Košice – Trenčín 6:4 (kon.)
konec
HC Košice
6:4 (2:1, 3:1, 1:2)
HK DUKLA Trenčín
sk Úterý 31.01.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní 41. kola našej najvyššej hokejovej súťaže. V metropole východu si sily zmerajú domáce Košice a hosťujúca trenčianska Dukla a vám z tohto duelu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    V Steel aréne sa stretnú celky z opačných polovíc tabuľky. Domáci Košičania sa nachádzajú na priebežne druhej priečke, pričom na konte majú 87 bodov a celkové skóre 148:91. Na líderskú Banskú Bystricu strácajú jediný bod. Hostia z Trenčína sú zatiaľ deviati, na konte majú 52 bodov a celkové skóre 107:132. Na ôsmu priečku, zaručujúcu postup do play-off, strácajú jediný bod.

    Oba celky sa v aktuálnej sezóne stretli už štyrikrát. Vo všetkých dueloch boli úspešnejší Košičania, ktorí postupne vyhrali doma 6:0, v Trenčíne 4:2, opäť v Steel aréne 2:1 a opäť pod hradom Matúša Čáka 3:1. V jednom vzájomnom zápase Košíc a Trenčína tak v tejto sezóne padlo priemerne takmer päť gólov.
     
    Zápas je zrušený! Stalo sa tak po dohode oboch klubov z dôvodu náhleho úmrtia generálneho manažéra a zároveň hlavného trénera Dukly Jána Kobezdu.
     
    Odložený zápas medzi Košicami a Trenčínom sa odohrá v utorok 31.1.2017 o 17:30 v Steel aréne.

    Košičania doň vstúpia z pozície tretieho celku, keď na prvú Banskú Bystricu strácajú štyri body a na druhú Nitru bod. Obaja súperi Košíc však majú o jeden odohraný zápas viac.

    Dukla Trenčín je priebežne deviata a na postup do play-off, respektíve 8. Liptovský Mikuláš, stráca jediný bod. Aj v tomto prípade platí, že má Trenčín o jeden odohraný zápas menej, ako je tomu v prípade Liptákov.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Vašíček, Šmach, Jankovič, Šedivý, Matejka – Nagy, Boltun, Varga – Jenčík, Suja, Spilar – Huna, Milý, Bicek – Bartoš, Vrábeľ, Šoltés – Klíma

    Dukla Trenčín: Volden (Kutej) – Bohunický, Bagin, Holenda, Cebák, Hatala, Drgoň, Pavúk, Misenev – Bezúch, Švec, Hossa – Ručkay, Bulík, Sojčík – Gašparovič, Sádecký, Tománek – Hudec, Šimun, Hecl

    Rozhodca: Štefik, Novák – Gavalier, Smrek.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, dovoľte mi vás srdečne pozdraviť zo Steel arény. Košický štadión Ladislava Trojáka bude už o niekoľko desiatok minút hostiť hokejové stretnutie medzi Košicami a Trenčínom. Oba celky sa v tejto chvíli pripravujú na ľadovej ploche.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Počas minulého týždňa náhle opustil slovenskú hokejovú rodinu vo veku 41 rokov generálny manažér a hlavný tréner Dukly Trenčín, Ján Kobezda. Niekdajší hokejový obranca „Kobe“ odohral v drese Trenčína v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska 92 zápasov, jeho hráčska kariéra sa spája aj s Dubnicou, Slovanom Bratislava, Vítkovicami a viacerými klubmi zo zámoria, respektíve Islandu.

    Na pamiatku legendárneho hokejistu, ktorému v Trenčíne nepovedal nik inak ako „Kobe“, nás v Košiciach čaká minúta ticha.

    Česť jeho pamiatke!
     
    Všetko je už pripravené na vhodenie úvodného buly. Dámy a páni, prajeme vám krásny športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk sa dostal na hokejky košických hokejistov, ktorí sa s ním budú chcieť presunúť pred bránku svojho súpera. V úvodných sekundách sledujeme ich kombináciu v hĺbke vlastnej defenzívy.
     
    00:45
    Nagy našiel Deyla, ktorý si s pukom nakorčuľoval za bránku Voldena. Následná prihrávka košického beka síce presná nebola, puk sa ale predsa len poriadne poodrážal a defenzíva Trenčína mala čo robiť, aby ho upratala aspoň na zakázané uvoľnenie.
     
    01:37
    Na opačnej strane klziska prebral zaujímavú prihrávku Sojčík, ktorý sa z ľavej strany rútil na Habala. Český gólman však nezaváhal a svoj tím podržal dobrým zákrokom.
     
    02:27
    Sojčík teraz kombinoval s Bicekom, ktorý ešte hľadal navrátilca Hunu. Rudolf ale narazil na rozhodcu, a tak s pukom ďalej pokračovať nemohol.
     
    03:10
    Bartošovi prepadol puk na útočnej modrej cez čepeľ, Šimun ho následne neváhal posunúť ďalej smerom do poľa. Oba celky odídu striedať počas hry.
     
    04:37
    Bagin ostal spoľahlivo stáť v pásme Dukly Trenčín, ktorá sa tak dokázala vyhnúť brejku zo strany súpera. Hra sa pomerne rýchlo presúva zo strany na stranu, v úvode stretnutia sa oba celky prezentujú sympatickým útočným hokejom.
     
    05:01
    Nahodený puk do pásma pokryl Holenda, ktorý ho zaviezol za Voldena a spoza jeho bránky naštartoval útočnú akciu trenčianskej Dukly. Po tej prišla strela z ľavého krídla, ktorú Habal zrazil na ochrannú sieť.
     
    06:42
    Holenda bol teraz na ľade veľmi dlho a prezentoval sa skvelou pozičnou hrou, keď svojim spoluhráčom pripravil niekoľko zaujímavých možností na založenie útočnej akcie. Ani jedna sa však neujala.
     
    06:47
    Na opačnej strane to bekhendom skúšal Jenčík, ktorý už stál ale vo veľmi vekom uhle a preto ten puk len preletel popred bránku na vzdialenejší mantinel.
     
    06:58
    Po súboji pri zadnom mantineli ostal na ľade ležať Hatala. Ten potľapkávaný svojimi spoluhráčmi odchádza na striedačku. Značne otrasený, avšak zdá sa, že to nebude nič vážne.
     
    07:44
    Trenčania sa do útoku vydali s dvomi korčuliarmi, ktorí si ale zle prihrali. Aj preto sa pískalo postavenie mimo hry v neprospech vojakov.
     
    08:26
    Košice dali gól!
    Košice vedú 1:0. Už situácia pred gólom, keď Nagy pripravil streleckú pozíciu pre Boltuna zaváňala gólom, puk však skončil na defenzíve Trenčína. To neplatilo o niekoľko sekúnd neskôr, kedy sa presadil práve PETER BOLTUN. Asistencie: Ladislav Nagy, Tibor Varga.
    08:26 Peter BOLTUN - 1:0
     
    09:30
    Sojčík sklepáva puk za bránkou Voldena, kde čaká na prestriedanie svojich spoluhráčov. Dukla teraz šetrí sily a pomerne často mení svoje päťky na ľadovej ploche.
     
    10:00
    Volden pre istotu prikryl puk smerujúci na jeho bránku. Vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    10:24
    Bartoš na seba naviazal dobiedzajúceho Drgoňa s úmyslom prehodiť puk ponad jeho korčuľu. To sa mu napokon nepodarilo, smerom dopredu tak vyštartuje tentokrát Trenčín.
     
    11:39
    Boltun bojoval na zadnom mantineli o puk s Tománkom, ten v snahe o rýchlu rozohrávku smerom dopredu neuspel. Píska sa zakázané uvoľnenie v neprospech trenčianskej Dukly.
     
    12:20
    Peter Boltun sa ocitol v ďalšej zaujímavej pálebnej pozícii. Tentokrát to bolo na poste ľavého krídla, kde sa Peter poriadne oprel do puku, aby napokon jeho rana švihom preletela ponad Voldenovu svätyňu až na zadný mantinel.
     
    13:20
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Vrábeľ – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    13:38
    Dukla sa v úvode presilovky drží v pásme, kde roztáča svoj rýchly presilovkový kolotoč.
     
    13:54
    Puk už ale letí cez všetky čiary.
     
    14:20
    Košičania striedali, pomerne dlho sa im totiž súpera podarilo držať v bezpečnej zóne. Čerstvé sily pošle na ľad aj Dukla.
     
    14:38
    Trenčín dal gól!
    Dukle sa počas presilovky napokon predsa len podarilo vyrovnať. Habal bol teraz v plnej permanencii, avšak pomerne vysoko vystúpený zo svojej bránky. Na strelu TOMÁŠA BULÍKA už preto nezareagocal. Asistencie: Matúš Holenda, Jakub Ručkay.
    14:38 Tomáš BULÍK - 1:1
     
    15:09
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Pavúk – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    15:26
    Košice dali gól!
    A presilovkový gól aj pre Košice. Zaujímavá prihrávka z ľavej strany prešla pozdĺž celým bránkoviskom k opačnej žrdi Voldenovej bránky, kde sa do puku oprel TIBOR VARGA a rozvlnil tak sieť. Asistencie: Richard Jenčík, Ladislav Nagy.
    15:26 Tibor VARGA - 2:1
     
    16:05
    Tak Trenčín sa z remízy napokon netešil ani jednu minútu.
     
    16:40
    A už to mohlo byť 3:1! Tesne pred Voldenom prišiel krásny Vrábeľov teč strely od modrej čiary. Na ten ale gólman zareagoval výborne a puk zrazil mimo priestor troch žrdí.
     
    17:38
    Hra mierne stratila na svojom tempe, čo hralo v prospech domácich hokejistov. Tí sa s pukom stiahli za Habalovu bránku, odkiaľ mohli v pokoji striedať.
     
    18:17
    Prebiehajú posledné dve minúty prvej tretiny. Košičanov v tejto chvíli zastavil ofsajdový verdikt.
     
    18:30
    Obrovská šanca pre Košice! Tie sa s pukom nenápadne presunuli pred Voldena, ktorý ležal na ľade bez svojej hokejky. Puk do siete napriek tomu neprepadol.
     
    18:35
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Vašíček – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    19:10
    Záverečná minúta úvodného dejstva, puk je za bránkou Trenčína.
     
    19:49
    Ďalšie vyhodenie puku. V prvej tretine sa už zrejme nič podstatné neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina dohrávaného stretnutia medzi Košicami a Trenčínom. Po dvadsiatich minútach hry sa do šatní odíde za stavu :.

    Pomer striel po 1. tretine:
    8:12

    Druhá tretina sa začne približne o 18:23.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:18
    Tradičné vhadzovanie puku v stredovom kruhu nám odštartovalo prostrednú časť riadnej hracej doby. Puk sa v tomto prípade dostal na hokejky Trenčanov, ktorí sa pokúsia o založenie súvislejšej kombinácie.
     
    20:43
    Trenčín dal gól!
    Dukla presilovku nevyužila, bezprostredne po návrate Vašíčka na ľad sa ale jej hráči predsa len presadili. Konkrétne to bol MARCEL HOSSA, ktorý nedal Habalovi šancu na zákrok. Asistencia: Juraj Bezúch.
    20:43 Marcel HOSSA - 2:2
     
    21:42
    Šmach puk posunul na pravé krídlo, prihrávka ale napokon prepadla až na zadný mantinel. Odtiaľ sa už Košičania do zaujímavejšej streleckej pozície nepretlačili.
     
    22:53
    Košice dali gól!
    Košičania sú dnes po tretíkrát vo vedení. Dukla si nedala pozor na zadné vrátka a kapitulovala, o čo sa na veľkú radosť publika postaral navrátilec RUDOLF HUNA. Asistencie: Juraj Milý, Jiří Bicek.
    22:53 Rudolf HUNA - 3:2
     
    24:17
    Košičanov bolo pri vhadzovaní puku v ich útočnej tretine príliš veľa, jeden z ich hráčov preto musel odkorčuľovať na striedačku.
     
    24:29
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Švec – 2 min., hákovanie).
     
    24:45
    Pekná kombinácia Košíc gólom neskončila. Strela z pravého krídla bola totiž nepresná a puk sa od mantinelu odrazil von z pásma.
     
    25:27
    Trochu zbytočne sa teraz domáci sami poslali von z pásma, čo Dukla využíva a šetrí si sily na ďalší priebeh hry v početnej nevýhode.
     
    26:12
    Košice sa držia v pásme, zatiaľ je to bez strely.
     
    26:38
    Švec sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu. Táto presilová hra Dukly tak ostane nevyužitá.
     
    27:06
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    27:29
    Šmach puk podržal na svojej čepeli, našiel v strednom pásme Milého a ten nazbieral ďalšie cenné sekundy pre Košice. Pekné momenty v podaní domácich hokejistov.
     
    27:48
    Do zakončenia sa tlačil Hatala, pred Habalom vznikla nebezpečná situácia. Český gólman sa ale oklamať nenechal a puk prikryl na ľadovej ploche.
     
    28:29
    Suja sa dostal k odrazenému puku a poslal ho oblúčikom cez všetky čiary. Rozohrávku ešte Dukle znepríjemňoval aj Tibor Varga.
     
    29:07
    Matejka bol v súboji so Sojčíkom pri zadnom mantineli, ten skončil jednoznačne v prospech statného obrancu v službách Košíc. Zdá sa, že počas tejto presilovky už gól nepadne.
     
    29:50
    Medzičasom sa sily na ľadovej ploche vyrovnali.
     
    30:59
    Vhadzovať sa bude po pravici Larsa Voldena.
     
    31:48
    Hra teraz mierne stratila na svojom tempe, ani jeden z celkov sa do lepšej gólovej príležitosti nedostal. Oba tímy sa v ostatných minútach pozorne bránia a súperovi v pásme kombinovať nedovolia.
     
    32:01
    Košice dali gól!
    To sa ale zmenilo v tejto chvíli. Košice totiž využili chvíľkovú pasivitu v obranných radoch svojho súpera a pridali svoj štvrtý presný zásah. Do listiny strelcov sa zapísal LUKÁŠ MATEJKA. Asistencie: Ladislav Nagy, Peter Boltun.
    32:01 Lukáš MATEJKA - 4:2
     
    33:19
    Suja z pozície ľavého krídla puk posunul ďalej za bránku, odkiaľ sa ho Košice snažili prestrčiť pred Voldena. Hra bola napokon prerušená, vhadzovať sa bude v pásme Dukly.
     
    34:05
    Tománek šikovnou kľučkou prestrčil puk pomedzi korčule Vašíčka, košický obranca si ale splnil svoju úlohu a technicky mimoriadne vyspelého útočníka zastavil telom.
     
    35:05
    Medzičasom sa začala posledná štvrtina prostrednej časti riadnej hracej doby. Aktívnejším celkom v tejto chvíli ten košický, je to ale bez gólovej šance.
     
    35:40
    Košičania v prečíslení troch proti dvom. Puk si vymenili všetci korčuliari domácich v pásme súpera, do siete ho ale neposlali!
     
    36:27
    Na opačnej strane klziska skúšal šťastie strelou spoza Vašíčka Gašparovič. Habal ale ten puk videl a preto ho bezpečne podržal vo svojej lapačke.
     
    37:09
    Dukla to v záverečnej trojminútovke skúša nahodenými pukmi z každej strany, tie ale zatiaľ za chrbát Vladislava Habala neprepadli. Budeme zvedaví, či sa ešte pred prestávkou bude stav zápasu meniť.
     
    37:41
    Individuálna snaha Ladislava Nagya skončila na pozornej defenzíve Dukly, ktorá košického kapitána odstavila od puku a nenechala ho presnejšie zakončiť.
     
    38:21
    Košice dali gól!
    Košičania pridávajú piaty gól a odskakujú svojmu súperovi na rozdiel troch presných zásahov, o čo sa po individuálnom prieniku postaral RUDOLF HUNA. Výborný štart pre Ruda Hunu, ten sa dnes presadil už druhýkrát. Asistencia: Jakub Suja.
    38:21 Rudolf HUNA - 5:2
     
    39:48
    Pred prestávkou sa už zrejme nič zaujímavé neudeje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna nám ohlásila koniec druhej tretiny, zo zápasu uplynulo už 40 minút hry. Pred poslednou časťou riadnej hracej doby pritom platí stav 5:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 25:22

    Tretia tretina sa začne približne o 19:16.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    Začala sa tretia tretina zápasu medzi Košicami a Trenčínom. Puk sa nachádza v strednom pásme a my budeme zvedaví na to, ktorý z tímov tento fakt využije na založenie prvej útočnej akcie zápasu.
     
    41:27
    Nagy si puk niekoľkokrát vymenil s Vargom, košický kapitán sa ale nedokázal zbaviť dobiedzajúceho Šveca. Bolo to tak bez zakončenia v podaní domácich hokejistov.
     
    42:18
    Úvod tretej tretiny obojstranne opatrný. Ak však ešte chce Dukla s dnešným výsledkom niečo urobiť, smerom dopredu by mala byť jednoznačne dôraznejšia.
     
    42:54
    Píska sa zakázané uvoľnenie vojakov, vhadzovanie po pravici Larsa Voldena.
     
    43:19
    Vrábeľovi puk na obrannej modrej preskočil čepeľ hokejky, mladého útočníka to však mrzieť nemuselo. Napokon z toho totiž bolo len postavenie mimo hry pre Trenčín.
     
    43:52
    Vašíček sa dostal k Sujovmu puku a vylepšoval si streleckú pozíciu. Český obranca to mal ale na bekhend, preto na poslednú chvíľu hľadal pred bránkoviskom Jenčíka. Proti nemu zasiahol svojím ľavým betónom ležiaci Volden.
    43:52
     
    44:15
    Hra sa teraz pomerne často prerušuje, oba celky tak neváhajú šetriť sily a na ľad posielajú rôzne kombinácie svojich hokejistov.
     
    44:34
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jankovič – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    45:07
    Košičania sa dobre bránia a puk vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    45:20
    Vo vlastnom oslabení bol z toho dokonca samostatný únik v podaní Ladislava Nagya, ktorý prekonal Voldena, tomu ale tentokrát pomohla konštrukcia jeho bránky.
    45:20
     
    46:10
    Trenčín dal gól!
    Zápas napokon ešte predsa len získava akú-takú zápletku. Svojím gólom sa o to postaral TOMÁŠ BULÍK, ktorý upravuje stav na 5:3 z pohľadu Košíc. Asistencie: Juraj Cebák, Peter Sojčík.
    46:10 Tomáš BULÍK - 5:3
     
    47:01
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Huna – 2 min., držanie).
     
    47:19
    Košice sa rýchlo oslobodili, puk letí k Voldenovi.
     
    48:08
    A opäť tam Dukla musela prebrať puk. Hosťom sa v tejto chvíli v kombinácii príliš nedarí.
     
    48:27
    Už je ale Trenčín usadený v pásme svojho dnešného súpera.
     
    48:45
    Ani tentokrát snaha hostí nepriniesla žiaden zaujímavejší moment. Trenčania tak budú musieť rozohrávať z hĺbky vlastnej defenzívy.
     
    49:20
    Košičania medzičasom v pätici.
     
    50:05
    Sádecký sa s pukom neodvážil vykorčuľovať do stredného pásma, Dukla pokračuje v tom obrannom. Začala sa posledná 10-minútovka riadnej hracej doby.
     
    50:39
    Trenčín dal gól!
    Jiří Bicek najskôr nezakončil svoj samostatný únik gólom a Košice následne inkasovali po štvrtýkrát. Postaral sa o to JURAJ BEZÚCH. Asistencia: Lukáš Bohunický.
    50:39 Juraj BEZÚCH - 5:4
     
    51:46
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Gašparovič – 2 min., hákovanie).
     
    51:54
    Toto stretnutie môže byť napokon ešte poriadne zaujímavé! Osem minút pred koncom riadnej hracej doby totiž vedú Košice už len o jeden gól.
     
    54:00
    Trenčín hrá s piatimi hráčmi, nevyužitá presilovka v podaní domácich.
     
    54:14
    Košičania sa následne dopustili zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa tak bude po pravici Vladislava Habala.
     
    54:55
    Boltun pri zadnom mantineli na Hunu. Ten bol od puku odstavený v súlade s pravidlami, vylučovať sa tak v tomto prípade nemusí.
     
    55:39
    Nagy dokorčuľoval puk, ktorý Vargovi odskočil od čepele, jeho spoluhráči sa ale napokon k zakončeniu nedostali.
     
    56:09
    Prebiehajú posledné štyri minúty riadnej hracej doby.
     
    57:28
    Sekundy teraz plynú pomerne rýchlo, čo hrá v neprospech trenčianskej Dukly. Tá bude musieť o niekoľko desiatok sekúnd vrhnúť všetky sily do útoku.
     
    58:05
    Prebiehajú posledné dve minúty riadnej hracej doby. Pozeráme sa na striedačku Trenčína, zdá sa, že tá si pri najbližšom prerušení hry vyžiada oddychový čas.
     
    58:59
    Košičania sa držia v útočnej tretine a svojmu súperovi nedovoľujú kombinovať. Lars Volden nemôže odísť zo svojej bránky.
     
    59:14
    Volden na striedačke, power-play hostí!
     
    59:54
    Košice dali gól!
    Šesť sekúnd pred koncom prichádza definitíva v podobe gólu do prázdnej bránky. Konečný výsledok na 6:4 stanovuje TIBOR VARGA.
    59:54 Tibor VARGA - 6:4
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa dnešný zápas medzi Košicami a Trenčínom, po výsledku 6:4 sa z troch bodov a výhry tešia domáci.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 31:27 (19:50:03)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 9. Boltun (Nagy, Varga), 16. Varga (Jenčík, Nagy), 23. Huna (Milý, Bicek), 33. Matejka (Nagy, Boltun), 39. Huna (Suja), 60. Varga – 15. Bulík (Holenda, Ručkay), 21. Hossa (Bezúch), 47. Bulík (Cebák, Sojčík), 51. Bezúch (Bohunický)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Vašíček, Šmach, Jankovič, Šedivý, Matejka – Nagy, Boltun, Varga – Jenčík, Suja, Spilar – Huna, Milý, Bicek – Bartoš, Vrábeľ, Šoltés – Klíma
    HK DUKLA Trenčín: Volden (Kutej) – Bohunický, Bagin, Holenda, Cebák, Hatala, Drgoň, Pavúk, Misenev – Bezúch, Švec, Hossa – Ručkay, Bulík, Sojčík – Gašparovič, Sádecký, Tománek – Hudec, Šimun, Hecl

    Rozhodčí: Štefik, Novák – Gavalier, Smrek
    bahis siteleri