Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhřeb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.)
konec
Medveščak Záhřeb
4:5 (0:0, 1:2, 3:3)
Barys Nur-Sultan
Středa 11.01.2017, 19:00 • Dom Sportova Zagreb • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a u KHL zase někdy nashledanou. (21:35:53)
     
    Československá stopa

    Jakub Krejčík (ZAG) – 0+2, 0 střel, čas na ledě 17:41
    Jiří Smejkal (ZAG) – 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:50
    Lukáš Kozák (ZAG) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 4:13
     
    Nakonec z toho bylo hodně divoké utkání! Astana nakonec vítězí po výborném výkonu první lajny 5:4.

    Branky začaly padat až ve druhé třetině. Nejdříve se po šťastné střele prosadil Brandon Bochenski. Vyrovnat se povedlo domácím v přesilové hře o dvě minuty později, prosadil se Alexandre Giroux. O další minutu později ovšem přidal druhou branku Brandon Bochenski, hosté tedy vedli.

    Třetí třetina byla pak reklamou na hokej co se vstřelených branek týče. Nigel Dawes zvyšoval již na 3:1 a vypadalo to na pohodový závěr pro Kazachy. Tak tomu ovšem nebylo. Kirill Voronin a Jiří Smejkal se postarali o to, aby byl stav vyrovnaný. Domácí měli následně přesilovku a mohli ještě zvítězit. Výhodu ale nevyužili a poté inkasovali. Brendan Shinnimin poté trefil i prázdnou branku. Na vítězi utkání nic nezměnila ani branka Gorana Beziny v poslední minutce.

    Střely na branku: 42:24
     
    Konec zápasu.
    59:20 Goran BEZINA - 4:5
     
    59:20
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Přecijen je zaděláno na dramatu! Vteřinu před návratem vyloučeného Puškarjova se dostal k puku na pravém kruhu GORAN BEZINA, jenž následnou střelou pod víko vykřesal naději! Asistence: Lucas Lessio a Jakub Krejčík.
     
    58:54
    Pokračuje se v přesilové hře domácího celku. Lucas Lessio nebezpečně pálil od modré čáry, ale jeho střelecký pokus nakonec skončil vedle branky.
    58:06 Brendan SHINNIMIN - 3:5
     
    58:06
    Astana právě vstřelila branku!
    Medveščak sice zajímavě kombinoval, ale jeden z obránců následně nezachytil přihrávku na modré čáře. BRENDAN SHINNIMIN se vydal za pukem, do kterého těsně před brankou po své rybičce plácl. Ten následně možná trochu šťastně skončil v brance! Bez asistence.
     
    57:46
    Při aktivní kombinaci domácí dokonce odvolali brankáře – vidíme tedy hru šesti hráčů proti čtyřem!
     
    57:22
    A pomoci by jim k tomu měla přesilová hra. Podruhé ve třetí třetině bude vyloučen Konstantin Puškarjov. Nyní za nedovolená bránění.
     
    57:02
    Domácí se hned dostali do útoku, kde vybojovali vhazování. Poslední tři minuty mají domácí na to, aby se opět vrátili do utkání.
    56:13 Nigel DAWES - 3:4
     
    56:13
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí nevyužili přesilovku a následně inkasují čtvrtou branku – to je bude nejspíše hodně mrzet! Kevin Dallman projel po pravé straně do pásma, ale svým pokusem trefil jen betony Garnetta. Od těch se ale puk odrazil před prázdnou branku, kde nedělalo problém zakončit NIGELU DAWESOVI! Asistence: Kevin Dallman a Brandon Bochenski.
     
    55:25
    Hosté v plném počtu.
     
    55:01
    Alexandre Giroux se obtočil kolem branky a zakončoval. Někteří fanoušci se již zaradovali, puk ovšem skončil jen na boční síťce.
     
    54:20
    Poprvé v oslabení dokázal kazašský celek vybojovat kotouč a poslat jej až za branku Michaela Garnetta.
     
    54:13
    Domácí dlouho vymýšleli, co udělat. Nakonec z toho byla střela od modré čáry a následné dorážky. Henrik Karlsson byl ovšem připraven.
     
    53:25
    Potřetí v utkání se bude vylučovat. Konstantin Puškarjov odchází na lavici hanby za nedovolený zákrok u trestných lavic.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 31. A. Giroux (Paré, Co. Genoway), 45. K. Voronin (Glumac), 52. Smejkal (J. Krejčík, Katic), 60. Bezina (Lessio, J. Krejčík) – 29. Bochenski, 32. Bochenski (Dawes), 44. Dawes (Bochenski, Boyd), 57. Dawes (Dallman, Bochenski), 59. Shinnimin


    Medveščak Záhřeb: Garnett (Gajdučenko) – Bezina, Parlett, Katic, J. Krejčík, D. Smith, T. Larkin, Kozák – A. Giroux, Paré, Co. Genoway – Lessio, Bolduc, Smejkal – Glumac, K. Voronin, Mahbod – Perkovich, Arkalov, Zanoški.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Poulin) – M. Semjonov, Dallman, Šalapov, Barker, Savčenko, Lipin, Trjasunov – Dawes, Boyd, Bochenski – Michajlis, St. Pierre, Shinnimin – Chudjakov, Puškarjov, Kučin – Grenc, Trivino, Belgibajev – Paňukov.

    Diváci: 3895
    ocianews.com