Zlatý míč FIFA 2016 Víťaz: Cristiano Ronaldo (kon.)
konec
Zlatý míč FIFA 2016

Víťaz: Cristiano Ronaldo

sk Pondělí 09.01.2017, 18:30Společenské události
     
    Najlepším hráčom sa stal Cristiano Ronaldo!
     
    Gabriel Batistuta vytiahol z obálky meno a to znamená, že Američanka Carli Lloydová z tímu Houston Dash sa stala najlepšou hráčkou na svete! V kategórii triumfovala aj pred rokom.
     
    Vstupujeme do finále, pretože sa dozvieme, kto je najlepšia futbalistka a najlepší futbalista na svete.
     
    Najkrajší gól strelil futbalista z Malajzie Mohd Faiz Subri, ktorého strela z priameho kopu neskutočne zmenila smer a zapadla priamo do rohu brány.
     
    Brazílsky futsalista Falcao dostal špeciálnu cenu FIFA za legendárnu kariéru. Ocenenie mu do rúk predal Andrij Ševčenko.
     
    Diego Armando Maradona za veľkého potlesku vkročil na pódium, otvoril obálku a vybral z nej meno najlepšieho trénera roku 2016. Stal sa ním Claudio Ranieri, ktorý doviedol Leicester City k rozprávkovému titulu v Premier League.
     
    Carles Puyol prišiel na pódium a odovzdal cenu fair-play. Tú vyhral tím Atlético Nacional za to, že po tragickom páde lietadla s hráčmi Chapecoense nechal cenu pre víťaza Copa Sudamerica bez nároku na opakovaný termín pripadnúť brazílskemu celku, ktorý bohužiaľ prišiel o takmer všetkých hráčov.
     
    Víťazkou sa tretíkrát vo svojej kariére stala Silvia Neidová, ktorá tento rok ukončila svoje jedenásťročné pôsobenie pri národnom tíme Nemecka. V tejto kategórií triumfovala už v rokoch 2010 a 2013.
     
    Víťazom tejto kategórie sa stali fanúšikovia zo zápasu Borussia Dortmund – Liverpool, ktorí spievali pred stretnutím Európskej ligy slávnu hymnu You´ll never walk alone a vytvorili tým úžasnú atmosféru.

    Matej Kubove

    Víťazi v jednotlivých kategóriách

    Najlepší hráč: Cristiano Ronaldo (Real Madrid CF)

    Najlepšia hráčka: Carli Lloyd (Houston Dash)

    Najlepší tréner: Claudio Ranieri (Leicester City FC)

    Najlepšia trénerka: Silvia Neid (reprezentácia Nemecka)

    Cena Férenca Puskása za najkrajší gól: Mohd Faiz Subri (Penang FA)

    Cena fair-play: Atlético Nacional

    Cena fanúšikov: Spev fanúšikov hymny "You´ll never walk alone" pred zápasom Borussia Dortmund - Liverpool

    Najlepšia jedenástka FIFA FIFPro 2016: Manuel Neuer (Bayern Mníchov) – Dani Alves (Juventus), Gerard Piqué (FC Barcelona), Sergio Ramos, Marcelo – Luka Modrič, Toni Kroos (všetci Real Madrid), Andrés Iniesta – Lionel Messi, Luis Suaréz (všetci FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

    Cena za mimoriadnu kariéru: Falcao (futsal)
    bahis siteleri