Poprad – Nitra 1:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:5 (kon.) | Košice – Martin 3:2 (1:0 po s.n.)
Banská Bystrica – Žilina 4:1 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:1 (kon.)
konec
HK Poprad
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
HK Nitra
sk Úterý 14.02.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný utorkový podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 45. kola Tipsport ligy. HK Poprad o 17:00 na domácom štadióne privíta HK Nitra. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    U Popradčanov sme zaznamenali pokles formy. Po výbornej sérii niekoľkých výhier aktuálne kamzíkov sužuje štvorzápasová šnúra prehier. Popradčania naposledy prehrali v Žiline 2:1 po predĺžení, predtým so Zvolenom 5:6, s Novými Zámkami po predĺžení 2:3 a s Trenčínom 2:1. Preto aj klesli z pôvodnej 5. priečky na 6. miesto, kde majú aktuálne 65 bodov a skóre 131:137. Majú rovnaký počet bodov s Trenčínom a zároveň na aktuálne piaty Martin strácajú dva body. Vedenie HK počas reprezentačnej prestávky avizovalo novú posilu. Je ňou ruský obranca Iľja Davydov, ktorý prichádza pod Tatry z Metalurgu Novokuzneck. V KHL má na konte dokopy 156 duelov v 6 rôznych kluboch. Najproduktívnejším hráčom Popradu je Marek Zagrapan s 31 bodmi (13+18).

    HK Nitra
    Hokejisti Nitry súperia v iných vodách ako tí popradskí. Momentálne im so ziskom 93 bodov patrí priebežná 2. pozícia so ziskom 93 bodov a skóre 168:124. Nitra v aktuálnej sezóne strelila najviac gólov spomedzi všetkých tipsportligových tímov. Hokejisti spod Zobora strácajú na prvú Bystricu tri body a zároveň majú dvojbodový náskok pred tretími Košicami. Nitra dokázala v poslednom zápase poraziť práve oceliarov 3:2 po nájazdoch. Predtým si pripísala výhru nad Martinom 5:2, nad Zvolenom 4:3, prehru s Banskou Bystricou 4:2 a výhru nad Žilinou 3:4. Najproduktívnejším hráčom Nitry je aktuálne Marek Slovák s 46 bodmi (25+21). Slovák vďaka svojím skvelým výkonom dostal premiérovú pozvánku do reprezentácie práve cez víkend, kde sa Slovensko predstavilo na domácom Slovakia Cup-e.

    Vzájomné zápasy
    Vo vzájomných zápasoch v tejto sezóne sme videli dve výhry Kamzíkov (2:5 a 4:2) a dve víťazstvá Nitranov (5:3 a 1:4). Aj od nasledujúceho zápasu teda môžeme očakávať zaujímavé hokejové predstavenie s ideálnym počtom gólov.

    Sledujte zápas na našom webe. Pekný športový zážitok!

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Šúrek (Fokin) – Guliajev, Fabian (A), Suchý, (A), Dinda, Pokovič, Ježek, Davydov, Ibragimov – Henderson, Zagrapan, Lichanec – Kroták (C), Troliga, Matúš Paločko – Bondra, Murček, Matej Paločko – Hvila, Mlynarovič, Svitana

    HK Nitra: Hartzell (Valent) – Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei (C), Meland, Versteeg, Korím, Pupák – Blackwater, Slovák (A), Tvrdoň – H. Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Šille, Cope – Paukovček, Štefanka (A), Bajtek

    Rozhodca: Lauff, Kalina – Jobbágy, Bogdaň.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na plochu ako prvý nastupujú popradskí hokejisti v modrých dresoch. Nitrania ich nasledujú v dresoch bielych.
     
    Pred nami je štátna hymna SR.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    Úvodné buly vyhrali hostia, ktorí sa snažili dostať do útoku. Vystreliť sa podarilo až z následného protiútoku, ktorý zorganizoval Blackwater. Jeho strela z ľavého kruhu ale letela nad.
     
    01:07
    Suchého prihrávka nedopadla na hokejku Matúša Paločka. Hartzell signalizoval zakázané uvoľnenie, no Paločko predsa len tečoval puk a hrá sa ďalej.
     
    01:40
    Nová posila kamzíkov Davydov napriahol na modrej čiare a pálil. Jeho delovka bola stečovaná a letela mimo Hartzellovej brány.
     
    02:21
    Šúrekovi veľmi nevyšla rozohrávka prihral iba priamo na hokejku Paukovčeka. Nitrania teda ostávajú ďalej v pásme.
     
    02:28
    Nitra dala gól!
    Nečakaný úvodný gól hostí! Paukovček následne spoza bránky prihral na modrú čiaru, kde si puk spracoval MIROSLAV PUPÁK a príklepom ho poslal na bránku. Šúrek strelu dobre videl, no akosi mu puk skĺzol pomedzi betóny a skončil v bráne!
    Asistencia: Lukáš Paukovček.
    02:28 PUPÁK - 0:1
     
    02:57
    Ďalšia akcia Nitranov, ktorá mohla skončiť gólom! Z ľavého krídla šikovne Blackwater prihral Tvrdoňovi, ktorý vystrelil z prvej. Slovák už dvíhal ruky nad hlavu, no puk spadol iba do bránkoviska!
     
    03:56
    Nitranom tentokrát úspešne nevyšiel prechod cez modrú čiaru. Dvojica Kutálek, Ručkay to nedomyslela do konca a bolo z toho postavenie mimo hry.
     
    04:38
    Kutálek nahadzoval na Šúreka zo stredného pásma. Popradský brankár zachytil puk do lapačky a už chcel aj rozohrávať. Blížil sa však k nemu Krištof, a tak pre istotu podržal.
     
    05:13
    Matej Paločko síce nahadzoval na brankára Hartzella, no tento herný úkon už nebol platný, pretože čiarový rozhodca medzitým odpískal ofsajd.
     
    05:27
    Pupák skúšal od modrej čiary šťastie opäť. Puk si teraz lepšie pripravil a aj razantnejšie vypálil. Šúrek si dal veľký pozor a predviedol spoľahlivý zákrok.
     
    05:53
    Arne Kroták videl pred sebou voľný priestor na ľavom kruhu, a preto bez dlhšieho rozmýšľania strieľal. Hartzell musel vytiahnuť svoj ľavý betón.
     
    06:34
    Nitra bude hrať v oslabení. Brankár Eric Hartzell sa dopustil nedovoleného bránenia, trest si za neho odsedí Tvrdoň.
     
    07:11
    Svitana nezachytil Mlynarovičovu ťažkú prihrávku o mantinel. Macík bol pri puku prvý a bezpečne ho vyhodil.
     
    08:16
    Fabianovi nevyšla strela z prvej. Puk v rohu klziska získali nitrianski hokejisti a vyhodili ho cez opačnú stranu po mantineli.
     
    09:27
    Ibragimov si nakorčuľoval po pravom krídle a už nemal veľa možností, ako pokračovať akcii. Napriek postaveniu v ostrom uhle sa rozhodol vystreliť. Hartzell zastavil puk betónmi a potom prikryl.
     
    10:25
    Davydov vymyslel šikovnú prihrávku po mantineli, ktorú sa snažil zachytiť Matej Paločko na modrej čiare, no nepodarilo sa mu to. Puk získal Versteeg a poslal ho dopredu.
     
    11:12
    Henderson zabránil Macíkovi, aby sa pohol bližšie k bráne. Zastavil ho pred pravým kruhom a odtiaľ už nitriansky hokejista strieľal. Šúrek puk zastavil v lapačke.
     
    11:43
    Lukáš Paukovček sa ľahko na pravom kruhu zbavil Guliajeva a mal pred sebou už len Šúreka a jeho bránku. Cieľ však prestrelil.
     
    12:42
    Matúš Paločko mal v rohu klziska proti sebe dvojicu hráčov, a tak nič veľkolepé nevymyslel. Nitrania ho o puk obrali a mohli založiť akciu.
     
    14:40
    Versteegovu delovku od modrej Šúrek zlikvidoval vďaka svojmu pravému betónu. Nitra teraz však kamzíkov niekoľko desiatok sekúnd zvierala v pásme.
     
    16:07
    Dinda iba z obranného pásma dokázal vyhodiť puk cez všetky čiary. O rozohrávku sa teda pokúsia hokejisti Nitry. Zároveň vidíme dlhý úsek hry bez prerušenia.
     
    16:55
    Slovák šiel s Tvrdoňom do prečíslenia, ktorému šikovne prihral na ľavý kruh a jeho strela mierila na hornú žŕdku!
     
    18:13
    Zagrapan vnikol do pásma a pokúsil sa o zakončenie z ľavého kruhu. Puk mu však počas švihu skĺzol z hokejky.
     
    18:51
    Nitra dala gól!
    Nitra zvyšuje svoj náskok! Tentokrát im dopomohol brankár Šúrek. Ten príliš dlho váhal s rozohrávkou, Šille mu vypichol puk a prihral ho pred bránku RADOSLAVOVI MACÍKOVI, ktorý bez problémov zakončil do prázdnej bránky!
    Asistencie: Timotej Šille, Matt Cope.
    18:51 MACÍK - 0:2
     
    19:38
    Nitrania vyhrali buly a okamžite sa im podarilo nasťahovať do útočného pásma. Šúrek musel dvakrát zasahovať. Napokon to domáci vyriešili icingom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina bola vcelku rýchla a lepšie vyšla Nitre. V 3. minúte otvoril skóre Pupák a v 19. zvýšil Macík.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:23
    O prvý útok v tejto tretine sa snažili domáci hokejisti s využitím hybridného icingu. Lichanec však bezpečne nezachytil puk.
     
    21:00
    Troliga šikovne prihral na ľavý kruh Matúšovi Paločkovi. Jeho strela skončila na Hartzellovi a potom sme videli ešte dorážku. Skončilo sa to nepresnou strelou.
     
    21:45
    Macíkovi sa podarilo presadiť cez Davydova, no toho počas svojho prienku nepríjemne zasiahol do tváre. Videli sme aj krv a Macík už odišiel na trestnú lavicu.
     
    21:45
    Radoslav Macík teda napokon inkasuje štvorminútový trest za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    21:53
    Striedanie v bránke HK Poprad. Martina Šúreka strieda ruská posila Vladislav Fokin.
     
    22:35
    Suchému nevyšla prihrávka na Dindu, pri ktorom sa už ocitol Bajtek a dokázal mu vypichnúť puk a vyhodiť.
     
    23:26
    Popradčania akosi dlho vymýšľali. Napokon sa zmohli len na strelu Fabiana od modrej čiary, ktorá bola absolútne nepresná.
     
    24:33
    Zagrapan si nedokázal úspešne spracovať puk pri mantineli. Vypichol mu ho Krištof a poslal von cez celé klzisko.
     
    25:18
    Suchý si vypýtal puk na modrej čiare. Aj ho nakoniec dostal, napriahol, ale vôbec netrafil puk. Štefanka teda mohol bezpečne vyhodiť cez všetky čiary. Pomaly sa už aj presilovka Popradu chýli ku koncu.
     
    26:18
    Poprad dal gól!
    Kamzíci napokon strieľajú gól. Dindovu delovku od modrej zastavil nitriansky hráč. Troliga posunul Krotákovi, ktorý ešte popred ležiaceho Hartzella prihral MATÚŠOVI PALOČKOVI a ten už s dorážkou do odkrytej brány nemal problém!
    Asistencie: Arne Kroták, Tomáš Troliga.
    26:18 Matúš PALOČKO - 1:2
     
    27:05
    Paukovček prenechal puk za pravým kruhom Ručkayovi, ktorý sa pokúsil o strelu, no jeho zakončenie zblokoval Murček. Puk vyletel na ochrannú sieť.
     
    27:39
    Tvrdoň vystrelil po Blackwaterovej prihrávke. Jeho delovka skončila na gólmanovi Fokinovi, ktorý potom puk prikryl pod lapačku.
     
    28:18
    Ručkay vzal puk Dindovi a našiel z druhej vlny nakorčuľovaného Raisa, ktorý sa pokúšal o strelu, no tá bola zrazená do rohu klziska.
     
    29:42
    Svitana príliš dlho vymýšľal a nakoniec ho zbavil puku Versteeg a Nitrania sa pomaličky môžu presunúť smerom dopredu.
     
    30:02
    Samuel Mlynarovič vyrazil dopredu po pravom krídle. Napriahol v útočnom pásme, jeho delovka skončila priamo na brankárovi Hartzellovi.
     
    30:43
    Korím vypálil tvrdo od modrej čiary. Puk letel asi aj mimo bránky, no Fokin sa predsa len rozhodol zakročiť. Využil svoje rameno.
     
    31:40
    Dinda si nakorčuľoval medzi kruhy. Snažil sa ukázať Troligovi, ktorý bol v tej chvíli pri puku, no nakoniec mu neadresoval presnú prihrávku.
     
    32:20
    Krištof poslal pred bránku prihrávku na Ručkaya, ktorý sa ocitol zoči-voči Fokinovi, no bránku iba prestrelil.
     
    33:28
    Henderson vnikol do pásma po ľavom krídle a pokúsil sa o strelu. Jeho zakončenie však letelo vysoko nad bránkou.
     
    33:36
    Poprad bude hrať presilovku. Karol Korím dostáva dve minúty za držanie.
     
    34:20
    Kroták krížnou prihrávkou smerom na pravý kruh našiel Dindu, ktorého strela však letela mimo pravej žrde.
     
    35:23
    Svitana čakal a čakal na Davydova, no ten prišiel do útočného pásma veľmi neskoro. Puk teda spracoval protihráč Štefanka.
     
    36:00
    Murček šikovne prihral na os ihriska Lukášovi Hvilovi, ktorý vykorčuľoval s pukom, ale z pravého kruhu netrafil bránu.
     
    36:39
    Popradčania opäť chybne rozohrávali. Využiť sa to snažil Pupák, ktorý zachytil puk medzi kruhmi a okamžite vystrelil. Gólman Fokin však predviedol spoľahlivý zákrok.
     
    37:23
    Arne Kroták potiahol puk cez celé klzisko a následne skvelo prihral krížom na Matúša Paločka, ktorý vystrelil prudko z prvej. Hartzell predviedol jasný zákrok!
     
    38:54
    Ibragimov rozohral na Mateja Paločka na pravé krídlo, ktorý vystrelil smerom na bránku. Eric Hartzell opäť sebavedomo zachytil puk.
     
    39:35
    Macík si našliapol smerom do útočného pásma a strieľal spomedzi kruhov. Strela bola mierne stečovaná a letela mimo.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti sme videli jeden gól. V 27. minúte stretnutia skóroval Matúš Paločko a znížil na aktuálnych 1:2.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:42.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:48
    Raus nahodil puk do útočného pásma, no za Fokinovou bránkou ho zachytili popradskí hokejisti.
     
    41:43
    Macík sa ocitol v strete s brankárom Fokinom. Následne od mantinelu prišla okamžite strela, no Hvila zastúpil brankára a puk odrazil.
     
    42:40
    Korímov nahodený puk od modrej čiary smeroval ďaleko vedľa Fokinovej bránky. Predtým si ešte Ježek pýtal faul po súboji s Paukovčekom, no nič nezískal.
     
    44:11
    Troligovi s Krotákom sa nepodarilo preľstiť za súperovou bránkou obrancu Jamesona MIlama, ktorý si dal na popradské duo veľký pozor.
     
    44:58
    Krištof to skúšal strelou z ľavého kruhu. Po ňom sa snažil dorážať aj Ručkay, no Fokin zlikvidoval oba pokusy.
     
    45:19
    Nitra dala gól!
    Nitra zvyšuje svoje vedenie! Guliajevovi vzal puk pri mantineli Macík, ktorý prihral Copemu k pravému kruhu. Jeho následnú prízemnu strelu šikovne do bránky tečoval práve RADOSLAV MACÍK!
    Asistencia: Matt Cope.
    45:19 MACÍK - 1:3
     
    46:22
    Iľja Davydov zbytočne spomaľoval akciu pred modrou čiarou. Nerozumel si s Hvilom, ktorý už aj vnikol do útočného pásma a bol z toho ofsajd.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 251 divákov.
     
    47:18
    Kamzíci sú síce s pukom v útočnom pásme, no sú zároveň dokonale vytláčaní hokejistami Nitry, a tak sa dokážu pohybovať iba po rohoch, odkiaľ nebezpečenstvo nehrozí.
     
    48:21
    Krištof si nakorčuľoval blízko pred bránu a počkal na prihrávku od Kutálka, ktorú napokon aj dostal, no gólman Fokin spojil betóny a nedovolil, aby puk akokoľvek prenikol.
     
    49:51
    Videli sme niekoľko nepresností na oboch stranách. Puk majú tentokrát na hokejkách domáci a snažia sa rozohrať spoza Fokina.
     
    50:27
    Vo veľkej šanci sa ocitol Marek Slovák, pred ktorým si ľahol Davydov, no Slovák ho šikovne obišiel a stál pred ním už len Fokin. Napokon Slovák trafil hornú žrď brány!
     
    51:31
    Poprad získava presilovú hru. Matúš Rais dostáva dve minúty za sekanie.
     
    51:58
    Macík už takmer vyhnal Fabiana von z útočného pásma. Fabian bol donútený iba nahodiť puk a následne sa Nitranom podarilo vyhodiť ho cez všetky čiary.
     
    52:35
    Nepodarenú rozohrávku domácich zastavil v strednom pásme Korím, ktorý iba opäť poslal puk k Fokinovi. Popradčanom vôbec nevychádza táto presilovka.
     
    53:32
    Slovákova strela od modrej sa odrazila od zadného mantinelu a následne mohol zakončovať Blackwater, no jeho zakončenie Fokin vychytal.
     
    54:27
    Davydov prenechal puk na pravom kruhu Hendersonovi, ktorý šikovne vystrelil spoza obrancu, no netrafil priestor bránky.
     
    55:09
    Cope posunul medzi kruhy Macíkovi, ktorý sa dostal pred gólmana Fokina. Jeho bekhendové zakončenie však smeroval len na popradského brankára.
     
    57:03
    Mezeiova delovka od modrej ihneď po buly smerovala priamo do lapačky gólmana Fokina.
     
    57:36
    Krištof sa šikovne dostal za popradskú obranu na ľavom krídle. Jeho strela spoza ľavého kruhu však letela mimo.
     
    57:43
    Záver stretnutia zrejme bude patriť hosťom. Tomáš Troliga totižto dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    58:20
    Bajtek posunul Macíkovi pred bránku, ktorý sa snažil samostatne zakončiť, no puk mu tesne pred bránou unikol.
     
    58:50
    Popradčania majú puk pod kontrolou v strednom pásme a pomaličky vyhadzujú von.
     
    59:20
    Tvrdoň šikovne posunul pred bránu Slovákovi, ktorý vypálil z prvej, no len do Fokina.
     
    59:33
    Kroták v závere stretnutia dostáva 10 minút za nešportové správanie.
     
    59:51
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Hvila – 2 min., podrazenie).
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine na konečných 1:3 upravil gólom Macík zo 46. minúty. Nitra odchádza spod Tatier s plným bodovým ziskom. (19:15:25)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 27. Matúš Paločko (Kroták, Troliga) – 3. Pupák (Paukovček), 19. Macík (Šille, Cope), 46. Macík (Cope)


    HK Poprad: Šúrek (22. Fokin) – Guliajev, Fabian (A), Suchý, (A), Dinda, Pokovič, Ježek, Davydov, Ibragimov – Henderson, Zagrapan, Lichanec – Kroták (C), Troliga, Matúš Paločko – Bondra, Murček, Matej Paločko – Hvila, Mlynarovič, Svitana
    HK Nitra: Hartzell (Valent) – Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei (C), Meland, Versteeg, Korím, Pupák – Blackwater, Slovák (A), Tvrdoň – H. Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Šille, Cope – Paukovček, Štefanka (A), Bajtek

    Rozhodčí: Lauff, Kalina – Jobbágy, Bogdaň

    Diváci: 1 251
    bahis siteleri