    Pavel Francouz (TRK) do utkání nezasáhl (17:32:56)
     
    Statistiky: Střely: 70-45; Střely na bránu: 37-25; Vhazování: 51-41; Zablokované střely: 18-20; Hity: 9-7; Fauly: 10-10; Trestné minuty: 10-22.
     
    Český útočník Jiří Sekáč odehrál v dresu Kazaně skvělý zápas a gólem a asistencí přispěl k výhře svého týmu, který v souboji třetího a čtvrtého týmu Východní konference porazil v nádherném zápase bohatém na góly Traktor Čeljabinsk, v jehož dresu si připsal jeden kanadský bod za asistenci Jiří Novotný. Propast mezi oběma týmy nyní činí 17 bodů. Konečný výsledek. Ak Bars Kazaň 5 Traktor Čeljabinsk 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Vjačeslav Soloduchin dostal menší trest za podražení a uvidíme, zda se ještě dočkáme gólu. Traktor má během poslední minuty k dispozici přesilovou hru.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:17
    Traktoru se podařilo usadit v útočném pásmu a nyní nerozumím tomu, proč nezkusil odvolat brankáře.
     
    57:51
    Arťom Borodkin tvrdě vypálil na pravém křídle z prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou. Jeho střela ale byla nepřesná a Stanislav Galimov si pohlídal odraz od skla.
     
    57:26
    Kazaň nahodila puk za bránu Vasilije Děmčenka a její hokejisté odjeli střídat, stejně jako hráči hostujícího týmu.
     
    56:57
    Kazaň na levém křídle od mantinelu dvakrát v rychlém sledu nahodila puk na Vasilije Děmčenka, brankář Čeljabinsku byl ale v obou případech připraven a puk ukryl v lapačce.
     
    56:26
    Do konce řádné hrací doby zbývají odehrát necelé čtyři minut a Traktor to zřejmě ještě zkusí při hře bez brankáře. Hostující tým už nemá co ztratit.
     
    55:24
    Derek Roy si v levém rohu útočného pásma najížděl na nahozený puk, který zpracovával ze vzduchu, jenže ztratil stabilitu a skončil na ledě. Kazaň v klidu rozehrála.
     
    55:05
    Dnešní utkání sleduje 6228 diváků.
     
    54:31
    Maxim Jakuceňa na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry, do jeho střely se ale obětavě vrhl zřejmě Michal Jordán, který nyní zůstává ležet na ledové ploše a těžko to rozdýchává.
     
    53:42
    Kirill Kolcov byl zřejmě hráčem, který nebezpečně vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování a Stanislav Galimov jeho střelu letící těsně nad ledem na přední tyči vyrazil pravým betonem! Vzápětí přišla střela z pravého křídla, brankář Kazaně měl ale dobrý výhled a tentokrát ho podržel.
     
    53:16
    Arťom Borodkin na modré čáře zamíchal s pukem a poté napřáhl k prudké střele, která byla sražena mimo.
     
    52:01
    Vzápětí přišla tvrdá střela z pravého křídla, Vasilij Děmčenko měl ale dobrý výhled a pokus domácích hokejistů od modré čáry na přední tyči po rychlém zakleknutí ukryl v náručí.
     
    51:26
    Vladimir Tkačjov už dnes jeden gól vstřelil a nyní mohl přidat další, když se řítil sám na brankáře Vasilije Děmčenka! Domácí útočník chtěl bekhendem zasouvat puk po rychlém zamíchání zasouvat ke vzdálenější pravé tyči, brankář Traktoru tam ale skvěle nechal levý beton.
     
    50:41
    Andrej Popov si v levém kruhu pro vhazování dlouho říkal o přihrávku, jenže ji nedostal a následná střela jeho spoluhráče na levém křídle od modré čáry byla zablokována.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Sekáč (Svitov, Azevedo), 12. S. Zacharčuk (Sekáč), 22. Tkačjov, 34. Azevedo (Tokranov, Tkačjov), 42. Malychin (Varnakov, Obuchov) – 16. N. Bělov (Kolcov, Novotný), 19. Jakuceňa, 35. Kolcov (Pestunov)


    Ak Bars Kazaň: S. Galimov (Garipov) – Jordán, Elliott, S. Zacharčuk, Tokranov, Jarullin, Ohtamaa, Abrosimov – Varnakov (A), Obuchov, Malychin (A) – Svitov (C), Azevedo, Sekáč – Tkačjov, Čibisov, Lukojanov – An. Popov, M. Gluchov, Soloduchin.
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Francouz) – N. Bělov, Šinin (C), Kolcov, Borodkin, Klimontov, A. Petrov, Petrikov – Szczechura, Jakuceňa, Novotný – Sevankajev (A), Pestunov, Roy – Černikov (A), J. Petrov, Zinovjev – Šarov, Gubarev, Afonasjevskij – Šolochov.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Vladimir Bukin. Čároví: Nikita Šalagin, Dmitrij Šišlo

    Diváci: 6228
    thejrc.org