Mountfield HK – Kometa Brno 1:5 (kon.) | Vsetín – HC Litvínov 7:8 (po pr.) | Písek – Letňany 6:10 (kon.)
HC Plzeň – Liberec 6:1 (kon.) | Chomutov – Třinec 1:4 (kon.) | Sparta – Č. Budějovice 2:1 (kon.)
Pardubice – Jihlava 3:6 (kon.) | K. Vary – Zlín 6:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Slavia 2:4 (kon.)
Olomouc – Kladno 3:4 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Havířov – Kolín 5:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
HC Slavia Praha
Čtvrtek 02.02.2017, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 13. kolo
Partner:
     
    To je dnes ode mne z Kotliny vše, já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek týdne. U dalších onlajnů se těším na počtenou. (20:13:09)
     
    Do třetí třetiny šla Slavie s dvoubrankovým vedením, o to ale necelých deset minut před koncem přišla a po gólu Davida Dondy bylo zaděláno na drama. Bruslaři nevyužili dvě přesilové hry a konec se neúprosně blížil. V samotném závěru zkusili domácí hru bez brankáře, do opuštěné klece ale poslal kotouč Viktor Martínek a potvrdil tak vítězství svého celku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Viktor Horák rozjel akci zpoza vlastní brány, Bruslaři postupovali podél levého hrazení, v útočném pásmu ale o kotouč přišli.
     
    59:19
    Bruslaři se chtěli rychlou rozehrávkou ještě dostat do pásma Slavie, puk ale doputoval jenom na zakázané uvolnění.
     
    58:51
    Slavia právě vstřelila branku!
    VIKTOR MARTÍNEK obral Bruslaře o kotouč, prosmýkl se mezi dvěma hráči a ze středního pásma zamířil na bránu. Trefil se přesně a zřejmě tím potvrdil hostující vítězství! Bez asistence.
     
    58:36
    Domácí vyhráli důležitou buly a prokombinovali se až ke střele, ta ale narazila jenom do plexiskla za bránou.
     
    58:17
    Václav Adam si bere oddechový čas a sděluje svým svěřencům plány na vyrovnání. Tomáš Blažek zůstává na střídačce, Havlíčkův brod bude hrát v šesti!
     
    58:17
    Tomáš Kohout posunul puk do pravé strany na Tomáše Křehlíka, který z vrcholku pravého kruhu vystřelil přes obránce, Daniel Vecka si ale našel výhled a jeho střelu zneškodnil.
     
    57:43
    Havlíčkův Brod se stále drží v útočném pásmu, na modré čáře se teď napřahoval Radim Pejchal, jeho dělovka ale na bránu neprošla.
     
    57:21
    Jaroslav Brož může zpátky do hry, domácím se čas na vyrovnání rychle krátí.
     
    56:53
    V pozici střelce se znovu ocitl Vojtěch Veverka, tentokrát mířil více nahoru, Daniel Vecka byl ale znovu úspěšný a i tento pokus zastavil.
     
    56:31
    Domácí se po vyhození hostů vrátili do útoku, na modré čáře se napřáhl Vojtěch Veverka, vyprášil ale jenom brankářovy betony.
     
    55:43
    Vojtěch Holenda přihrával z rohu kluziště před brankoviště, prudký pas ale nikoho nenašel a Daniel Polák puk před modrou čarou neudržel.
     
    55:21
    Bruslaři budou hrát znovu proti čtveřici bránících se hostů, vyloučen je za držení protihráče Jaroslav Brož (SLA).
     
    54:54
    Tomáš Křehlík se dostal sám před brankáře, snažil se trefit horní roh brány na gólmanovou vyrážečkou, zblízka ale přestřelil!
     
    54:14
    Vaniš je z trestné lavice zpátky na ledě, Slavia se ubránila.
     
    54:01
    Jakub Marek vyvezl puk do útoku a vyzkoušel pozornost Blažka střelou zápěstím přes obránce, domácí brankář puk chytil a okamžitě rozehrál.
     
    53:41
    Bruslaři se udrželi v útoku až napodruhé, Vojtěch Veverka zkoušel štěstí z úhlu na pravé straně, jeho střelu zápěstím ale za svá záda Vecka nepustil.
     
    52:58
    Po nepřesné ráně Havlíčkova Brodu se puku zmocnili hosté, kteří poslali puk do pásma domácích a osvobodili se.
     
    52:26
    Domácí získali puk z buly a hned jej zleva pálili na bránu, Daniel Vecka ale na střelu viděl a puk udržel ve výstroji.
     
    52:14
    Je před námi možná jedna z klíčových částí hry, Jiří Vaniš (SLA) je potrestán za podražení a Bruslaři se budou snažit o vyrovnání v početní výhodě.
     
    51:53
    Domácí se budou hnát za vyrovnávající brankou, teď jim ale rozehrávka utekla na zakázané uvolnění.
     
    50:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se dostali na dostřel a závěr utkání tak bude ještě velmi dramatický! Vojtěch Holenda z levé strany přihrál přes brankoviště na DAVIDA DONDU, který zamířil a střelou zápěstím překonal Daniela Vecka! Asistence: Vojtěch Holenda.
     
    50:16
    Jakub Zderadička se vydal až na pravý kruh, jeho střela ale mezi tři tyče nemířila.
     
    49:13
    Bruslí se ze strany na stranu ve vysokém tempu, gólmani hru ale jenom pozorují, aniž by museli čelit nějaké nebezpečné situaci.
     
    47:58
    Jaroslav Brož od levého mantinelu poslal puk před bránu, kam vtrhl Jan Grim, ten ale kotouč usměrnil jenom kousek vedle pravé tyče Blažkovy brány.
     
    47:24
    Hosté se bránili a nakonec dokázali Bruslařům puk odebrat, nato jej ale poslali přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Následné vhazování Slavia vyhrála, ale znovu puk odpálila jenom na icing.
     
    46:30
    Jakub Janča střílel zápěstím z vrcholku pravého kruhu, Tomáš Blažek puk chytil do lapačky a okamžitě jej zase vytřepal, aby jeho spoluhráči mohli pokračovat ve hře.
     
    45:32
    Pražanům teď ale nevyšla rozehrávka. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat znovu ped jejich bránou.
     
    45:05
    Jaroslav Brož může zpátky na led, Slavia už zase hraje se všemi pěti hráči v poli.
     
    44:48
    Havlíčkův Brod operuje s pukem na holích v útočném pásmu, na bránu ale neletí žádný kotouč, který by zaměstnal Daniela Vecka.
     
    44:18
    Slavia vybojovala kotouč z buly, párkrát si ho přihrála, aby jej následně poslala ven z pásma na druhou stranu hřiště.
     
    43:53
    Domácí se postavili na přesilovkové pozice a poté přišla střela z levé strany, byla ale nepřesná. Puk se odrazil od hrazení do ochranné sítě a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    43:17
    Jenže dopředu ve vlastním oslabení pelášili hosté, dostali se až ke střele z mezikruží, kterou musel likvidovat Tomáš Blažek.
     
    43:05
    Při návratu zpět se ale Jaroslav Brož (SLA) provinil hákováním a své mužstvo teď oslabí.
     
    42:49
    Jaroslav Brož dostal pobídku od Jakuba Marka, dostal se s pukem ale do záporného úhlu a tak bekhendem nemohl trefit nic jiného, ne boční síť.
     
    41:44
    Filip Macek opustil trestnou lavici, Slavia se ubránila.
     
    41:25
    Havlíčkův Brod se nepřesnou přihrávkou sám vyhnal z pásma, čas v početní výhodě se mu nemilosrdně krátí.
     
    40:43
    Bruslaři už se napodruhé zvládli před hostující klecí udržet a dostali se do zakončení z pravé strany, to al pokryl Daniel Vecka.
     
    40:13
    Bruslaři vyhráli buly a nahodili puk do útočného pásma, tam se jej ale zmocnila hostující obrana a vyhozením přes všechny čáry se osvobodila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Do druhé třetiny vkročili Havlíčkobrodští kontaktním gólem, o který se nepostaral nikdo jiný, než Michal Teplý. Pak následovala pětiminutovka, ve které se Bruslaři dostali do ohromného tlaku a nepustili soupeře z pásma. Na to kouč Slavie reagoval oddechovým časem a krátce na to se hosté uklidnili vstřelenou brankou Tomáše Furcha. Od té doby bylo utkání poměrně vyrovnané, oba celky se pravidelně střídaly v útocích a krátkých náporech. Třetí dějství se rozehraje přibližně v 19:33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Krátce před koncem druhé periody se ještě vylučuje. Nedovoleným bráněním se provinil Filip Macek (SLA) a usedne tak na trestnou lavici.
     
    39:28
    Podobná situace ještě také na druhé straně, ani hosté ale před brankovištěm zblízka nevyzrály na muže mezi tyčemi.
     
    39:12
    Bruslaři stále operují před Danielem Veckem, Michal Teplý se z pravé strany natlačil až před brankoviště, zblízka ale hostujícího brankáře neprostřelil.
     
    38:22
    Bruslaři kombinují v útočném pásmu, od modré čáry střílel Radim Pejchal. Jeho pokus byl tečovaný, ale skončil mimo.
     
    37:59
    Střela Richarda Cachnína od modré čáry byla zablokovaná a po přihrávce po ose hřiště se do úniku dostal Viktor Martínek. Ten si Tomáše Blažka roztáhl do strany, pak ale narazil na perfektní zákrok lapačkou!
     
    36:40
    Havlíčkův Brod už je kompletní, ještě si ale musí dávat pozor na útočící Slavii.
     
    36:28
    Bruslaři se po vyhrané buly na krátko osvobodili, hned ale měly Slávisty ve svém pásmu zpátky. Od modré čáry tentokrát pálil Ondřej Holý, proti jeho střele se ovšem zaskvěla Blažkova lapačka.
     
    35:43
    Hosté vyhráli buly a celou dobu se drželi v útočném pásmu, jejich střely ale netrefovaly bránu. Až teď se na modré čáře napřáhl Petr Melovič a Blažek musel zasáhnout.
     
    34:40
    Tomáš Blaže (HBR) dostává menší trest za zdržování hry, na trestnou lavici za něj usedne Václav Piskač.
     
    34:40
    Hosté se udrželi v pásmu, jejich střela z předbrankového prostoru ale mířila vysoko. Hosté se ještě zvládli natlačit před brankoviště, dostali se do kontaktu s gólmanem, ten ale puk udržel pod sebou.
     
    34:04
    Hosté byli lepší na vhazování v pásmu soupeře a z pravé strany se dostali do zakončení, Tomáš Blažek kotouč vyrazil betony.
     
    33:36
    Michal Teplý postupoval na levém křídle a chtěl přihrávat před brankoviště, na led se ale položil jeden z obránců a jeho pas zastavil. Následný útok hostů skončil ofsajdem. Domácí si pak vzali puk z buly, ale rozehráli jej jenom na zakázané uvolnění.
     
    32:58
    Jen co se ale Pražané dostali dopředu, bylo z toho hned nebezpečí. Jeden z hostujících útočníků byl v dobré pozici před brankovištěm, nedosáhl ale na dorážku.
     
    32:29
    Hra se stále zdržuje v pásmu Slavie, hosté se dvakrát po sobě provinili zakázaným uvolněním.
     
    31:44
    Po neúspěšném útoku hostů vyrazili dopředu znovu Bruslaři, Vojtěch Veverka obdržel pas na pravou stranu, havlíčkobrodský útočník chtěl ještě vylepšit pozici pro Richarda Cachnína v mezikruží, jeho přihrávka ale mířila příliš před něj.
     
    30:13
    David Donda ujel obráncům a postupoval dopředu po levé straně, viděl mezírku nad ramenem Vecka, zblízka ale přestřelil a teď se sám na sebe zlobí.
     
    29:28
    Holenda se vrací na led a Havlíčkův Brod je kompletní, oslabení přežil bez inkasované branky.
     
    28:48
    Slávisté se usadili v útočném pásmu a postupně svírali kleště. Dostali se až před brankoviště, zblízka dorážel Viktor Martínek, Blažův natažený beton ale nepřestřelil.
     
    28:07
    Tomáš Blažek pokryl střelu z pravého kruhu, puku se zmocnili domácí a dlouhým vyhozením se osvobodili.
     
    27:28
    Havlíčkův Brod se teď navíc bude bránit ve čtyřech, Vojtěch Holenda (HBR) míří na trestnou lavici za podražení.
     
    27:03
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tah kouče Miloše Pecky se ukázal jako velmi vydařený. Hosté vybojovali kotouč v útočném pásmu a probojovali s až před brankoviště, odkud Tomáše Blažka překonal TOMÁŠ FURCH, který navrátil hostům dvoubrankový náskok! Asistence: Jakub Janča, Jiří Vaniš.
     
    26:45
    Pražanům skáče puk přes hokejky, ale ani domácí teď při rozehrávce marně hledají přesnost.
     
    25:50
    Hosté se sice ujali puku, vyhodili jej ale jenom na zakázané uvolnění. Hostující trenér reaguje na tlak Bruslařů a snaží se své svěřence uklidnit během oddechového času, který si teď vybral.
     
    25:39
    Matěj Krejčí dostal dobrý pas na pravý kruh, kde měl dostatek prostoru, jenže přihrávku mu přeskočila hůl a bylo po šanci.
     
    23:36
    Bruslaři teď svého soupeře sevřeli a byli blízko vyrovnání. Holendova zadovka bekhendem skončila jen těsně vedle tyče, následně před brankovištěm zblízka pálil Tecl, našel ale jenom Veckovy betony.
     
    22:34
    Bruslaři zvýšili aktivitu při napadání a hostům to dělá značné problémy. Slavia se nemůže dostat ze svého pásma.
     
    20:39
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Přesně takový vstup do druhé třetiny si domácí zřejmě vysnili. Matěj Krejčí přihrál do jízdy na pravé křídlo MICHALU TEPLÉMU, jenž od hrazení z úrovně kruhu vyslal prudkou střelu zápěstím, která skončila nad lapačkou možná překvapeného Vecka! Asistence: Matěj Krejčí.
     
    20:12
    Hosté byli na buly úspěšnější a David Vobořil zavážel puk do útoku po pravé straně, brzy byl ale zastaven.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Utkání začalo opatrně, Slavia se ale brzy začala dostávat do šancí a už v páté minutě v páté minutě vedla, když před brankovištěm puk do prázdné brány zametl Jaroslav Brož. Ten samý hráč se prosadil ještě jednou. Blízko před brankářem si přichystal puk na forhend a přišpendlil jej pod břevno domácí klece. Hosté vedou zaslouženě, měli další nebezpečné šance, které zlikvidoval Tomáš Blažek. Druhá třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Jakub Janča se dobře zorientoval před brankovištěm a dostal se ke střele, zblízka ale nasměřoval kotouč jenom do připraveného brankáře.
     
    18:37
    Ve zbytku oslabení si Bruslaři počínali dobře a teď už se mohou spolehnout i na pomoc Tomáše Lachmana, který se vrací z trestné lavice.
     
    17:54
    Slavia vyhrála buly a přišla další rána od modré, kterou Tomáš Blažek lapačkou jenom vyrazil nad bránu.
     
    17:33
    První polovinu oslabení odehráli domácí dobře a dokázali se osvobodit. Pak se už hosté usídlili v pásmu Havlíčkova Brodu a střelu od modré čáry schoval Blažek do lapačky.
     
    16:37
    Zákrok Tomáše Lachmana (HBR) byl posouzen jako napadení a Bruslaři se budou bránit ve čtyřech.
     
    16:25
    Daniel Vecka zastavil nahozený kotouč za vlastní bránou, rychle ale u něj byl Tomáš Kohout a rozehrávku mu znepříjemnil. Brankář Slavie ovšem situaci i za pomoci spoluhráč nakonec zvládl.
     
    15:22
    Hosté jsou teď aktivnější a jasně lepší. Jiří Vaniš dostal po vyhrané buly na modré čáře přihrávku na osu hřiště, sjel si mezi kruhy a vyslal střelu zápěstím, kterou krotil Blažek v náruči.
     
    14:18
    Slavia právě vstřelila branku!
    To byl fofr. Jan Grim vyhrál buly na Jakuba Marka, který přihrál před brankoviště JAROSLAVU BROŽOVI. Ten měl opět dostatek místa a času na to, aby si krátkou stahovačkou nachystal puk na forhend a nekompromisně jej zavěsil pod břevno Blažkovy svatyně! Asistence: Jakub Marek, Jan Grim.
     
    14:12
    Jakub Adam zůstal ležet na ledě po tvrdém zákroku u hrazení, už ale míří na střídačku. Přejeme mu a doufáme, že je vše v pořádku a v dalším střídání ho zase uvidíme na ledě.
     
    13:59
    Jan Grim zavezl puk do pásma po levé straně, přes šířku kluziště našel přesným pasem hůl Jaroslava Brože, jeho střela mířila ale vysoko a po dotyku ochranné sítě se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    12:42
    Viktor Martínek si svůj trest odpykal a může na led. Bruslaři početní výhodu nevyužili.
     
    12:32
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do útočného pásma a nějakou dobu se v něm držel, prověřil hostujícího gólmana i několika střelami, pak se ale puku zmocnili hosté a osvobodili se.
     
    11:31
    Hosté se ve vlastním oslabení vydali na rychlý protiútok, který po levé straně vedl Jaroslav Brož, jenž se na kruhu rozhodl pro střelu zápěstím, které nechyběla razance, trefila ale Blažka jenom do masky.
     
    11:01
    Bruslaři se natlačili agresivně do brankoviště, Daniel Vecka sice zůstal ležet na zádech, puk ale před brankovou čarou udržel.
     
    10:42
    David Donda přebruslil hostující beky a mířil před brankoviště, tam ale o puk přišel. Jenže Slavia si při bránění pomohla faulem, Viktor Martínek (SLA) je potrestán za sekání.
     
    09:31
    Na druhé straně opět zasahuje Tomáš Blažek. Jakub Marek se opřel do kotouče mezi kruhy, trefil ale domácího brankáře do náruče a z něho puk už nevypadl.
     
    08:59
    Michal Teplý se podél pravého hrazení dostal až do útoku, kde si počkal na na ose hřiště najíždějícího Vojtěcha Veverku. Ten si potáhl kotouč a vystřelil zápěstím, obránce jeho střelu ale zablokoval.
     
    07:44
    Byl to zřejmě znovu Viktor Martínek, kdo vypálil okamžitě po buly, jeho tvrdá rána se od ramene gólmana odrazila na břevno a spadla do brankoviště, odkud puk museli odklidit havlíčkobrodští obránci!
     
    07:31
    Po zakázaném uvolnění Havlíčkova Brodu vyhráli hosté buly a Viktor Martínek hned pálil na bránu. Tomáš Blažek udržel jeho pokus ve výstroji a hra se znovu přerušuje.
     
    07:20
    Michal Teplý zadovkou o mantinel posílal dopředu Vojtěcha Veverku, ten byl ale rychlejší než přihrávka a píská se tak ofsajd.
     
    06:34
    Jakub Adam chybně rozehrál a mezi kruhy zachytil puk Jakub Janča. Hostující útočník se napřáhl a vypálil prudký projektil, který trefil Tomáše Blažka do masky.
     
    04:57
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté svého soupeře zatlačili a radují se z vedení! Po střele z vrcholku levého kruhu do skrumáže se puk odrazil před zcela volného JAROSLAVA BROŽE, který měl moře času na to, aby uklidil puk do odkryté části klece! Bez asistence.
     
    04:49
    Pražané vystrčili růžky a znovu se dostali do zakončení, které bylo dost nebezpečné. Střela Tomáše Furcha přepadla přes Blažkův beton a otřela se o boční síť.
     
    03:55
    Domácí brankář už musel také zasahovat, likvidoval dokonce čtyři rány v rychlém sledu. První tři přišly z prostoru levého kruhu, ta poslední z pravé strany z hole Robina Všetečky zůstala v gólmanově výstroji.
     
    03:20
    Bruslaři svému soupeři odebrali kotouč, jenže si nedokázali přesně přihrát a puk se dostal až na zakázané uvolnění.
     
    02:54
    Slávisté se nahrnuli před bránu Tomáše Blažka, v domácí obraně ale žádnou neplechu nenatropili.
     
    02:08
    Až teď nabral na levém křídle rychlost Jiří Přibyl, obešel obránce a od mantinelu vyslal střelu zápěstím na vzdálenější tyč, tam poprvé zasáhla Veckova lapačka.
     
    01:36
    Hra je zatím poměrně opatrná z obou stran, ani jedno mužstvo se nemůže dostat do šance. Brankáři jsou stále bez práce.
     
    00:52
    Slavia se daleko nedostala. Nahozeným kotoučem zakládal další útok Matěj krejčí, po krátkém boji o kotouč za hostující bránou mohou hrát znovu hosté.
     
    00:12
    Vojtěch Holenda vyhrál buly a Radim Pejchal nahodil puk do útočného pásma, za vlastní bránou jej ale zastavil Daniel Vecka a hrát mohou hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – Lachman "A", Pejchal, Krejčí, Polák, Horák, Adam, Rubner – Teplý, Holenda "C", Donda – Veverka, Křehlík, Tecl – Piskač, Cachnín, Přibyl "A" – Kohout, Pokorný

    HC Slavia Praha: Vecka (Kodad) – Vobořil "C", Macek, Melovič "A", Stark, Zderadička, Holý, Erben – Brož, Marek, Grim – Martínek, Hradil, Všetečka – Vaniš, Janča, Furch

    Rozhodčí: Martin Homola – Roman Zídek, Tomáš Krejčí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 21. Teplý (Krejčí), 51. Donda (Holenda) – 5. Brož, 15. Brož (Marek, Grim), 28. Furch (Janča, Vaniš), 59. Martínek


    BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – Lachman "A", Pejchal, Krejčí, Polák, Horák, Adam, Rubner – Teplý, Holenda "C", Donda – Veverka, Křehlík, Tecl – Piskač, Cachnín, Přibyl "A" – Kohout, Pokorný
    HC Slavia Praha: Vecka (Kodad) – Vobořil "C", Macek, Melovič "A", Stark, Zderadička, Holý, Erben – Brož, Marek, Grim – Martínek, Hradil, Všetečka – Vaniš, Janča, Furch

    Rozhodčí: Martin Homola – Roman Zídek, Tomáš Krejčí
    bahis siteleri