Chrudim – Interobal Plzeň 2:0 (kon.) | Vysoké Mýto – Hradec Králové 3:1 (kon.) | Slavia – Třinec 4:2 (kon.)
Česká Lípa – Litoměřice 3:2 (kon.) | Hodonín – Zruč n/S 5:10 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
3:2 (1:2)
Gardenline Litoměřice
Pátek 20.01.2017, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je za námi vyrovnaný a dramatický zápas, na jehož konci slaví vítězství Démoni, kteří se díky zisku tří bodů posunou v tabulce mimo sestupové pozice. Litoměřice sice zásluhou De Sousy a Tichého vedly 2:0, ovšem ještě do přestávky snížil Ondřej Havrda z desetimetrového kopu, následně srovnal Martin Švec a obrat dokonal svou druhou trefou v utkání Ondřej Havrda. Česká Lípa tak porazila Litoměřice 3:2 a minimálně do dalšího kola opustí pásmo sestupu. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a z České Lípy přeji hezký víkend. (22:06:30)
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Českolipští si mohli pojistit své vítězství, ale Fichtner minul zcela prázdnou branku!
     
    40
    Tým FC Démoni Česká Lípa si vyžádal oddechový čas.
     
    38
    Démoni právě vstřelili branku!
    Litoměřicím hra bez brankáře vůbec nevyšla. Odraženého balónu se chopil ONDŘEJ HAVRDA, který jej poslal přes celé hřiště vstříc prázdné brance. Bez asistence.
     
    38
    Tým Gardenline Litoměřice si vyžádal oddechový čas a ve zbytku zápasu zkusí hru bez brankáře!
     
    38
    Démoni právě vstřelili branku!
    Českolipští jsou ve druhé půli aktivnější a jejich agilní hra jim přinesla očekávané ovoce v podobě vyrovnávacího gólu. Bejda posunul do strany MARTINU ŠVECOVI, který do prázdné branky zakončil. Asistence: Stanislav Bejda.
     
    37
    Zapletal s De Sousou rozjeli slibně se vyvíjející kombinaci, avšak Zapletal míč nakonec na hrací ploše nestihl. Rozehrávky se tak chopí domácí.
     
    35
    Kirov se snažil najít nabíhajícího Žampu, který měl ale k míči nakonec daleko. Navzdory tomu Žampa svého brankáře pohledem pochválil.
     
    34
    Česká Lípa byla blízko vyrovnání! Bejda posunul merunu na úplně volného Šafáře, který však tváří v tvář Vavrekovi neuspěl. Tohle může být i klíčový okamžik celého utkání.
     
    34
    Žlutou kartu za hru rukou dostal Martin Švec.
     
    32
    Na hrací ploše zůstal na chvíli ležet De Sousa, ale autor první branky po několika sekundách vstal a pokračuje ve hře.
     
    31
    Démoni vyrazili do přečíslení tří na dva, ale Havrda v rozhodující chvíli pokazil přihrávku. V držení míče tak budou Litoměřice.
     
    30
    Českolipští zahrávali volný přímý kop, odpovědnost vzal na sebe Havrda, jehož bombu zneškodnil pyrotechnik v litoměřické svatyni Vavrek.
     
    29
    Po delší době předvedl své brankářské umění Kirov, který si počíhal na zajímavou střelu Rodrigueze. Pokus litoměřického futsalisty letěl přímo doprostřed branky, a tak s ním neměl Kirov sebemenší problémy.
     
    28
    Do hry se zapojila i nová českolipská posila Viktor Žampa, který vižáží připomíná spíše Krakonoše či Rumcajse. Snad si nikdo z přítomných brazilských hráčů nebude myslet, že tady vládne Taliban...
     
    27
    Milen Kirov vyrazil bez skrupulí až na útočnou polovinu a bodlem poslal míč směr litoměřická branka. Vavrek nakonec zasahovat nemusel, protože bulharský gólman ve službách České Lípy mířil vedle.
     
    26
    Šafář narýsoval kolmici na stojícího Fichtnera, který z velkého úhlu prověřil Vavreka u bližší tyče. Litoměřický gólman se roztáhl jak široký, tak dlouhý a šanci domácímu plejerovi zmařil.
     
    25
    Havrda si připsal další střelecký pokus, tentokrát se ocitl v mnohem výhodnější pozici, ale Vavrekovu branku stejně minul. Nejproduktivnější hráč České Lípy a nejlepší střelec v jedné osobě své bodové konto nerozšířil.
     
    24
    Do zakončení se dral Havrda, ale litoměřická obrana jej vytěsnila ze střeleckého prostoru a Havrda v nouzi vystřelil pouze ze záklonu.
     
    22
    Šafář přenechal hrací předmět Havrdovi, který středem hřiště prošel až před Vavreka, ale v obrovské šanci trefil jen tyč litoměřické brány! To byla stoprocentní příležitost pro domácí.
     
    21
    Hostitelé vstoupili do druhého poločasu aktivně, Šafář střelou zpoza obránce vyzkoušel bdělost Vavreka, který se zaskočit nenechal a vyrazil míč do bezpečí.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou vyrovnaný první poločas, po němž se lépe dýchá hostům z Litoměřic, kteří po úvodní dvacetiminutovce vedou 2:1. Dvoubrankový náskok zajistili Gardenlinu Sousa s Tichým, s blížícím se koncem půle snížil z desetimetrového kopu českolipský Havrda. Druhé dějství začne přibližně ve 21:22.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    20
    V samotném závěru prvního poločasu hosté reklamovali ruku jednoho z domácích hráčů v pokutovém území, ale rozhodčí Černý jasně ukázal, aby se pokračovalo ve hře.
     
    19
    Démoni právě vstřelili branku!
    Hostující Rodrigo fauloval Bejdu a Litoměřice to přišlo draho. K nařízenému desetimetrovému kopu se postavil ONDŘEJ HAVRDA, který nedal Vavrekovi šanci zasáhnout. Bez asistence.
     
    19
    Fichtner tak dlouho tancoval s balonem na noze, až o něj přišel. Českolipský hráč si ukousl až příliš velké sousto a proti dvěma soupeřům neměl nárok.
     
    18
    U postranní lajny byl faulován Macháček, exekuce přímého volného kopu se zhostil Filinger, ale z jeho rozehrané akce hosté nic nevytěžili.
     
    17
    Filinger se pokusil o dlouhý pas, který však nenašel svého adresáta, a tak se míče chopili domácí.
     
    16
    Tým Gardenline Litoměřice si vyžádal oddechový čas.
     
    15
    Hosté jsou při chuti, Rodrigův centr zneškodnil dobře se vracející Bialek. Do rychlého protiútoku vyrazil Havrda, jenž mířil na vzdálenější tyč, leč jeho obstřel si Vavrek pohlídal.
     
    14
    Litoměřice měly velkou šanci! Nejprve Macháček postupoval sám na Kirova, který stoprocentní loženku vytěsnil. Balon se ale odrazil k Filingerovi, který se už už chystal zakončit do prázdné brány, ale včas zakročil Švec.
     
    13
    Zapletal zpracoval dlouhou přihrávku a z otočky na první dobrou vystřelil. Při obratu si ale neseřídil mířidla a Kirov tak zůstal bez práce.
     
    12
    Českolipští měli k dispozici volný přímý kop, Švec přenechal hrací předmět Bejdovi, jehož ránu Vavrek zlikvidoval. Hostitelé teď mají mičudu více na svých kopačkách.
     
    11
    Brankář Kirov vyrazil až do středu hřiště, aby pomohl svým spoluhráčům při rozehrávce. Ti však jeho úmysl nepochopili, protože neměl nikoho volného, komu by mohl míč adresovat. Hráči Litoměřic se tak lacino dostali k balónu.
     
    10
    Gardenline Litoměřice právě vstřelil branku!
    Domácí zahrávali rohový kop, ale tuto standardní situaci totálně nezvládli. Do rychlého brejku dvou na nikoho se dostali Macháček s PETREM TICHÝM, který kombinaci se svým parťákem zakončil do zcela prázdné branky. Asistence: Martin Macháček.
     
    9
    Z levé strany tvrdě vypálil Rodrigo, jehož pokus se do prostoru vymezeného třemi tyčemi nevešel. Kirov tak nemusel zasahovat.
     
    8
    Nyní se do hry zapojil i komentátor tohoto zápasu, který předvedl ukázkový postřeh, neboť jeho pozornost vyzkoušel jeden z aktérů utkání.
     
    7
    Zapletal se snažil proniknout před Kirova po pravém křídle, ale dobrý obranný zákrok předvedl Stanislav Bejda, který litoměřického hráče vytěsnil do zámezí.
     
    7
    Hrdý se po rozehraném rohovém kopu pořádně napřáhl, ale ke smůle hostujicího týmu trefil jen stojícího soupeře před sebou.
     
    6
    Fichtner po přihrávce od Šafáře elegantně obešel protihráče, ale jeho zakončení Vavrek vyrazil. To byla dobrá šance pro domácí tým.
     
    2
    Gardenline Litoměřice právě vstřelil branku!
    Hosté se brzy ujímají vedení. Přihrávku Zapletala využil MELO DE SOUSA, který přesnou střelou překonal Kirova. Asistence: Petr Zapletal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Kroupa) – Bejda, Vobořil, Šafář, Bažant, Žampa, Švec, Havrda, Bialek, Fichtner, Havlásek.


    Gardenline Litoměřice: Vavrek (Bakiu) – Taverna, Zapletal, Hrdý, Rodriguez, Krok, Macháček, Sedláček, Tichý, De Sousa, Filinger.


    Rozhodčí: Šmíd, Černý.

     
    FC Démoni Česká Lípa


    Démoni minulý týden nestačili doma na Chrudim, které podlehli vysoko 1:9. Po prvním poločase to ale na debakl vůbec nevypadalo, protože Východočeši vedli jen o jeden gól. Po této porážce se Českolipští propadli zpět do sestupového pásma, konkrétně jim se čtrnácti body patří jedenácté místo.


    České Lípě patří jedno "nej", s pouhými 34 vstřelenými góly je nejhůře střílejícím týmem v soutěži. Ani obranná hra není prvkem, kterým by se mohli u Ploučnice chlubit. S 57 inkasovanými brankami patří Démoni k tomu horšímu, co Chance futsal liga nabízí.


    Nejproduktivnějším hráčem mužstva a zároveň i nejlepším střelcem nadále zůstává Ondřej Havrda, jenž nastřádal dvanáct bodů za devět přesných zásahů a tři asistence.


    Karel Kruliš (trenér Démonů Česká Lípa): „Čeká nás opět velice silný soupeř, jsme už zase na chvostu tabulky a budeme se chtít opět pokusit soupeře potrápit a bodovat. I bod by v tomto utkaní znamenal hodně. Proto se pokusíme o zázrak, i když víme, jak složité to bude.“

     
    Gardenline Litoměřice


    Litoměřice v předchozím kole uhrály na domácí půdě s Třincem remízu 1:1 a se ziskem 21 bodů se usadily na čtvrtém místě. Nováček soutěže se od samotného začátku sezony drží v popředí tabulky.


    Gardenline patří k nejofenzivnějším týmům v lize, futsalisté Litoměřic nastříleli rovných padesát branek a v této statistice jim patří spolu s Chrudimí a Plzní čtvrtá pozice. Ani v defenzivě si nevedou vůbec špatně, pětačtyřicet inkasovaných gólů řadí Litoměřice na přední příčky v počtu obdržených branek.


    Nejproduktivnějším hráčem týmu je Rafael Silva-De Jesus, který nasbíral čtrnáct kanadských bodů za čtyři trefy a deset přihrávek. Zdárně mu sekunduje Rodrigo Taverna s třinácti body (10+3), Taverna je zároveň i nejlepším střelcem.


    David Filinger (hrající asistent trenéra Gardenline Litoměřice): „Jedeme do Lípy pro tři body. Samozřejmě známe sílu soupeře a respektujeme ji. Bude to velmi těžký zápas a musíme být trpěliví a hrát svoji hru. K tomu musíme přidat nasazení a bojovnost, která nám chyběla v minulém domácím utkání. Bez toho bychom tam těžko uspěli.“

     
    Příjemný páteční večer při sledování textového online přenosu z utkání 15. kola CHANCE futsal ligy mezi týmy FC Démoni Česká Lípa a Gardenline Litoměřice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Michal Šandor

    Branky: 19. Havrda (10 m kop), 38. Švec (Bejda), 38. Havrda – 2. Sousa (Zapletal), 10. Tichý (Macháček)

    Karty:   34. Švec (CLI)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Kroupa) – Bejda, Vobořil, Šafář, Bažant, Žampa, Švec, Havrda, Bialek, Fichtner, Havlásek.
    Gardenline Litoměřice: Vavrek (Bakiu) – Taverna, Zapletal, Hrdý, Rodriguez, Krok, Macháček, Sedláček, Tichý, De Sousa, Filinger.

    Rozhodčí: Šmíd, Černý
    bahis siteleri