Southampton – Leicester 3:0 (kon.) | Arsenal – Burnley 2:1 (kon.) | Chelsea – Hull City 2:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:1 (0:0)
Burnley FC
Neděle 22.01.2017, 15:15 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:15.
     
    Hezké nedělní odpoledne. Vítám vás u sledování textového přenosu z atraktivního utkání anglické Premier League, ve kterém Arsenal FC na Emirates Stadium přivítá od 15:15 Burnley FC. Tak si to nenechte ujít!
     
    ARSENAL FC

    Gunners ještě stále neztratili naději v boji o titul, ačkoliv na vedoucí Chelsea ztrácejí ze čtvrtého místa už osm bodů. Francouzský manažer Wenger zatím v lednovém přestupovém období nepřivedl žádnou výraznou posilu, zdá se však, že londýnskému celku to v poslední době přesto šlape. Kanonýři sice od začátku nového kalendářního roku v dramatické bitvě s Bournemouthem pouze remizovali 3:3, ve zbylých dvou utkáních ale jasně porazili Crystal Palace a Swansea bez inkasovaného gólu.
     
    BURNLEY FC

    Burnley patří k nejpříjemnějším překvapení probíhajícího ročníku Premier League. Nováček anglické nejvyšší soutěže se pohybuje v klidném středu tabulky, z prakticky neznámého kádru dokázal trenér Sean Dyche vymáčknout maximum. To ovšem platí pouze v domácích zápasech, Clarets získali 25 ze svých 26 bodů na Turf Moor! Zastaví dnes hosté krvácení na hřištích soupeřů?
     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Čech – Gabriel, Mustafi, Koscielny, Monreal – Ramsey, Xhaka – Alexis Sánchez, Özil, Iwobi – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Bellerín, Coquelin, Oxlade-Chamberlain, Welbeck, Lucas.

    Burnley FC: Heaton – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Boyd, Marney, Hendrick, Defour – Barnes, Gray.
    Náhradníci: Robinson – J. Flanagan, Kightly, Barton, Darikwa, Tarkowski, Vokes.

    Rozhodčí: Moss – Perry, Halliday.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Clarets se hned v úvodu dostali ke krátké kombinaci na polovině hřiště, která ale skončila nepovedeným pokusem Warda o kolmici, po níž skončil balon v zámezí.
     
    3
    Svěřenci Seana Dycha začali velmi aktivně, Boyd si nyní dokonce vynutil faul Nacha Monreala, a hosté tak budou mít k dispozici přímý kop.
     
    3
    Bee ještě vracel balon do pokutového území, Ashley Barnes ani Jeffrey Hendrick se už ale k míči nedostali a následovat bude jen odkop od Čechovy branky.
     
    4
    Hráči Burnley se znovu prokousali téměř až do pokutového území, Michael Keane se ovšem provinil útočným faulem, a tak budou mít domácí opět čas a prostor na rozehrávku.
     
    5
    Po nepřesné rozehrávce Bellerína hráči v bleděmodrých dresech dopravili balon na útočnou polovinu, Arsenal zakládá další akci opět až od Čecha.
     
    6
    Sánchez šikovně přenesl hru na volného Aarona Ramseyho, který se užuž napřahoval ke střele, jeho pokus byl ale zblokován Marneym.
    Sean Dyche dnes už po 200. sedí na lavičce Burnley.

     
    8
    Gunners poprvé zahrozili, do zakončení se ale nakonec nedostali. V akci londýnského celku ovšem ještě pokračuje Granit Xhaka.
     
    9
    Na konci této akce Arsenalu stál nakonec Alexis Sánchez, jehož střela z levé strany ale postrádala přesnost a Tom Heaton už si chystá balon k rozehrávce.
     
    10
    Sánchez se v pokutovém území pověsil do vzduchu a dokázal trefit prudce letící balon, jeho střela ale nebyla přesná a Heaton mohl zůstat v klidu.
     
    12
    Matthew Lowton se zapojil do rychlé protiakce Clarets a jeho centr musel Čech vytěsnit, aby balon nepropadl do předbrankového prostoru.
     
    13
    Mesut Özil mohl otevřít skóre! Německý reprezentant tvrdě vypálil z hranice pokutového území, Heaton si ale připsal reflexivní zákrok!
     
    14
    Gunners zahrozili i z následného rohového kopu. Po trmě-vrmě v pokutovém území Laurent Koscielny nezištně posunul míč na úplně volného Iwobiho, který ale z nějakých dvacet metrů přestřelil!
     
    15
    Právě Laurent Koscielny se o chviličku později dostal k hlavičce, zkušený stoper ale usměrnil míč přímo do nastavené náruče Toma Heatona.
     
    16
    Čtvrthodinka hry je za námi a po souvislém tlaku Gunners hosté vybojovali rohový kop, Barnesův centr od rohového praporku ale v šestnáctce nikoho v bleděmodrém dresu nenašel.
     
    18
    V úvodu zápasu se rozhodně nenudíme. Gunners k velké radosti tribun znovu uzamkli svého soka před Heatonovým výsostným územím, Arsenal má podle předpokladů jasnou územní převahu.
    Poslední výhra Burnley na Arsenalu už je pořádně vousatá...

     
    19
    Mustafiho centr z pravé strany dokázal zblokovat Stephen Ward, domácí však budou mít k dispozici alespoň autové vhazování.
     
    20
    Aaron Ramsey těsně nedosáhl na povedenou kolmici z kopačky Özila, načež hráči v červených dresech o míč přišli a na druhou stranu už míří Andre Gray.
     
    21
    Ten se ale daleko nedostal a Gunners založili rychlý protiútok, na jehož konci stál Olivier Giroud a jeho nepřesná střela, která o několik metrů minula Heatonovu svatyni.
     
    23
    Mesut Özil se za hranicí pokutového území dostal k odraženému míči a bez váhání vypálil, jeho pokus ale těsně minul levou tyč!
     
    24
    Belgický reprezentant Steven Defour si počínal nedovoleně v souboji s Xhakou, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    25
    Hra se trochu uklidnila, Paulista si teď nestihl zpracovat prudkou kolmici ještě na hrací ploše, a tak bude mít Tom Heaton spoustu času na rozehrávku.
     
    26
    Mesut Özil se ocitl ve skvělé palebné pozici, veškerý vzruch je ale bezpředmětný, poněvadž vyběhl příliš brzy a uvízl v ofsajdovém postavení.
     
    27
    Na druhé straně to vzal na sebe Andre Gray, jehož nenápadnou střelu ovšem Petr Čech bez sebemenších problémů zlikvidoval.
     
    29
    Gabriel nic nevymýšlel a vrátil míč Koscielnymu, svěřenci kouče Wengera v poklidu zakládají další akci z hloubi vlastní poloviny.
     
    30
    Ramsey si došel pro faul na útočné polovině a domácí poté bleskově rozehráli, podobně bleskově ale o balon zase přišli a Clarets odkopli kulatý nesmysl až na polovinu soupeře.
     
    31
    Alexis Sánchez se po další akci Özila dostal ke střele uvnitř pokutového území, chilský reprezentant ale nedokázal propálit hradbu těl před Heatonem.
     
    32
    Po následném rohovém kopu se do zakončení z podobné pozice dostal Giroud, ani on ale neuspěl a s následným pokusem Monreala z velké vzdálenosti už si Heaton bez potíží poradil.
     
    33
    Marney nedokázal odkopnout míč do bezpečí a poté se k balonu ještě dostal Alexis Sánchez, jemuž se ale naštěstí pro Clarets vystřelit nepodařilo.
     
    35
    Deset minut před koncem první půle se hráči Burnley zatáhli hluboko na vlastní polovinu, Gunners mají nyní jednoznačně navrch, nicméně hosté stále drží bezbrankový stav.
     
    36
    To platí i po další krásné akci Mesuta Özila, který se nádherným lobem zbavil Keana, Tom Heaton ale bleskurychle zareagoval a nepustil německou oporu Arsenalu ke střele.
     
    38
    První půle už se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci a Gunners pokračují v obléhání pokutového území Clarets, ale stále bez efektu.
     
    39
    Marney si v souboji s Alexem Iwobim pomohl nedovolenými prostředky, a Mesut Özil už si tak chystá míč k rozehrávce pokutového kopu.
     
    40
    Dean Marney odvrátil Özilův centr pouze k Sánchezovi, který nic nevymýšlel a z první vypálil, jeho dělovka ale minula levou tyč!
     
    41
    Tentokrát se Alexis Sánchez pokusil uvolnil rozběhnutého Mesuta Özila, ten ale na Chilanovu prudkou kolmici nedosáhl a Tom Heaton může uklidnit hru.
     
    42
    Fotbalisté Burnley pouze zakopávají míče pryč z vlastní poloviny, v samotném závěru první půle už se hosté soustředí jen na to, aby neinkasovali.
     
    44
    Tak jsem to asi zakřikl. Důrazný Andre Gray se málem dostal ke střele po centru Lowtona z pravé strany, to se mu ale nepodařilo a Petr Čech navíc zůstal po souboji s Grayem ležet v bolestech na trávníku.
     
    45
    Zdá se, že zkušený český brankář bude v pořádku, Čech už je opět na nohou a sudí Jonathan Moss nechává pokračovat ve hře.
     
    45+1
    Hlavní arbitr Moss nastavil nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    A ta je nyní u konce. Gunners sice svého soupeře jednoznačně přehrávali, v první půli ale recept na Toma Heatona a obranu Clarets nenašli. Burnley tak po pětačtyřiceti minutách hry stále drží naději na slušný výsledek. Podaří se Arsenalu ve druhém poločase zúročit herní převahu? To začneme zjišťovat v 16:16.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    V první půli prakticky neviditelný Nacho Monreal se zapojil do první akce Gunners ve druhé půli, ta ale neměla dlouhého trvání.
     
    Dnešní utkání sleduje 59955 diváků.
     
    48
    Sánchez si vyměnil míč s Monrealem a poté poslal zajímavý oblouček do pokutového území, Ramseymu ale střela ze skvělé pozice nesedla!
     
    49
    Na druhou stranu se poté po levé straně hřiště vydal Steven Defour, který se sice nedostal přes Mustafiho, akce Clarets ovšem ještě pokračuje.
     
    50
    Alexis Sánchez napřáhl zpoza hranice pokutového území a jeho projektil proletěl těsně nad břevnem Heatonovy svatyně!
     
    52
    Fotbalisté Arsenalu i po změně stran pokračují v tlaku. Hosté se teď dostali až do pokutového území, jejich akci ale na poslední chvíli zastavil Ben Mee.
     
    53
    Clarets po nějaké době uklidnili hru a dopravili míč na útočnou polovinu, svěřenci kouče Wengera už ale zakládají další protiútok.
     
    54
    Centr Aarona Ramseyho z pravé strany byl zblokován, následný Lowtonův odkop ale skončil pouze u Gabriela, a Gunners tak nadále vesele útočí.
     
    56
    Andre Gray pořádně protáhl Koscielnyho, který těsně před hrotovým útočníkem Burnley ve skluzu uklidil míč do autu, hosté budou mít po delší době k dispozici vhazování.
     
    57
    Alex Iwobi se pokusil nacentrovat míč do pokutového území, což se mu sice nepodařilo, Gunners ale budou mít k dispozici rohový kop.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Matthew Lowton (Burnley FC).
     
    59
    Arsenal právě vstřelil branku!
    A z něj se domácí dokázali prosadit, londýnský celek jde zcela zaslouženě do vedení! Centr Mesuta Özila od rohového praporku našel hlavu SHKODRANA MUSTAFIHO, který přesnou hlavičkou vsítil svůj první gól v dresu Arsenalu!
    59. Shkodran MUSTAFI - 1:0
     
    60
    Na druhé straně to vzal z uctivé vzdálenosti na sebe Dean Marney, jeho střela ale mířila do středu brány a Čech si bez problémů poradil.
     
    62
    Mesut Özil vyslal povedenou kolmicí na zteč Gabriela Paulistu, který vytěžil z minima maximum – Arsenal bude zahrávat už svůj osmý rohový kop.
     
    63
    Z něj ale další nebezpečí pro Heatona nepramenilo a hosté se konečně dostali k souvislé kombinaci, byť jen na vlastní polovině.
     
    65
    No a pozor! Granit Xhaka po ztrátě míče nehezky zajel do Defoura a sudí Moss mu ukázal rovnou červenou kartu!
    65. Červená karta pro Xhaku
     
    66
    Tentokrát se nedovoleným zákrokem provinil Olivier Giroud, hra je tak opět přerušena a hosté budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    68
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Francis Coquelin.
     
    69
    Svěřencům Seana Dycha zbývá na vyrovnání už jen něco málo přes dvacet minut a až v posledních minutách se hosté trochu dostali do hry, nyní se ale musí bránit další akci Arsenalu.
     
    70
    Clarets vybojovali další přímý kop, jehož exekuce se po dlouhém váhání ujal Steven Defour, který pořádně štiplavou střelou donutil Čecha k dalšímu zákroku!
     
    71
    Po následném rohovém kopu se k hlavičce dostal Ben Mee, Laurent Koscielny ale jeho pokus zblokoval, a Clarets tak budou zahrávat další roh.
     
    72
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Jeffrey Hendrick, přichází Joey Barton.
     
    74
    Mesut Özil utekl do bleskového protiútoku a Dean Marney zatáhl za záchrannou brzdu, tady nebylo o žluté kartě sebemenšího sporu.
     
    74
    Sudí Moss stále stojí u Marneyho a čeká, až skončí jeho ošetřování, aby mu mohl žlutou kartu udělit, hostující středopolař totiž nehezky dopadl a nejspíš si přivodil nějaké zranění.
     
    75
    Za Marneym už míří ošetřovatelé a v akci jsou i nosítka, tak se nechme překvapit, zdali zkušený středopolař Burnley bude moci po svých alespoň opustit hřiště.
     
    76
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Dean Marney, přichází James Tarkowski.
     
    77
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Steven Defour, přichází Sam Vokes.
     
    78
    Andre Gray utekl po pravém křídle, Gabriel ale jeho následný centr do pokutového území zblokoval. Burnley bude mít k dispozici vhazování.
    Zatím rozdílový moment zápasu:

     
    79
    Tom Heaton poslal dalekonosný nákop až na útočnou polovinu, kde se ale k míči dostali domácí, jejichž rozehrávka ovšem byla nepřesná.
     
    81
    Na Emirates Stadium už se nám rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doby a Clarets postupně přebírají iniciativu, ještě nás tak čeká hodně zajímavý závěr zápasu.
     
    82
    Důrazný Ashley Barnes se vleže dostal ke střele, která mu ale nesedla a Gray už se k dorážce nedostal, Petr Čech dokázal ukrýt míč ve své náruči.
     
    83
    Lowtonův centr z pravé strany defenzíva Arsenalu srazila jen ke střídajícímu Tarkowskimu, jehož následná rána ale byla rovněž zblokována.
     
    85
    Na druhou stranu se poté vydal Aaron Ramsey, daleko se ale nedostal. Londýnští fotbalisté se v posledních minutách jen brání, hosté stále drží naději na bodový zisk.
     
    86
    Mesut Özil a Aaron Ramsey uklidnili hru, Gunners se nyní prokousali ke kombinaci na polovině hřiště a nasbírali několik cenných desítek sekund.
     
    87
    Gray si netroufl na kličku Gabrielovi a přenechal míč Stephenu Wardovi, jehož centr ale Gunners dokázali zblokovat a poté poslali míč do bezpečí.
     
    87
    Matthew Lowton nedosáhl na prudký nákop střídajícího veterána Bartona, hra je znovu přerušena a Gunners nyní podruhé vystřídají.
     
    87
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Danny Welbeck.
     
    88
    Právě Matthew Lowton se nyní odhodlal ke střele z uctivé vzdálenosti, jeho projektil ale minul Čechovu branku.
     
    89
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Héctor Bellerín.
     
    90
    Po rychlé akci čerstvého Bellerína se balon odrazil na kopačku Francise Coquelina, jenž z voleje vypálil, Tom Heaton si ale připsal spektakulární zákrok!
     
    90+1
    Danny Welbeck se do zakončení o fous nedostal, Tom Heaton znovu vyběhl včas a ukryl míč ve své náruči. Clarets už zakládají další protiakci.
     
    90+2
    Hostům ještě zbývá relativně dost času, jelikož sudí Jonathan Moss nastavil nad rámec základní hrací doby hned sedm minut.
     
    90+2
    Penalta pro Burnley!
    90+2. Penalta!
     
    90+3
    Burnley právě vstřelilo branku!
    To se jen tak nevidí! Burnley se celý zápas jen bránilo, v nastaveném čase ale Francis Coquelin fauloval Barnese ve vlastním pokutovém území a ANDRE GRAY nařízenou penaltu dokázal proměnit!
    90+3. Andre GRAY - 1:1
     
    90+5
    Shkodran Mustafi vyfasoval za nedovolený zákrok ve středu hřiště žlutou kartu, hráči Arsenalu jsou očividně pořádně frustrovaní.
     
    90+6
    Alexis Sánchez se zničehonic ocitl v dobré pozici, vyběhnuvší Heaton jej ale ke střele nepustil – roh pro Arsenal.
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Ashley Barnes (Burnley FC).
     
    90+7
    No tak to je neskutečné. Ben Mee v pokutovém území zavadil svou kopačkou o hlavu Koscielnyho a penaltu bude zahrávat i Arsenal!
    90+7. Penalta pro Arsenal!
     
    90+8
    Arsenal právě vstřelil branku!
    ALEXIS SÁNCHEZ se trefil nekompromisně do středu branky Burnley, Arsenal tak bere všechny tři body!
    90+8. Alexis SÁNCHEZ - 2:1
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    To byl zápas jako hrom! Burnley dlouho drželo na Emirates Stadium bezbrankový stav, po hodině hry ovšem poslal domácí do zaslouženého vedení svým prvním gólem za Gunners Shkodran Mustafi. Krátce po začátku sedmiminutového nastavení ale sudí Moss nařídil penaltu pro Clarets po faulu střídajícího Coquelina a Andre Gray dokázal z penaltového puntíku vyrovnat. Také Arsenal se ale v poslední nastavené minutě dostal k pokutovému kopu, z nějž Alexis Sánchez vrátil domácím vedení!
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:11.
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (17:16:30)

    Vojtěch Balon

    Branky: 59. Mustafi (Özil), 90+8. Alexis Sánchez (pen.) – 90+3. Gray (pen.)

    Karty:   90+5. Mustafi (ARS) – 58. Lowton (BLY), 74. Marney (BLY), 90+7. Barnes (BLY)   65. Xhaka (ARS)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:11.
    Arsenal FC: Čech – Gabriel, Mustafi, Koscielny, Monreal – Ramsey, Xhaka – Alexis Sánchez, Özil (89. Bellerín), Iwobi (68. Coquelin) – Giroud (87. Welbeck).
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Bellerín, Coquelin, Oxlade-Chamberlain, Welbeck, Lucas.

    Burnley FC: Heaton – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Boyd, Marney (76. Tarkowski), Hendrick (72. Barton), Defour (77. Vokes) – Barnes, Gray.
    Náhradníci: Robinson – J. Flanagan, Kightly, Barton, Darikwa, Tarkowski, Vokes.

    Rozhodčí: Moss – Perry, Halliday

    Diváci: 59955
    bahis siteleri