Poprad – Zvolen 5:6 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 2:6 (kon.) | Košice – Žilina 4:5 (kon.)
Banská Bystrica – Trenčín 4:1 (kon.) | Nitra – Martin 5:2 (kon.)
konec
HC Košice
4:5 (1:0, 2:3, 1:2)
MsHK Žilina
sk Pátek 03.02.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás vítam pri ďalšom priamom prenose z Tipsport ligy. Tentokrát si sily zmerajú Košice a Žilina.

    HC Košice pokračuje v tom, čo sa od neho v úvode novej sezóny očakávalo. Košičania sa držia na najvyšších priečkach tabuľky, momentálne sú druhí. Tu sa východniari usadili so ziskom 90 bodov a priaznivým skóre 154:95. To naznačuje, že Oceliari majú nielen druhý najproduktívnejší útok v celej súťaži, ale tiež najlepšiu obranu.

    MsHK Žilina sa nepochybne radí medzi najmilšie prekvapenia prebiehajúcej sezóny Tipsport ligy. Vlci boli v ostatných ročníkoch zvyknutí skôr na nižšie priečky tabuľky, no jedným dychom musíme dodať, že tá štvrtá im svedčí podstatne viac. Žilinčania sa usadili za treťou Nitrou so ziskom 70 bodov a priaznivým skóre v pomere 138:124 gólov.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Vašíček, Šmach, Matejka, Šedivý, Koch – Nagy, Boltun, Varga – Jenčík, Suja, Spilar – Milý, Huna, Bicek – Bartoš, Vrábeľ, Šoltés – Klíma

    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Juraško, Brejčák, Rehák, Prokop, Grman, Macejko, Mendrej, Mikuš – Hovorka, Hruška, Handlovský – Novotný, Húževka, Jurík – Stupka, Holovič, Švihálek – Gmitter, Ondruš, Rogoň

    Rozhodca: Orolín, Husár – Gavalier, Gajan.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk sa po krátkom zápolení v stredovom kruhu dostal na hokejky hráčov Žiliny, ktorí teraz v hĺbke vlastnej defenzívy premýšľajú, čo urobiť.
     
    00:37
    Varga nemohol hrať s pukom, bol totiž v ofsajdovej pozícii. Prvá útočná akcia sa tak síce črtala pre Košice, tie ju ale úspešne nezaložili.
     
    01:42
    Suja prebral puk na svoju čepeľ, avšak nestál v pozícii, z ktorej by mohol Tomeka ohroziť. Aj preto smeroval svoju prihrávku na krídlo, kde Suju spoluhráči nepochopili.
     
    02:53
    Pred bránku si teraz s pukom nakorčuľoval Varga, ktorý to skúšal strelou švihom. Táto rana však zadunela len na zadnom mantineli.
     
    03:35
    Ďalšia šanca pre Tibora Vargu, jeho strelu tentokrát Tomek zrážal späť do hry. Puk sa následne mohol dostať ku Košičanom, svojou hokejkou však dobre zapracoval Brejčák.
     
    04:45
    Žilina potrebovala prestriedať, preto sa s pukom zo stredného pásma príliš neponáhľala. Striedať chceli aj Košice, zápas tak mierne stratil na svojom tempe.
     
    05:10
    Bicek si vytiahol puk spoza Tomekovej bránky a vyskúšal šťastie, táto strela ale prepadla popri žrdi opäť až na zadný mantinel.
     
    06:18
    Prokop čakal na to, ako sa jeho spoluhráči v strednom pásme rozostavia a naštartoval útočné motory Žiliny. Tie Košičania zastavili pri mantineli a puk si vzali na svoje čepele.
     
    06:52
    Košice dali gól!
    DÁVID ŠOLTÉS sa teraz prezentoval krásnym individuálnym prienikom, keď puk zaviezol z obrannej tretiny až do tej útočnej, aby napokon sám prepálil Tomeka. Asistencia: Jiří Vašíček
     
    07:38
    Brejčák sa snažil kontrovať rýchlym brejkom, jeho spoluhráči však v strednom pásme zbytočne pokazili rozohrávku a o puk prišli.
     
    08:14
    Puk opustil ľadovú plochu, vhadzovalo sa v strednom pásme. Práve tam sa po góle Košíc hra zdržiava najčastejšie.
     
    09:05
    Deylovi preskočil puk na útočnej modrej čepeľ jeho hokejky, Košičania sa tak museli vrátiť do defenzívy. Oba celky mierne zaváhanie využili na prestriedanie.
     
    09:44
    Bicek našiel od mantinelu krásnou bekhendovou prihrávkou Hunu, ktorý si nakorčuľoval pred Tomeka, puk si mierne pomiešal a zakončil. Strela sa zakliesnila v sieti, avšak len z jej vonkajšej strany.
     
    09:44
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Holovič – 2 min., sekanie).
     
    10:19
    Až teraz prišla strela, a to v podaní Tibora Vargu. Ten mieril z ľavého krídla presne medzi tri žrde, avšak puk zasiahol len výborne sa presúvajúceho Tomáša Tomeka.
     
    10:55
    Žilina sa trápi, puk je stále v jej obrannom pásme, odkiaľ ho hostia nedokážu vytlačiť.
     
    11:19
    Z pravého kruhu na vhadzovanie strieľal Bicek, ktorého ranu sa ešte snažil tečovať dobre postavený Dudáš. V poslednej chvíli napokon zakročila obrana, ktorá puk poslala aspoň na ochrannú sieť.
     
    11:52
    Holovič je už na ľade, Žilina pokračuje s piatimi korčuliarmi.
     
    12:27
    Daniel Brejčák počkal na dostriedanie svojich spoluhráčov a následne sa postaral o založenie žilinskej útočnej akcie, tá sa však skončila bez priameho streleckého pokusu.
     
    13:18
    Vlci ešte následne ostali v pásme, kde popreháňali domácich hokejistov. Dobre to teraz skúšali šikovnou strelou spoza bránky, Habal mal však puk pod kontrolou a hru prerušil.
     
    14:01
    Zakázané uvoľnenie v podaní Košíc. Oceliari teraz striedať nemôžu, čo sa bude snažiť Žilina využiť.
     
    14:55
    Šmachovi sa jeho aktivita v obrannom pásme oplatila, skúsený obranca z Česka totiž puk prebral na svoju čepeľ a umožnil spoluhráčom aspoň čiastočne prestriedať.
     
    15:07
    Tomáš Tomek je dlhší čas bez zákroku, aj preto sa gólman ŽIliny pri každej možnej príležitosti snaží rozkorčuľovať.
     
    15:20
    To sa napokon ukázalo ako dobrý krok, Tomek totiž pohotovo reagoval na strelu z pravej strany a puk pohodlne ukryl vo svojej lapačke.
     
    16:41
    Na ľade sa v ostatných minútach neudialo nič zaujímavé. Oba celky sa zameriavajú na pozornú defenzívu a pomerne často striedajú.
     
    17:23
    Všetko sa to rozhodol zmeniť Bicek, ktorý nemal veľa priestoru, napriek tomu ale vystreliť dokázal. Ten puk nebol vôbec rýchly, Tomek ho preto len zrazil na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    18:20
    Radek Deyl prebral puk na útočnej modrej a z ľavej strany sa vydal na akýsi samostatný únik, ktorý zakončil strelou do Tomáša Tomeka. Ten si na svoje konto pripísal dôležitý zákrok.
     
    19:07
    Jakub Suja mohol využiť zaváhanie v obrane súpera, ktorej puk prepadol medzi kruhy, avšak z otočky nevypálil celkom ideálne a nechal len vyniknúť Tomeka medzi tromi žrďami.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodných dvadsať minút zápasu máme za sebou, prvá tretina sa skončila. Pred prestávkou pritom platí priebežný stav 1:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 12:7

    Druhá tretina sa začne približne o 18:16.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:17
    Úvodné buly prostrednej časti riadnej hracej doby je už minulosťou, hlavný arbiter nám odštartoval druhú tretinu. Puk sa teraz presúva stredným pásmom a my budeme zvedaví na to, ktorý z tímov dokáže ohroziť bránku svojho súpera ako prvý.
     
    20:32
    Košice dali gól!
    Máme tu veľmi rýchly gól v podaní Košíc, ktorí vedú už o dva presné zásahy. Tentokrát sa do listiny strelcov zapísal RADEK DEYL, ktorý nedal strelou z ľavého kruhu Tomekovi šancu na zákrok. Asistencie: Peter Boltun, Ladislav Nagy.
     
    20:32
    Oddychový čas hostí.
     
    21:24
    Košičania držia puk v strednom pásme, zverenci trénera Milana Jančušku sa stále nevedia dostať do lepšej streleckej pozície.
     
    22:20
    Medzi kruhy teraz smerovala zaujímavá prihrávka, po ktorej prišla dobrá strela bekhendom. Tomek podržal Žilinu a puk reflexívne vyrazil späť do hry!
     
    23:21
    Ani po takmer štyroch minútach hry sa Žilina nedokáže dostať do pásma svojho súpera, kde by prípadne mohla založiť útočnú akciu. Pred malou chvíľou sa navyše prezentovala zakázaným uvoľnením.
     
    23:32
    Košice dali gól!
    A napokon je z toho tretí gól Košíc. Tomáš Tomek podcenil odrazený puk a zo svojej bránky vykorčuľoval veľmi vysoko, čo robiť rozhodne nemal. Gólom to potrestal PETER BOLTUN. Asistencie: Martin Dudáš, Ladislav Nagy.
     
    23:45
    Žilina dala gól!
    Góly nám teraz padajú ako na bežiacom páse. Presadila sa aj Žilina, pre ktorú ide o mimoriadne dôležitý gól. Presadil sa MAREK HOVORKA. Asistencie: Lukáš Handlovský, Michal Juraško.
     
    24:04
    Žilina dala gól!
    Tak sa na to pozrime! ŠTĚPÁN NOVOTNÝ v tejto chvíli výrazne vrátil Žilinu do hry, a to druhým gólom hostí v priebehu len 19 sekúnd! Asistencie: Peter Húževka, Juraj Jurík.
     
    25:48
    S pukom v útočnom pásme teraz pokračujú domáce Košice.
     
    26:04
    Žilinčania nemohli pokračovať v hre v útočnej tretine, nepresnou prihrávkou sa totiž vystavili ofsajdovej pozícii. Zápas tak na malú chvíľu mierne stratil na svojom tempe.
     
    26:37
    Pred bránkou Košíc však nebezpečne operoval Prokop. Ten sa takmer dostal k puku vyrazenému Habalom, košická defenzíva si však svoju úlohu splnila a súpera k zakončeniu nepustila.
     
    27:23
    Prihrávka Lukáša Matejku z obrannej modrej až do útočného pásma bola myslená síce dobre, adresáta ale nenašla. Aj preto sa po zakázanom uvoľnení pokračuje vhadzovaním v pásme Košíc.
     
    27:35
    Zakázaným uvoľnením sa prezentovala aj Žilina.
     
    28:48
    Boltun puk odobral súperovi v strednom pásme a aj keď sa ešte hostia dožadovali vylúčenia košického útočníka, to neprišlo. Pokračujeme tak s piatimi korčuliarmi na oboch stranách.
     
    29:15
    Šmachov pokus o vysunutie spoluhráča neúspešný, puk skončil na zakázanom uvoľnení. Vhadzovať sa bude po pravici Vladislava Habala.
     
    30:02
    Košice potrebovali prestriedať, s pukom sa preto z obrannej tretiny príliš neponáhľali. Čerstvé sily pošle na ľadovú plochu aj Žilina.
     
    30:20
    Pomerne často sa teraz prerušuje, zakázaným uvoľnením sa prezentovali hostia.
     
    30:51
    Milý teraz po súboji pri mantineli padol na ľadovú plochu a stratil prilbu aj rukavicu. Košický útočník sa zrejme nevyhne zašívaniu, podľa všetkého sa na jeho tvári objavila nejaká tržná rana.
     
    30:51
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Holovič – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou + 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    30:51
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Gmitter – 2 min., hrubosť).
     
    30:51
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., hrubosť).
     
    30:56
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jenčík – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    31:06
    Košičania sa pripravili o dve minúty zo svojej 4-minútovej presilovej hry. Na ľadovej ploche vidíme štyroch korčuliarov z oboch tímov.
     
    32:19
    Šedivý sa s pukom smerom dopredu neponáhľal, košický obranca totiž čakal na rozostavenie svojich spoluhráčov v strednom pásme.
     
    32:58
    Košičania medzičasom pokračujú v presilovke 5 proti 4. Okamžite tam prišla strela na Tomeka, ktorému puk síce vypadol, následne ho ale prikryl na ľade.
     
    33:18
    Košice sa držia v pásme a roztáčajú presilovkový kolotoč.
     
    33:51
    Žilinčania sa ale dobre bránia a puk vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    34:00
    Žilina dala gól!
    Hosťom sa podarilo počas vlastného oslabenia vyrovnať. Na ľavom krídle sa teraz uvoľnil LUKÁŠ HANDLOVSKÝ, ktorý vyslal ranu ako z dela. Habal ten puk ani nevidel, a tak ho musel vyťahovať zo svojej siete. Asistencia: Marek Hovorka.
     
    34:35
    Stále pokračuje presilovka Košíc, tie sa k lepšej strele dostať nevedia.
     
    35:01
    Sily sa na ľadovej ploche medzičasom vyrovnali. Pred sebou máme posledných päť minút prostrednej časti riadnej hracej doby.
     
    35:32
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Vrábeľ – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    35:56
    Košičania sa okamžite oslobodili a v strednom pásme zberajú cenné sekundy.
     
    36:17
    A ďalšie rýchle vyhodenie puku. Habal nemusel počas tohto oslabenia riešiť zatiaľ ani jednu strelu.
     
    36:42
    Stalo sa tak až v tejto chvíli, kedy mal ale na strelu od modrej dobrý výhľad a preto ju betónmi zrazil do rohu klziska.
     
    38:05
    Matejka vysunul na pravom krídle Vargu, ten bol v súboji do tela dobre odstavený od puku. Smerom dopredu tak bude pokračovať Žilina, ktorá by do prestávky nepochybne ešte skórovala.
     
    39:06
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny. Puk má na svojej hokejke Šedivý, ktorý v hĺbke defenzívy čaká na pohyb svojich spoluhráčov. Košičania sa pokúsia o založenie jednej z posledných akcií tejto časti hry.
     
    39:13
    Tomek puk radšej prikryl, vhadzovať sa tak bude po jeho pravici.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina je na konci. Za sebou máme už 40 minút hry a po 18-minútovej prestávke nás tak bude čakať posledná časť riadnej hracej doby.

    Pomer striel po 2. tretine: 28:17

    Tretia tretina sa začne približne o 19:12.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    Začala sa posledná tretina dnešného zápasu medzi Košicami a Žilinou. Budeme zvedaví na to, či sa niektorému z celkov podarí rozhodnúť ešte v riadnej hracej doby, alebo sa dnes budú body deliť.
     
    40:28
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Brejčák – 2 min., údery + 2 min., údery).
     
    40:28
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Handlovský – 2 min., krosček).
     
    40:28
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Boltun – 2 min., hrubosť + 2 min., hrubosť).
     
    40:28
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., podrazenie).
     
    41:34
    Košice dali gól!
    Košice sa opäť dostávajú do vedenia. Domáci celok sa usadil v pásme súpera, kde prišla dobrá strela k ľavej žrdi. Puk prepadol Tomekovi popri rukavici až do siete. Do listiny strelcov sa zapísal obranca LUKÁŠ MATEJKA. Asistencie: Dávid Šoltés, Richard Jenčík.
     
    42:28
    Tomek pristavil puk spoluhráčom za svojou bránkou, Žilina ale nemala záujem pokračovať smerom dopredu. Až príliš veľa sekúnd teraz hostia strácajú v hĺbke defenzívy.
     
    43:44
    Huna v osobnom súboji s Juraškom. Viacero dotykov tam bolo na hranici s pravidlami, vylučovať sa však nebude ani na jednej strane. To je pre ďalší priebeh stretnutia dobrou správou.
     
    44:19
    Vrábeľ teraz predviedol svoju mladícku drzosť, nabral na rýchlosti, obohral si obrancu a skúsil to z veľkého uhla. Tomek bez väčších problémov vyrazil, každopádne, pekný hokejový moment.
     
    44:54
    Žilina dala gól!
    Stav je opäť vyrovnaný. Stalo sa tak po obrovskej individuálnej chybe v strednom pásme, kedy puk prepadol domácemu hráčovi cez čepeľ a bol z toho samostatný únik Stupku. VÁCLAV STUPKA sa už pomýliť nemohol. Asistencia: Michal Švihálek.
     
    45:29
    Tomáš Tomek sa teraz s rozohrávkou neponáhľal a puk pre istotu prikryl na ľadovej ploche. Aj žilinský gólman si je vedomý faktu, že jediná chybička dnes môže rozhodnúť.
     
    45:39
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Novotný – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou + 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    46:00
    Košice sa držia v pásme, zatiaľ je to bez strely.
     
    46:44
    Jenčík puk zaviezol do útočnej tretiny, Košičania sa ale potrebujú rozostaviť v pásme. Inak Tomeka ohrozia len veľmi ťažko.
     
    47:38
    Dudáš sa ocitol na poste ľavého krídla, kde mal dostatok času na to, aby lepšie zamieril. Český obranca s najtvrdšou strelou v lige trafil ale len Tomeka.
     
    48:18
    Stupka takticky na výbornú, český legionár v službách MsHK Žilina získal pre svoj celok niekoľko cenných sekúnd.
     
    48:33
    Puk je stále v strednom pásme. Takto si asi svoju presilovú hru Košice nepredstavovali.
     
    49:04
    Už sú domáci usadení pred Tomekom.
     
    49:19
    Ani tentokrát z toho ale nič zaujímavé nebolo. Naopak, horúco bolo pred Habalom, kde sa ocitli dvaja hráči hostí. Tí donútili v brejku brankára hru prerušiť.
     
    49:45
    Novotný je na ľade, Košice výhodu dlhej presilovej hry nevyužili.
     
    50:17
    Bartoš sa ocitol na pozícii centra, krížnu prihrávku však nezachytil. Košice tak prišli o výhodu hrať v útočnej tretine.
     
    50:40
    Oba celky sa rozhodli prestriedať, ani jeden z tímov totiž nechce zbytočne preťažovať jednu zo svojich pätiek. Sily budú dnes ešte poriadne dôležité.
     
    51:30
    Nagy si prikryl puk telom, spravil s ním niekoľko oblúkov a prihral na útočnú modrú. Odtiaľ si do šance nakorčuľoval Dudáš, ktorého ranu Tomáš Tomek aj so šťastím vykopol späť do hry.
     
    51:53
    Žilina dala gól!
    Po prvýkrát v dnešnom stretnutí tu máme vedenie Žiliny. Osem minút pred koncom riadnej hracej doby pritom môže ísť o rozhodujúci moment. Presadil sa PETER HÚŽEVKA. Asistencie: Štěpan Novotný, Mário Grman.
     
    53:06
    Boltun puk posunul Nagyovi, ten ho drží v útočnej tretine a snaží sa zneistiť obranné rady Žiliny.
     
    54:04
    Vrábeľ kombinoval so Šoltésom. Puk bol následne posunutý na modrú čiaru, strela odtiaľ ale zasiahla len jedného z obrancov hosťujúceho celku.
     
    55:00
    Prebieha posledných päť minút riadnej hracej doby.
     
    55:29
    Juraško takticky na výbornú, puk poslal ďaleko od bránky stráženej Tomášom Tomekom, nie však na zakázané uvoľnenie. Na takéto puky sa zrejme bude Žilina spoliehať.
     
    56:32
    Sekundy teraz plynú pomerne rýchlo, čo hrá jednoznačne v neprospech Košíc. Tie majú už len približne 200 sekúnd na to, aby minimálne vyrovnali.
     
    56:57
    Zaujímavá šanca pre Košice, strelu z bezprostrednej blízkosti bránky Tomek vyrazil späť do hry.
     
    57:23
    Šanca pre Šedivého, ktorý vypálil poriadne tvrdo. Tá strela Tomeka nepochybne zabolela, avšak žilinskému gólmanovi to za krásny „semafor“ nepochybne stálo.
     
    57:23
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Brejčák – 2 min., držanie).
     
    57:50
    Košice v jedinečnej príležitosti na vyrovnanie, zatiaľ tomu chýba strelecký pokus.
     
    58:02
    Strela od modrej Tomekovi vypadla, Boltun puk z bezprostrednej blízkosti do siete neprepasíroval!
     
    58:58
    Habal sa pýta von z bránky, o malý moment zrejme vykorčuľuje.
     
    59:07
    Napokon mu to nebude umožnené, Žilina sa totiž vyhodením puku cez všetky čiary oslobodila.
     
    59:34
    Hostia medzičasom v plnom počte.
     
    59:34
    Oddychový čas domácich.
     
    59:34
    Habal ostáva na striedačke, záverečných 26 sekúnd odohrajú Košičania so šiestimi korčuliarmi na ľadovej ploche.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Košicami a Žilinou, po výsledku 4:5 sa z výhry tešia hostia.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:52:04)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 7. Šoltés (Vašíček), 21. Deyl (Boltun, Nagy), 24. Boltun (Dudáš, Nagy), 42. Matejka (Šoltés, Jenčík) – 24. Hovorka (Handlovský, Juraško), 25. Novotný (Húževka, Jurík), 34. Handlovský (Hovorka), 45. Stupka (Švihálek), 52. Húževka (Novotný, Grman)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Vašíček, Šmach, Matejka, Šedivý, Koch – Nagy, Boltun, Varga – Jenčík, Suja, Spilar – Milý, Huna, Bicek – Bartoš, Vrábeľ, Šoltés – Klíma
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Juraško, Brejčák, Rehák, Prokop, Grman, Macejko, Mendrej, Mikuš – Hovorka, Hruška, Handlovský – Novotný, Húževka, Jurík – Stupka, Holovič, Švihálek – Gmitter, Ondruš, Rogoň

    Rozhodčí: Orolín, Husár – Gavalier, Gajan
    bahis siteleri