Kvalifikace HS134, Wisla Vítěz: R. Freitag (GER) (kon.)
konec
SP - kvalifikace HS134, Wisla

Vítěz: R. Freitag (GER)

Pátek 13.01.2017, 18:00 • Welka Krokiew (Wisla) • Skoky na lyžích
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.
     
    Dobré odpoledne, první závod po skončení Turné čtyř můstků je tady a vítězné polské duo bude chtít potvrdit před domácími diváky svou excelentní formu. Město Wisla leží na česko-polských hranicích a od Ostravy je vzdáleno jen 80 kilometrů. Právě zde se uskuteční další kolo Světového poháru.

    Předpověď na pátek rozhodně není příznivá.. Meteorologové upozorňují na východě Moravy na silný vítr a stejná situace bude panovat také v polském příhraničním městě. Nárazy větru budou dosahovat až 65 kilometrů za hodinu, a proto by byla vážně ohrožena bezpečnost všech skokanů. V těchto podmínkách je zcela jistě zahájení závodu nemožné. Musíme si však počkat, jestli se předpověď meteorologů naplní.
     
    Startovní listina kvalifikace:

    1. Krzysztof Mietus (POL)
    2. Bartłomiej Kłusek (POL)
    3. Krzysztof Biegun (POL)
    4. Jakub Wolny (POL)
    5. Anton Kaliničenko (RUS)
    6. Marat Žaparov (KAZ)
    7. Aljaž Osterc (SLO)
    8. Viktor Polášek (CZE)
    9. William Rhoads (USA)
    10. Ilmir Chazetdinov (RUS)
    11. Bor Pavlovčič (SLO)
    12. Vladimir Zografski (BUL)
    13. Davide Bresadola (ITA)
    14. Roman Trofimov (RUS)
    15. Antti Aalto (FIN)
    16. Anže Semenič (SLO)
    17. Sergej Tkačenko (RUS)
    18. Michael Glasder (USA)
    19. Rjoju Kobajaši (JPN)
    20. Kaarel Nurmsalu (EST)
    21. Gregor Schlierenzauer (AUT)
    22. Daniel Huber (AUT)
    23. Halvor Egner Granerud (NOR)
    24. Ville Larinto (FIN)
    25. Klemens Murańka (POL)
    26. Johann André Forfang (NOR)
    27. Kevin Bickner (USA)
    28. Kento Sakujama (JPN)
    29. Aleksander Zniszczoł (POL)
    30. Jernej Damjan (SLO)
    31. Děnis Kornilov (RUS)
    32. Tom Hilde (NOR)
    33. Andreas Wank (GER)
    34. Jan Ziobro (POL)
    35. Jarkko Määttä (FIN)
    36. Lukáš Hlava (CZE)
    37. Sebastian Colloredo (ITA)
    38. Roman Koudelka (CZE)
    39. Cene Prevc (SLO)
    40. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
    41. Markus Schiffner (AUT)
    42. Jakub Janda (CZE)
    43. Taku Takeuči (JPN)
    44. Anders Fannemel (NOR)
    45. Vojtěch Štursa (CZE)
    46. Noriaki Kasai (JPN)
    47. Stefan Hula (POL)
    48. Jurij Tepeš (SLO)
    49. Daiki Ito (JPN)
    50. Robert Johansson (NOR)
    51. Andreas Wellinger (GER)
    52. Dawid Kubacki (POL)
    53. Stephan Leyhe (GER)
    54. Jevgenij Klimov (RUS)
    55. Karl Geiger (GER)
    56. Richard Freitag (GER)
    57. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
    58. Andreas Stjernen (NOR)
    59. Andreas Kofler (AUT)
    60. Piotr Żyła (POL)
    61. Markus Eisenbichler (GER)
    62. Manuel Fettner (AUT)
    63. Michael Hayböck (AUT)
    64. Maciej Kot (POL)
    65. Stefan Kraft (AUT)
    66. Kamil Stoch (POL)
    67. Daniel-André Tande (NOR)
    68. Domen Prevc (SLO)
     
    Dnešní kvalifikace se ponese ve znamení jednoho velkého návratu, na můstky se vrací Gregor Schlierenzauer, jenž dlouho laboroval se zraněným kolenem. První trénink zatím probíhá v pořádku a vítr zřejmě nečiní závodníkům takové potíže. Tak se necháme překvapit, zda-li kvalifikace proběhne bez problémů.
     
    Kvalifikace byla zahájena.
     
    1
    Jako první se z můstku spustil Krzystof Mietus a domácí fanoušky příliš nepotěšil, jeho skok totiž měřil jen 107,5 metru a to na žádný větší úspěch stačit nemůže.
     
    2
    Další závodník z polské národní skupiny, Bartłomiej Kłusek, letěl jen o dva metry dále, ani známky od rozhodčích nejsou úplně ideální. Zatím je z toho vedení, ale určitě mu to dlouho nevydrží.
     
    3
    Ano, pořadí se bude opět měnit, Krzystof Biegun přičítal jako první body za vítr, doletěl na hranici 113 metrů a je průběžné první. Ani tato vzdálenost však není nijak závratná v porovnání se závodníky ze špičky.
     
    4
    Jakub Wolny doletěl na značku 115,5 metru, narozdíl od svého předchůdce ale odečítá 4,7 bodu za vítr a je těsně druhý. Na Bieguňe mu schází tři desetiny.
     
    5
    Ukrajinský reprezentant Kaliničenko předvedl nejkratší skok dosavadního průběhu a dovolím si tvrdit, že i celé kvalifikace. 99,5 metru, to je jasné poslední místo.
     
    6
    Jsou tu první problémy s větrem, Kazach Žaparov musel na start čekat, nyní je však vpuštěn dolů z můstku.
     
    6
    A Kazach využil výborného protivětru, odečítá hned dvanáct bodů za vítr, se vzdáleností 121,5 však půjde zcela jistě na první místo. Žaparov nás tímto výkonem docela překvapil.
     
    7
    Osmnáctiletý Aljaž Osterc se nemůže pyšnit tak kvalitním skokem, zaznamenal pouze 115 metrů a řadí se za Wolného na čtvrtou příčku.
     
    8
    První český závodník se představil v kvalifikaci ve Wisle a je z toho fantastický výkon! Zdaleka nejdelší skok dosavadního průběhu, příznivé větrné podmínky a let dlouhý 131 metrů. Polášek jde o 18,6 bodu na první místo. Dnes bude hodně rozhodovat vítr, štěstí na podmínky je důležité.
     
    9
    William Rhoads už odečítal jen 2,5 bodu, skok se mu navíc vůbec nevydařil a připsal si ke svému jménu 106,5 metru. Průběžné je sedmý, šance na kvalifikaci je mizivá.
     
    10
    Osmnáct závodníků dnes zůstane za branami postupu, Ilmir Chazetdinov by se mohl do hlavního závodu probojovat, zatím je třetí za skok dlouhý 116 metrů.
     
    11
    Bor Pavlovčič také příjemně překvapil, letěl do vzdálenosti 125 metrů, opět odečítá až šest bodů za vítr, průběžné je druhý o 6,6 bodu za Poláškem.
     
    12
    Bulhar Zogravski není v poslední době v dobré formě a opět to potvrdil. Měl výborné podmínky, jenže nedokázal je patřičně využít a 115 metrů stačí v tomto případě jen na osmé místo.
     
    13
    Davide Bresadola letěl poměrně daleko, zapíše do statistik 126 metrů, jenže jeho větrný odpočet je nejvyšší ze všech závodníků, a proto je až třetí. V čele stále Viktor Polášek.
     
    14
    Druhý rus na startu, Roman Trofimov, se nezařadí mezi průběžnou špičku. Označkoval 121 metrů a s velkým odstupem na Poláška padá na čtvrtou pozici.
     
    15
    Finští skokané jsou v posledních letech v útlumu a potvrzuje to také Antti Aalto. Skok dlouhý 120 metrů pro něj přináší páté místo. Na postup potřebuje osm horších výkonů.
     
    16
    Anže Semenič si musel na svůj start trochu počkat, pak ve vzduchu trochu plápolal a nedokázal udržet lyže v dobré pozici. To se projevilo také na délce skoku, jelikož se 116,5 nemůže o postupu vůbec uvažovat. Překvapivé 16. místo boří jeho šance na zítřejší účast.
     
    17
    Sergej Tkačenko si připsal 115 metrů, na dopadu měl velké potíže a po chvíli spadl na záda, i to se projevilo do jeho výsledného hodnocení. 14. místo, šance na postup jsou mizivé.
     
    18
    Michael Glasder odečítá skoro 14 bodů za vítr, ani to mu však nepomohlo k delšímu skoku, za 118 metrů je jedenáctý. V tuto chvíli čekáme na nějaký lepší výkon.
     
    19
    Rjoju Kobajaši půjde do horní poloviny aktuálního pořadí. Zaznamenal 124 metrů a dostává se před Bresadolu na průběžné třetí místo. Japonec může být spokojen, toto bude na postup stačit.
     
    20
    Estonec Nurmsalu se vrátil do Světového poháru po dvou letech, zítra ho však zřejmě čeká volno, jelikož je v průběžném pořadí až dvanáctý. Jasný postup má nyní Polášek a Slovinec Pavlovčič.
     
    21
    Největší comeback letošní sezóny. Vítej zpátky, Gregore Schlierenzauere! První skok po roční pauze měří 122,5 metru, slavný Rakušan odečítá pět bodů za vítr a půjde na třetí místo. Je z toho postup a velká hvězda se bude moci ukázat také v zítřejším hlavním závodě.
     
    22
    Jeho krajan Daniel Huber předvedl o poznání horší skok. 117,5 metru přináší pro mladého talentovaného skokana osmé místo. Na postup by to mohlo stačit, ale musíme si ještě počkat.
     
    23
    Nor Granerud ještě také nemá jisto. Dostal se před Hubera a Žaparova na sedmou příčku, za aktuální poslední postupovou pozicí zaostal o půl bodu.
     
    24
    Ville Larinto zaznamenal stejnou vzdálenost, jako právě jeho norský kolega, tedy 121 metrů, odečítá však za vítr mnohem méně, což ho vyneslo na 4. místo. Posledním postupujícím je nyní Rus Trofimov.
     
    25
    Klemens Murańka zklamal! Nepodržely ho ani podmínky, ale na to se nemůže vymlouvat. Jen 105,5 metru a Muranka je až čtvrtý od konce.
     
    26
    Johann Andre Forgang jde podle očekávání do čela! Letěl na hranici 128 metrů a dostává se před Pavlovčiče! Zároveň je tu velmi nepříjemná zpráva, Viktor Polášek byl diskvalifikován, jelikož jeho dres nesplňoval pravidla! Čech se tak bohužel do zítřejšího závodu nepodívá.
     
    27
    Bickner skočil jen 116,5 metru, díky horším podmínkám však neodečítá body a je desátý, těsně za postupem.
     
    28
    Kento Sakujama nepředvedl nijak závratný skok, přesto mu 121 metrů stačí na postup. Aktuálně je sedmý.
     
    29
    Zniszczoł napravil Murankovo zaváhání a tentokrát polské diváky potěšil. 123,5 metru stačí na pohodový postup, domácí závodník je dokonce třetí. V čele suverénní Forfang, Polášek byl bohužel diskvalifikován.
     
    30
    Jernej Damjan ukázal první velmi dlouhý skok. 132,5 metru, Slovinec sice odečítá 12,6 bodu, ale díky výborné vzdálenosti jde do čela. Před Forgangem je o 3,7 bodu.
     
    31
    Druhý dlouhý skok v řadě, tentokrát v podání Děnise Kornilova. Rus sice neohrozí Damjana na prvním místě, ale za 126 metrů se řadí na třetí příčku.
     
    32
    Tom Hilde má zdejší můstek v oblibě, nyní to však úplně neprokázal. Ano, 121,5 metru stačí na pohodový postup, jenže Nor má určitě na víc, než je aktuální desátá pozice. Posledním postupujícím je zatím Nor Granerud, prvním pod čarou je Bickner.
     
    33
    Andreas Wank se řadí do průměru, zaznamenal stejnou délku jako Hilde a řadí se těsně za něj na jedenáctou příčku.
     
    34
    Polští fanoušci zbystřili, dolů z můstku se spustil Jan Ziobro a i za horších podmínek předvedl dobrý skok, který měřil 126 metrů. Ziobro se vyšlhl na druhou pozici, obdržel také dobré známky od rozhodčích.
     
    35
    Jarkko Määttä se zase řadí mezi průměrné skokany. Odečítá necelé čtyři body za vítr, jeho skok měřil 122,5 metru a je z toho šestá pozice.
     
    36
    Lukáš Hlava bohužel nepředvedl dobrý výkon a za 116 metrů je až na 21. místě. Momentálně je třetí pod čarou a bude muset čekat. zda-li mu to bude stačit na postup. Rád bych se mýlil, ale zatím to nevidím pozitivně.
     
    37
    Colloredo letěl 118,5 a řadí se těsně před Hlavu.
     
    38
    Zato Roman Koudelka má postup jistý, navíc odečítá za vítr jen 2,6 bodu, což mu v celkovém součtu výrazně pomůžu. Zaznamenal 121 metrů a je devátý. V čele zůstává Slovinec Damjan.
     
    39
    Také Cene Prevc si s přehledem zajistil postup, nebylo to nic, nad čím by se dalo dlouho jásat, ale 123 metrů jej řadí na průběžnou šestou pozici.
     
    40
    Větrné podmínky stále drží, Boyd-Clowes opět předvedl průměrně dlouhý skok, 122 metrů mu přináší patnáctou pozici, rozdíly jsou uprostřed velmi těsné a rozhodují větrné kompenzace.
     
    41
    Markus Schiffner vyletěl po odrazu velmi vysoko, nakonec však jeho skoku chyběla délka a připsal si pouze 119,5 metru. Lukáš Hlava je stále tři pozice za postupem a zatím to nevypadá, že by se měl probojovat mezi nejlepší padesátku.
     
    42
    Jakub Janda je na česko-polských hranicích jako doma a se svým kvalifikačním výkonem může být rodák z Frenštátu spokojený. 126 metrů pro něj znamená pátou pozici.
     
    43
    Taku Takeuči měl na můstku vůbec nejlepší podmínky ze všech, odečítá totiž hned 13,8 bodu. Letěl stejně daleko jako Janda, ale kvůli odečtům klesá do hloubi pole na 13. místo. Takové rozdíly jsou právě kvůli již zmíněným větrným kompenzacím.
     
    44
    Třetí skok do stejné vzdálenosti, i Fannemel označkoval 126 metrů a opět následují přepočty. Nor má od rozhodčích osmnáctky a i díky tomu je čtvrtý. První je už dlouho Jernej Damjan, dokáže ho pokořit Vojtěch Štursa?
     
    45
    Na čelo to zdaleka nestačí, ale Štursa s přehledem postupuje a to je v této fázi hlavní. 124,5 metru jej řadí na čtrnáctou příčku, Roman Koudelka je jen o dvě příčky před ním.
     
    46
    Japonský fenomén Noriaki Kasai musel dlouho čekat, zda-li mu bude 118 metrů stačit na postup, nakonec je 27. a zítra ho s jistotou uvidíme.
     
    47
    Stefan Hula měl v sílícím větru potíže, protáhl svůj let v závěrečné fázi na 120 metrů a může jít spát s klidem. Postup je potvrzen, stačí to na 22. místo.
     
    48
    Zvyšuje se čekací doba skokanů na nájezdové lavici, Hula musel dokonce na chvíli opustit prostor. To není pro závodníka nejlepší pocit.
     
    48
    Tepešovi byl skok konečně povolen a Slovinec ukázal, že občas umí solidně uletět. Předvedl 130 metrů, odečítá necelých jedenáct bodů za vítr a řadí se na druhou pozici. Dva Slovinci nyní na čele.
     
    49
    Ito byl odvolán z nájezdové lavice, zatím si musí počkat.
     
    49
    Až na druhý pokus se Ito spustil z můstku, následně si s ledovým klidem zajistil postup. Za 125,5 metru je dvanáctý.
     
    50
    Podmínky jsou proměnlivé, Johansson byl z můstku spuštěn těsně před uplynutím limitu, připsal si 125,5 metru a páté místo. Janda je osmý, Koudelka patnáctý a Štrusa sedmnáctý.
     
    51
    Andreas Wellinger skákal dobře už v Bischofshofenu a dnes svojí narůstající formu potvrdil. Roztrhl slovinský blok na čele a za 132 metrů je druhý.
     
    52
    Blíží se závěr kvalifikace, nyní se divákům představil Dawid Kubacki a doletěl vůbec nejdál ze všech. 133,5 metru, dopad na obě nohy a aktuální druhé místo. Na čele stále Damjan.
     
    53
    Stephan Leyhe ve vzduchu bojoval statečně a odměnou mu je 130 metrů. Odečítá až 13,3 bodu a i kvůli tomu se s touto vzdáleností až sedmý.
     
    54
    Bývalý sdruženář Jevgenij Klimov je v této sezóně v dobré pohodě, dnešní skok však nepatří mezi nejpovedenější, jelikož měl ve vzduchu problémy a nakonec to ukočíroval alespoň na 119 metrů. Na druhou stranu, odečítá jen 1,9 bodu a proto je 26. Postup to je, ale zítra bude muset předvést více.
     
    55
    Ani Karl Geiger se nemůže řadit mezi nejlepší skokany dnešní kvalifikace, jelikož letěl jen o metr dále. Němec je pětadvacátý, rozhodně však nenaplnil předpoklady.
     
    56
    Richard Freitag je o poznání známějším skokanem a dnes se blýskl výborným letem. Přistál na hranici 133 metrů, odečítá 9,6 bodu za vítr a po dlouhé době mění pořadí na čele! V tuto chvíli je Němec první.
     
    57
    Descombes Sevoie se před něj nedostane. 126,5 metru stačí na osmou příčku, Janda je v tuto chvíli třináctý.
     
    58
    Kvalifikaci završí svým skokem Andreas Stjernen, další závodníci už budou mít postup jistý.
     
    58
    A Stjernen chtěl ohrozit prvního Freitaga, přímý souboj o první místo v dnešní kvalifikaci však vyhrává Němec, jelikož jeho soupeř odečítal hned 14,6 bodu za vítr. Richard Freitag je tedy vítězem dnešní kvalifikace!
     
    Zbytek startovního pole bude skákat z nájezdové okna číslo 6.
     
    59
    Kofler musel ve vzduchu svou pozici hodně korigovat, přesto doletěl na hranici 133,5. Na zítřek tak vyladil formu dobře.
     
    60
    Piotr Żyła skončil na Turné v celkovém pořadí druhý, na domácím můstku dnes pouze 120,5. Je to však pouze zkouška, hlavní část přijde v sobotu.
     
    61
    Markus Eisenbichler výrazně zklamal, jako první ze všech přičítá body a skočil pouze 102 metrů. Může být rád, že má postup v kapse, jelikož tento skok by na něj nemusel stačit.
     
    62
    Manuel Fettner měl úplně jiné podmínky, než jeho kolega, ale také neletěl vůbec daleko, 116,5 metru pro Fettnera, to není skok hodný závodníka první desítky.
     
    63
    Ani Michael Hayböck svým skokem větší pozornost neupoutal, jelikož si připsal 122 metrů. Opět se snížilo nájezdové okno, dokonce na číslo 5, i to je důvodem krátkých skoků.
     
    64
    Maciej Kot skočil velmi daleko i z pátého okna, 130,5 je dobrým východiskem pro zítřejší hlavní závod.
     
    65
    Také Stefan Kraft už má svůj kvalifikační pokus za sebou, vítěz jednoho závodu na Turné čtyř můstků zaznamenal 122,5 metru. Se skokem není spokojen, v trénincích zde podával lepší výkony.
     
    66
    Před námi jsou poslední dva skokané, Daniel-André Tande skončil v celkovém pořadí Turné na třetí příčce. Dnes je to za 128,5 metru. Polák Stoch se jako tradičně v kvalifikaci vůbec nepředstaví.
     
    68
    Celou kvalifikaci uzavřel Domen Prevc, který nezažil úspěšné Turné a o nápravu se chce pokusit hned zde ve Wisle. Jeho kvalifikační pokus měřil 125 metrů.
     
    Kvalifikace byla ukončena.
     
    Vítězem kvalifikace ve Wisle se stal Richard Freitag, který se blýskl letem dlouhým 133 metrů a ukázal, že se jeho forma postupem času zlepšuje. Druhé místo patří Stjernenovi, třetí příčkou překvapil Jernej Damjan.

    Češi budou mít v hlavním závodě trojnásobné zastoupení. Jakub Janda potvrdil, že je aktuálně nejlepším český skokanem a probojoval se na čtrnáctou příčku. Roman Koudelka skončil jednadvacátý, Vojtěch Štursa jen o dvě příčky za ním. Výborný skok předvedl Viktor Polášek, který byl však bohužel diskvalifkován za nesplňující dres. Lukáš Hlava se nedokázal kvalifikovat, za postupem zaostal o tři příčky.
     
    Pořadí kvalifikace:

    1. Richard Freitag (GER) 129,3
    2. Andreas Stjernen (NOR) 125,8
    3. Jernej Damjan (SLO) 125,4
    4. Dawid Kubacki (POL) 124,4
    5. Andreas Wellinger (GER) 123,2
    6. Jurij Tepeš (SLO) 122,6
    7. Jan Ziobro (POL) 122,0
    8. Johann André Forfang (NOR) 121,7
    9. Vincent Descombes Sevoie (FRA) 120,7
    10. Stephan Leyhe (GER) 120,2
    ------
    14. Jakub Janda (CZE) 116,8
    21. Roman Koudelka (CZE) 113,2
    23. Vojtěch Štursa (CZE) 111,0
    43. Lukáš Hlava (CZE) 101,5
    Viktor Polášek – diskvalifikován
    (19:17:17)

    Tomáš Kopecký

    Konečné pořadí kvalifikace
    1. Richard Freitag (GER) 129,3
    2. Andreas Stjernen (NOR) 125,8
    3. Jernej Damjan (SLO) 125,4
    4. Dawid Kubacki (POL) 124,4
    5. Andreas Wellinger (GER) 123,2
    6. Jurij Tepeš (SLO) 122,6
    7. Jan Ziobro (POL) 122,0
    8. Johann André Forfang (NOR) 121,7
    9. Vincent Descombes Sevoie (FRA) 120,7
    10. Stephan Leyhe (GER) 120,2
    ------
    14. Jakub Janda (CZE) 116,8
    21. Roman Koudelka (CZE) 113,2
    23. Vojtěch Štursa (CZE) 111,0
    43. Lukáš Hlava (CZE) 101,5
    Viktor Polášek – diskvalifikován
    Startovní listina kvalifikace
    1. Krzysztof Mietus (POL)
    2. Bartłomiej Kłusek (POL)
    3. Krzysztof Biegun (POL)
    4. Jakub Wolny (POL)
    5. Anton Kaliničenko (RUS)
    6. Marat Žaparov (KAZ)
    7. Aljaž Osterc (SLO)
    8. Viktor Polášek (CZE)
    9. William Rhoads (USA)
    10. Ilmir Chazetdinov (RUS)
    11. Bor Pavlovčič (SLO)
    12. Vladimir Zografski (BUL)
    13. Davide Bresadola (ITA)
    14. Roman Trofimov (RUS)
    15. Antti Aalto (FIN)
    16. Anže Semenič (SLO)
    17. Sergej Tkačenko (RUS)
    18. Michael Glasder (USA)
    19. Rjoju Kobajaši (JPN)
    20. Kaarel Nurmsalu (EST)
    21. Gregor Schlierenzauer (AUT)
    22. Daniel Huber (AUT)
    23. Halvor Egner Granerud (NOR)
    24. Ville Larinto (FIN)
    25. Klemens Murańka (POL)
    26. Johann André Forfang (NOR)
    27. Kevin Bickner (USA)
    28. Kento Sakujama (JPN)
    29. Aleksander Zniszczoł (POL)
    30. Jernej Damjan (SLO)
    31. Děnis Kornilov (RUS)
    32. Tom Hilde (NOR)
    33. Andreas Wank (GER)
    34. Jan Ziobro (POL)
    35. Jarkko Määttä (FIN)
    36. Lukáš Hlava (CZE)
    37. Sebastian Colloredo (ITA)
    38. Roman Koudelka (CZE)
    39. Cene Prevc (SLO)
    40. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
    41. Markus Schiffner (AUT)
    42. Jakub Janda (CZE)
    43. Taku Takeuči (JPN)
    44. Anders Fannemel (NOR)
    45. Vojtěch Štursa (CZE)
    46. Noriaki Kasai (JPN)
    47. Stefan Hula (POL)
    48. Jurij Tepeš (SLO)
    49. Daiki Ito (JPN)
    50. Robert Johansson (NOR)
    51. Andreas Wellinger (GER)
    52. Dawid Kubacki (POL)
    53. Stephan Leyhe (GER)
    54. Jevgenij Klimov (RUS)
    55. Karl Geiger (GER)
    56. Richard Freitag (GER)
    57. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
    58. Andreas Stjernen (NOR)
    59. Andreas Kofler (AUT)
    60. Piotr Żyła (POL)
    61. Markus Eisenbichler (GER)
    62. Manuel Fettner (AUT)
    63. Michael Hayböck (AUT)
    64. Maciej Kot (POL)
    65. Stefan Kraft (AUT)
    66. Kamil Stoch (POL)
    67. Daniel-André Tande (NOR)
    68. Domen Prevc (SLO)
    bahis siteleri