Osasuna – Sevilla 3:4 (kon.) | Ath. Bilbao – Atlético 2:2 (kon.) | Real Sociedad – Celta Vigo 1:0 (kon.)
Real Betis – Gijón 0:0 (kon.) | Eibar – Barcelona 0:4 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
1:0 (0:0)
Celta de Vigo
Neděle 22.01.2017, 18:30 • Estadio Municipal de Anoeta (Donostia-San Sebastián) • Španělská LaLiga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    86
    Žlutou kartu dostává Juanmi (Real Sociedad San Sebastian).
    85. John Guidetti (CVG)
     
    85
    Ou, tak tahle akce hlasitě volala po vyrovnávací trefě! V předbrankovém prostoru měl trestuhodně spoustu místa střídající Guidetti, jehož nečekaný pokus patou po přihrávce zleva minul vzdálenější tyčku jen o centimetry. Celé Estadio Municipal de Anoeta si zhluboka oddechlo.
     
    83
    Naposledy vystřídal také Real Club Celta de Vigo: svůj pobyt na trávníku ukončil Pape Cheikh Diop a na závěrečnou část utkání nastoupil Iago Aspas.
     
    80
    V týmu Real Sociedad San Sebastian proběhlo třetí a zároveň poslední střídání: hřiště opustil Sergio Canales a jeho místo zaujal Jon Gaztañaga.
     
    79
    Giuseppe Rossi (Real Club Celta de Vigo) na útočné polovině šlapákem dohrál Íñiga Martíneze, za což byl potrestán karetním způsobem.
     
    73
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: dohráno má Josep Señé a své fotbalové dovednosti přijde předvést John Guidetti.
    72. JUANMI - 1:0
     
    72
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Domácí vybojovali rohový kop a ten se Prieto rozhodl rozehrát prostřednictvím krátké přihrávky. Potom následoval Canalesův centr na zadní tyč, u které vyskočil špatně obsazený JUANMI a ten křižnou střelou otevřel gólový účet zápasu.
     
    71
    Výměna proběhla také v týmu Real Sociedad San Sebastian: Carlose Velu nahradil Xabi Prieto.
     
    68
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Jozabed, přichází Nemanja Radoja.
    67. Juanmi (RSC)
     
    67
    Real Sociedad předvedl parádní kombinační souhru. Juanmi číhal na opačné straně před prázdnou bránou a směřovala na něj přihrávka, jenomže Sergio Álvarez se bezvadně položil na zem a těsně před hráčem, který se chystal zakončit, změnil směr dráhy míče.
     
    66
    Yuri Berchiche (Real Sociedad San Sebastian) v levém rohu šestnáctky přepadl přes nohu Roncaglii a za simulování inkasoval žlutou kartu.
     
    63
    V týmu Real Sociedad San Sebastian došlo k prvnímu střídání: hrací plochu opustil Willian José a opačným směrem zamířil Mikel Oyarzabal.
    53. Carlos Vela (RSC)
     
    53
    Aktivní Vela si během krátkého časového sledu vytvořil druhou nebezpečnou šanci, ale do listiny střelců se opět nezapsal. Jeho pumelice zpoza šestnáctky prosvištěla těsně vedle levé brankové konstrukce a dokonce rozvlnila boční část síťky. Bezmocný Álvarez se za míčem stačil pouze ohlédnout.
    49. Carlos Vela (RSC)
     
    49
    Bezprostředně po uvedení míče do hřiště se hra obrátila a rychlý protiútok pokračoval Canalesovou nabídkou na nikým neobsazeného Velu, který v tváří v tvář vyběhnuvšímu Álvarezovi neprosto vyhořel.
    36. Pione Sisto (CVG), Giuseppe Rossi (CVG)
     
    36
    Tohle byla asi největší gólová příležitost Real Clubu v dosavadním průběhu utkání. Sisto se stal adresátem přihrávky za obranu, ale Rulliho zblízka neprostřelil. Tím však akce neskončila, protože k vyraženému míči se dostal Rossi, jenž hlavou trestuhodně netrefil odkrytý prostor branky.
     
    28
    Carles Planas (Real Club Celta de Vigo) nešetrným skluzem skolil Velu a stal se prvním napomenutým hráčem utkání.
    12. Pione Sisto (CVG)
     
    12
    Nebezpečně zahrozili také hosté. Před hranicí pokutového území si Sisto vytvořil prostor pro zakončení a jeho nepříjemná skákavá rána nadělala Rullimu velké starosti. Po nepříliš přesvědčivém zákroku gólmana San Sebastianu byl nařízen rohový kop.
    9. Yuri Berchiche (RSC)
     
    9
    Další příležitost Realu Sociedad na otevření gólového účtu utkání měl Berchiche, který přijal nabídku Juanmiho a zleva postupoval na Álvareze. Z ostrého úhlu ho však neprostřelil a bude z toho pouze roh.
    5. Carlos Vela (RSC)
     
    5
    První větší příležitost se zrodila už po necelých pěti minutách hry a vytvořil si ji domácí celek. Na centr z pravého okraje pokutového území si na hranici malého vápna naskočil Vela a z ideální pozice umístil míč těsně nad břevno.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 72. Juanmi (Canales)

    Karty:   66. Berchiche (RSC), 86. Juanmi (RSC) – 28. Planas (CVG), 79. Rossi (CVG)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:12.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Navas, I. Martínez, Berchiche – Zurutuza, Granero, Canales (80. Gaztañaga) – Vela (C) (71. Prieto), José (63. Oyarzabal), Juanmi.
    Náhradníci: Toño – A. Elustondo, Prieto, Gaztañaga, Oyarzabal, D. Concha, Odriozola Arzallus.

    Celta de Vigo: S. Álvarez (C) – Sergi Gómez, Roncaglia, Fontàs, Planas – Jozabed (68. Radoja), P. Hernández, Señé (73. Guidetti) – Sisto, Rossi, Cheikh Diop (83. Aspas).
    Náhradníci: Villar – Bongonda, Guidetti, Aspas, Radoja, Cabral, Lemos.

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Álvarez
    bahis siteleri