Atlético – Barcelona 1:2 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:2 (0:2)
FC Barcelona
Středa 01.02.2017, 21:00 • Estadio Vicente Calderon, Madrid • Španělský pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům španělského fotbalu! Dnes nás čeká opravdová lahůdka! Společně se totiž podíváme na úvodní duel semifinále Copa del Rey, ve kterém Atlético Madrid od jednadvaceti hodin vyzve Barcelonu! Ke sledování textového přenosu Vás zve Tomáš Kubečka.
     
    FC Barcelona

    FC Barcelona v domácí soutěži ztrácí na vedoucí Real Madrid čtyři body. Největší rival katalánského celku má navíc zápas k dobru. Svěřenci Luise Enriqueho proto chtějí uspět alespoň v domácím poháru.

    Do něj však Barcelona nevstoupila vůbec dobře. V úvodním duelu s Herculesem totiž pouze remizovala 1:1. V odvetě ale trpaslíka rozstřílela jednoznačně 7:0. V dalším kole čekalo na Barcelonu Bilbao, ale ani tady to nebyla snadná práce. V úvodním duelu totiž Katalánci prohráli 2:1, ale odvetu na Camp Nou Barcelona zvládla a po výhře 3:1 postoupila do čtvrtfinále. V něm čekal Real Sociedad. Barcelona nejprve po několika letech vyhrála na jeho půdě a v domácí odvetě si výsledkem 5:2 pohlídala postup.

    O víkendu ladila Barcelona formu na dnešní duel v ligovém souboji na půdě Realu Betis. Katalánci s outsiderem překvapivě ztratili body. Remízu 1:1 zachraňoval až v devadesáté minutě Luis Suárez.
    Arda Turan, bývalý hráč Atlética a nynější záložník Barcelony, oslavil v pondělí třicáté narozeniny!

     
    Atlético Madrid

    Také Atlético Madrid zatím zaostává za výkony z předešlých sezón a v domácí soutěži mu nyní patří až čtvrtá příčka. Na městského rivala navíc ztrácí už deset bodů. Simeoneho parta proto bude chtít uspět v rámci Copa del Rey.

    Ve svém úvodním vystoupení v letošním ročníku Copa del Rey čelilo Atlético Guijuelu. Celek z hlavního města nenechal nic náhodě a po výsledcích 6:0 a 4:1 s přehledem postoupil. V další fázi se Atlético střetlo s Las Palmas. Na Kanárských ostrovech uspělo výsledkem 2:0, ale v domácí odvetě prohrálo 2:3. Díky lepšímu skóre si ale zajistilo postup do čtvrtfinále, kde po výsledích 3:0 a 2:2 bez problémů vyřadilo Eibar.

    Generálka na dnešní duel se však Simeoneho svěřencům rovněž nepovedla. V sobotu uhrálo Atlético na půdě Deportiva Alavés, ligového nováčka, pouze bezbrankovou remízu. Atlético navíc remizovalo třikrát v řadě a dnes to bude mít opravdu těžké.
     
    Vzájemné duely v letošní sezóně

    Atlético se s Barcelonou v letošní sezóně zatím střetlo jedinkrát. V polovině září se v rámci Primera Division zrodila na Camp Nou remíza 1:1. Barcelonu poslal před přestávkou do vedení Rakitič, ale po hodině hry vyrovnal Correa.
     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Moyá – Vrsaljko, Savić, Godín, Luis – Juanfran, Gabi, Saúl, Koke – Griezmann, Carrasco
    Náhradníci: Torres, Correa, Hernández, Gameiro, Gaitán, Moreira, Bare

    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Mascherano, Gomes – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: Suárez, Turan, Rafinha, Alcácer, Vidal, Mathieu, Masip.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu. Domácí Atlético sehraje dnešní duel v klasických pruhovaných dresech, zatímco Barcelona přijela ve světle modré sadě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Barcelona obstarala výkop do dnešního utkání. Hosté ihned rozjeli kombinaci na pravé straně, nicméně Koke bleskově vybojoval míč pro Atlético.
     
    2
    Barcelona se však rychle dostala zpět k balónu. Do rozehrávky se zapojil také brankář Cillessen, který kombinoval s Mascheranem. Hosté se nikam neženou.
     
    3
    Jordi Alba obdržel přihrávku na levou stranu, posunul míč podél postranní čáry, ale Neymar byl faulován. Barcelona může pokračovat v kombinaci na vlastní polovině.
     
    4
    Jasper Cillessen měl nyní spoustu času na rozehrávku v pokutovém území. Hostující branář přenesl míč na Andrého Gomese, který byl faulován. Barcelona se posune na polovinu Atlética.
     
    5
    K exekuci přímého kopu se postavil Brazilec Neymar. Hostující křídelník rozehrál na Messiho, jež si potáhl míč dva kroky vpřed, ale jeho následný centr skončil na hlavě stopera Godína.
     
    6
    Barcelona po Neymarově přihrávce na malé vápno zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přilétl na přední tyč, kde si dělal prostor Gomes, ale Gabi jej nepustil do zakončení.
     
    7
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona se dostává do vedení opravdu parádním gólem! Javier Mascherano vybojoval míč, posunul jej vpřed, kde si jej převzal LUIS SUÁREZ, který si krásně obhodil obránce, předvedl parádní sprint a chladnokrevným zakončením podél brankáře rozvlnil síť!
    7. Luis SUÁREZ - 0:1
     
    8
    Atlético se snaží přispěchat s rychlou odpovědí. Do pokutového území Barcelony přiletěl vysoký centr z levé strany, ale obraně Barcelony pomohl Neymar. Domácí rozehrají rohový kop.
     
    9
    A také Atlético se dočkalo prvního zakončení. Na centr od rohového praporku si naskočil Diego Godín, který předčil svého strážce, ale jeho hlavička mířila mimo tři tyče.
     
    10
    Atlético se po obdržení úvodní branky tlačí do útoku. Domácí fotbalisté se usadili na hranici pokutového území. Carrasco však hlavou neprocedil balón do šestnáctky.
     
    11
    Juanfran obdržel přihrávku na pravou stranu, uvolnil se k odcentrování, jenže na jeho vysokou pobídku nedosáhl nikdo v pruhovaném dresu. Atlético přesto zůstává u míče.
     
    12
    Gomes přenesl míč na pravou stranu hrací plochy, kde si nabíhal Sergio Roberto. Hostující fotbalista si ale netroufl na individuální průnik a raději vrátil balón spoluhráčům z obrany.
     
    13
    Gabi přihrál míč Kokemu, který měl spoustu času na rozehrávku. Domácí záložník chtěl vysunout Juanfrana, jenže poslední jmenovaný neudržel balón na hrací ploše.
     
    14
    Carrasco dostal parádní přihrávku na hranici pokutového území, rychlou kličkou se zbavil obránce, ale jeho přízemní centr srazil Mascherano na další rohový kop.
     
    15
    Atléticu se standardní situace vůbec nepovedla. Na vysoký centr si naskakoval Vrsaljko, který si v hlavičkovém souboji na hranici šestnáctky pomohl loktem a dopustil se faulu.
     
    16
    Rohový kop zahrával také katalánský celek. Exekuce se ujal Ivan Rakitić. Záložník Barcelony vymyslel centr na malé vápno, kde kraloval připravený Savić.
     
    17
    Diego Godín vyslal dlouhou přihrávku mezi stopery Barcelony. Za míčem spěchal Antoine Griezmann, který ale v souboji s urostlým Piquém neměl šanci na úspěch.
     
    18
    André Gomes si nepohlídal zpracování míče ve středu hrací plochy. K balónu se prodral Juanfran, jež přenesl hru na levou stranu, kde se Luís dopustil útočného faulu. Barcelona bude rozehrávat.
     
    19
    Saúl Ňíguez vymyslel chytrou přihrávku pro nabíhajícího Carrasca. Před aktivním útočníkem Atlética ale na poslední chvíli zažehnal nebezpečí stoper Umtiti.
     
    20
    Jordi Alba táhl rychlý protiútok Barcelony po pravé straně. Krajní obránce hostujícího celku si nerozuměl s Messim, kterého zahnal do těžké pozice a Argentinec přišel o míč.
     
    21
    Barcelona zatím kraluje dění na hrací ploše. Hosté jsou znovu u míče a rozjíždějí kombinaci na vlastní polovině. Nikdo z fotbalistů Atlética rozehrávku Katalánců neatakuje.
     
    22
    Barcelona zahrávala další rohový kop. Jeho exekuce se ujal Neymar. Brazilský fotbalista tentokrát rozehrál do kombinace a po narážečce s Messim odevzdal balón soupeři.
     
    23
    Hosty to ale nemuselo mrzet. Barcelona totiž zahrávala další rohový kop. Ivan Rakitić poslal krátký centr na přední tyč, kde domácí obraně vypomohl Carrasco. U míče zůstává Barcelona.
     
    24
    Domácí stopeři si zbytečně zkomplikovali situaci. Savić poslal Godínovi nepřesnou přihrávku. Druhý jmenovaný se snažil přenést balón na pravou stranu, ale Vrsaljko jeho vysokou přihrávku nedokázal zpracovat.
     
    25
    Zajímavá možnost Barcelony! Aktivní Neymar obdržel přihrávku do volného prostoru, navedl si míč na pravačku a Moyá jeho ránu neudržel. Dotírající Lionel Messi se ale nedostal k dorážce!
    25. Neymarova individuální akce
     
    26
    Po delší přestávce se na polovinu Barcelony podívalo Atlético. Domácí zahrávali přímý kop, jenže vysoký centr propadl až k Cillessenovi. Hosté mohou pokračovat v kombinaci.
     
    27
    Vrsaljko byl jako první u odraženého míče na pravé straně pokutového území. Domácí obránce chtěl najít někoho ze spoluhráčů, ale Barcelona skvěle zahustila prostor.
     
    28
    Další zajímavá akce Barcelony! Neymar vlétl do pokutového území, narazil si se Suárezem, který ještě vracel pod sebe, jenže ani Neymar ani dobíhající Messi se nedostali ke střele!
     
    29
    Piqué si po rohovém kopu domácího celku splnil obranné povinnosti. Hostující stoper skvěle zakročil na pravé straně, nepustil soupeře do šestnáctky a navíc získal míč.
     
    30
    Vrsaljko zatím hraje opravdu aktivně! Krajní obránce Atlética podporuje ofenzívu dlouhými náběhy. Po jednom z nich odcentroval na malé vápno, ale Mascherano stačil zasáhnout.
     
    31
    Hosté opět uklidňují hru. Barcelona získala míč na své kopačky a znovu kombinuje na své polovině. Domácím fanouškům se to nelíbí a z tribun se začíná ozývat pískot.
     
    32
    Saúl nestačil Messimu a ostrým skluzem z levé strany trefil míčového mága do kotníku. Rozhodčí jeho ostrý zákrok odměňuje žlutou kartou.
     
    33
    Luis Suárez ztratil stabilitu v souboji s Gabim na polovině hrací plochy. Útočník Barcelony navíc v pádu fauloval a Atlético bude rozehrávat. Suárez se sice diví, ale sudí je neoblomný.
     
    34
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona navyšuje svůj náskok na 2:0! LIONEL MESSI trefil opravdu výstavní branku! Rakitić našel Messiho na hranici pokutového území, Argentinec si srovnal míč na levačku a utaženou střelou o tyč uklidil míč do branky! Krásný fotbalový moment!
    34. Lionel MESSI - 0:2
     
    35
    André Gomes zastavil nedovoleným způsobem Griezmanna v blízkosti pokutového území. Atlético by nyní potřebovalo vsítit branku a dostat se na dostřel.
     
    36
    Balón si přichystal Gabi, který ale nezvolil střelu, ale raději rozehrál na pravou stranu. Následný centr na malé vápno už obrana Barcelony zastavila. Tohle se Atléticu vůbec nepovedlo.
     
    37
    Neymar byl faulován na levé straně a Barcelona zahrávala další přímý kop. Messi našel volného Rakitiće, jež odcentroval na Roberta, ale jeho hlavičku Moyá s přehledem kryl.
     
    38
    Lionel Messi nyní vypomohl obraně Barcelony. Argentinec zbavil Carrasca balónu, rozjel další akci Barcelony a nakonec je z toho další rohový kop.
     
    39
    Neymar tentokrát odcentroval na přední tyč, kde číhal Ivan Rakitić. Chorvatský fotbalista musel hlavičkovat zády k brance a jeho pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    40
    Další žlutá karta a další problém pro Atlético! Savić zastavil na hranici pokutového území Messiho, vidí žlutou kartu a hlavně nabízí Barceloně přímý kop z lukrativního místa!
     
    41
    Míč si připravil Lionel Messi. Hostující útočník vyslal technickou střelu levačkou. Míč sice minul čtyřčlennou zeď, ale Messi jej nasměroval vysoko na tribunu za brankou.
     
    42
    Barcelona vybojovala další rohový kop. Ivan Rakitić hledal spoluhráče na značce pokutového kopu, jenže na přední tyči zasáhl připravený Diego Godín.
     
    43
    Snad první dobrá možnost Atlética v dnešním utkání! Koke si zpracoval přihrávku na hranici šestnáctky a napálil míč na branku. Jeho pokus ale mířil příliš vysoko!
    43. Kokeho jedovatá střela
     
    44
    Carrasco se bleskově otočil na polovině hrací plochy a okamžitě se snažil rozběhnout Griezmanna. Před agilním Francouzem zasáhl dobře hrající Umtiti.
     
    45
    Ivan Rakitić si neporadil se zpracováním na hranici pokutového území. Saúl mu míč ukradl, ale Rakitić zastavil akci Atlética za cenu prohřešku proti pravidlům.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Barcelona v úvodní pětačtyřicetiminutovce výrazně vykročila za postupem do finále. Už v sedmé minutě se po krásném průniku prosadil Luis Suárez. Atlético se poté tlačilo do útoku, ale do další šance se vřítil Neymar. Moyá jeho ránu s problémy zastavil a v další šanci se hosté dlouhou kombinací připravili o možnost. Barcelona přesto odskočila na rozdíl dvou branek. Ve 34. minutě předvedl své umění Lionel Messi, který krásnou střelou o tyč utišil domácí fanoušky. Atlético se do první šance dostalo až v závěru poločasu, jenže Koke mířil nad břevno. Do kabin se proto odchází za stavu 0:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    51
    Barcelona pokračuje ve svém útočném snažení. Atletico je však v druhé půli zatím v obraně pozornější.
     
    55
    Suaréz nakopával dlouze do vápna, kde se míče však ujala obrana Atletica. Míč se přesto dostává k Mascheranovi, který zakládá další útočný výpad.
     
    57
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Rakitic, přichází Suarez D..
     
    58
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Niguez, přichází Gaitan.
     
    60
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Tak také Atletico se dočkalo vstřelené branky! ANTOINE GRIEZMANN si díky své výborné pozici dokázal najít centrovaný míč a z těsné blízkosti nedal Moyovi sebemenší šanci. Všemu předcházel dobrý centr Godina.
    60. Antoine GRIEZMANN - 1:2
     
    62
    Luis v běhu poslal nádhernou přihrávku před branku, kde stál opět francouzský kanonýr Griezmann. Tentokrát jeho střelu ale Cillessen stihl vyrazit!
     
    63
    Žlutou kartu dostává Neymar (FC Barcelona).
     
    65
    Následně to byl opět Griezmann, jenž se prezentoval střelou. Tahle byla však z velké vzdálenosti a neměla šanci na úspěch.
     
    66
    Filipe Luis nedosáhl na lobovanou přihrávku. Vhazoat tedy bude Juanfran.
     
    67
    Nyní nastaly velké zmatky v obraně Barcelony. Míč se odrazil k volnému Carrascovi, jenž zkoušel překvapit Cillessena nůžkami, jenže jeho dobrý pokus skončil pouze těsně nad břevnem.
     
    69
    Cillessen se nyní proti centru do šestnáctky příliš nenadřel. Antoine Griezmann ho totiž poslal přesně do jeho náruče. Následně se do šance dostal Neymar, jenže byl ve velmi nevýhodné pozici, a tak třetí gól svého týmu nepřidává.
     
    70
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Gameiro, přichází Carrasco.
     
    71
    Příchozí hráč Gameiro se rovnou zapojil do hry, ale naneštěstí pro Atletico pouze nepřesným centrem.
     
    72
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Gomes, přichází Rafinha.
     
    73
    Na Neymara letěla nepřesná přihrávka vzduchem od jeho parťáka z útoku Lionela Messiho. Míč se tak dostane odkopem od branky Atletica.
     
    75
    Žlutý kartónek nyní vidí Antoine Griezmann, který zajel nohami napřed do Rafinhi velmi nešetrně.
     
    76
    Navíc Griezmann fauloval těsně před šestnáctkou a kopu se ujal, kdo jiný, než Lionel Messi. Ten potvrdil, že střílet z těchto pozicí umí velmi dobře. Vyslal velmi dobrou střelu, která ale končí na břevně branky Atletica!
     
    78
    Neymarovi se dostalo šance také kopat volný přímý kop. Jeho pokus byl ale znatelně horší než ten Lionela Messiho, a tak tento Brazilec Moyu neohrozil.
     
    81
    Torres se ocitl v další šanci tohoto zápasu, avšak jeho střela letěla mimo branku. O vyrovnání se tak budou muset fotbalisté Madridu ještě dále snažit.
     
    83
    Griezmann skluzem zkoušel obrat o míč Lionela Messiho a skutečně se mu tak povedlo. Argentinského snajpra tak na poslední chvíli obral o možnost skórovat!
     
    85
    Tak nyní mohlo být vyrovnáno! Fernando Torres se dostal k odraženému míči. Spolu s ním si naběhl do lepší pozice a z osy šestnáctky pálí pouze těsně mimo Cillessenovu pravou tyč!
     
    87
    S posledními minutami základní hrací doby Atletico tlačí na pilu. Poté co Messi propustil míč, tak se ho hned ujal Luis, který vypálil do míst, kde stál Cillessen. Brankář Barcelony si s tímto pokusem poradil.
     
    89
    Antoine Griezmann nyní musel vylekat všechny fanoušky Barcelony, a to když si naběhl s míčem těsně před vápno Barcelony, a odtud nebezpečně vypálil na vzdálenější tyč, avšak minul.
     
    90
    Žlutou kartu vidí i Lionel Messi, který podrazil jednoho ze svých protihráčů.
     
    90+1
    Na hřišti to nyní svítí žlutými barvami. Rozhodčí Bengoetxea totiž oceňuje další nedovolený zákrok na straně Barcelony žlutou kartou. Provinil se jím Mascherano.
     
    90+2
    Jasper Cillessen si pohlídal vzdušnou přihrávku Atletica a Barcelona se tak ujímá míče. Atleticu zbývají pouhé dvě minuty na srovnání skóre!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Barcelona nakonec v tomto nervydrásajícím zápase vítězí velmi těsně 2:1! V prvním poločase se dokázala dostal do komfortního vedení 2:0, díky trefám Luise Suaréze a Lionela Messiho. V druhé půli však převzali otěže domácí hráči a stav korigoval Antoine Griezmann. Výsledkem 2:1 z pohledu Barcelony ale utkání také skončilo. To odvety tak půjde katalánský celek s jednobrankovým náskokem. Ta se bude hrát 7. února.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 11:8. Rohy: 7:11. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 20:14.
     
    Pro tento zápas je to tedy vše. Přeji vám příjemný konec pracovního týdne a následně také krásný víkend! (23:00:41)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 60. Griezmann – 7. Suárez, 34. Messi

    Karty:   32. Saúl (ATM), 40. Savić (ATM), 75. Griezmann (ATM) – 63. Neymar (BAR), 90. Messi (BAR), 90+1. Mascherano (BAR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 11:8. Rohy: 7:11. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 20:14.
    Atlético Madrid: Moyá – Vrsaljko (46. Torres), Savić, Godín, Luis – Juanfran, Gabi, Saúl (58. Gaitán), Koke – Griezmann, Carrasco (70. Gameiro)
    Náhradníci: Torres, Correa, Hernández, Gameiro, Gaitán, Moreira, Bare

    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić (57. Denis Suárez), Mascherano, Gomes (72. Rafinha) – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: Denis Suárez, Turan, Rafinha, Alcácer, Vidal, Mathieu, Masip

    Rozhodčí: Bengoetxea
    Úterý 07.02.2017
    Barcelona - Atlético 1:1

    Branky: 43. Suárez – 83. Gameiro

    Karty:   19. Roberto (BAR), 66. Rakitič (BAR), 76. Cillessen (BAR), 87. Suárez (BAR), 90+6. Sergio (BAR) – 36. Carrasco (ATM), 77. Savič (ATM)   58. Roberto (BAR), 90. Suárez (BAR) – 69. Carrasco (ATM)

    Neproměněná penalta: 80. Gameiro (ATM), mimo

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:13.
    bahis siteleri