Montreal – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – Arizona 6:3 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (2:1 po s.n.)
Edmonton – Florida 4:3 (po pr.) | Los Angeles – San Jose 2:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
Detroit Red Wings
6:5 (1:4, 3:1, 1:0 - 0:0)
Boston Bruins
Čtvrtek 19.01.2017, 02:00 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Frans NIELSEN - 6:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Detroit Red Wings.
    Autorem vítězné branky je FRANS NIELSEN.
     
    64:48
    Frank Vatrano dnes vstřelil dva góly a hattrick nezkompletuje, protože nyní dostal dvě minuty za držení.
    61:57 Krásná akce Pastrňáka a vzápětí skvělý zákrok Mrázka!
     
    61:57
    David Pastrňák se po nádherné stahovačce ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, Petr Mrázek ale dokázal jeho střelu po fantastickém zákroku lapit do lapačky a vzápětí ještě rychle rozehrát! Neuvěřitelné momenty.
    61:27 Larkin pálil po přihrávce Tatara ve velké rychlosti mimo.
     
    61:27
    Tomáš Tatar na levém křídle vyrazil do přečíslení 2 na 1 a prudkou přihrávkou našel před bránou najíždějícího Dylana Larkina, který v rychlosti pálil bekhendem mimo!
     
    60:37
    Detroit propadl na útočné modré čáře a Brad Marchand se řítil do samostatného úniku, který zakončil bekhendovým blafákem, jeho následná střela ale zamířila vedle pravé tyče!
     
    58:38
    Red Wings krásně rozkmitali puk a v levém kruhu pro vhazování se na chvíli otevřel prostor před Henrikem Zetterbergem, jehož střela zápěstím skončila v náruči Tuukka Raska.
     
    57:20
    David Pastrňák dostal dvě minuty za hrubost. Český útočník se nechal zbytečně vyloučit a Detroit má obrovskou šanci rozhodnout ještě před koncem třetí třetiny.
    56:56 Gustav NYQUIST - 5:5
     
    56:56
    Detroit právě vstřelil branku!
    Dylan Larkin se na levém křídle neukvapil se střelou a poslal před bránu krásnou přihrávku, do které vložil hůl GUSTAV NYQUIST a bekhendem puk usměrnil vedle pravého betonu bezmocného Tuukka Raska, který byl mimo a už se nestačil včas vrátit. V Joe Louis Areně je skóre znovu vyrovnané, tentokrát 5:5! Asistence: Dylan Larkin a Tomáš Tatar.
     
    55:19
    Jonathan Ericsson od modré čáry napřáhl na levém křídle k nádherné střele s příklepem, která pár čísel nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Tuukka Rask ale předvedl další senzační rozštěp, po kterém puk vyrazil hranou lapačky nebo levého betonu mimo!
     
    52:04
    David Pastrňák vyrazil po pravé straně do protiútoku a po zamíchání s pukem bekhendovou přihrávkou přihrával do jízdy ze druhé vlny najíždějícímu Davidovi Krejčímu, jeho krajan ovšem nedokázal přihrávku ideálně zpracovat a jeho bekhendové zakončení zamířilo mimo!
     
    51:10
    Zajímavost:

    Oba týmy si během dnešního utkání zahrály dvě přesilové hry, přičemž Detroit nedokázal využít ani jednu, zatímco Boston na opačné straně ledové plochy obě dvě.
     
    48:16
    Henrik Zetterberg na levém křídle napřáhl k prudké střele s příklepem a jeho pokus mířil těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, Tuukka Rask ale po úžasném rozštěpu předvedl ještě krásnější zákrok, když puk lapačkou vytěsnil mimo! To byl zákrok noci.
     
    48:08
    Austin Czarnik jednoho z hráčů Detroitu ve středním pásmu zastavil u mantinelu a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Red Wings mají k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    47:59
    Thomas Vanek na pravé křídle vypálil z ostrého úhlu a Tuukka Rask jeho pokus levým betonem vyrazil!
     
    47:18
    Anthony Mantha nevypustil forčeking v útočném pásmu a odměnou mu byl samostatný únik, útočník Red Wings se ale ocitl v blízkosti levé tyče z ideálního střeleckého úhlu a Tuukka Rask jeho pokus hrudí nebo břichem vyrazil!
     
    44:00
    David Pastrňák na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k velmi nebezpečné střele, která letěla těsně nad ledem a mířila ke vzdálenější pravé tyči, Petr Mrázek ji ale levým betonem fantasticky vykopl!
     
    43:22
    Petr Mrázek vyrazil nahození Johna-Michaela Lilese z pravého křídla pouze před sebe a Patrice Bergeron se dostal k dorážce, český brankář ale proti jeho střele vystavil krásně svůj pravý beton a vyrazil puk mimo!
     
    41:14
    David Pastrňák si z levého křídla sjel mezi kruhy pro vhazování, kde už si chystal puk na střelu, Justin Abdelkader k němu ale rychle přijel a tvrdým čistým hitem ho sroloval k ledu!
     
    40:26
    Red Wings vstoupili do prostřední části pořádně zostra a Tomáš Tatar se na pravém křídle dostal ke tvrdé střele, kterou Tuukka Rask vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    38:33
    Tim Schaller z levého křídla nahodil puk před bránu, kde se ho snažil tečovat David Krejčí, Petr Mrázek ale puk zastavil a poté svého krajana nepustil k dorážce!
     
    36:44
    John-Michael Liles krásnou diagonální přihrávkou z pravého křídla doleva a Riley Nash bez přípravy v kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která mířila do bližšího horního rohu brány, Petr Mrázek ji ale po fantastickým přesunu dokázal vyrazit mimo!
     
    36:07
    Ihned po vhazování napřáhl od modré čáry ke střele zápěstím na pravém křídle Xavier Ouellet, Tuukka Rask ale jeho pokus zastavil v náručí a Justin Abdelkader se snažil dostat k dorážce v blízkosti pravé tyče marně. Dobrý zákrok brankáře Bruins!
    34:57 Adam MCQUAID - 4:5
     
    34:57
    Bruins právě vstřelili branku!
    ADAM MCQUAID od modré čáry zápěstím nahodil puk směrem na bránu a po teči jednoho z domácích hráčů zamířil mezi betony Petra Mrázka. Bruins po pouhých 21 sekundách získali vedení zpět a bleskově odpověděli na vyrovnávací gól Tomáše Tatara! Asistence: David Krejčí.
    34:36 Tomáš TATAR - 4:4
     
    34:36
    Detroit právě vstřelil branku!
    Brandon Carlo před střídačkami v klíčovém okamžiku podklouzl a TOMÁŠ TATAR si z levého křídla krásně sjel před bránu, kde si puk hodil z forhendu na bekhend a po ledě zamířil mezi betony Tuukka Raska, od něhož se nakonec kotouč odrazil pod horní tyč. Joe Louis Arena je na nohou! Detroit smazal tříbrankové manko a vyrovnal v závěru druhé třetině na 4:4!
     
    31:37
    Tim Schaller vystihl rozehrávku Red Wings na modré čáře a řítil se do samostatného úniku, který zakončil krásným bekhendovým blafákem, jeho pokus ale zamířil těsně vedle pravé tyče! Bruins nevyužilo obrovskou možnost.
    29:54 Andreas ATHANASIOU - 3:4
     
    29:54
    Detroit právě vstřelil branku!
    Thomas Vanek nádhernou bekhendovou přihrávku zpoza brány našel najíždějícího ANDREASE ATHANASIOUA, který bez přípravy v blízkosti pravé tyče zamířil nad přesouvajícího se Tuukka Raska. Detroit skóroval potřetí v zápase a prohrává pouze o gól! Asistence: Thomas Vanek a Mike Green.
     
    27:35
    Torey Krug podél útočné modré čáry přenesl hru z pravého křídla doleva na Adama McQuaida, který bez přípravy napřáhl ke tvrdé s příklepem a jeho pokus několik čísel nad ledem zamířil vedle vzdálenější pravé tyče!
    24:21 Xavier OUELLET - 2:4
     
    24:21
    Detroit právě vstřelil branku!
    XAVIER OUELLET se dostal na vrcholu levého kruhu pro vhazování a bez přípravy napřáhl k nádherné střele s příklepem, která nad lapačkou bezmocného Tuukka Raska, který měl zacloněný výhled, zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány – 2:4!
     
    23:24
    Danny DeKeyser napřáhl v levém kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem, která se od spojnice horní a bližší levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    23:08
    Petr Mrázek vyrazil střelu Bruins z levého křídla a na opačné straně ledové plochy musel zasahovat Tuukka Rask, který střelu Red Wingsm pro změnu z levé strany, ukryl v lapačce.
     
    19:59
    Danny DeKeyser v poslední sekundě první třetiny napřáhl z vrcholu mezikruží k nebezpečné střele, která po ledě mířila mezi betony Tuukka Raska, brankář Bruins ji ale zastavil!
    19:01 Patrice BERGERON - 1:4
     
    19:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    PATRICE BERGERON v blízkosti pravé tyče skvěle tečoval střelu Toreyho Kruga od modré čáry a puk nad levým betonem střídajícího Petra Mrázka zamířil do sítě. Bruins využili obě dvě přesilové hry a vedou v Detroitu opět o tři branky! Asistence: Torey Krug a Brad Marchand.
     
    18:24
    Xavier Ouellet dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Boston má k dispozici další přesilovou hru, přičemž první využít dokázal po nádherné souhře.
     
    17:00
    Anton Blidh na levém křídle napřáhl od modré čáry k prudké střele, která letěla těsně nad ledem a po dvou tečích mířila ke vzdálenější pravé tyči, Petr Mrázek ji ale skvěle vyrazil levým betonem! Fantastický reflex v podání českého brankáře.
    15:32 Dylan LARKIN - 1:3
     
    15:32
    Detroit právě vstřelil branku!
    Petr Mrázek dvěma zákroky podržel Detroit nad vodou a DYLAN LARKIN krásnou diagonální přihrávkou z obraného pásma našel na pravém křídle rozjetého Tomáše Tatara, který prudce zabrzdil a počkal, až mu najede ze druhé vlny. Následovala prudká Larkinova střela, která nad vyrážečkou Tuukka Raska zamířila do levého horního rohu brány – 1:3! Asistence: Tomáš Tatar a Riley Sheahan.
     
    14:46
    Alexej Marčenko na pravém křídle od modré čáry nahodil puk před bránu, kde ji jeden z jeho spoluhráčů tečoval, kotouč ovšem ztratil rychlost a Tuukka Rask ho zastavil!
     
    14:19
    David Pastrňák se ocitl v blízkosti pravé tyče ve slibné střelecké pozici, svého krajana ale v bráně Red Wings nepřekonal! Petr Mrázek si připsal další dobrý zákrok a zatím po vystřídání Jareda Coreaua neinkasoval.
     
    13:49
    Tim Schaller na pravém křídle napřáhl k nebezpečné střele, kterou Petr Mrázek vyrazil a vzápětí si poradil i s dorážkou!
     
    13:07
    Frank Vatrano mohl zkompletovat čistý hattrick, jeho následná střela z levého kruhu pro vhazování ale skončila na horní tyči, od níž se puk odrazil zpět do hry!
     
    12:20
    Kapitán Detroitu Henrik Zetterberg na pravém křídle napřáhl k pěkné střele, která těsně nad ledem od mantinelu mířila k přední tyči, Tuukka Rask ji ale levým betonem vyrazil!
     
    10:00
    Jared Coreau během pár okamžiků inkasoval tři góly, navíc jeden v oslabení, a do jeho brány nastoupil k naší radosti český brankář Petr Mrázek, snad ho nečeká něco podobného!
     
    08:50
    Střídání v týmu Detroit Red Wings: ze hřiště odchází Jared Coreau, přichází Petr Mrázek.
    08:50 Frank VATRANO - 0:3
     
    08:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    FRANK VATRANO si mezi kruhy pro vhazování po nádherné výměně puku mezi Davidem Krejčím a Ryanem Spoonerem bez přípravy srovnal puk na hůl a nad vyrážečkou Jareda Coreaua zamířil k levé tyči. Frank Vatrano využil přesilovou hru a svým druhým gólem v utkání poslal Bruins do tříbrankového vedení! Asistence: David Krejčí a Ryan Spooner.
     
    07:18
    Patrice Bergeron na pravém křídle vyhrál vhazování a Austin Czarnik přenesl hru doleva, kde David Pastrňák na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem a po ledě dobře mířil mezi betony Jareda Coreau, brankáře Red Wings ale dokázal jeho pokus zastavit a připsal si skvělý zákrok!
     
    07:13
    Danny DeKeyser dostal dvě minuty za podražení a také Boston si v úvodní třetině zahraje přesilovou hru.
    02:27 Brandon CARLO - 0:2
     
    02:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    BRANDON CARLO v pravém kruhu pro vhazování napřáhl po zpětné přihrávce Brada Marchanda bez přípravy k nádherné střele s příklepem, která zamířila nad lapačkou Jareda Coreaua do bližšího horního rohu brány. Boston skóroval v oslabení a vede 2:0! V Joe Louis Areně je ticho jako v kostele. Asistence: Brad Marchand a Patrice Bergeron.
     
    02:00
    Anton Blidh a Dominic Moore se snažili před bránou dostat k dorážce, přičemž druhý jmenovaný dostal dvě minuty za krosček a Detroit si zahraje první přesilovou hru.
    00:44 Frank VATRANO - 0:1
     
    00:44
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins v úvodu utkání zasypali bránu Jareda Coreaua sprchou střel a po zablokované střele Adama McQuaida z pravého křídla se dostal před bránou k dorážce FRANK VATRANO, který napoprvé sice ještě neuspěl, napodruhé už ale puk poslal do odkryté pravé strany brány. Bruins se ujali po 44 sekundách vedení a nic na tom nezměnila ani Coach Challenge domácího týmu kvůli postavení mimo hru! Asistence: Adam McQuaid a Patrice Bergeron.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 16. D. Larkin (Tatar, Sheahan), 25. Ouellet, 30. Athanasiou (Vanek, Green), 35. Tatar, 57. Nyquist (D. Larkin, Tatar), rozh. náj. Nielsen – 1. Vatrano (McQuaid, Bergeron), 3. Carlo (Marchand, Bergeron), 9. Vatrano (Krejčí, Spooner), 20. Bergeron (Krug, Marchand), 35. McQuaid (Krejčí)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Andreas Athanasiou (DET)
    0:0   Ryan Spooner (BOS)
    2. série:
    1:0   Thomas Vanek (DET)
    1:1   Brad Marchand (BOS)
    3. série:
    2:1   Frans Nielsen (DET)
    2:1   Frank Vatrano (BOS)


    Detroit Red Wings: Coreau (9. Mrázek) – DeKeyser, Green, Ericsson, Marčenko, Ouellet, Jensen – Nyquist, Zetterberg (C), Mantha – Athanasiou, Nielsen, Vanek – Tatar, Sheahan, D. Larkin – D. Miller, Glendening, Abdelkader (A). Hlavní trenér: Jeff Blashill.
    Boston Bruins: T. Rask (McIntyre) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, Morrow, Liles – Marchand, Bergeron (A), Vatrano – Schaller, Krejčí, Pastrňák – Spooner, Backes (A), Czarnik – Blidh, D. Moore, Riley Nash. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Rozhodčí: Garrett Rank, Steve Kozari. Čároví: Scott Cherrey, Derek Amell

    Diváci: 20027
    bahis siteleri