Česko – Finsko 5:4 (po pr.)
po prodl.
Česko
5:4 (2:1, 0:2, 2:1 - 1:0)
Finsko
Úterý 07.02.2017, 15:00 • Sportzentrum Zuchwil • Reprezentace do 19 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera. (17:24:54)
     
    I ve třetí třetině měli navrch Finové, kteří si vytvořili pohodlný dvoubrankový náskok. Češi ale nic nevzdali a v posledních minutách dokázali po gólech Matěje Chalupy a Adama Kubíka srovnat krok. V posledních vteřinách prodloužení pak vystřelil cenný bod navíc českému výběru Kristian Reichel.
     
    Střely na branku celkem: 42:29
    Střely na branku po třetinách
    1. třetina: 15:8
    2. třetina: 10:11
    3. třetina: 12:7
    prodloužení: 5:3
     
    Konec zápasu.
     
    64:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Pár sekund před koncem prodloužení vystřelil Čechům bod navíc KRISTIAN REICHEL. Asistence: Tomáš Havránek.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    56:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Češi vyhráli souboj v rohu kluziště a po důrazu před brankou vrátil svůj tým do hry ADAM KUBÍK. Asistence: Robert Havlát, Vojtěch Komárek.
     
    55:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi snižují náskok na jediný gól, když z dorážky překonal finského brankáře MATĚJ CHALUPA. Asistence: Radovan Pavlík.
     
    53:48
    A další menší trest pro Finy. Za podražení míří na trestnou Anton Straka (FIN).
     
    52:45
    Dvouminutový trest si odpyká i jeden z českých útočníků, a to Daniel Kurovský (CZE). Ten se provinil nedovoleným bráněním.
     
    52:05
    Faulů začíná znovu přibývat. Menší trest si tak odpyká i Antti Palojärvi (FIN).
     
    50:08
    A další trest pro Finy. Roope Laavainen (FIN) si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    47:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hra ve čtyřech vyšla lépe finskému výběru, když nahození JEREHO INNALY prošlo až za záda českého brankáře. Asistence: Anton Straka.
     
    47:04
    Chvíli na to se ale dvířka na trestnou otevírají i pro Eetu Luostarinena (FIN). Hrát se tak bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    46:49
    Podruhé na trestnou lavici míří Matěj Chalupa (CZE), a to za podražení.
     
    44:59
    Niko Kuiri (FIN) musí na dvě minuty ze hry. Finský útočník byl potrestán za držení protihráče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina vyšla lépe Finům, kteří nejprve ve 26. minutě srovnali krok zásluhou Samuli Ratinena a chvíli před koncem druhé třetiny se po střele Roopeho Laavainena poprvé dostali do vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové chvíli před koncem přesilové hry a také druhé třetiny poprvé vedou, když vyšachovali českou obranu a ROOPE LAAVAINEN našel skulinku v Kloučkově výstroji. Asistence: Topias Haapanen, Markus Nurmi.
     
    37:59
    Na trestnou lavici míří Tomáš Havránek (CZE). Český útočník si odsedí menší trest za hákování.
     
    28:35
    Češi se budou znovu bránit. Na dvě minuty musí na lavici hanby za hákování také Tomáš Vildumetz (CZE).
     
    25:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Dlouhá přesilová hra se Finům sice využít nepodařila, chvíli po návratu Čechů z trestné lavice ale srovnávají hráči v modrobílém krok. SAMULI RATINEN pláchl české obraně po křídle až před českého brankáře a mířil nad beton ke vzdálenější tyči. Asistence: Niko Kuiri.
     
    22:15
    A další trest pro Čechy. Dvě minuty za hákování si odsedí i Matěj Chalupa (CZE).
     
    20:40
    Hned na začátku druhé třetiny se otevírají dvířka na trestnou pro Daniela Kurovského (CZE), který si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Na první gól se v první třetině čekalo poměrně dlouho. Českému výběru k němu nepomohlo ani několik po sobě jdoucích finských vyloučení. Ve čtrnácté minutě vzal ale zodpovědnost na sebe kapitán Lukáš Doudera a otevřel skóre zápasu. Finové ale brzy srovnali, když se trefil Jere Innala. Ještě minutu před koncem první třetiny si brali Češi vedení zpět, když po střele Daniela Kurovského využili přesilovou hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi uskakují severskému výběru do jednobrankového náskoku. Český výběr se na chvíli usadil před finskou brankou a DANIEL KUROVSKÝ využívá dvojnásobnou přesilovou hru. Asistence: Tomáš Havránek, Lukáš Doudera.
     
    17:49
    Dvě minuty za krosček si odpyká také Kasper Kotkansalo (FIN).
     
    17:29
    Finové špatně střídali, což neuniklo rozhodčím, a tak jsou potrestáni dvěma minutami za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Topias Haapanen.
     
    14:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Záhy je ale srovnáno, když se střelou švihem z kruhu a přes jednoho z českých obránců trefil až mezi tři tyče Kloučkovy branky JERE INNALA. Asistence: Anton Straka.
     
    13:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český výběr otevírá skóre utkání! Kapitán LUKÁŠ DOUDERA mířil tahem přesně pod lapačku finského brankáře a posílá Čechy do vedení. Asistence: Daniel Novák, Lukáš Kaukič.
     
    12:28
    Chvíli na to usedá na trestnou lavici další z Finů. Jerry Turkulainen (FIN) je potrestán menším trestem za sekání.
     
    12:03
    První početní výhodu mají k dispozici i Finové. Filip Haman (CZE) si odsedí menší trest za nedovolené bránění.
     
    07:41
    Finové jdou nakonec rovnou do tří! Antti Palojärvi (FIN) byl potrestán menším trestem za vražení na hrazení.
     
    07:41
    Finové v pěti dlouho nevydrželi. Dvě minuty po návratu Oksanena putuje na trestnou lavici Riku Sihvonen (FIN). Finský útočník si odpyká dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    03:41
    Češi si zahrají první přesilovku! Emil Oksanen (FIN) si pomohl za hranicí pravidel, a je tak vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Klouček (Groh) – Haman, Doudera, Hrdinka, Furch, Hanousek, Novák, Jeřábek – Havránek, Kurovský, Reichel – Chalupa, Kodýtek, Pavlík – Havlát, Kaukič, Kubík – Vildumetz, Davídek, Karafiát – Komárek.

    Finsko: Halonen (Autio) – Laavainen, Kotkansalo, Allén, Almari, Palojärvi, Pylkkänen, Falck – Turkulainen, Oksanen, Luostarinen – Nurmi, Innala, Straka – Kuiri, Haapanen, Sihvonen – Ratinen, Kulmala, Hämäläinen – Lahtinen.

    Rozhodčí: Fabre, Paroz – Dreyfus, Schlegel.
     
    Nominace České republiky:

    Brankáři:
    Milan Klouček (Pardubice), Dominik Groh (Ml. Boleslav).

    Obránci:
    František Hrdinka (Ml. Boleslav), Tomáš Hanousek (Södertälje, Švédsko), Lukáš Doudera, Filip Haman (oba Třinec), Daniel Novák (Chomutov), Radek Jeřábek (Sparta Praha), Michal Furch (Kometa Brno).

    Útočníci:
    Kristian Reichel (Litvínov), Daniel Kurovský (Vítkovice), Petr Kodýtek, Matěj Chalupa (oba Plzeň), Jiří Karafiát (Zlín), Adam Kubík (Kladno), Tomáš Havránek (Kometa Brno), Radovan Pavlík (Mountfield HK), Milan Davídek (K. Vary), Lukáš Kaukič (Třinec), Vojtěch Komárek (Sparta Praha), Robert Havlát (Kometa Brno), Tomáš Vildumetz (Karlskrona, Švédsko).
     
    Už před Vánoci si Češi vyzkoušeli prestižní zámořský turnaj, World Junior A Challenge, kde postupně vyzvali Oil Barons (v přípravě), Kanadu Východ, USA, Kanadu Západ, znovu Kanadu Východ a Rusko. Češi nejprve v přípravném utkání podlehli Oil Barons 3:5. Poté i Kanadě Východ 1:4, pak ale přetlačili USA 1:0 a Kanadu Západ ve čtvrtfinále 4:3 po nájezdech. Ve vyrovnaném semifinále pak porazili i Kanadu Východ v prodloužení 2:1, v souboji o třetí místo však nestačili na silné Rusy, kterým podlehli 4:7. Na turnaji však přesto zanechali velmi dobrý dojem, když skončili čtvrtí.
     
    České juniory čeká na Turnaji pěti zemí ve švýcarském Zuchwilu další prověrka. Od 7. do 12. února postupně změří síly s Finskem, Švédskem, Německem a Švýcarskem. Prvním soupeřem českého výběru budou právě Finové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 14. Doudera (Novák, Kaukič), 19. Kurovský (Havránek, Doudera), 56. Chalupa (Pavlík), 57. Kubík (Havlát, Komárek), 65. Reichel (Havránek) – 15. Innala (Straka), 26. Ratinen (Kuiri), 40. Laavainen (Haapanen, Nurmi), 48. Innala (Straka)


    Česko: Klouček (Groh) – Haman, Doudera, Hrdinka, Furch, Hanousek, Novák, Jeřábek – Havránek, Kurovský, Reichel – Chalupa, Kodýtek, Pavlík – Havlát, Kaukič, Kubík – Vildumetz, Davídek, Karafiát – Komárek.
    Finsko: Halonen (Autio) – Laavainen, Kotkansalo, Allén, Almari, Palojärvi, Pylkkänen, Falck – Turkulainen, Oksanen, Luostarinen – Nurmi, Innala, Straka – Kuiri, Haapanen, Sihvonen – Ratinen, Kulmala, Hämäläinen – Lahtinen.

    Rozhodčí: Fabre, Paroz – Dreyfus, Schlegel
    bahis siteleri