Burnley – Chelsea 1:1 (kon.) | Swansea – Leicester 2:0 (kon.)
konec
Swansea City
2:0 (2:0)
Leicester City
Neděle 12.02.2017, 17:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že na Liberty Stadium dnešní zápas sledovalo 20 391 diváků, se loučím. Děkuji Vám za pozornost a někdy příště se znovu budu těšit na počtenou. (19:04:09)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:14.
     
    Je dobojováno, Swansea City ve velice důležitém souboji dvou celků ze spodních pater tabulky poráží Leicester City poměrem 2:0, a svému dnešnímu soupeři se tak vzdaluje na rozdíl tří bodů! Úvodní půlhodinka nám nabídla velice vyrovnanou partii, v níž se ani jednomu z týmů nedařilo především v závěrečné fáze útočných akcí. Poté se ale Labutě začaly osmělovat, nejprve Routledge v dobré možnosti trefil jen Schmeichela, dvě minuty nato už ale byl vedoucí gól na světě, postaral se o něj Alfie Mawson! V samotném závěru první půle se The Swans navíc podařilo prosadit podruhé, po Sigurdssonově pasu dánského gólmana nekompromisně prostřelil Martin Olsson, který tak zaznamenal premiérovou branku ve svém novém působišti.

    Druhý poločas už se odehrál v přeci jen klidnějším tempu. Nelze říci, že by se domácí úplně zatáhli a věnovali se pouze defenzivním úkolem, vzhledem k důležitosti tohoto mače se jim však do žádných ukvapených útočných akcí nechtělo zbytečně vydávat. Největší šanci Lišek měl ve třiašedesáté minutě střídající Slimani, Fabiański proti němu ale včas vyběhl a vytáhl zákrok tohoto střetnutí. Jinak Ranieriho svěřenci pouze potvrdili to, že směrem dopředu jsou poslední dobou naprosto bezzubí. Toto bylo už šesté ligové utkání v řadě, v němž The Foxes nedokázali vstřelit branku! Situace v táboře loňského mistra začíná být kritická, tak se nechme překvapit, zda se Leicester ve zbývajícím průběhu sezony zvládne zmátořit.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ani zřejmě poslední šance loňských šampionů gólem neskončí. Ndidi roztáhl hru na Demaraie Graye, jehož centr mířený na malé vápno sice nebyl vůbec špatný, ukázal se však býti až příliš vysokým, Vardy na něj nedosáhl.
     
    90+2
    Po Chilwellově dlouhatánském autu se v šestnáctce rozpoutal závar, ze kterého vzešlo několik zablokovaných střel Leicesteru, vše nakonec utnul ofenzivní faul Roberta Hutha, na němž je vidět naprosto evidentní frustrace.
     
    90+1
    Swansea je důležitému vítězství už opravdu nesmírně blízko, sudí totiž nad rámec základní hrací doby nastavují jen tři minuty.
     
    90
    Danny Drinkwater opět ukázal svou kopací techniku, když milimetrovou nahrávkou oslovil Mahreze, který z první ještě zkoušel sklepávat pro Slimaniho. Brankář Fabiański ale blížící se nebezpečí vycítil včas a k míči vyběhl rychleji než alžírský útočník.
     
    89
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Wayne Routledge, přichází Luciano Narsingh.
     
    88
    Po přenesení od Dannyho Drinkwatera měl na levém kraji hřiště dostatek prostoru pro založení nějaké nebezpečné akce Gray, na jehož centrovaný balon si poté sbíhal Islam Slimani, ve snaze o hlavičku jej ale zasáhl rukou.
     
    87
    Jordan Ayew si vysloužil hlasitý potlesk z ochozů Liberty Stadium poté, co na útočné polovině několik okamžiků odolával nájezdům ze strany trojice protihráčů, a pro svůj tým tak získal pár cenných vteřinek k dobru.
     
    86
    Z následujícího rohového kopu v podání The Foxes ale nic nevzešlo, standardní situace dnes hostujícím fotbalistům prostě nevychází. Míč poté doputoval do zámezí, u postranní čáry se ještě rozpoutala menší strkanice mezi Morganem a Olssonem, vše se ale obejde bez karetního trestu.
     
    85
    Riyad Mahrez dal vzpomenout na svou skvělou loňskou sezonu, když se díky parádní kličce zbavil Olssona a poslal míč do pokutového území, kde se k hlavičce dral Slimani, těsně před ním ale míč mimo hrací plochu poslal Naughton.
     
    84
    Nyní si Lišky pořádně zahrávaly. Wilfried Ndidi totiž na půlce hřiště nechal míč za sebou, Olsson na to konto vyslal vpřed Jordana Ayewa, toho ale kousek za šestnáctkou tvrdě zpracoval vracející se Morgan.
     
    83
    Svěřenci Claudia Ranieriho se znovu usazují v bezprostřední blízkosti gólmana Fabiańského. Dočkáme se z jejich strany nějakého závěrečného tlaku?
     
    82
    To, že se domácí i přes dvoubrankový náskok nezatáhli a stále se snaží o ofenzivní fotbal, je určitě sympatické. Stoper Mawson se nyní netradičně ocitl v prostoru levého křídla, odkud nacentroval přesně k nohám Gylfiho Sigurdssona, jeho rána z první ale nebyla přesná.
     
    81
    Zcela logicky tedy poté následoval druhý roh Labutí za sebou. Tentokráte to domácí zkusili na krátko, Routledgeovi se ale kulatý nesmysl zamotal mezi nohama, čehož okamžitě využil Chilwell, který jej nyní vyváží po levém křídle.
     
    80
    Na druhé straně Gylfi Sigurdsson pro své spoluhráče znovu vydřel rohový kop, jehož exekuce se posléze i sám ujal. Veškeré naděje Lišek byly málem tatam, centr islandského šikuly totiž těsně vedle vlastní branku tečoval špatně zorientovaný Huth.
     
    79
    Ne, zdá se, že branka prostě není fotbalistům z Leicesteru souzena. Dobrou práci odvedl Gray, který přetlačil Naughtona a díky spolupráci s Mahrezem balon dostal až k Vardymu. Anglický útočník se ocitl v dobré střelecké pozici, rána z hranice pokutového území mu ale absolutně nesedla.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 36. Mawson (F. Fernández), 45+2. M. Olsson (G. Sigurdsson)

    Karty:   26. Fer (SWN), 40. Cork (SWN) – 36. Huth (LEC), 57. Chilwell (LEC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:14.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – T. Carroll, Fer, Cork (C) – Dyer (7. Routledge, 89. L. Narsingh), F. Llorente (72. J. Ayew), G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Nordfeldt – Rangel, Amat, Kingsley, Routledge, J. Ayew, L. Narsingh.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson (70. Amartey), Morgan (C), Huth, Fuchs (46. Chilwell) – Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton (46. Slimani) – Gray, Vardy.
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, A. Musa, A. King, Amartey, Slimani, Okazaki.

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Edward Smart, Andy Garratt

    Diváci: 20 391