Olomouc – Mladá Boleslav 5:3 (kon.) | Chomutov – Liberec 3:4 (kon.) | Havířov – Letňany 1:3 (kon.)
Vsetín – Kolín 4:2 (kon.) | Vítkovice – Slavia 3:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Kladno 1:3 (kon.)
HC Plzeň – Jihlava 4:5 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:9 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 5:4 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 5:3 (kon.) | K. Vary – Č. Budějovice 4:1 (kon.) | Písek – HC Litvínov 2:11 (kon.)
konec
IHC Králové Písek
2:11 (0:4, 1:4, 1:3)
HC Litvínov
Pátek 13.01.2017, 19:05 • Zimní stadion Písek • Extraliga staršího dorostu • 7. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý večer všem, kteří se rozhodli sledovat on-line přenos z píseckého zimního stadionu, kde je na programu utkání mezi celky IHC Písek a HC Litvínov, jež se v rámci 7. kola extraligových bojů o udržení střetnou letos vůbec poprvé.
     
    IHC Písek:
    Jihočeši budou chtít jistě navázat na své poslední představení na ledě pražské Slavie, během něhož hrdě odmítli nálepku outsidera, když po skvělém obratu nakonec v Edenu poněkud překvapivě zvítězili 3:4. Alespoň částečně tak znovu oživili naději na dostižení předposledního Vsetína, na který ztrácejí ještě šest bodů. Po předcházející sérii proher tak rovněž bude jejich úmyslem urvat poprvé v sezoně dvě výhry v řadě.

    HC Litvínov:
    Litvínovští zatím postupují baráží relativně úspěšně, z dosud šesti odehraných zápasů dotáhli do vítězného konce hned čtyři. Mrzet je může pouze fakt, že na plný bodový zisk dosáhli pouze ve dvou případech. Naposledy změřili síly s Olomoucí, které v domácím prostředí podlehli vysoko 2:6. Na svého dnešního soupeře shlížejí z desátého místa tabulky.
     
    Jak se bude utkání vyvíjet, kterému z týmů přinese obávaný pátek třináctého smůlu, a kterému naopak štěstí, se dozvíme úderem 19. hodiny, kdy je naplánováno úvodní vhazování.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Písek: Kříž (Buchta) – Kopenec, Pokorný, Kukla, Lang, Štěcha – Waller, Vokoun, Hakl, Novotný, Norris, Novák "A", Přibyl, Šebesta "C", Stauber, Pechlát

    HC Litvínov: Kožnar (Pejsar) – Havlík "A", Bártek, Liška, Myšák "C", Černohorský, Hipius, Cikánek – Beran, Bartoš, Vopat "A", Arnold, Dufek, Kordule, Berka, Svoboda, Pavlíček, Pech, Jindra

    Rozhodčí: Poskočil – Oudes, Vondráček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní vhazování vyhráli domácí, kteří okamžitě nahodili puk za Kožnarovu bránu. Ten si ovšem vzal černý kus gumy do parády a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    01:00
    Kříž si připsal první zákrok v utkání. Se zkrocením kotouče ale neměl žádný problém.
     
    01:10
    Písečtí si nešťastně neporozuměli v rozehrávce a bylo z toho další ohrožení jejich svatyně! Dobrou střelou se prezentoval Pavlíček.
     
    02:00
    Minimálně v osobních soubojích jsou oba celky zatím dosti důrazné. Hra se však stále bezvýsledně přelévá z jedné strany na druhou.
     
    03:02
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Teď měli domácí obrovský pech! Litvínovští svou kombinaci rozjeli z pravého rohu, odkud se kotouč dostal k Pechovi, jehož bekhend stačil Kříž ještě zastavit. Poté se ale puk dostal na hůl ONDŘEJE DUFKA, jenž pohotově vyzrál na domácího brankáře, kterému se již nepodařilo se včas přesunout. ASISTENCE: Patrik Pech
     
    04:07
    Novákovo nahození se pokusil dojet Hakl, hosté s jejich akcí ovšem udělali krátký proces. Hraje se znovu v obranné třetině Písku.
     
    05:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Pro Písecké zápas nezačíná vůbec dobře. Do jejich brány spadl další laciný gól. Kotouč za Křížova záda tentokrát snadno zasunul MAREK BERKA. ASISTENCE: Daniel Bartoš, Pavel Kordule
     
    06:10
    Na druhé straně mohl snížit Stauber, Kožnarovu branku ale bohužel úplně přestřelil.
     
    06:37
    Domácí tým má velkou příležitost hnout se stavem utkání tím správným směrem. Proti pravidlům se provinil litvínovský kapitán Josef Myšák, který si půjde posedět za držení protihráče.
     
    07:30
    Hostujícímu celku se zatím daří úspěšně vyhazovat nebo držet hru ve středním pásmu.
     
    08:38
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Kupředu se dral Pechlát, jeho úmysl ale velice rychle překazil Pech, který se proti Křížovi rozjel a nebezpečně vystřelil. Poskakující kotouč pak ještě stačil do sítě uklidit PETR PAVLÍČEK. ASISTENCE: Patrik Pech
     
    09:33
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Čtvrtou branku Litvínova obstaral DANIEL BARTOŠ, jenž Kříže překonal ránou z bezprostřední blízkosti. Domácí to od této chvíle budou mít opravdu těžké. ASISTENCE: Pavel Kordule, Marek Berka
     
    10:00
    Hosté jdou znovu dopředu. O napadání se snaží Hakl, po jehož angažování se vyhazují Litvínovští kotouč na zakázané uvolnění.
     
    10:30
    Po úmyslném ofsajdu sudí znovu přerušuje hru.
     
    10:50
    Po pravém křídle si sjížděl Dufek, jehož rána přidělala Křížovi další potíže.
     
    11:30
    Hosté jsou jednoznačně lepším celkem a to i přesto, že nevyvíjejí bůh ví jaké úsilí. Na svých holích mají klid a s Píseckými si zatím spíše v klidu pohrávají.
     
    12:40
    Zakázané uvolnění na straně Písku.
     
    13:00
    Velká šance pro domácí! Novákův pas byl však pro Hakla až příliš dlouhý. Avšak za předpokladu, že by ho dostihl včas, musel by Kožnar zasahovat proti samostatnému úniku. Naneštěstí pro Písecké se na kdyby nehraje..
     
    13:30
    Kříž musel proti aktivním útočníkům Litvínova znovu zakročit. Po jeho zákroku se hra přestěhovala před jeho brankářského kolegu, kde se však Jihočeši příliš dlouho neohřáli.
     
    14:30
    Vokounovu střelu srazili hostující obránci. Napodobit se ho pokouší Šebesta, ani on ale na zadní řady Severočechů nevyzrál.
     
    16:30
    Kříž teď svůj tým dvakrát za sebou podržel, když vytáhl dva výborné zákroky, jimiž doslova sebral góly oběma černožlutým hokejistům.
     
    17:00
    Po další pohledné kombinaci hostů se vhazuje před píseckým gólmanem.
     
    17:50
    Parádní ránu teď vyslal Dufek! Přestože pálil z otočky, střela měla opravdu velkou razanci. Kříž měl opět plnou lapačku práce.
     
    18:35
    Útočný výpad Hakla, který je nejaktivnějším hráčem domácího týmu, stačil včas zastavit jeden z obránců. Písecký útočník se ale nenechal zviklat a měl v úmyslu Kožnara ještě jednou překvapit jedovatou střelou z úhlu.
     
    19:00
    Hra přerušena kvůli přihrávce rukou.
     
    19:20
    Litvínovští se v závěru třetiny provinili zakázaným uvolněním.
     
    19:40
    A to hned dvakrát. Další vhazování, které proběhne po pravici hostujícího brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi prvních dvacet minut utkání. Zatímco domácí hráči budou mít o přestávce o čem přemýšlet, Litvínovští mohou na lavičku v šatně usednout s naprostým klidem. Poté, co se postupně prosadili Dufek, Berka, Pavlíček a Bartoš , si hostující celek vytvořil pohodlné čtyřbrankové vedení. Jihočeši před sebou tedy mají opravdu těžký úkol.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    První akci druhé periody měl na svědomí hostující Vopat, jenž se o překvapení Kříže pokusil vydařenou bekhendovou střelou.
     
    21:10
    Proti Arnoldově ráně musel Kříž pohotově zasáhnout! Kotouč se posléze dostal do předbrankového prostoru, kde se ho naštěstí pro Písecké zmocnil jeden z jeho týmových kolegů.
     
    21:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Po vydařené spoluhráčově přihrávce zakončoval do prázdné brány MAREK BERKA, který tak zaznamenal již druhý přesný zásah v dnešním utkání. ASISTENCE: Pavel Kordule, Daniel Bartoš
     
    22:30
    Kříž je v permanenci i po další inkasované brance a bohužel, jeho spoluhráči mu příliš nepomáhají.
     
    23:00
    Od modré rány nahodil Havlík, domácí gólman raději kotouč podržel.
     
    23:30
    Písečtí si útočné pásmo nikdy příliš dlouho neobhlídnou. Hostující hokejisté zatím těží z aktivního přístupu, jenž ke svým protihráčům zaujímají.
     
    24:30
    Bártekovu prudkou ránu teď statečně zblokoval písecký Kopenec, kterému jeho spoluhráči mohou jen děkovat.
     
    25:30
    Ránu z první proti Křížovi vyslal Beran, písecký maskovaný mladík tentokrát stačil puk vyrazit betonem.
     
    26:06
    Početní výhodu právě daroval Litvínovským domácí Matěj Novotný poté, co soupeře podrazil.
     
    26:50
    V oslabení uháněli kupředu Hakl s Novákem, hosté si však stačili na poslední chvíli vše pečlivě pohlídat.
     
    27:30
    Severočeši se opět usazují v útočném pásmu.
     
    28:06
    Písek kompletní.
     
    28:20
    Hráči Litvínova ale i nadále neúnavně pokračují v ostřelování domácí branky.
     
    29:00
    Norris přihrával dobře najíždějícímu Pechlátovi, jejich akce však nebyla úspěšná. První jmenovaný se ale zanedlouho ocitl v další velké příležitosti, prázdný roh Kožnarovy brány, do nějž očividně mířil, ale minul.
     
    30:20
    Tempo hry se trochu zrychlilo, lepším týmem ovšem i nadále zůstávají hosté, kteří si s Píseckými v podstatě dělají, co jen chtějí.
     
    31:16
    Hostující trenér si pro své svěřence vybírá oddechový čas.
     
    31:30
    Překonat Kožnara zkusil rozjetý Přibyl, na kterého okamžitě navázal dorážející Hakl. Brankář hostů ale zatím vytrvale odmítá udělat jakoukoliv chybu.
     
    32:10
    Další oslabení pro domácí. Menší trest inkasuje Štěcha za podražení.
     
    32:45
    Tuto Liškovu střelu zvládl Kříž vyrazit nad sebe.
     
    33:14
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru využívá po chybě domácího obránce po spolupráci s týmovými kolegy ONDŘEJ DUFEK, který zvyšuje stav utkání na stále více propastných 0:6. ASISTENCE: Pavel Kordule, Lukáš Vopat
     
    33:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Mezi úspěšné střelce se právě stačil zapsat i DAVID JINDRA, jenž bezmocného píseckého gólmana doslova vyškolil svou vydařenou kličkou. ASISTENCE: Lukáš Vopat, Jakub Beran
     
    35:00
    Na druhé straně si dvě velké šance vypracovali obratem i Písečtí, jako tradičně jim však bohužel schází štěstí v koncovce.
     
    35:28
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hattricku právě docílil ONDŘEJ DUFEK, který pohotově ukořistil kotouč z hole píseckého hráče a svým bekhendem prostřelil Kříže mezi betony. BEZ ASISTENCE
     
    36:30
    Po poněkud rušném úseku se hra alespoň trochu ustálila. Další vhazování probíhá před Křížem.
     
    36:45
    Píseckým se stále nedaří dostat se z vlastní třetiny.
     
    37:34
    Písek právě vstřelil branku!
    Parádním únikem se teď blýskl kapitán domácího celku PATRIK ŠEBESTA, jenž se sám dostal přes dva litvínovské hráče, které následně s přehledem přebruslil a přesnou střelou konečně donutil Kožnara poprvé kapitulovat. ASISTENCE: Jakub Kopenec, Lukáš Vokoun
     
    38:20
    Gól Písecké vyburcoval ke zvýšenému úsilí.
     
    38:55
    Zakázané uvolnění Píseckých.
     
    39:25
    Následný faul však vezme domácím opět vítr z plachet. Na trestnou lavici znovu usedá Matěj Novotný za podražení.
     
    39:54
    Stav hráčů na ledě se srovná. Proti pravidlům se právě provinil hostující Josef Myšák.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou i druhou dvacetiminutovku. Tu ve svůj prospěch svedli znovu lépe využít hostující hráči, kteří navýšili své vedení už na 1:8. Čestného zásahu však nakonec docílili i Písečtí, kteří tak alespoň kosmeticky upravili skóre.
     
    V píseckém brankovišti dochází ke změně. Kříže po osmigólové nadílce střídá jeho mladší kolega Buchta.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetinu začínají oba týmy ve čtyřech. V tomto počtu se bude hrát ještě zhruba minutu.
     
    40:36
    První vážnější akci vedli domácí, za které se nejprve pokusil prosadit Stauber, po jehož ráně se zkusili Písečtí zdržet v pásmu. To se jim ale ani tentokrát nepodařilo.
     
    41:26
    Písečtí hrají v pěti.
     
    41:52
    Písecký Hakl se proti Kožnarovi rozjel sám, se svým bekhendem však neuspěl.
     
    42:30
    Litvínovští uvažují o kombinaci. Píseckým se podařilo je z pásma vytlačit. Vhazování proběhne před hostujícím gólmanem.
     
    43:03
    Kožnarovi teď pořádně zatrnulo. Šebestova přihrávka zpoza brány byla dobrou nabídkou pro jeho spoluhráče, ti se však k poskakujícímu kotouči nestačili dostat včas.
     
    44:04
    Podpořit ofenzivu chtěl Kopenec, který se dostal do středu útoku, Litvínovští ale jeho akci utnuli již v samém zárodku a odpovídají dalším z mnoha útoků.
     
    44:52
    Nebezpečná střela litvínovského útočníka právě ztroskotala na výborném zákroku píseckého Buchty.
     
    45:22
    Příležitost pro Písecké. Nedovoleným bráněním se provinil litvínovský Petr Pavlíček.
     
    45:46
    Písek se usadil v útočném pásmu. Jako první se zkusili prosadit obránci, z nichž si nejlépe počínal Štěcha. Jeho rána ovšem skončila na zadním mantinelu.
     
    46:40
    Hosté se ale záhy osvobozují, domácí budou muset přijít s novým nápadem.
     
    47:31
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Na modré čáře chytře hlídkoval PETR PAVLÍČEK, kterého si jeho spoluhráči okamžitě všimli a našli ho krásnou přihrávkou přes celé hřiště. Hostující útočník si pak své volné pole působnosti vychutnal a úspěšně zakončoval střelou do pravé části Buchtovy brány. ASISTENCE: Patrik Pech, Lukáš Vopat
     
    48:41
    O získání pásma usiluje Waller, nikdo ze spoluhráčů ho však nepodpořil.
     
    49:40
    Oba celky střídají, v držení kotouče jsou hosté. Ti posléze opět zakládají rychlou protiakci, proti níž musel domácí brankář pohotově zakročit.
     
    50:17
    Další povedený Buchtův zákrok. Proti prudkému nahození hostů vytáhl svou lapačku.
     
    51:10
    Písečtí si znovu vyzkoušejí hru ve čtyřech. Matěj Přibyl podrazil protihráče.
     
    51:39
    Litvínov právě vstřelil branku!
    PETR PAVLÍČEK teď parádně vymetl pavučinky v pravém rohu Buchtovy brány. Krásným pasem do středu pravého kruhu ho našel Svoboda. ASISTENCE: Přemysl Svoboda
     
    52:19
    Odpoutat se od obrany hostů mohl Waller, kotouč ale na poslední chvíli přeskočil jeho hůl.
     
    53:02
    Písek právě vstřelil branku!
    Krásnou souhru teď předvedli Písečtí. Poté, co s pukem směle zamíchal Waller, který následně trpělivě vyčkal a poslal puk před bránu, zakončoval zprava připravený PATRIK ŠEBESTA. ASISTENCE: Joshua Waller, Tomáš Stauber
     
    53:55
    Ani druhá branka domácích hostující celek nerozhodila. Arnoldovu střelu Buchta jen tak tak udržel mezi svými betony.
     
    55:00
    Po vydařeném pokusu Kopence, jenž se obtočil kolem Kožnarovy brány, zastavuje útočnou akci Litvínova ofsajd.
     
    55:40
    Dufek rychle zpracoval puk a z nepříliš ideální pozice vypálil. Kotouč skončil v Buchtově výstroji, pokus to byl ale rozhodně dobrý.
     
    56:35
    Hosté již nikam nespěchají. Své poslední minuty na píseckém zimním stadionu si užívají pohlednými kombinacemi, které se Písečtí snaží marně zastavit.
     
    57:12
    Jindra svou střelou škrtl horní tyč Buchtovy brány, po níž se puk dostal do ochranné sítě.
     
    58:00
    Wallerovu přihrávku mohl do brány uklidit Stauber, při němž dnes štěstěna vůbec nestojí. I tentokrát spálil nad svou šancí hůl.
     
    58:42
    Útok Norrise a Šebesty překazil ofsajd.
     
    59:05
    Litvínov právě vstřelil branku!
    K tuctu branek svůj tým právě přiblížil PŘEMYSL SVOBODA, který pravděpodobně uzavře střelecký účet dnešního utkání. ASISTENCE: Petr Pavlíček
     
    Konec zápasu.
     
    Bohužel, Písečtí na svůj poslední triumf nenavázali. Hokejisté Litvínova si s domácím celkem snadno poradili v poměru 2:11. Děkuji Vám za pozornost a tímto se s Vámi loučím. Hezký zbytek večera. (21:09:26)

    Kateřina Němcová

    Branky a nahrávky: 38. Šebesta (Kopenec, Vokoun), 54. Šebesta (Waller, Stauber) – 4. Dufek (Pech), 6. Berka (Bartoš, Kordule), 9. Pavlíček (Pech), 10. Bartoš (Kordule, Berka), 22. Berka (Kordule, Bartoš), 34. Dufek (Kordule, Vopat), 34. Jindra (Vopat, Beran), 36. Dufek, 48. Pavlíček (Pech, Vopat), 52. Pavlíček (Svoboda), 60. Svoboda (Pavlíček)


    IHC Králové Písek: Kříž (41. Buchta) – Kopenec, Pokorný, Kukla, Lang, Štěcha – Waller, Vokoun, Hakl, Novotný, Norris, Novák "A", Přibyl, Šebesta "C", Stauber, Pechlát
    HC Litvínov: Kožnar (Pejsar) – Havlík "A", Bártek, Liška, Myšák "C", Černohorský, Hipius, Cikánek – Beran, Bartoš, Vopat "A", Arnold, Dufek, Kordule, Berka, Svoboda, Pavlíček, Pech, Jindra

    Rozhodčí: Poskočil – Oudes, Vondráček
    bahis siteleri