NFL: Houston Texans - Oakland Raiders 27:14 (kon.) | NFL: Seattle Seahawks - Detroit Lions 26:6 (kon.)
NFL: Pittsburgh Steelers - Miami Dolphins 30:12 (kon.) | NFL: Green Bay Packers - New York Giants 38:13 (kon.)
konec
NFL: Green Bay Packers - New York Giants
1. kolo play-off

38:13

(0:3, 14:3, 10:7, 14:0)

Neděle 08.01.2017, 22:40 • Lambeau Filed, Green Bay, Wisconsin • Americký fotbal • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:40.
     
    Vítám všechny fanoušky amerického fotbalu! V NFL skončila základní část a tento víkend startuje play off 1. kolem, tzv. wild card round, ve kterém se utkají týmy nasazené na třetích až šestých místech svých konferencí. V tomto zápase se podíváme do konference NFC. Vítěz divize NFC North a 4. nasazený tým Green Bay Packers bude ve svém chrámu Lambeau Field hostit 5. nasazený tým New York Giants, který skončil v divizi NFC East na 2. místě.
     
    Systém play off v NFL

    V NFL postupuje z každé konference do play off pouze 6 týmů, stejně, jako například v MLB. 4 vítězové divizí a 2 další týmy s nejlepší zápasovou bilancí. Nasazení týmů je následující: vítězové divizí obsadí pozice 1 – 4, rozhodujícím kritériem je co nejlepší zápasová bilance ze základní části. Zbylé dva postupující týmy se zařadí na pozice 5 a 6 podle stejných kritérií. Může se tak stát, a běžně se stává, že některý vítěz divize má horší zápasovou bilanci, než postupující na tzv. divokou kartu, avšak je nasazen výše. První dva nasazené týmy mají v prvním kole volno. V tzv. Wild Card Round se utkají 3. se 6. a 4. s 5. nasazeným. Vítězové postupují do 2. kola, tzv. Divisional Round. Zde se utká 1. nasazený s níže nasazeným vítězem 1. kola a 2. nasazený s výše nasazeným vítězem 1. kola. Vítězové 2. kola postupují do finále konferencí, jejich vítězové si to poté rozdají v Super Bowlu. Všechny "série" v play off rozhoduje jediný zápas.
     
    Green Bay Packers

    Green Bay Packers byli založeni v roce 1919 a celých 97 let své existence zůstali věrni jednomu městu. NFL hrají od druhého ročníku existence, tj. od roku 1921. Od roku 2002 patří do divize NFC North. Jsou jedním z nejslavnějších a nejúspěšnějších klubů historie. Získali celkem 13 titulů, což je nejvíc ze všech. 9 z nich však je ještě z éry před vznikem Super Bowlu, tj. před sezónou 1966. V Super Bowlu vyhráli 4x, přičemž ovládli hned první dva ročníky tohoto finálového zápasu. V sezóně 1966 porazili Kansas City Chiefs 35:10, o rok později Oakland Raiders 33:14. Poslední dva tituly přidali v sezónách 1996 (35:21 s New England Patriots) a 2010 (31:25 s Pittsburgh Steelers). Od zavedení play off v roce 1966 postoupili Packers do vyřazovací části 23x, v současnosti drží sérii 8 postupů do play off v řadě. Domácí zápasy hrají na jednom z nejposvátnějších stadionů této hry Lambeau Field s kapacitou 81 435 diváků. Po jejich legendárním trenérovi 60. let Vincentu Lombardim je pojmenována trofej pro vítěze Super Bowlu.

    Letošní sezónu začali Packers poněkud rozpačitě. Sice z úvodních 4 utkání 3x vyhráli, ale výkony nebyly příliš dobré. Následovala těžká výsledková krize, během 6 týdnů 5x prohráli, hlavně obrana na hřišti v podstatě neexistovala, a před posledními šesti zápasy měli bilanci 4-6. Zdálo se, že po dlouhé době nepostoupí do play off, avšak Aaron Rodgers přepnul na MVP mód, po zbytek sezóny předváděl neuvěřitelné věci a Packers se před posledním kolem dostali do pozice, kdy vítězství přinášelo dokonce 1. místo v divizi NFC North. V přímém souboji v Detroitu potvrdili aktuální formu a s bilancí 10-6 ovládli divizi. Je to sice nejhorší výsledek mezi vítězi divizí konference NFC, avšak nenechme se zmást. Současná forma týmu je na té absolutně nejvyšší úrovni, navíc budou hrát první kolo doma a vyhrát v lednu v jejich mrazovém pekle je téměř nadlidským úkolem.

    Tým je stavěn kolem jednoho z nejlepších quarterbacků ligy 33letého Aarona Rodgerse, který se dokonce naučil běhat a stal se jedním z nejkomplexnějších hráčů. Ačkoliv se zdálo, že po většinu sezóny nehraje příliš dobře, jeho statistiky by stále u většiny quarterbacků byly považovány za skvělé. Fenomenálním závěrem základní části dokonce dosáhl na prvenství v počtu naházených touchdownů v sezóně. Z toho těžil hlavně jeho dvorní receiver Jordy Nelson, který musel vynechat minulou sezónu po vážném zranění a letos opět prokázal, že patří k absolutní špičce na své pozici. Skvěle ho doplňovali Davante Adams a Randall Cobb. Packers mají pravděpodobně nejsilnější trojici receiverů v celé lize. Běhová hra se tak příliš ke slovu nedostala, ale to neznamená, že nestojí za nic. Navíc nestojí na jednom hráči. Útok Packers hraje ve fantastické formě, v posledních 4 zápasech vždy zatížil konto soupeře minimálně 30 body. Mason Crosby prožil jeden ze svých lepších ročníků, ale mezi nejlepší kickery ligy nepaří. V první linii obrany nejvíce tvrdí muziku outside linebackeři Nick Perry a Julius Peppers, úplně vzadu zase spolehlivě úřadují free safety Ha Ha Clinton-Dix a strong safety Morgan Burnett. Obrana sice v sezóně zachytila celkem velmi dobrých 17 interceptions, avšak v půlce sezóny byla v absolutním rozkladu. Poté se tato parta skvělých individualit dala dohromady i jako tým a začalo to být znát.
     
    New York Giants

    Giants byli založeni v roce 1925 a ihned vstoupili do NFL. Patří mezi nejúspěšnější kluby historie. Patří do divize NFC East. Dokázali vyhrát celkem 8 titulů, které mají rozdělené po 4 do éry Super Bowlu a před ním. Zvítězili v sezónách 1927, 1934, 1938, 1956, 1986, 1990, 2007 a 2011. Poslední dva tituly získali vždy jako absolutní outsideři finále proti New England Patriots, jejich fanoušci tak tomuto týmu nemohou přijít na jméno. Ačkoliv Giants mají velmi dlouhou a bohatou historii, co se týče účasti v play off, zas tak slavně na tom nejsou. Sice mají 4 vítězství (a navíc jednu porážku) v Super Bowlu, ale to je dané jejich efektivitou. Do finálového zápasu se totiž dostali při každé třetí účasti v play off, což je bilance, které se málokterý tým může rovnat. V Super Bowl éře se totiž za 51 let dostali do play off pouze 16x, za posledních 8 let teprve podruhé. Když však byli ve vyřazovacích bojích naposledy, dotáhli to až k trofeji Vince Lombardiho. Domácí zápasy hrají na MetLife Stadium, novém stadionu otevřeném v roce 2010 s kapacitou 82 500 diváků, o který se dělí s druhým klubem z New Yorku, s Jets.

    Giants vstoupili do sezóny velmi dobře, hned v prvním zápase těsně přetlačili Dallas a stali se tak jediným týmem, který ho dokázal porazit. Avšak na konci září přišla menší krize, 3 porážky v řadě naznačily, že by to s postupem do play off po 5 letech nemuselo být tak horké. V půlce října se však znovu chytli, dokázali ovládat těsné zápasy a 6 vítězstvími v řadě vylétli nahoru. V prosinci dokonce podruhé porazili Dallas, o to více potom překvapila předvánoční porážka na půdě průměrné Philadelphie. V tu dobu však již měli zajištěný postup do play off, zároveň také věděli, že na vítězství v divizi nedosáhnou. Sezónu zakončili s bilancí 11-5 na 2. místě divize NFC East za suverénním Dallasem. Giants spoléhají hlavně na propracovanou obranu, která ani jednou nedostala 30 a více bodů. Hned v polovině zápasů udržela soupeře pod 20 body. To velmi pomáhalo útoku, který předvádí nevyrovnané výkony a má problém se skórováním. Je s podivem, že tým, který pouze v 7 zápasech dosáhl aspoň 20bodové hranice, má tak vysoce aktivní bilanci a hraje play off. V play off však často rozhodují právě obrany, takže Giants rozhodně nejsou bez šancí.

    Klíčovým hráčem, se kterým opravdu stojí a padá celý tým, je quarterback Elli Manning, mladší bratr slavnějšího Peytona. Je pověstný tím, že umí odehrát naprosto neuvěřitelné zápasy, hlavně v play off jakoby přepnul do bezchybného módu. Ale to by se do play off musel nejdříve dostat. Mnohem častěji totiž kupí obrovské množství chyb, kterými svůj tým vyloženě stahuje ke dnu. Pro Giants je extrémně důležité, který Elli nastoupí. Navíc, když má k sobě možná nejlepšího receivera v lize Odella Beckhama jr., hráče, který běžně dokáže z 5yardového catche udělat 60yardový, a který je přesvědčen o tom, že každý míč dokáže dostat do end zóny. Hrát se spolehlivějším quarterbackem, jeho čísla by atakovala rekordy. Celkem zdatně mu sekunduje Sterling Shepard. Problém v útoku Giants je absolutně neefektivní běhová hra. Tým postrádá osobnost na tomto postu, neumí se posouvat po zemi a za celou sezónu takto získal pouhých 6 touchdownů. Na druhou stranu se zatím mohou spolehnout na kickera Robbieho Goulda, který sice naskočil až v průběhu sezóny a vzhledem k neefektivnímu útoku nemá příliš práce, ale zatím proměnil každý field goal, který v tomto ročníku kopal. Horší je to s extra pointy. V obraně září dvojice defensivních endů Olivier Vernon, Jason Pierre-Paul, cornerbackové Dominique Rodgers-Cromartie a Janoris Jenkins a hlavně fantastický strong safety Landon Collins. To jsou základní pilíře obrany, která je na hřišti mnohem častěji, než by chtěla, přesto obvykle povolí soupeři velmi málo bodů.
     
    Týmové statistiky v sezóně

    Ofenzivní:
    Průměrný počet získaných yardů na zápas:
    GB 368,8 – NYG 330,7
    Z toho pasových / běhových:
    GB 262,4/106,3 – NYG 242,4/88,2
    Průměrný počet získaných bodů:
    GB 27 – NYG 19,4
    Úspěšnost proměňování 3. downů:
    GB 46,7 % – NYG 35,6 %
    Průměrná doba držení míče v zápase:
    GB 31:13 min – NYG 28:18 min

    Defenzivní:
    Průměrný počet yardů získaných v zápase soupeřem:
    GB 363,9 – NYG 339,7
    Z toho pasových / běhových:
    GB 269,2/94,7 – NYG 251,1/88,6
    Průměrný počet bodů získaný soupeřem:
    GB 24,2 – NYG 17,8
    Úspěšnost ubránění soupeřových 3. downů:
    GB 58,8 % – NYG 64,7 %
     
    Ze základních týmových statistik je jasně vidět, v čem je síla obou týmů. Skvělá ofenzíva Packers proti skvělé defenzívě Giants. Která složka bude tou, která převáží zápas na svoji stranu?
     
    Vzájemné zápasy

    Packers a Giants se potkávají pravidelně od roku 1928 a hlavně před rokem 1950 byly vzájemné zápasy velmi časté. Od rozšíření soutěže sloučením NFL a AFL frekvence výrazně poklesla, přesto je na poměry týmů, které nejsou ve stejné divizi, nadstandardní. Celkem bylo dosud odehráno rovných 60 utkání, bilance je mírně příznivější pro Green Bay, 32 vítězství. 26x se radovali v New Yorku, 2 střetnutí skončila remízou. Vzácně vyrovnaná je také bilance pouze ze zápasů v tomto století, 5 výher na obou stranách.
    Zajímavější je ovšem bilance v play off. Když pomineme finálové zápasy v dávné minulosti, v Super Bowl éře se Packers a Giants potkali v play off pouze 2x, v obou případech se hrálo na Lambeau Field v Green Bay a oba zápasy vyhráli Giants! Zdá se, že znají recept na ledové království na severu. Ani jeden z těchto zápasů však neproběhl v prvním kole play off, oba nastaly v pozdějších fázích.

    Posledních 5 vzájemných zápasů:
    GB – NYG 23:16 (9. 10. 2016)
    NYG – GB 27:13 (17. 11. 2013)
    NYG – GB 38:10 (25. 11. 2012)
    GB – NYG 20:37 (15. 1. 2012 – 2. kolo play off)
    NYG – GB 35:38 (4. 12. 2011)
     
    Exkurze do pravidel

    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Kkaždý tým má také tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-50 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do endzóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, plus k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před endzónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, tak i obranný, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, nebo 15).

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
     
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad GB, 3&5, NYG 42 – U míče je Green Bay, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině New Yorku.
    Na rozcvičce Packers nesmí chybět tradiční rituál Aarona Rodgerse a Jordyho Nelsona.

     
    V nejchladnějším městě celé NFL se vše chystá k zahájení zápasu! Výkop provedou Packers, jako první budou útočit Giants.
     
    Začátek utkání.
     
    15:00
    Crosby kopl kick off těsně před end zónu a jeden z nejlepších returnerů ligy Harris donesl míč až na hranici 28 yardů.
     
    14:51
    NYG, 1&10, NYG 28
    Perkins poprvé v akci, ale po zemi se vůbec neprosadil. Ztráta 2 yardů.
     
    14:16
    NYG, 2&12, NYG 26
    Perkins to hned napravil během pro 6 yardů.
     
    13:32
    NYG, 3&6, NYG 32
    Manning našel krátkým pasem Cruze na pravé straně, ten se mohl rozběhnout a má z toho 17 yardů!
     
    12:49
    NYG, 1&10, NYG 49
    Krátká na střed pro Beckhama, poprvé u míče tento elitní hráč. 11 yardů.
     
    12:21
    NYG, 1&10, GB 40
    Další úspěšná přihrávka, Tye zachytil 5 yardů.
     
    11:51
    NYG, 2&5, GB 35
    Perkins hledal skulinu ve středu obrany a nenašel ji.
     
    11:05
    NYG, 3&5, GB 35
    Beckham sice byl volný, ale velká zima nejspíš sehrála roli a receiver Giants míč dropl.
     
    11:01
    První timeout Packers. Zmatky ve special týmu, na hřišti bylo velmi málo hráčů.
     
    11:01
    NYG, 4&5, GB 35
    Giants neriskovali dlouhý field goal a kopali punt. Wing ho trefil před end zónu a Hyde si mávl fair catch.
     
    10:53
    GB, 1&10, GB 6
    U vlastní end zóny Rodgers zatím neriskoval. Montgomery však díru v obraně nenašel. 1 yard.
     
    10:18
    GB, 2&9, GB 7
    Rodgers parádně trefil Cookovu náruč těsně před tím, než ho secvakli dva obránci. 7 yardů.
     
    9:39
    GB, 3&2, GB 14
    Cook se rozběhl po levé straně, ale Collins mu nedl čuchnout a přihrávka Rodgerse tak nebyla úspěšná.
     
    9:18
    GB, 4&2, GB 14
    Schum kopl slušný punt, Hawkins po zachycení zaklekl. Giants začnou na vlastních 38 yardech.
     
    9:17
    NYG, 1&10, NYG 38
    Perkins byl velmi rychle složen Danielsem. 2 yardy.
     
    8:38
    NYG, 2&8, NYG 40
    Perkins počkal na Manningovu přihrávku, získal 6 yardů a byl sundán Ryanem.
     
    7:58
    NYG, 3&2, NYG 46
    Manning krásně trefil rozběhnutého Sheparda, 26 yardů! Giants jsou na dostřel!
     
    7:30
    NYG, 1&10, GB 28
    Manning házel nádherný kopec do end zóny, ale to ať se na mě Beckham nezlobí, toto obvykle chytá! Právě dropl touchdown!
     
    7:24
    NYG, 2&10, GB 28
    Manning zatím skvěle rozděluje míče. Shepard na středu zachytává 15 yardů.
     
    6:40
    NYG, 1&10, GB 15
    Teď však Sheparda netrefil.
     
    6:35
    NYG, 2&10, GB 15
    Tak si vybral Cruze na levé straně, 7 yardů a Giants útočí na touchdown!
     
    5:51
    NYG, 3&3, GB 8
    Manning však nedokázal zkompletovat přihrávku na Sheparda a hosté se musí spokojit s field goalem.
     
    5:48
    NYG, 4&3, GB 8 – FIELD GOAL GIANTS!
    ROBBIE GOULD v pohodě proměňuje 26yardový field goal, Giants jdou do vedení! 0:3!
     
    5:44
    Gould kopl kick off těsně před end zónu. Janis returnoval a dostal se na hranici 23 yardů.
     
    5:37
    GB, 1&10, GB 23
    Montgomery hledal mezeru, prudce změnil směr, ale neprobil se dál jak pro 2 yardy.
     
    4:59
    GB, 2&8, GB 25
    Fantastická práce O-line! Rodgers měl moře času, dlouho hledal, komu hodit míč, až si vybral u pravé lajny Nelsona pro 13 yardů!
     
    4:11
    GB, 1&10, GB 38
    Rodgers pod tlakem zahazoval míč.
     
    4:04
    GB, 2&10, GB 38
    Rodgers přehodil sprintujícího Cooka.
     
    4:01
    GB, 3&10, GB 38
    Rodgers měl opět hodně času na výběr, házel dlouhý míč na Nelsona, který by to nejspíš neměl, ale byl u toho faulován Jenkinsem. Zcela zbytečně. Rozehrává se z místa přestupku.
     
    3:54
    GB, 1&10, NYG 30
    Krátká přihrávka na Montgomeryho, ale ten se nikam nedostal.
     
    3:10
    GB, 2&11, NYG 31
    Úspěšný blitz obrany, Sensabaugh si došel pro sack!
     
    2:23
    GB, 3&22, NYG 42
    Dlouhý hod na Nelsona, který málem skončil interception! Nekompletní pas.
     
    2:17
    GB, 4&22, NYG 42
    Schum si dal pozor, aby nekopl punt do end zóny. Harris si mávl fair catch a Giants začnou na 11 yardech.
     
    2:09
    NYG, 1&10, NYG 11
    Špatný start, Flowers posouvá Giants zpět.
     
    2:09
    NYG, 1&15, NYG 6
    Jennings po zemi středem pro 3 yardy.
     
    1:24
    NYG, 2&12, NYG 9
    Znovu Jennings po zemi, ale neměl vůbec žádný prostor. 1 yard.
     
    0:40
    NYG, 3&11, NYG 10
    Do třetice Jennings, konečně našel mezeru, ale do prvního downu se nedostal. 1 yard chyběl.
     
    0:10
    NYG, 4&1, NYG 20
    Wing chybuje při puntu, kopl ho špatně a Packers budou mít velmi zajímavou výchozí pozici!
     
    0:02
    GB, 1&10, GB 45
    Rodgers se nedokázal zbavit včas míče a byl sackován Wynnem! Ztráta 4 yardů.
     
    Konec 1. čtvrtiny.
     
    Začátek 2. čtvrtiny.
     
    15:00
    GB, 2&14, GB 41
    Všichni hráči pokryti, Rodgers pouze zahazuje míč.
     
    14:55
    GB, 3&14, GB 41
    Vypadalo to, že Rodgers má hodně času, jenže zase neměl vůbec komu hodit! Pak už musel kličkovat před obránci a nakonec neunikl, Okwara zapisuje sack!
     
    14:22
    GB, 4&29, GB 26
    Schum také kopl velmi krátký punt. Harris ale neměl šanci vracet. Giants začnou na 34 yardech.
     
    14:12
    NYG, 1&10, NYG 34
    Manning poslal míč na střed Shepardovi pro 15 yardů.
     
    13:30
    NYG, 1&10, NYG 49
    Perkinse velmi rychle sundal Daniels. Po zemi to zatím hostům nejde.
     
    12:43
    NYG, 2&9, 50
    Krátký pas a Tye získává 3 yardy.
     
    11:54
    První time out Giants. Nestíhali rozehrát.
     
    11:54
    NYG, 3&6, GB 47
    Manning házel míč doleva Shepardovi, ale na to vyloženě čekal Randall a málem zachytil interception! Je na sebe velmi naštvaný, že to nezvládl.
     
    11:48
    NYG, 4&6, GB 47
    Wing kopl velmi krátký punt, zbytečně moc se hlídal. Hyde se rozběhl s returnem, ale byl brzo zastaven. Packers začnou na 22 yardech.
     
    11:39
    GB, 1&10, GB 22
    Rodgers se konečně dokázal prosadit vzduchem. Trefil Cobba pro 13 yardů.
     
    11:14
    GB, 1&10, GB 35
    Obrovská škoda pro Packers! Rodgers hodil nádherný dlouhý míč Nelsonovi, ale tomu se šiška odrazila od výstroje. Navíc byl poté sražen a zdá se, že je zraněný. To by byla hodně špatná zpráva pro jeho tým.
     
    11:08
    GB, 2&10, GB 35
    Montgomery chtěl jít středem, ale Thomas ho zastavil. 2 yardy.
     
    10:29
    GB, 3&8, GB 37
    Adams byl pokrytý, přihrávka neuspěla a Packers jsou zatím v útoku neškodní.
     
    10:23
    GB, 4&8, GB 37
    Schum kopl dlouhý 58yardový punt před end zónu. Harris chtěl vracet, ale byl ihned zastaven.
     
    10:11
    NYG, 1&10, NYG 8
    Krátký pas na Beckhama, 2 yardy.
     
    9:35
    NYG, 2&8, NYG 10
    Jennings šel doleva a dokázal urvat 11 yardů, ačkoliv mu dlouho na noze visel obránce.
     
    9:13
    NYG, 1&10, NYG 21
    Manning výborně našel rozběhnutého Tye, který běžel, co mu síly stačily, až ho Clinton-Dix sundal. Skvělých 51 yardů!
     
    8:22
    NYG, 1&10, GB 28
    Míč doleva na Cruze, 6 yardů.
     
    7:39
    NYG, 2&4, GB 22
    Manning hledal v end zóně Beckhama, ten se nejspíš oprávněně dožadoval faulu, ale nic se nepíská.
     
    7:34
    NYG, 3&4, GB 22
    Další nekompletní pas, adresátem byl Cruz.
     
    7:29
    NYG, 4&4, GB 22 – FIELD GOAL GIANTS!
    ROBBIE GOULD bez potíží proměnil 40yardový field goal a zvyšuje vedení Giants na 6 bodů!
     
    7:24
    Gould kopl krátký kick off, Janis ho chytal již v plné rychlosti a využil toho k výbornému returnu až na hranici 44 yardů!
     
    7:18
    GB, 1&10, GB 44
    Rodgers perfektně trefil Cooka, ten se mohl rozběhnout a přidal 16 yardů.
     
    6:33
    GB, 1&10, NYG 40
    Rodgers sackován! Collins si pro něj došel a potvrzuje, že je možná nejlepším safetym ligy.
     
    5:57
    GB, 2&10, NYG 40
    Další přesná přihrávka na Cooka, 6 yardů.
     
    5:14
    GB, 3&4, NYG 34
    Rodgers byl pod obrovským tlakem a nedokázal zahodit míč za line of scrimmage. Je trestán 10 yardy a ani teď Packers nezapíšou body.
     
    5:06
    GB, 4&14, NYG 44
    Schum kopl krátký punt, ale Harris se ani nemohl rozběhnout k returnu a byl složen. Giants začnou na vlastních 8 yardech.
     
    4:56
    NYG, 1&10, NYG 8
    Perkins se vrhl do středu obrany, ale byl rychle vyhozen zpět. Ale zranil se u toho obránce Martinez a to bude pro Packers velká ztráta.
     
    4:43
    NYG, 2&6, NYG 12
    Manning házel dlouhý míč k pravé lajně na Kinga, nevyšlo to.
     
    4:38
    NYG, 3&6, NYG 12
    Peppers prošel ofenzívní lajnou a sackoval Manninga!
     
    3:57
    NYG, 4&10, NYG 8
    Wing kopl špatný krátký punt, který Hyde ještě trochu vrátil a Packers začínají hluboko na polovině soupeře!
     
    3:45
    GB, 1&10, NYG 38
    Rodgers hodil fantastický míč k lajně Adamsovi, který byl vyhozen ze hřiště jen kousek před end zónou! 31 yardů!
     
    3:18
    GB, 1&GOAL, NYG 7
    Montgomery se přiblížil úspěchu, 2 yardy.
     
    2:32
    GB, 2&GOAL, NYG 5 – TOUCHDOWN PACKERS!
    Rodgers musel opět hodně dlouho hledat, komu hodit míč, až poslal milimetrově přesný pas do rukou DAVANTE ADAMSE! Packers jsou na tabuli, 6:6!
     
    2:20
    EXTRA POINT
    MASON CROSBY proměńuje extra point a upravuje na 7:6!
     
    2:20
    Crosby kopl kick off na goalline, odkud však Harris výborně returnoval a posunul Giants výrazně dopředu. Během této hry se zranil hráč Packers Hawkins.
     
    2:13
    NYG, 1&10, NYG 32
    Perkins nenašel prostor ve středu, 1 yard.
     
    2:04
    Druhý timeout Green Bay.
     
    2:04
    NYG, 2&9, NYG 33
    Manning poslal přesný míč Raineymu, 8 yardů.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    1:58
    NYG, 3&1, NYG 41
    Giants to po zemi nezvládli, obrana si na Raineyho počkala hosté musí puntovat!
     
    1:46
    Poslední timeout Green Bay.
     
    1:46
    NYG, 4&1, NYG 41
    Wing kopl punt k levé lajně, Hyde ho zachytil, ale hned v zárodku returnu byl vyhozen ze hřiště.
     
    1:38
    GB, 1&10, GB 20
    Montgomery uviděl skulinu a protáhl se pro 9 yardů.
     
    1:18
    GB, 2&1, GB 29
    Nekompletní přihrávka na Montgomeryho.
     
    1:13
    GB, 3&1, GB 29
    Montgomery zvládl úkol a přidal ještě trochu navíc. 6 yardů.
     
    0:56
    GB, 1&10, GB 35
    Rodgers hodil přesně na Cobba, 15 yardů.
     
    0:38
    GB, 1&10, 50
    Dlouhý pas doleva na Adamse neuspěl.
     
    0:33
    GB, 2&10, 50
    Krátký pas na Montgomeryho, 8 yardů.
     
    0:12
    GB, 3&2, NYG 42
    Rodgers sice hodil nádhernou přesnou dlouhou přihrávku Cookovi, avšak ten vzápětí dostal velkou ránu zezadu a míč mu vypadl.
     
    0:06
    GB, 4&2, NYG 42 – TOUCHDOWN PACKERS!
    Domácí věděli, že je to poslední akce poločasu, takže hráli 4. down a fantastický Aaron Rodgers hodil úspěšnou Hail Mary! To se mu povedlo v play off už druhý rok po sobě! V end zóně se shromáždila velká skupina hráčů obou týmů, avšak vše nejlépe přečetl RANDALL COBB, poodstoupil si a míč mu spadl přesně do náruče! Fantastickou akcí Packers zvyšují náskok na 13:6!
     
    0:00
    EXTRA POINT
    MASON CROSBY proměnil extra point a Packers vedou 14:6!
     
    Konec 1. poločasu.
     
    Do prvního poločasu vstoupili výrazně lépe Giants, kteří se dokázali posouvat na hřišti a zcela vymazali útok soupeře. Quarterback domácích Rodgers byl chvílemi až zoufalý z toho, že nemá komu házet. Ale i obrana Packers fungovala v důležitých okamžicích skvěle a nepustila protivníka do end zóny. Giants přesto 2 úspěšnými field goaly utekli do vedení, ale poté udělali chybu při puntu, dali domácím krátké hřiště a Rodgers začal nacházet své receivery, ačkoliv byli stále velmi dobře bráněni. Jeden z absolutně nejlepších quarterbacků v lize hodil milimetrový touchdown na Adamse a s vypršením času hodil i Hail Mary přes půl hřiště na Cobba, takže Packers v závěru poločasu otočili stav na 14:6! Giants hrají velmi dobře, mají více získaných yardů, ale v klíčových okamžicích zatím selhávají. Podaří se jim ve druhé půli zvrátit stav?
     
    Druhý poločas začne přibližně v 0:25.
     
    Výkop do druhé půle provedou Giants, jako první budou útočit Packers.
     
    Začátek 2. poločasu.
     
    15:00
    Gould kopl kick off před end zónu, Janis předvedl pěkný return a Packers začnou na 29 yardech.
     
    14:53
    GB, 1&10, GB 29
    Montgomery po levé straně vybojoval 3 yardy.
     
    14:10
    GB, 2&7, GB 32
    Rodgers sackován Harrisonem! ALe ztratil jen 1 yard.
     
    13:30
    GB, 3&8, GB 31
    Rodgers házel doleva na Cooka, který se bil, jak to jen šlo, ale má jen 6 yardů.
     
    12:57
    GB, 4&2, GB 37
    Schum kopl velmi krátký punt, ale Sheppard ho upustil! Sice ho stihl sebrat, ale o returnu nemohla být řeč.
     
    12:46
    NYG, 1&10, NYG 26
    Perkins využil dobrých bloků a otevřeného prostoru k běhu pro 14 yardů.
     
    12:06
    NYG, 1&10, NYG 40
    Krátká přihrávka na Beckhama nebyla přesná, navíc ho dobře bránili dva hráči.
     
    12:02
    NYG, 2&10, NYG 40
    Beckham zůstal za line of scrimmage osamocen, dostal míč, ale první down nevybojoval.
     
    11:27
    NYG, 3&2, NYG 48
    Dotřetice míč na Beckhama, opět na střed a dalších 7 yardů.
     
    11:01
    NYG, 1&10, GB 45
    Teď už si vybral Manning Perkinse, ale nebylo to dobré rozhodnutí.
     
    10:54
    NYG, 2&10, GB 45
    Tak to vzal Perkins po zemi, 4 yardy.
     
    10:21
    NYG, 3&6, GB 41
    Manning pod tlakem odhazoval míč k Beckhamovi, minul a navíc skončil na zemi.
     
    10:17
    NYG, 4&6, GB 41
    Wing si dal pozor, aby nekopl punt do end zóny. Hyde si mávl fair catch.
     
    10:10
    GB, 1&10, GB 10
    Michael oběhl obranu zprava a je odměněn 10 yardy.
     
    9:29
    GB, 1&10, GB 20
    Tak dostal důvěru znovu, teď 4 yardy.
     
    8:46
    GB, 2&6, GB 24
    Michaelovi teď patří hřiště, dalšími 9 yardy posunuje Packers dál do pole.
     
    8:09
    GB, 1&10, GB 33
    Michael pokračuje. 4 yardy středem.
     
    7:31
    GB, 2&6, GB 37
    Rodgers si vyhlédl nový cíl a Ripkowski ho u pravé lajny nezklamal. 5 yardů.
     
    6:42
    První timeout Green Bay.
     
    6:42
    GB, 3&1, GB 42
    Obrovská mela na line of scrimmage, kterou Michael neprorazil, Byl však zcela jasně faulován, ale face masku si rozhodčí nevšimli.
     
    6:08
    GB, 4&inches, GB 42
    Chybí jen palce a Packers hrají čtvrtý down! Jenže ani těch pár centimetrů nedokázali překonat, Montgomery dokonce něco ztratil a Giants začnou na polovině soupeře!
     
    6:01
    NYG, 1&10, GB 41
    Perkins chtěl jít doprava, ale Ryan ho nepustil.
     
    5:23
    NYG, 2&10, GB 41 – TOUCHDOWN GIANTS!
    Velká chyba obrany Packers! Nechali za sebou zcela osamoceného TAVARRESE KINGA, jehož si Manning všiml, hodil mu dlouhý míč a mohl slavit první touchdown v zápase! Giants snižují na 14:12!
     
    5:16
    EXTRA POINT
    ROBBIE GOULD v pohodě proměňuje extra point a upravuje na 14:13!
     
    5:16
    Gould kopl kick off před end zónu, kde se pořádně rozběhl Michael a parádním returnem málem prorazil všechny linie proti sobě. Packers začnou na 37 yardech.
     
    5:09
    GB, 1&10, GB 37
    Michael teď vpravo mezeru neobjevil.
     
    4:26
    GB, 2&10, GB 37
    Výborná práce Cooka po zachycení přihrávky! Skvěle zabojoval a má 13 yardů.
     
    3:42
    GB, 1&10, 50
    Další dobrý hod Rodgerse, Adams si udělal místo pro zisk 20 yardů!
     
    3:00
    GB, 1&10, NYG 30 – TOUCHDOWN PACKERS!
    Rodgers si všiml, že prostředkem nabíhající RANDALL COBB je bráněn velmi špatně, spíše vůbec, nerozpakoval se mu hodit míč, adresát ho bez problémů přijal, vyhnul se poslednímu zoufalému tacklu a mohl začít slavit už před end zónou! Packers velmi rychle odpovídají výborným drivem a utíkají zpět do náskoku! 20:13!
     
    2:53
    EXTRA POINT
    MASON CROSBY sice těsně, ale přeci jen prokopl branku a upravuje na 21:13!
     
    2:53
    Crosby kopl kick off těsně před edn zónu k boční lajně a donutil Raineyho k chybě, neboť ten se po zachycení neudržel ve hřišti! Giants začnou na vlastních 3 yardech!
     
    2:52
    NYG, 1&10, NYG 3
    Hrozba afety odvrácena. Manning našel Tye, 7 yardů.
     
    2:14
    NYG, 2&3, NYG 10
    Tye opět adresátem přihrávky, teď to nevyšlo.
     
    2:10
    NYG, 3&3, NYG 10
    Sražená přihrávka, která málem skončila interception! Giants měli obrovské štěstí.
     
    2:04
    NYG, 4&3, NYG 10
    Wing sice kopl dobrý 50yardový punt, ale Hyde skvěle returnoval a Packers začnou hluboko na polovině soupeře!
     
    1:50
    GB, 1&10, NYG 37
    Krásný míč doleva Adamsovi, který se proběhl pro 23 yardů! Packers si jdou pro další body!
     
    1:19
    GB, 1&10, NYG 14
    Teď však přihrávka na Adamse nevyšla.
     
    1:15
    GB, 2&10, NYG 14
    Michael to zkusil po zemi, ale z toho také nic není.
     
    0:30
    GB, 3&10, NYG 14
    Rodgers hledal do end zóny nabíhajícího Cobba, avšak možná trochu vysoký pas srazil Sensabaugh.
     
    0:25
    GB, 4&10, NYG 14 – FIELD GOAL PACKERS!
    Aspoň tříbodová náplast za tento drive! MASON CROSBY naprosto přesným kopem doprostřed branky proměňuje field goal a zvyšuje na 24:13! Giants už nyní musí skórovat dvakrát!
     
    0:21
    Crosby kick offem překopl hřiště. Touchback.
     
    0:21
    NYG, 1&10, NYG 25
    Giants si komplikují situaci špatným startem!
     
    0:21
    NYG, 1&15, NYG 20
    Jennings si udělal místo na pravé straně aspoň pro zisk 4 yardů.
     
    Konec 3. čtvrtiny.
     
    Začátek 4. čtvrtiny.
     
    15:00
    NYG, 2&11, NYG 24
    Manning hledal na středu se pohybujívcího Beckhama, ale k němu se stáhli 2 hráči a nedovolili mu zachytit jinak přesný míč.
     
    14:52
    NYG, 3&11, NYG 24
    Beckham byl teď hluboko v poli zcela sám, ale Manning ho přehodil, velká chyba!
     
    14:44
    NYG, 4&11, NYG 24
    Wing kopl dobrý 55yardový punt, který Hyde sice vrátil o 15 yardů, ale zčásti za cenu toho, že Montgomery poněkud nešikovně fauloval. Packers se posunou zpět.
     
    14:33
    GB, 1&10, GB 20
    Rodgers hodil přesně Adamsovi pro 10 yardů.
     
    13:54
    GB, 1&10, GB 30
    Teď si domácí quarterback vybral podél pravé čáry běžícího Allisona, ale nedopadlo to.
     
    13:48
    GB, 2&10, GB 30
    Montgomery však po zemi také ničím nepomohl.
     
    13:03
    GB, 3&10, GB 30
    Rodgers výborně počkal, až se na střdu Montgomery odpoutá od obránce, hodil přesný míč a Montgomery měl dostatek prostoru k zisku 34 yardů!
     
    12:18
    GB, 1&10, NYG 36
    Montgomery se probíjel obranou, byl však rychle složen. Hosté se dožadovali fumblu, ale nebyli vyslyšeni. Motgomery však má něco s nohou a zdá se, že minimálně pro dnešek dohrál. To je velmi nemilé pro Packers.
     
    11:36
    GB, 2&9, NYG 35
    Nepřesný míč na Cobba, Rodgers nepochopil zcela úmysl spoluhráče.
     
    11:31
    Druhý timeout Green Bay.
     
    11:31
    GB, 3&9, NYG 35
    Rychlý odhod přesně do rukou Adamse, který doběhl pro 12 yardů.
     
    10:45
    GB, 1&10, NYG 23
    Rodgers šel sám, ale byl velmi rychle zastaven. 1 yard.
     
    10:07
    GB, 2&9, NYG 22
    Krátká přihrávka doleva na Adamse, ten vyběhl ze hřiště a má 6 yardů.
     
    9:27
    GB, 3&3, NYG 17 – TOUCHDOWN PACKERS!
    Výborná práce O-line má obrovskou zásluhu na tomto touchdownu! Rodgers dostal dostatek času na to, aby počkal, až se RANDALLU COBBOVI uvolní ruce, hodil milimetrově přesný míč a s největší pravděpodobností rozhoduje tento zápas! Cobb má už třetí touchdown v tomto zápase! 30:13!
     
    9:19
    EXTRA POINT
    MASON CROSBY přidává bod z extra pointu a zvyšuje na 31:13!
     
    9:19
    Crosby kopl kick off před end zónu a returnoval Beckham! Předvedl výborný pohyb, několikrát se vyhnul protihráčům a na 33 yardech vyběhl ze hřiště.
     
    9:12
    NYG, 1&10, NYG 33
    Manning nachází Kinga na středu pro 14 yardů.
     
    8:44
    NYG, 1&10, NYG 47 – FUMBLE RECOVERY!
    Matthews skvěle atakoval Manninga, při nápřahu mu vyrazil míč z ruky a následně ho i vybojoval a zalehl! Celá situace je sice velmi těsná, ale zahlášen je fumble a video tento verdikt potvrdilo! Matthewsova one man show zatlouká nejspíš poslední hřebík do rakve Giants!
     
    8:31
    GB, 1&10, GB 46
    Michael po zemi doprava, bez zisku.
     
    7:45
    GB, 2&10, GB 46
    Přihrávka doleva na Allisona, 8 yardů a posun na polovinu soupeře.
     
    7:03
    GB, 3&1, NYG 46
    Výborná práce domácích. Obrana Giants už nefunguje, Adams měl kolem sebe hodně prostoru na bezproblémový catch. 18 yardů.
     
    6:15
    GB, 1&10, NYG 28
    Michael se proběhl doprava pro 5 yardů.
     
    5:26
    GB, 2&5, NYG 23
    Michael změnil stranu a posunuje domácí velmi blízko dalším bodům!
     
    4:41
    GB, 1&10, NYG 14
    Michael má velmi dobrou chvilku. Dalších 5 yardů středem.
     
    3:52
    Poslední timeout Green Bay.
     
    3:52
    GB, 2&5, NYG 9
    Rodgers odběhl hodně dozadu mimo dosah obrany a nalezl připraveného Ripkowskiho! Packers útočí na další touchdown!
     
    3:05
    GB, 1&GOAL, NYG 3
    Montgomery to skoro dokázal, chybí poslední yard!
     
    2:49
    První timeout Giants.
     
    2:49
    GB, 2&GOAL, NYG 1 – TOUCHDOWN PACKERS!
    Závěr zápasu se mění v naprostou exhibici domácích! Míč si vzal AARON RIPKOWSKI, zdálo se, že je včas zastaven, ale on stále stál na nohou, našel jiné místo a donesl míč do end zóny! 37:13!
     
    2:43
    EXTRA POINT
    MASON CROSBY neomylně posílá extra point do branky a upravuje na 38:13!
     
    2:43
    Crosby kopl kick off před end zónu, tam ho po odrazu od země vracel Beckham, vzal to přímo středem a dostal se na 24 yardů.
     
    2:37
    NYG, 1&10, NYG 24
    Manning vybídl Perkinse k běhu dobrou přihrávkou, ten ho poslechl a má 17 yardů.
     
    2:30
    NYG, 1&10, NYG 41
    Nezkompletovaný pas, adresátem byl Tye.
     
    2:27
    NYG, 2&10, NYG 41
    Krátká přihrávka na Perkinse, 4 yardy.
     
    2:04
    NYG, 3&6, NYG 45
    Giants jedou v drilu, akce rychle za sebou. Manning však neuspěl s dalším hodem na Perkinse.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:00
    NYG, 4&6, NYG 45
    Giants nepřekvapivě hráli čtvrrý down a zvládli to. Dokonce nad očekávání. King zvládl po catchi přidat velkou nadstavbu a má 18 yardů.
     
    1:37
    NYG, 1&10, GB 37
    Přesný pas na Jenningse, 4 yardy.
     
    1:32
    NYG, 2&6, GB 33
    King nabíhal do end zóny a nechybělo mnoho, aby obránci zachytili interception.
     
    1:25
    NYG, 3&6, GB 33
    Krátký míč na Sheparda, 9 yardů.
     
    1:07
    NYG, 1&10, GB 24
    Nepřesný pokus na Kinga.
     
    1:02
    NYG, 2&10, GB 24
    Manning mířil na Sheparda do end zóny, nevyšlo to.
     
    0:57
    NYG, 3&10, GB 24
    Manning zjistil, že má před sebou moře místa, tak to vzal na sebe a 11 yardů je jeho.
     
    0:34
    NYG, 1&10, GB 13 – INTERCEPTION!
    Giants se bodů na závěr nedočkají! Znovu nabíhal Shepard až do end zóny, avšak přihrávku vystihl Randall, hluboko z vlastní end zóny běžel volným prostorem podél levé lajny a již se zdálo, že zvládne pick six, když ho zezadu postrčil King. Vůbec ho to ale nemrzí, užívá si svoji chvíli slávy!
     
    0:16
    GB, 1&10, NYG 29
    Povinné rozehrání, zakleknutí a konec zápasu!
     
    Konec utkání.
     
    25 minut Giants ovládali tento zápas a precizní obranou deptali svého soupeře. Poté mu však vlastní chybou nabídli velmi dobrou pozici, Packers se chytli a od té doby existovalo na hřišti pouze jedno mužstvo. Jakmile Rodgers a spol zjistili, co mají hrát, rozebrali protivníka do posledního šroubku a mohou slavit vysoké vítězství. Radost jim kalí pouze ztráta zraněného Jordyho Nelsona, který má nejspíš něco se žebry.
    Úspěšné Hail Mary Aarona Rodgerse jsou tak časté, že možná budou zařazeny do playbooku v oblíbeném manažeru Madden NFL.

     
    Green Bay Packers vítězí již v 8. utkání v řadě, popáté za sebou nasázeli soupeři 30 a více bodů a s vědomím opravdu skvělé formy pojedou za týden do Dallasu utkat se s místními Cowboys. Tento zápas slibuje vynikající podívanou.
     
    Z prvního kola play off NFL je to vše. Děkujeme za pozornost a nezapomeňte, v sobotu večer je tu druhé kolo. (02:09:15)

    Libor Štěpán

    77 549
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad GB, 3&5, NYG 42 – U míče je Green Bay, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině New Yorku.
    bahis siteleri