Atlético – Las Palmas 2:3 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:3 (0:0)
UD Las Palmas
Úterý 10.01.2017, 21:15 • Estadio Vicente Calderon, Madrid • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:09:45)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:11.
     
    Je konec! Atlético Madrid sice podlehlo Las Palmas 2:3, ale přesto postupuje do čtvrtfinále Copa del Rey. V prvním poločase se oba týmy spíše oťukávaly, ale Las Palmas už pomalu vystrkovalo růžky. Po přestávce ale uklidnil domácí fotbalisty Antoine Griezmann. Celek z Kanárských ostrovů však dokázal vyrovnat, když se trefil Marko Livaja. Atlético si vzalo vedení nazpátek za čtyři minuty, kdy se důrazem prosadil Ángel Correa! Poté domácí kontrolovali vedení, ale v závěru poněkud polevili. Minutu před koncem vyrovnal po rychlém protiútoku Marko Livaja a v nastaveném čase vystřelil Las Palmas výhru Mateo García!
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. M. GARCÍA - 2:3
     
    90+3
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    To snad není možné! Las Palmas si připíše cenný skalp! Hosté zahrávali přímý kop. Na zadní tyč přilétl parádní centr, do kterého se opřel MATEO GARCÍA a z voleje propálil domácího brankáře!
     
    90+2
    Hosté se v nastaveném čase znovu hnali do útoku. Střídající Viera posunul míč mezi obránce Atlética, ale Livaja mezitím upadl a zahrál rukou.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
    89. Marko LIVAJA - 2:2
     
    89
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Las Palmas se přeci jen dočkalo druhé branky! Tanausu si zpracoval pěknou přihrávku vzduchem, ocitl se za obranou a předložil míč před prázdnou branku, kde měl snadou práci MARKO LIVAJA!
     
    88
    Brankář Moya dostal nepovedenou malou domů. Gólman Atlética si proto nepřidělával práci a před napadajícím soupeřem odkopl míč do zámezí.
     
    87
    Juanfran potáhl míč vpřed po pravé straně. Domácí fotbalista se ocitl v obklíčení dvou fotbalistů Las Palmas a nakonec se rozhodl pro zpětnou přihrávku.
     
    86
    David García si nyní neporozuměl se spoluhráčem na pravé straně hrací plochy. Hostující obránce prodloužil míč okolo Vrsaljka, ale jeho spoluhráč se rozběhl opačným směrem.
     
    85
    Las Palmas už je znovu na polovině Atlética. Hostující fotbalisté kombinují v úctivé vzdálenosti od pokutového území a čekají na skulinku.
     
    84
    Gimenéz chtěl překvapit obranu Las Palmas vysokou přihrávkou za její záda. Domácí stoper to ale přehnal s razancí a poslal balón až do vápna.
     
    83
    Fernando Torres byl tvrdě faulován na polovině hrací plochy. Domácí útočník si dobře pokryl míč a jeden ze soupeřů jej ostrým skluzem sundal na zem. Zákrok se obešel bez karetního trestu.
     
    82
    Domácí fanoušci se v závěru utkání baví dobrým výkonem Atlética. Příznivci madridského klubu jsou podle všeho spokojení a kvitují každou povedenou přihrávku.
     
    81
    Do kombinace Atlética se znovu zapojil i brankář Moya. Domácí celek už nikam nespěchá a snaží se držet míč na svých kopačkách.
     
    80
    Las Palmas se stále tlačí do útoku. Hosté už podle všeho vzdali naději na postup do čtvrtfinále, ale srdnatě se perou o dobrý výsledek se zvučným soupeřem.
     
    79
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Correa, přichází Bare.
     
    78
    Na konci krásné kombinace hostujícího celku měl stát osamocený Livaja. Hostující útočník se natahoval po prudké přihrávce, ale nakonec jej nezískal.
     
    77
    Torres se řítil za další dlouhou přihrávkou na polovinu Las Palmas. Španělský fotbalista tentokrát nedostihl míč na hrací ploše. Vhazovat bude Las Palmas.
     
    76
    Fernando Torres sprintoval do pokutového území za prudkou kolmicí. Domácí miláček sice předběhl svého strážce, ale Raul přečetl úmysl domácího celku.
     
    75
    Hosté zahrávali další přímý kop. Střídající Viera vymyslel pomalu padající centr na malé vápno. Do zakončení se tlačil Aythami, ale Moya byl u balónu dříve.
     
    74
    Hosté se podruhé v utkání dožadovali odpískání pokutového kopu. Saul Niguez však zasáhl v souladu s pravidly a Atlético může uklidnit hru.
     
    73
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Momo, přichází Viera.
     
    72
    Vrsaljko udržel na hrací ploše zdánlivě ztracený míč. Domácí obránce se poté dostal až k rohovému praporku, ale nesebral odvahu k odcentrování.
     
    71
    Marko Livaja si řekl o přihrávku mezi domácí stopery. Zatím jediný střelec Las Palmas si však ukopl míč daleko před sebe a Godín zažehnal hrozící nebezpečí.
     
    70
    Hosté zahrávali přímý kop z dobré pozice. Momo tentokrát kroutil míč na malé vápno, kam se tlačili všichni hlavičkáři, ale jako první byl u míče brankář Moya.
     
    69
    Střídající Gabi se pustil do rozpravy s hlavním arbitrem. Domácí fotbalista to ale přehnal a rozhodčí mu ukázal žlutou kartu.
     
    68
    Momo rozjel další akci Las Palmas po pravé straně. Hostující záložník si poté nepohlídal první dotek a míč se od něj odrazil do zámezí. Atlético bude vhazovat.
     
    67
    Z něj se však fotbalistům ve žlutých dresech nepodařilo ohrozit domácí branku. Odražený míč sice propadl k Davidu Garcíovi, ale hostující kapitán napálil balón na tribunu.
     
    66
    Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu. Podle fotbalistů Las Palmas zahrál Gimenéz ve skluzu rukou, ale rozhodčí ukazuje jen rohový kop.
     
    65
    Tanausu bojoval o míč na půlící čáře. K hostujícímu záložníkovi ihned přistoupil dobře hrající Koke, který jej rozhodil tělem a získal balón.
     
    64
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Griezmann, přichází Torres.
     
    63
    Ve druhém poločase se zatím hraje o poznání rychlejší fotbal. Oba celky baví diváky přesnou hrou s velkým množstvím šancí a branek.
    62. Ángel CORREA - 2:1
     
    62
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Atlético si bere vedení rychle zpět na svou stranu! ÁNGEL CORREA dohnal daleký odkopl, odpoutal se od Davida Garcíi, vlétl do pokutového území a z ostrého úhlu propálil hostujícího brankáře!
     
    61
    Macedo vymyslel parádní oblouček do pokutového území. Gimenézovi dýchal na záda agilní Livaja, ale domácí stoper ve spolupráci s Moyou nebezpečí zažehnal.
     
    60
    Chorvatský útočník Livaja po vstřelení vyrovnávací branky pořádně nabuzený. Hostující střelec se pustil do souboje na polovině hřiště, ale tentokrát míč neudržel.
    58. Marko LIVAJA - 1:1
     
    58
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    A pozor! Máme vyrovnáno! Hostům se povedl rychlý protiútok. MARKO LIVAJA si vzal míč před pokutovým územím, položil si Godína, obešel Gimenézem a prudkou střelou na zadní tyč rozjásal hostující příznivce!
     
    57
    Macedo na vlastní polovině vlétl do Kokeho. Domácí fotbalista pocítil, jaké je to nést soupeře na zádech. Atlético bude zahrávat přímý kop. Do vápna se stěhují všichni hlavičkáři.
     
    56
    K míči se postavil Momo. Hostující záložník se do balónu opřel levačkou, mířil do pravého horního rohu, ale jeho prudká rána prolétla nad břevnem.
     
    55
    Gabi fauloval těsně před pokutovým územím a nabízí soupeři přímý kop z vynikající pozice. Střídající fotbalista může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    54
    Hosté se přeci jen tlačí na polovinu Atlética. Po pravé straně táhl akci Las Palmas Macedo, nicméně krajní obránce hostů narazil na dobře postaveného Gaitána.
     
    53
    Atlético i po vstřelení úvodní branky dnešního utkání presuje velmi vysoko a fotbalisté Las Palmas mají obrovské problémy se založením kombinace.
     
    52
    Godín stále zůstává v péči domácích zdravotníků. Z lavičky Atlética se mezitím zvedli dva fotbalisté, kteří se začali rozcvičovat. Uvidíme, zda bude muset Simeone měnit sestavu.
     
    51
    Momo ostře zajel do Godína, který nyní zůstává ležet na trávníku. S domácím stoperem to nevypadá dobře. Momo dostává žlutou kartu.
    50. Antoine GRIEZMANN - 1:0
     
    50
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Atlético se ujímá do vedení a podle všeho si zajišťuje postup! A byla to opravdová nádhera! Gaitán si narazil míč na hranici pokutového území, poslal přihrávku pod sebe. Zakončovat mohl Correa, ale ANTOINE GRIEZMANN si křikl o míč a dopravil jej do odkryté branky!
     
    49
    David García se snažil přenést hru na polovinu domácího celku. Hostující kapitán však poslal míč do těžké pozice a Koke balón získal pro domácí klub.
     
    48
    Gabi se ihned po příchodu na hrací plochu zapojil do vysokého presinku. Domácí fotbalisté nenechávají soupeři po návratu z kabin prostor ke kombinaci.
    47. Correa a jeho vydařená střela
     
    47
    Ángel Correa se okamžitě dostal do šance! Domácí útočník si navedl míč na pravačku a zpoza šestnáctky vyslal krásnou střelu, kterou Raul vyškrábl nad břevno!
     
    46
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Lucas, přichází Gabi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je bez bránek. Atlético je po úvodní pětačtyřicetiminutovce stále blíže postupu do čtvrtfinále, ale dnes rozhodně není lepším týmem. Jedinou šanci Atlética zahodil Griezmann, jehož ránu Raul vyrazil. Na druhé straně se k zakončení hlavou protlačil Livaja, ale Moya se stačil přemístit. V závěru prvního poločasu zkoušel štěstí technickou střelou Tanausu, ale jeho povedený projektil minul domácí svatyni. Před druhým poločasem je tak stále vše otevřené.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Krajní obránce Lucas ještě zajel do Davida Garcíi. Rozhodčí viděl ostrý zákrok velmi dobře a okamžitě udělil domácímu hráči žlutou kartu.
     
    45
    Momo číhal na hranici ofsajdového postavení, ale k jeho smůle se v době přihrávky pohyboval za posledním obráncem Atlética. Vypadá to, že v první půli branka nepadne.
     
    44
    Ángel Correa se snad počtvrté v utkání ocitl na trávníku těsně před pokutovým územím. Domácí fanoušci se sice dožadovali odpískání nedovoleného zákroku, ale sudí zůstává klidný.
     
    43
    Zakončení také na druhé straně! Koke posunul míč Gaitánovi, který si balón rychlým dotykem zpracoval a pohotově vypálil. Naneštěstí pro Atlético zamířil do rukavic hostujícího brankáře.
     
    42
    Livaja dostal přihrávku za obranu Atlética. Hostující útočník byl však nabídnutou možností poněkud překvapen a vůbec se nedostal do zakončení.
     
    41
    S dalším centrem do vápna přispěchal Macedo. Krajní obránce Las Palmas dal míči velkou porci rotace a Moya si pro balón s přehledem došel.
    40. Nebezpečná akce Las Palmas
     
    40
    Tanausu dostal parádní přihrávku do pokutového území, potáhl míč do středu a parádní technickou střelou minul horní roh domácí svatyně!
     
    39
    Míče se pro změnu zmocnili také domácí fotbalisté. Diego Godín si nechtěl přidělávat práci a raději posunul míč svému brankáři. Moya odkopl míč do bezpečí.
     
    38
    Castellano musel hodně pospíšit s rozehrávkou na vlastní polovině. Koke si na něj však nepřišel a Las Palmas se posunulo na polovinu Atlética.
     
    37
    Macedo vhazoval v blízkosti pokutového území svého celku. Krajní obránce Las Palmas však daroval míč soupeři, jenže Atlético tuto chybu nepotrestalo.
     
    36
    Las Palmas zatím nepouští Atlético do pokutového území. Zadáci hostujícího celku se zatím skvěle pohybují a nenechávají soupeři čas pro kombinaci.
     
    35
    Correa se dral mezi stopery hostujícího celku. Podle hlavního arbitra se však provinil nedovoleným zákrokem a navíc dostává žlutou kartu!
     
    34
    Vrsaljko rozkmital své rychlé nohy podél pravé postranní čáry. Domácí obránce spěchal za krásnou přihrávkou k rohovému praporku, ale soupeř byl u míče rychleji.
    33. Livaja a jeho povedená hlavička
     
    33
    A pozor! Také hosté si vypracovali možnost! Do pokutového území přilétl prudký centr, do nějž se hlavou položil Levaja a Moya jeho zakončení na přední tyč vyrazil jen s obtížemi!
     
    32
    Atlético zvyšuje svůj nápor. Domácí zahrávali další rohový kop. Gaitán poslal míč na hranici malého vápna, kde se tlačil do zakončení Godín. Domácí stoper se však provinil útočným faulem.
     
    31
    Angél Correa se ocitl za zády hostující obrany. Domácí střelec se mohl hnát sám na brankáře, avšak radost mu pokazil asistent rozhodčího, ofsajd!
     
    30
    Atlético ale zahrávalo alespoň rohový kop. Gaitán tentokrát nechal odcentrování Kokemu, jež vymyslel prudký centr na malé vápno. Raul si s přehledem došel pro míč.
     
    29
    Domácí celek měl k dispozici přímý kop z dobré pozice. K míči se postavil Koke, jež vymyslel rozehrávku do kombinace, ale Gaitán nacvičený signál pokazil.
     
    28
    Atlético se nyní snaží uklidnit hru kombinací v polovině hrací plochy. Domácí zadáci si vyměňují krátké přihrávky. Rozehrávku diriguje Godín.
     
    27
    Tanausu obdržel přihrávku vzduchem na hranici pokutového území. Hostující záložník se chtěl s míčem otočit, ale při manévru ztratil balanc a upadl.
     
    26
    Gimenéz parádně přečetl přihrávku soupeře na polovinu Atlética. Domácí stoper získal míč a díky vydařeným kličkám jej vyvezl na polovinu Las Palmas.
     
    25
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Hernan, přichází Montoro.
     
    24
    Rozhodčí si v dosavadním průběhu utkání stačil poštvat domácí fanoušky proti sobě. Correa upadl na hranici pokutového území, ale ani tentokrát se faul nepíská.
    23. Griezmannova pohotová střela
     
    23
    První obrovská šance dnešního utkání! Antoine Griezmann se parádně uvolnil na hranici šestnáctky a opřel se do skákavého míče. Raul jeho prudkou střelu vyrazil!
     
    22
    Koke vyslal parádní oblouček na hranici pokutového území, kde se zapomněl Juanfran. Druhý jmenovaný upadl po souboji s Aythamim, ale faul se nepíská ani tentokrát.
     
    21
    Saul dostal pěknou přihrávku na hranici pokutového území. Domácí středopolař si srovnal míč na střelu a vypálil těsně nad zemí. Raul jeho ránu kryl do náruče.
     
    20
    Hernan Santana si přivodil nějaké zranění levé nohy a dnešní zápas pro něj končí. Na lavičce Las Palmas už se připravuje jeho nástupce.
     
    19
    Correa táhl rychlý útok Atlética středem hřiště, oslovil volného Juanfrana, který vyslal nádherný míč na hranici malého vápna. Nikdo z domácích však nedokázal zakončit.
     
    18
    Brankář Raul vyrazil za hranici pokutového území pro vysoký míč. Raul chtěl odehrát míč hlavou, jenže balón nepříjemně odskočil a gólman Las Palmas se musel rychle vracet.
     
    17
    David García sprintoval k postranní čáře za odraženým míčem. Hostující stoper se natlačil před Correu, jež mu podkopl nohu. Las Palmas bude rozehrávat.
     
    16
    Za další prudkou přihrávkou před pokutové území celku z Madridu sprintoval po levé straně Momo. Před agilním záložníkem odkopl balón Godín.
     
    15
    Také Las Palmas zahrávalo první rohový kop v utkání. Centrovaný míč přilétl na přední tyč, jenže ve vzdušném prostoru kraloval stoper Gimenéz.
     
    14
    Lopes obdržel přihrávku na levou stranu. Hostující obránce si však netroufl na individuální průnik a vrátil balón zpátky na půlící čáru Castellanovi.
     
    13
    Domácí celek zahrával první rohový kop dnešního utkání. Exekuce rohového kopu se ujal Koke, jež kombinoval se Saulem, ale pro následný centr si došel Raul.
     
    12
    Koke parádním dotykem prodloužil míč k postranní čáře, kam sprintoval Lucas, nicméně krajní obránce Atlética na balón nedosáhl. Las Palmas bude vhazovat.
     
    11
    Diego Godín napálil míč z vlastní poloviny až na hranici pokutového území soupeře. Griezmann se sice nejprve rozběhl za míčem, ale poté jej přenechal Raulovi.
     
    10
    Las Palmas je zpátky u míče a hosté znovu hledají cestičku k pokutovému území Atlética. Lopes kombinoval na levé straně, nicméně vytěžil pouze vhazování.
     
    9
    Antoine Griezmann poslal parádní kolmici mezi obránce do pokutového území. Za míčem spěchal Correa, kterému se pod nohy na poslední chvíli položil David García.
     
    8
    Antoine Griezmann si před pokutovým územím Las Palmas dobře pokryl míč tělem a po kontaktu s jedním ze soupeřů upadl. Hlavní arbitr měl souboj přímo před sebou a nerozhodl se odpískat faul.
     
    7
    Momo chtěl na pravé straně hrací plochy prodloužit balón podél postranní čáry. Hostující záložník sice posunul míč okolo obránce, ale balón opustil hřiště.
     
    6
    Hostující stoper Aythami měl problémy se zpracováním zpětné přihrávky na hranici velkého vápna. Aythamimu míč uskočil daleko od nohy, ale nikdo z domácích jej nezískal.
     
    5
    Antoine Griezmann nečekaně vystartoval po rozehrávce hostujícího celku. Francouzský fotbalista sice nepříliš razantní přihrávku zasáhl, nicméně míč se odrazil do zámezí.
     
    4
    Vrsaljko se na pravé straně hrací plochy pustil do křížku s Mateem. Domácí obránce se dožadoval autového vhazování, ale pokračovat bude Las Palmas.
     
    3
    Poprvé v utkání se k balónu dostali fotbalisté Las Palmas. Hosté kombinují na vlastní polovině. Do akce Las Palmas se zapojuje i brankář Raul.
     
    2
    Atlético zahrávalo první přímý kop dnešního utkání. Gimenéz se však neodhodlal k centru do pokutového území a raději zakombinoval s kolegou ze stoperské dvojice.
     
    1
    Atlético zahájilo dnešní utkání výkopem. Domácí fotbalisté se okamžitě vydali do útoku, ale Vrsaljko neprocpal míč podél postranní čáry. Domácí budou vhazovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Aktéři dnešního duelu už nastoupili na trávník. Las Palmas sehraje duel ve žlutém, zatímco Atlético bude hrát v tradičních červenobílých dresech.
     
    První zápas

    Do odvetného duelu půjde z této osmifinálové dvojice v lepším postavení domácí Atlético Madrid. Simeoneho svěřenci jako první celek v sezóně vyloupili Kanárské ostrovy a na stadionu Las Palmas zvítězili 2:0. Las Palmas si v zápase navíc nevypracovalo žádnou možnost. Už v prvním poločase otevřel skóre Koke a osm minut po návratu na trávník pečetil vítězství druhou brankou Griezmann.
     
    Dobrý večer všem fanouškům španělského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z odvetného duelu Copa del Rey. Společně se dnes podíváme na souboj mezi Atléticem Madrid a UD Las Palmas. Duel startuje ve 21:15.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 50. Griezmann, 62. Correa – 58. Livaja, 89. Livaja, 90+3. M. García

    Karty:   35. Correa (ATM), 45. Lucas (ATM), 69. Gabi (ATM) – 51. Momo (LPA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:11.
    Atlético Madrid: Moya – Vrsaljko, Godín, Gimenéz, Lucas (46. Gabi) – Juanfran, Saul, Koke, Gaitán – Griezmann (64. Torres), Correa (79. Bare)
    Náhradníci: Barragán, Torres, Ferni, Gabi, Luis, Savić, Bare

    UD Las Palmas: Raul – Macedo (61. Lemos), D. García, Aythami, Lopés – Hernan (25. Montoro), Castellano – Momo (73. Viera), Tanausu, M. García – Livaja
    Náhradníci: Viera, Lemos, Bigas, Boateng, El Zhar, Varas, Montoro
    bahis siteleri