Chabarovsk – Minsk 1:0 (kon.) | Vladivostok – Riga 1:3 (kon.) | Kunlun – Jokerit 6:3 (kon.)
Ufa – N.Novgorod 1:6 (kon.) | Dynamo Moskva – Nižněkamsk 4:0 (kon.) | Jaroslavl – Kazaň 2:1 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 12.01.2017, 17:30 • Arena 2000 Lokomotiv, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví Lokomotiv Jaroslavl a Ak Bars Kazaň.

    Domácí Lokomotiv Jaroslavl na tom letos je poměrně dobře a má velice silnou pozici před nadcházejícími boji o umístění pro play-off. Momentálně se ruský klub nachází na čtvrté příčce Západní konference a na kontě má 85 bodů za 48 zápasů, vše navíc doplňuje kladné skóre 122:100. Současná forma je pak spíše průměrná – z posledních pěti zápasů stačil na zisk sedmi bodů. Nejprve vyhrála Jaroslavl překvapivě 1:2 v Petrohradě, poté padla v Novosibirsku 3:2 po nájezdech, následně vyhrála v Novokuzněcku 1:2, nestačil venku na Omsk 3:2 a posledně doma přehrála Rigu v poměru 3:1.

    Hostující Ak Bars Kazaň na tom je snad ještě o něco lépe – ve své Východní konferenci se vyhřívá na skvělém třetím místě a se ziskem 94 bodů za 49 zápasů má před sebou pouze Omsk a Magnitogorsk – navíc se pyšní skóre 125:91, což značí druhou nejlepší obranu napříč celou KHL – jen Petrohrad ji má lepší. Momentální forma je také solidní – tři výhry znamenaly devět bodů z posledních pěti zápasů. Nejprve Kazaň doma přehrála jak Petrohrad 4:3 po nájezdech, tak i Čerepovec 3:2 a Čeljabinsk 5:3. Poté ale přišly dvě prohry – doma s Ufou 1:2 po nájezdech a posledně i s Magnitogorskem 0:2.
    Jakub Nakládal vstřelil v dresu Lokomotivu již dvě branky! Přidá dnes další?

     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Sudnicin) – Kronwall (C), Nakládal, Ljubuškin, Gavrikov, Pašnin (A), Rafikov, Čerepanov – Kozun, Kontiola, Talbot (A) – Iljenko, Kraskovskij, Polunin – E. Galimov, Kartajev, Mosaljov – Lugin, Loktionov, Averin – Kadějkin.

    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – Tokranov (A), Sidorov, Elliott, S. Zacharčuk, Ohtamaa, Batyršin, Jarullin – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Azevedo, Svitov (C), Sekáč – M. Gluchov, An. Popov, Glinkin – Obuchov, Malychin, Varnakov (A) – M. Lazarev.

    Rozhodčí: Gofman, Odins – Aljošin, Nesterov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Jako první se nebezpečněji dopředu vydali červeně oděni domácí, za branku se i s pukem dostal Kontiola, ovšem tam o něj proti přesile rychle přišel.
     
    01:28
    V útočné třetině se nám ukázali i hráči Kazaně, kteří se natlačili před Murygina, ovšem nakonec ho vůbec neohrozili a poté, co přišli o pásmo, se provinili ofsajdem.
     
    02:17
    Hra je zatím poměrně vyrovnaná a sledujeme spíše takové úvodní oťukávání z obou stran, na větší šance stále čekáme.
     
    03:16
    Hra je opět přerušena – to je zatím hodně častý jev – na zem totiž šel Garipov a puk po nahození Kronwalla raději schoval.
     
    04:09
    O něco málo aktivnější jsou v dosavadním průběhu domácí hráči, kteří se opět nacházejí v útočné třetině, střelu doprostřed branky od Mosaljova ale Garipov taktéž kryl.
     
    05:39
    Hra se ale opět vyrovnala a u puku se momentálně nacházejí hráči Barsu, ovšem Murygin zatím nemusel zapsat žádný opravdu těžký zákrok.
     
    06:25
    Doposud jde o poměrně nezáživný zápas, kde nejsou k vidění žádné pořádné šance a oba celky musejí opravdu velice tvrdě bojovat o každý přechod přes modrou čáru.
     
    06:53
    Kazaň vstřelila branku!
    Ale zcela z ničeho nic jdou hosté ze své první šance do vedení! JIŘÍ SEKÁČ vyjel zpoza branky, dostal se i s pukem do pravého kruhu a zkusil vypálit na Murygina – ten měl asi trochu zakrytý výhled Kronwallem, každopádně nezasáhl vůbec jistě a puk mu nakonec propadl až do branky! Asistence: Justin Azevedo.
    06:53 Jiří SEKÁČ - 0:1
     
    07:47
    Lokomotiv se snaží dostat zpět do zápasu a pokouší se ohrozit gólmana Garipova, obrana Barsu ale funguje výtečně a zatím drží.
     
    08:36
    Za brankou to na druhé straně zkoušel Gluchov, který proti sobě ale měl sám tři protihráče, kteří mu nakonec puk odebrali.
     
    09:29
    Hra je i nadále vyrovnaná a celkem bez šancí, puk sice více drží domácí Jaroslavl, ovšem k žádné šanci se nemůže přes pozornou obranu soupeře dostat.
     
    10:37
    Zápas se ještě více uklidnit, tempo opadlo a domácí se snaží pomalu rozehrávat z vlastního pásma, to ovšem zatím žádný užitek nepřináší – pas Nakládala do středního pásma přesný nebyl.
     
    11:48
    Kazaň se i nadále dostává poměrně pravidelně do útočné třetiny a je v ní efektivnější, než její soupeř – teď nebezpečně pálil Malychin, jeho střela ale branku minula.
     
    12:52
    Opravdu se toho na ledě mnoho neděje – teď po delší době musel na led pokleknout Murygin, lehkou střelu od Čibisova ale pokryl.
     
    13:49
    Hraje se tvrdý hokej, který se ale odehrává momentálně hlavně ve středním pásmu, odkud těžko vznikne nějaká zaznamenáníhodná situace.
     
    14:42
    A další útok Barsu, který se snaží působit stále aktivním dojmem, skončil pouze hvizdem sudího – ten značí, že se Azevedo neudržel a vystavil se do ofsajdu.
     
    15:34
    Do dobré šance se dostala Kazaň – do mezikruží si najel nikým nehlídaný Tkačjov, který střílel z první, jeho střela ale prolétla kousek okolo Muryginovy tyčky!
     
    16:08
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tak je nakonec srovnáno a začínáme zase od nuly! Ke střele od modré čáry se dostal bek Ljubuškin, jeho pokus pak ještě tečoval před brankářem Garipovem "zaparkovaný" JEGOR AVERIN a dokázal tak dostat puk do sítě! Tady neměl brankář Barsu moc možností, jak zareagovat. Asistence: Ilja Ljubuškin a Dmitrij Lugin.
    16:08 Jegor AVERIN - 1:1
     
    17:18
    I nadále se snaží hrát domácí hodně dopředu, teď se za brankou dostal k puku Kozun, ovšem tam o něj proti Sidorovovi přišel.
     
    18:08
    Do velké šance se vlastním přičiněním dostal Talbot! Ten krásnou stahovačkou přešel přes obránce a bekhendem zakončoval skoro sám proti Garipovovi, ten jeho pokus ale na poslední chvíli vykopl betonem!
     
    19:17
    Na konci třetiny se hra opět uklidnila a sledujeme tak opět hokej bez tempa, převážně se hraje ve středním pásmu a Kazaň se má problém dostat přes modrou čáru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi a platí po ní asi zasloužený vyrovnaný stav – domácí celek prohrával, když se za Kazaň prosadil překvapivou střelou Jiří Sekáč. Následně už ale hrála hlavně Jaroslavl, která se dostala do několika šancí a nakonec chytrou tečí udeřil Averin. Jinak se ale hraje v poměrně nízkém tempu, tak můžeme doufat, že to oba celky ve zbytku zápasu změní.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    I druhou třetinu začali o něco aktivněji domácí hráči, kteří se ihned dostali i ke střele, tu ale dokázal z hole Rafikova Garipov zastavit.
     
    21:35
    Opět je ale pro oba celky hodně těžký přechod do útočné třetiny, takže zase platí, že šance se rodí jen velice těžko – o to důležitější dnes bude jejich proměňování.
     
    23:24
    Tak toto byla tutová šance domácího celku! Po chybě obrany Kazaně jel zcela sám na gólmana Garipova Kontiola, finský útočník ovšem nedokázal po kličce puk zasunout do branky a ten tak končí pouze za ní!
     
    25:14
    Zápas se ale stále nese v poměrně pomalém tempu – což se teď pokusil v mele před brankou změnit Kraskovskij, který se neohroženě natlačil před Garipova, překonat ho ale nedokázal.
     
    26:44
    Do akce se po delší době dostala i Kazaň, ovšem Popov se nakonec nedokázal probít skrz zformovanou obranu a puk byl tak odehrán do středního pásma.
     
    28:06
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    No a nakonec je z toho asi zasloužená branka domácího celku, který tak otáčí vývoj zápasu ve svůj prospěch! Ke střele od modré se dostal dnes už podruhé Ljubuškin a jeho pokus si před brankou taktéž podruhé našel jeden z jeho kolegů – tentokrát to byl ARŤOM ILJENKO, který dokázal také úspěšně tečovat puk do sítě! Asistence: Ilja Ljubuškin.
    28:06 Arťom ILJENKO - 2:1
     
    28:30
    Je to zvláštní, ale první vyloučení zápasu je tu až teď – na trestnou lavici zamířil domácí Emil Galimov, který se provinil podražením.
     
    29:36
    Na zem teď úspěšně šel Murygin, který dokázal včas vykopnout střelu od modré v podání Batyršina – jeho spoluhráči následně dokázali puk poslat daleko od branky.
     
    30:28
    Teď to bylo před domácí brankou jako na střelnici, ale nakonec všechny střely Barsu šly vedle a tak se Lokomotiv v tomto oslabení zcela úspěšně ubránil.
     
    31:33
    Hra je teď hodně vyrovnaná a vypadá to, že Jaroslavl poměrně v pohodě drží své vedení – to je ale stále velice těsné a tak se může stát cokoliv.
     
    33:18
    Opět nastala poněkud hlušší pasáž hry, kdy se mají oba celky problémy dostat do pásma – to teď sice změnil Kontiola, svoji ránou z první ale bránu minul.
     
    33:55
    Tak toto byly obrovské šance domácích! Na ledě ještě zůstala Kontiolova formace a právě finský útočník se dostal k dalšímu zakončení, z dorážky ale ani ležícího Garipova propálit nedokázal!
     
    34:51
    Garipov teď drží svůj tým ve hře, protože předvádí jeden zákrok za druhým! Teď se opět musel zapřít na ledě proti akci Kartajeva, ovšem v rozkleku dokázal betony střelu na svojí branku zastavit!
     
    35:49
    Na druhé straně se po delší době dostal ke střele od modré čáry Elliot, jeho zakončení ale nebylo přesné a pouze zadunělo o zadní mantinel.
     
    37:29
    Do mírných potíží se dostává i domácí celek – teď musel na zem poměrně rychle Murygin, puk nakonec pouze vyrazil za branku.
     
    38:24
    Útoky Barsu stále nabírají na nebezpečnosti a je tak dost dobře možné, že ještě do konce třetiny uvidíme srovnání – domácí by se měli vzpamatovat a opět začít hrát.
     
    38:50
    Je tu první vyloučení zápasu proti hostům – na trestnou lavici musí zamířit Zacharčuk, který u mantinelu svého soupeře držel.
     
    39:34
    Hodně jistě teď šel na zem Garipov, který dokázal Loktionovi jeho střelu zápěstím z mezikruží zastavit a schovat ji do své lapačky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou zdárně i druhou třetinu dnešního zápasu a v ní dokázala domácí Jaroslavl dokonat obrat – ten zařídil další přesnou tečí Ljubušikovy střely Iljenko, který tak navázal na Averina, jemuž se to samé podařilo ve třetině první. Kazaň byla i v této dvacetiminutovce o něco horším týmem a současný stav je tak asi zasloužený – je to ale jen o jednu branku a stát se tak může vše.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Přesilovka domácího celku, která se přenesla ještě do této třetiny, je už za námi a Kazaň tak opět hraje v plném počtu hráčů.
     
    42:15
    I nadále se hraje hlavně ve třetině Barsu, který se marně snaží vymanit z tohoto tlaku – teď to sice zkusil rychlým kontrem Sekáč, bránu ale minul.
     
    43:23
    Lokomotiv je aktivnějším týmem a opět se dostal do tlaku, ovšem Rafikov dostal na modrou čáru hodně prudkou přihrávku, tu zpracovat nedokázal domácí tedy přišli o pásmo.
     
    44:51
    Kazaň se sice dostala do útočného pásma, tam toho ale vymyslela pramálo, protože domácí Jaroslavl velice dobře brání – za brankou o puk nakonec přišel Azevedo.
     
    45:49
    Je tu další vyloučení, tentokrát proti domácímu týmu – Rušan Rafikov si musí odpykat dvouminutový trest, protože před brankou poměrně jasně podrazil svého soupeře.
     
    46:48
    Zatím se ale hostům nedaří dostat se do pořádného tlaku – naopak na druhou stranu jeli na dva na jednoho Kozun s Kontiolou, druhý jmenovaný ale na puk před prázdnou brankou o malý kousek nedosáhl!
     
    47:50
    Tak početní výhoda Barsu je za námi a Kazaň v ní vůbec nic nepředvedla, Lokomotiv se velice dobře bránil a stále tak drží těsný náskok.
     
    48:12
    Po chvíli si přesilovku zkusí i domácí výběr – na trestnou lavici míří Svitov, který si jde odpykat trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    49:08
    Ani Lokomotivu se ale nedaří dostat se v této početní výhodě do nějakého tlaku, Kontiola se do pásma probíjel marně a puk byl odklizen až za branku Murygina.
     
    50:05
    Ani druhá část této přesilovky zatím nestojí za mnoho, sledujeme velice nepovedené představení Jaroslavle, jenž se skoro nedostala před Garipova.
     
    51:24
    Domácí se soustředí v této třetině hlavně na obrannou fázi, což je pochopitelné a i kvůli tomu tak sledujeme poměrně nezáživnou podívanou posledních minut.
     
    52:39
    Jaroslavl nevyčleňuje moc velký počet hráčů na útočení a podle toho to také vypadá, ovšem ani Bars není o moc úspěšnější – teď alespoň bully vybojoval Gluchov.
     
    53:46
    Do početní výhody opět půjdou hostující hráči – to díky vyloučení, za které musí pykat Brandon Kozun, který se provinil podražením.
     
    54:24
    Po lapsu v rozehrávce hostujícího celku se dostal ke střele Kontiola, snažil se puk uklidit z první k tyči, ale na místě byl Garipov, jenž skvělým zákrokem vykopl puk!
     
    56:01
    Tak ani tato početní výhoda hostům vůbec nic nepřinesla a i nadále drží domácí celek poměrně těsné vedení, které, jak to už vypadá, bude hlavně bránit.
     
    57:12
    Jaroslavl celkem v pohodě drží svůj náskok, Kazani se vůbec nedaří dostat se do nějakého tlaku a tak Murygin v této třetině skoro nemá práci.
     
    58:09
    I nadále platí, že zápas se vyvíjí ve prospěch domácího celku – ten po obratu stále vede a tlak Barsu nepřichází.
     
    59:19
    Kazaň hraje bez Garipova, ovšem zatím to vůbec k ničemu nevede a hosté se vůbec nemohou dostat do pásma – a čas utíká.
     
    59:56
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění, hra se vrací před Garipova, jenž se musí navrátit do branky a Jaroslavl tak zápas už asi dohraje daleko od své klece.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je za námi a na jeho konci platí stejný stav, jako platil po prvních dvou třetinách – tedy 2:1 pro domácí. Jaroslavl v poslední periodě už jen držela svůj náskok, Kazaň se do žádných šancí nedostala a tak jsme sledovali poměrně nezáživnou dvacetiminutovku, která byla poznamenána opravdu výtečným výkonem obrany Lokomotivu.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemně prožitý zbytek čtvrtečního večera. (19:47:25)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 17. Averin (Ljubuškin, Lugin), 29. Iljenko (Ljubuškin) – 7. Sekáč (Azevedo)


    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Sudnicin) – Kronwall (C), Nakládal, Ljubuškin, Gavrikov, Pašnin (A), Rafikov, Čerepanov – Kozun, Kontiola, Talbot (A) – Iljenko, Kraskovskij, Polunin – E. Galimov, Kartajev, Mosaljov – Lugin, Loktionov, Averin – Kadějkin.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – Tokranov (A), Sidorov, Elliott, S. Zacharčuk, Ohtamaa, Batyršin, Jarullin – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Azevedo, Svitov (C), Sekáč – M. Gluchov, An. Popov, Glinkin – Obuchov, Malychin, Varnakov (A) – M. Lazarev.

    Rozhodčí: Gofman, Odins – Aljošin, Nesterov
    bahis siteleri