Liverpool – Wolverhampton 1:2 (kon.) | Burnley – Bristol 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:3 (kon.)
Chelsea – Brentford 4:0 (kon.) | Tottenham – Wycombe 4:3 (kon.) | Middlesbrough – Accrington 1:0 (kon.)
Southampton – Arsenal 0:5 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
0:3 (0:1)
Manchester City
Sobota 28.01.2017, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • FA Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Čtyři výhry v řadě získal Manchester City nad svým protivníkem a určitě na své slušné statistice nehodlá nic měnit ani nyní v rámci FA Cupu. Crystal Palace je v tomhle souboji outsiderem, každopádně určitě nebude mít co ztratit a může i překvapit. Čtvrté kolo nejstarší klubové soutěže může nakonec nabídnout slušnou podívanou.
     
    Crystalu Palace se v uplynulém měsíci opravdu moc nedařilo a v Premier League dokonce zabředl do sestupového pásma. Vlastně jakýmsi jeho jediným úspěchem bylo právě vítězství nad Boltonem v rámci předchozího kola domácího poháru. Trápění je ovšem u londýnského celku aktuálně hodně na místě.
     
    Manchester City by v Selhurst Parku opravdu neměl mít výraznější problémy s postupem, určitě však nemůže nic podcenit. S formou je na tom rozhodně lépe než jeho soupeř, ale jeho úplně poslední výsledky? Žádná sláva. V Evertonu padl vysoko o čtyři branky, naposledy s Tottenhamem uhrál remízu 2:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Crystal Palace FC: Hennessey – Ward, Kelly, Tomkins, Schlupp – Flamini, Ledley – Mutch, Lee, Townsend – Benteke
    Náhradníci: Cabaye, Rémy, McArthur, Fryers, Kaikai, Delaney, Perntreou

    Manchester City: Caballero – Sagna, Kompany, Kolarov, Clichy – Touré, Delph – Sané, David Silva, Sterling – Gabriel Jesus
    Náhradníci: Bravo, Zabaleta, Fernando, Nolito, Jesús Navas, De Bruyne, Stones

    Rozhodčí: Mike Jones.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Touré byl nyní faulován na hrací ploše a vybojoval pro svůj celek míč. Zatím se na hřišti oba týmy spíše jen oťukávají a poznávají.
     
    4
    Zatím jsme neviděli jedinou nebezpečnější šanci nebo střelu na branku. Crystal Palace i Manchester City poměřují svoje síly vlastně jen na dálku.
     
    5
    Schlupp odvrátil balón do zámezí, Manchester City tak měl k dispozici svůj první rohový kop. Z něho se ovšem hosté prosadit nedokázali.
     
    6
    Ještě jeden rohový kop zahrávali Citizens, tentokráte balón mimo hrací plochu poslal Tomkins. Ani tady ovšem pšenka nepokvetla.
     
    8
    Manchester City dle očekávání drží daleko více míč na svých kopačkách. Nicméně nějakou větší příležitost si vytvořit nedokázal. Hennessey mezi třemi tyčemi mohl zůstat relativně v klidu.
     
    10
    Přece jsme viděli první střelu na branku! David Silva se snažil svou pravačkou zamířit za záda domácího brankáře, ten ovšm předvedl dobrý zákrok. Hennessey udržel v tuhle chvíli svůj tým nad vodou.
     
    12
    i nadále se snaží hosté co nejrychleji vstřelit vedoucí branku. Crystal Palace se sotva dostane na soupeřovu polovinu. Teď zase do zámezí odvracel zatím slušně pracující stoper Tomkins.
     
    13
    Na hřišti zatím je vidět určitě rozdíl mezi oběma celky. Domácí působí poměrně malátný dojmem, ostatně jako vlastně po celý uplynulý měsíc. těžko se jim proti favoritovi prosazuje.
     
    16
    Delph se ocitl ve slušné gólové možnosti! Jenže svou hlavičku usměrnil mimo kýžený a chtěný a prostor. Tentokráte Hennessey mezi třemi tyčemi zasahovat nakonec nemusel.
     
    17
    Sterling nyní dorážel na Schluppa, domácí tak zůstanou míče. Zatím si ho opravdu příliš neužili, držení míče je zhruba 25% na 75% procent, což je více než vypovídající statistika.
     
    19
    Mutch si nyní počínal nedovoleně, znovu musela do hry zasáhnout píšťalka rozhodčího. Vepředu to jednoduše Crystal Palace pořád vůbec nejde.
     
    20
    Další střelecký pokus vyslal Sané. Jenže minul. Manchester City stále hledá cestu za vedoucím gólem. Crystal Palace se do žádného zakončení nedostal, to je potřeba zmínit.
     
    22
    A rovněž domácí se konečně poprvé osmělili. Na hrotu osmaělý Benteke se pokusil skórovat hlavičkou, avšak na Caballera si neposvítil. Tohle byl vůbec první střelecký pokus Crystalu Palace v tomto utkání.
     
    23
    Benteke si nyní pomohl rukou, Manchester City tak bude u míče. Pořád je stav bezbrankový, ačkoli jsou Citizens lepším týmem.
     
    26
    Také Crystal Palace se dostal poprvé k rohovému kopu poté, co zasáhl Kompany. Podobně jako jeho soupeř se ovšem prosadit nedokázal.
     
    28
    Zpoza vápna napřáhl Gabriel Jesus, nicméně jeho pokus byl zablokovaný. Tentokráte Hennessey nemusel být mezi třemi tyčemi vyloženě na pozoru.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Touré (Manchester City).
     
    30
    Žlutou kartu dostává Mutch (Crystal Palace FC).
     
    32
    Tohle byla asi největší šance domácího mužstva. Benteke však ze slušné pozice namířil svou hlavičku těsně na branku. Každopádně Caballero být ve střehu, ne že ne!
     
    33
    Crystal Palace začíná zlobit. Teď však Caballero skvěle zasáhl proti nebezpečnému Tomkinsovi. Manchester City se snad vůbec poprvé dostal pod mírný tlak svého soupeře.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Sterling (Manchester City).
     
    37
    I s nastavením zbývá nějakých deset minut do konce. Manchester City měl sice lepší vstup do utkání, ovšem v posledních minutách se hra docela srovnala. Crystal Palace drží s favoritem krok.
     
    40
    V posledních minutách se toho na hřišti opravdu moc neodehrálo. Rozhodčí rozdal tři žluté karty, nic podstatného se vlastně zmiňovat ani nemusí.
     
    42
    Kolarov se snažil skórovat svým pokusem zpoza šestnáctky. Levačkou však bránu minul. Nebyla to každopádně špatná příležitost celku z Manchesteru.
     
    43
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Hosté se dočkali asi zasloužené a hlavně očekávané odměny. Gabriel Jesus dokázal uvolnit RAHEEMA STERLINGA, který následně překonal Hennesseyho ze slušné pozice. Asistence: Gabriel Jesus.
    43. Raheem STERLING - 0:1
     
    45
    A ještě v závěru půle mohl přidat Manchester City jednu branku! Každopádně zakončení Gabriela Jesuse zlikvidoval Hennessey, následný pokus Tourého byl zablokovaný.
     
    45+1
    O vyrovnání se pokoušel na druhé straně Delph, jenže jeho střela postrádala nějakou větší razanci i přesnost. byla jednoduše zablokována.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Manchester City byl prakticky po celou dobu prvního poločasu lepším mužstvem, gólu se však nakonec dočkal až v závěru, a to díky Sterlingovi. Crystal Palace bude muset po přestávce určitě zabrat, aby svého soupeře nějakým způsobem potrápil.
     
    46
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Christian Benteke, přichází Loïc Rémy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Úvodní chvilky tohoto poločasu nám zatím nenabídly nic nového. Uvidíme, zda-li se domácím osvědčí střídání. Benteke si přece jenom nevedl nejlépe, Rémy by mohl být adekvátní a lepší náhradou.
     
    49
    První zákrok si musel hostující brankář Caballero připsat proti hlavičce Lee. Crystal Palace nenačal druhé dějství thoto utkání úplně špatně.
     
    50
    Remy se po svém krátkém příchodu na hřiště ihned zastřeloval, ovšem svůj pokus usměrnil jen nad bránu. Jako by byl Crystale Palace v úvodu o něco aktivnější.
     
    51
    Sterling mohl navýšit náskok Citizens! Jenže svůj pokus nasměroval jen kousek mimo. Byl přitom v opravdu dobré pozici. Škoda pro Manchester City. Možná mohl definitivně zlomit odpor svého soupeře.
     
    52
    Taktéž Delph nyní ohrozil soupeřovu branku. Vyslal poměrně slušný přízemní pokus. Každopádně Hennessey dokázal balón vyrazit do bezpečí.
     
    53
    K hlavičkovému pokusu se propracoval Sagna. Jenže nemířil jednoduše přesně. Manchester City se snaží najít cestu za dalším gólem. Ten by mu postup zcela jistě pohlídal.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Kelly (Crystal Palace FC).
     
    56
    Žlutou kartu dostává Sagna (Manchester City).
     
    58
    Hra se na chvilku trošku uklidnila, ani jeden z celků se nedostal do nějaké nebezpečnější příležitosti. Dvě třetiny utkání máme pomalu a jistě za sebou.
     
    60
    Ledley napřáhl z dálky! A tahle rána hosty určitě hodně postrašila. Caballero naštěstí pro Citizens nemusel zasahovat, míč totiž skončil těsně vedle jeho brány.
     
    63
    Pořád se nedaří domácím nějakým způsobem vyvinout na favorita tohoto utkání nějaký tlak. Hřiště jinak nyní kropí kroupy. To je rozhodně nepříjemná záležitost jak pro fanoušky, tam pro samotné hráče.
     
    65
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jordon Mutch, přichází James McArthur.
     
    66
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Jesús Navas.
     
    68
    Gabriel Jesus byl nyní faulován Wardem, Manchester City, který si vlastně v poklidu hlídá těsné vedení, tak zůstane v tuhle chvíli u míče.
     
    71
    Manchester City právě vstřelil branku!
    David Silva vyzrál na soupeřovu obranu, poslal parádní pas na uvolňujícího se LEORYE SANÉHO, který usměrnil svou střelu přesně k tyči. Tohle je možná poslední hřebíček do rakve domácího celku. Asistence: David Silva.
    71. Leroy SANÉ - 0:2
     
    73
    Na druhé straně se snažil odpovědět Ledley, jenže ten hlavičkoval pouze mimo. Marná je zatím snaha Crystalu Palace o nějakou kontaktní branku.
     
    75
    Na druhé straně se snažil zakončovat David Silva, autor nedávné asistence. Jenže v koncovce se mu tentokráte tolik nedařilo a prostor mezi tyčemi Hennesseyho netrefil.
     
    76
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jeffrey Schlupp, přichází Ezekiel Fryers.
     
    77
    Schlupp byl zraněný a musel nuceně střídat. Tohle byla jen další nepříjemná komplikace pro domácí celek. Všechna střídání má jinak již vyčerpané.
     
    78
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází David Silva, přichází Fernando.
     
    80
    Clichy nyní odvrátil do zámezí na rohový kop. Ještě nějakých deset minut zbývá domácím na to, aby se pokusili alespoň vyrovnat, a vynutili si tak opakovaný zápas.
     
    82
    Utkání vlastně již spěje k nějakému konečnému výsledku. Manchester City zatím potvrzuje roli favorita, potřebuje vlastně jen uhlídat svůj pohodlný náskok ve zbývajících minutách.
     
    84
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází Nolito.
    84. Takhle Sané přijímal gratulace od svých spoluhráčů. Teď už má zápas za sebou, šel totiž střídat:

     
    87
    Utkání se prakticky už jen dohrává. Crystal Palace jednoduše nemá sílu na to, aby s výsledkem ještě něco udělal. Postup Citizens je již prakticky hotovou záležitostí.
     
    89
    Touré si nyní pomohl útočným faulem proti McArthurovi na útočné polovině. Do konce zbývají nějaké čtyři minutky, včetně nastavení.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Ledley (Crystal Palace FC).
     
    90+1
    Utkání je nyní přerušené, Gabriel Jesus je totiž zraněný a nechce se mu zvedat z trávníku. Ještě chvilku se hrát bude poté, co bude ošetřený.
     
    90+2
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tohle je definitivní pojistka hostujícího celku. Třetí branku tohoto utkání zaznamenal YAYA TOURÉ, který se pravačkou dokázal prosadit z přímého kopu. Parádní střelu zakroutil přes zeď a zamířil přesně do šibenice.
    90+2. Yaya TOURÉ - 0:3
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Manchester City hravě ovládl tohle střetnutí, třemi brankami třech různých střelců porazil trápící se Crystal Palace a zaslouženě postoupil do dalšího kola FA Cupu. Domácí toho v utkání opravdu moc nepředvedli. A i v tomhle případě hledali na hřišti spíše sami sebe.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:19.
    Jeden z hostujících fanoušků byl z dnešního výkonu týmu nadšený:

     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (18:01:23)

    Patrik Sandev

    Branky: 43. Sterling, 71. Sané, 90+2. Touré

    Karty:   30. Mutch (CRP), 54. Kelly (CRP), 90. Ledley (CRP) – 28. Touré (MAC), 36. Sterling (MAC), 56. Sagna (MAC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:19.
    Crystal Palace FC: Hennessey – Ward, Kelly, Tomkins, Schlupp (76. Fryers) – Flamini, Ledley – Mutch (65. McArthur), Lee, Townsend – Benteke (46. Rémy)
    Náhradníci: Cabaye, Rémy, McArthur, Fryers, Kaikai, Delaney, Perntreou

    Manchester City: Caballero – Sagna, Kompany, Kolarov, Clichy – Touré, Delph – Sané (84. Nolito), David Silva (78. Fernando), Sterling (66. Jesús Navas) – Gabriel Jesus
    Náhradníci: Bravo, Zabaleta, Fernando, Nolito, Jesús Navas, De Bruyne, Stones

    Rozhodčí: Mike Jones
    bahis siteleri