Slavia – Vítkovice 5:4 (kon.) | Kladno – Třinec 2:4 (kon.) | Chomutov – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
Č. Budějovice – Mountfield HK 4:6 (kon.) | HC Plzeň – Zlín 3:5 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 3:2 (1:0 po s.n.)
HC Litvínov – Liberec 2:5 (kon.) | Sparta – Pardubice 3:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Dukla Jihlava
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
HC Kometa Brno
Sobota 07.01.2017, 14:00 • Bystřice nad Pernštejnem • DHL Extraliga juniorů • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava poprvé v sezoně poráží Kometu, když nad ní zvítězila 3:2 v samostatných nájezdech, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (16:42:14)
     
    Zápas mezi Duklou Jihlava a Kometou Brno na stadionu v Bystřici nad Pernštejnem dlouho vypadal, že skončí vítězstvím Brňanů. Ti ještě v předposlední minutě vedli 2:1, ale poté doplatili na vyloučení. Jihlava poslala zápas do prodloužení, ten nakonec došel až do samostatných nájezdů a v nich byla zásluhou produktivního obránce Ladislava Pospíchala úspěšnější Dukla.
     
    Konec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Rozhodující nájezd si připsal a bod pro Duklu navíc obstaral obránce LADISLAV POSPÍCHAL.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina přinesla nejen několik vyloučení, protože sudí udělili hned 13 dvouminutových trestů, ale také tři góly. Dukla nejprve srovnala zásluhou Aleše Heinricha, ovšem Kometa se v polovině třetího dějství dostala znovu do vedení, když se prosadil Luboš Horký. Po pořádné mele a vyloučení několika hráčů se dvě a půl minuty před koncem znovu začalo hrát v pěti na obou stranách, ale v čase 58:43 byl vyloučen Marek Škvrně a Jihlava umocnila přesilovku hrou bez gólmana, kterou po 11 vteřinách od vyloučení brněnského hráče využila, když Vojtěch Maštera poslal zápas do prodloužení – 2:2.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Kometa pyká za svojí nedisciplinovanost a vyloučení před koncem zápasu. Po jedenácti vteřinách využívá přesilovku jihlavský snajpr VOJTĚCH MAŠTERA a dává svůj desátý gól v sezoně. Asistence: Ladislav Pospíchal, Tomáš Mejzlík.
     
    58:43
    Jihlava to zkusí opravdu bez gólmana Brože a na led míří šestice Pospíchal, Mejzlík, Maštera, Heinrich, Srnský a Váňa.
     
    58:43
    Ještě jedno vyloučení Brna znamená možnost Dukly dostat zápas do prodloužení a uvidíme, zda trenér Patrik Augusta odvolá gólmana Brože a zkusí to v šesti hráčích. Vyloučen je útočník Komety Marek Škvrně za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 8-9.
     
    57:31
    Oba týmy hrají v plném počtu a Jihlava má na vyrovnání dvě a půl minuty.
     
    53:31
    Pokud dobře počítám, z dvojnásobné přesilovky Komety tedy není nic, jelikož Jihlava dostala dva dvouminutové tresty a Brňané hned čtyři.
     
    53:31
    Vypadá to, že na stadionu v Bystřici pod Pernštejnem se rozpoutala pořádná výměna názorů. Máme tu hned několik vyloučených hráčů:

    Jihlava:
    Aleš Heinrich – 2+2 minuty, hrubost

    Kometa:
    Milan Furch – 2+2 minuty, hrubost
    Tomáš Mlynář – 2+2 minuty, hrubost.

    Na vyloučení: 8-8.
     
    53:25
    Kometa hraje v plném počtu a začíná její dvojnásobná početní výhoda.
     
    53:13
    Jihlavu čeká oslabení pět na tři, a to za 12 vteřin, až se na led vrátí hostující Marek Škvrně. Tomáš Mejzlík totiž obdržel dvě plus dvě minuty za hrubost. Poté bude mít Kometa i klasickou dvouminutovou početní výhodu.

    Na vyloučení: 6-4.
     
    52:48
    Síly na ledě se zhruba na čtyřicet vteřin srovnají a poté začne přesilová hra Komety. Dominik Adam je vyloučen za vysokou hůl a jde na 120 vteřin na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    51:25
    Příležitost pro Duklu. Dvě minuty za držení si půjde odsedět Marek Škvrně.

    Na vyloučení: 3-4.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 44. Heinrich (Pospíchal), 59. Maštera (Pospíchal, Mejzlík), rozh. náj. Pospíchal – 36. Zábranský (Horký, Havlát), 50. Horký (Zábranský)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Pospíchal, Pražák, Srnský, Váňa, Huňáček, Kadlec, Hrabaň – Maštera, Hendrych, Heinrich, Mejzlík, Adam, Berka, Peschout, Geier, Kraučuk
    HC Kometa Brno: Dostál (Krček) – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Zábranský, Jeřábek – Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horký, Mlynář, Hroudný, Ferda, Jajcay

    Rozhodčí: Kašík – Novotný, Axman
    ocianews.com