Michalovce – Spišská N. Ves 5:0 (kon.) | Prešov – Pov. Bystrica 3:0 (kon.) | Detva – Trnava 3:2 (kon.)
Skalica – Topoľčany 6:5 (po pr.)
konec
HK Detva
3:2 (0:0, 1:2, 2:0) Stav série: 1:0
HK Gladiators Trnava
sk Úterý 14.02.2017, 18:00 • ZŠ Detva • 1. liga play-off (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Kto by si nespomenul na play off v sezóne 2014/2015. Štvrťfinálový súboj medzi HC 07 Orin Detva – HK Gladiators Trnava. Medvede boli favoritom série, ale hneď v prvom zápase na domácom ľade nestačili na súpera a podľahli mu 1:4. V druhom vystúpení však Detva doma nezaváhala a vyhrala 6:1. Lenže séria sa sťahovala do Trnavy a domáci si súperom v treťom vystúpení vyhrala 6:2. Detva bola na pokraji vypadnutia, ale zvládla štvrté vystúpenie a vyhrala v Trnave 2:0. Rozhodovalo sa tak v Detve. Všetci prítomní na štadióne očakávali rozhodnutie v predĺžení. Lenže v čase 59:57 prekonal brankára Hálu domáci Juraj Petro a poslal tak Detvu do semifinále. "Ten rozhodujúci moment mám dodnes pred očami. Bol to môj doteraz najdôležitejší gól v kariére. Verím, že tento rok to nebude také napäté a rozhodne sa oveľa skôr. Verím svojím spoluhráčom, aj keď im na ľade nebudem môcť pomôcť," spomína Petro.

    Detva
    Detva skončila po základnej časti na druhom mieste s počtom bodov 103 zaostala za prvým Prešovom o sedem. Pod Poľanou,kde sa séria začne sú špeciálne silní domáci hráči a súperom sa na ich menšiom ihrisku hrá ťažšie. Medzi lídrov mužstva patria v obrane Jozef Sládok, či Ivan Zorvana, ktorý je pripravený zaskočiť aj v útoku, ale aj mladík Frederik Fekiač. V Útoku sú to skúsení Tomáš Škvaridlo, Lukáš Říha, Branislav Srnka, či Viktor Fekiač. Netreba však zabudnúť, ani na ďalších ako Rastislav Gašpar, Tomáš Torok reps. David Videlka. Za zmienku stojí, že Lukáš Říha je momentálne so 47 asistenciami najlepší nahrávač ligy. Druhým najproduktívnejším hráčom súťaže je Rastislav Gašpar. V bráne sa môže tréner Miroslav Chudý spoľahnúť na dvojicu Vilim Rosandič a Stanislav Škorvánek.

    Trnava

    Trnavčania ukončili základnú časť na siedmom mieste. Ich úvod sezóny nebol veľmi dobrý. Trnava si pritom odohrala svoj priemer a ukázala, že pred ôsmou Považskou Bystricou je stále o dosť lepšia, keď má pred ňou náskok rovných 30 bodov. Tím sa spolieha predovšetkým na svoj prvý útok, ktorý ukázal svoju naozaj vysokú kvalitu. Výraznou oporou tímu je 25-ročný útočník Román Jurák, ktorý bol aj najproduktívnejším hráčom ligy.Od januára však nehral vo všetkých stretnutiach Trnavy, keďže striedavo naskakoval aj v drese tipsportligového Zvolena. Ďalšími zvučnými menami sú Dávidovia Schmidt a Okoličány či zadák Jozef Reho. V obrane sa môžu ešte spoľahnúť na Pavla Polaček a v bráne sa v posledných zápasoch základnej časti predstavil Andrej Košarišťan. Tento brankár v minulosti pôsobil aj v pár zápasoch v drese Detvy, Mohol by tak poznať niektorých jej hráčov. „Gladiátorom“ sa v sezóne darilo ozývať o body aj tých najväčších favoritov, alebo s nimi odohrali vyrovnané zápasy. Po nich však prišlo vytriezvenie a facka ako bol zápas v Detve, kde hrali dobre na svoje možnosti ale dostali poriadny "náklad" 13:3. Zápas predtým v Michalovciach prehrali 2:1 po predĺžení. Ich sila je hlavne na domácom ľade, kde z prvej štvorky zdolali každého.

    Aj v tejto sezóne je favoritom tejto dvojice Detva. Hovoria o tom aj vzájomné zápasy v tejto sezóne. Zápasy v Detve sa skončili výsledkami: 7:2, 11:1, 13:3. V Trnave to bolo zase 4:3, 2:3 a 2:4. Aj podľa výsledkov v sezóne by mala mať Detva jasne navrch, ale všetci vieme play off to môže byť úplne iné ako to bolo počas základnej časti.

    Aj štatistické ukazovatele sú v prospech Detvy:
    Strelené góly:
    221 – 154
    Inkasované góly: 120 – 203
    Strely na bránu: 2146 – 1632
    Úspešnosť streľby: 10,30 % – 9,44 %
    Trestné minúty: 707 – 620
    Využitie presiloviek: 23,39 % – 16,96 %
    Úspešnosť v oslabeniach: 86,98 % – 81,57 %

    Posilnenie mužstiev
    Detva sa v závere základnej časti posilnila o viacerých hráčov. Tak isto však aj niektorý jej kabínu opustili. V posledných zápasoch sa z brány vytratil Igor Cibuľa, ktorý už nieje v Detve. Jeho miesto zastáva Stanislav Škorvánek. Do obrany sa z martinského bečka vrátil z hosťovania tvrdý obranca Dominik Jendroľ. Po dvoch rokoch by mal opäť obliecť aj Marek Pač. Medzi obrancami skončil po pár zápasoch v Detve Marek Hataš. Ďalšími novými hráčmi sú mladí perspektívni útočníci. František Poliaček sa už pomaličky udomácnil pod Poľanou a strelil aj niekoľko gólov. V poslednom zápase nastúpil aj ďalší novic Ivan Brveník.

    Káder Detvy si pred play-off prešiel niekoľkými zmenami. V podpolianskej svätyni vystriedal Igora Cibuľu nový brankár Stanislav Škorvánek, ktorý sa po pôsobení v extraligových Nových Zámkoch na pár zápasov zastavil aj práve v Trnave. Ďalšími novými akvizíciami sú mladí šikovní hráči z martinského „béčka“, útočníci František Poliaček a Ivan Brveník a obranca Dominik Jendroľ, ktorý bol aj pri bronzovej medaile slovenskej „dvadsiatky“ na juniorských majstrovstvách sveta spred dvoch rokov. Najdôležitejšiu časť sezóny odohrá v detvianskom drese aj zadák Marek Pač, ktorý sa vracia pod Poľanu zo Švédska. Káder „Medveďov“, naopak, opustil skúsený obranca Marek Hataš, strelec víťazného finálového gólu Detvy v sezóne 2014/2015.

    Trnava sa zatiaľ výraznejšie neposilnila. Jedinou novou tvárou v posledných zápasoch bol brankár Andrej Košarišťan. Do play-off by tak mali nastúpiť s tým, čo malina konci základnej časti. Mužstvo je veľmi mladé s perspektívou do budúcna. Uvidíme, či sa v Detve predstaví aj najproduktívnejší Trnavčan Roman Jurák, ktorý posledný mesiac a pol hráva striedavo v drese Trnavy a Zvolena.

    Zástupcovia klubov sa pred play off vyjadrili pre portál prvaliga.sk nasledovne:

    Róbert Ľupták, generálny manažér HC 07 Orin Detva: „Základná časť bola dobrá zo strany všetkých mužstiev, postupne sa súťaž kvalitatívne viac vyrovnávala. My sme s druhým miestom spokojní. V play-off začína nová súťaž, nemôžeme nikoho podceniť, musíme ísť za svojím cieľom, ktorým je jednoznačne postup do baráže. Séria s Trnavou nebude určite ľahká. Trnava je pre nás vždy nepríjemný súper. Už aj v minulosti, veď pred dvoma rokmi nás vo štvrťfinále takisto vytrápila na päť zápasov, aj v tejto sezóne sú tie zápasy vyrovnané. Možno doma sme mali viac navrch, ale v Trnave to boli vyrovnané duely. Na Detvu sa vie Trnava vždy dobre pripraviť. Nesmieme nič podceniť a hrať zodpovedne od prvého zápasu. Káder máme plný a v podstate uzavretý. Prišiel k nám zo Švédska už iba Marek Pač, ktorý bol aj pri našom prvom titule pred dvoma rokmi. Na konci základnej časti sme mali trošku viac zranených hráčov, ktorí by sa nám postupne mali vrátiť. Vo štvrťfinále možno ešte nie, ale snáď potom by sme už mali byť skoro všetci až na Patrika Fekiača, ktorý má vykĺbené rameno a bude nám veľmi chýbať.“

    Tibor Martinčič, generálny manažér HK Gladiators Trnava: „Pred sezónou sme nemali nejaké konkrétne očakávania a išli sme do nej s filozofiou, že chceme dať priestor mladším hráčom, čo sa aj stalo, takže s týmto sme určite spokojní. To, že je z toho po základnej časti siedme miesto, je jednoducho realita. Vo štvrťfinále nás čakajú s Detvou určite zaujímavé zápasy. Už počas základnej časti sme dokázali potrápiť aj poraziť každého z favoritov. Myslím si, že Detva to s nami nebude mať vôbec jednoduché a ja som presvedčený o tom, že sme schopní štvrťfinálovú sériu pokojne hrať aj na päť zápasov. Uvidíme, ako to celé dopadne. Roman Jurák odohrá určite obidva zápasy v Detve a podľa toho ako dopadnú, sa bude riešiť jeho ďalšia budúcnosť. Našťastie, všetci chlapci sú zdravotne v poriadku, až na nejaké drobné šrámy.“
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Orin Detva: Škorvánek (V. Rosandič) – Sládok, F. Fekiač, Šimon, Gachulinec, Valjent, Mačkovič, Jendroľ, Gábor – Vídelka, Gašpar, Poliaček – Torok, Srnka, Říha – Hrušík, V. Fekiač, Škvaridlo – Brveník, Huňady, Zorvan.

    HK Gladiators Trnava: Košarišťan (Juríček) – Reho, Poláček, Roth, Mrázik, Mihalko, Žilinský, Kamenický – Okoličány, Schmidt, Jurák – Szalay, Čunderlík, Beták – Ševčík, Hrbáčik, Glemba – Lukačovič, Mrava, Brzák.

    Rozhodca: Husár – Štofančík, Šoltés.
     
    Všetko sa chystá k úvodnému vhadzovaniu pred prvým play off stretnutím.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:33
    Torok len vytesnil puk z vlastnej tretiny a domáci tak môžu vystriedať.
     
    01:40
    Hráči dolovali puk za bránou domácich. Hlavný rozhodca hru prerušil a vykázal do stredného pásma.
     
    02:05
    Viktor Fekiač sa dvakrát pokúšal nahodiť puk spoza brány pred Košarišťana, ale v oboch prípadoch trafil len konštrukciu brány.
     
    03:42
    Pri domácom striedaný sa dostal do zakončenia Jurák, ale trafil len betóny Škorváneka.
     
    03:48
    Za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostáva Roman Jurák dve minúty.
     
    05:13
    Domáci sa nevedia dostať do útočného pásma počas presilovej hry.
     
    05:48
    Je tu záver vylúčenia Juráka a hostia sa tak dokázali ubrániť.
     
    07:15
    Trnava predvádza zatiaľ veľmi dobrý hokej. Domáci sa majú čo obracať.
     
    07:55
    Domáci sa dostali do sľubnej šanci, ale hosťujúci Nino Szalay sa previnil sekaní a dostáva tak dve minúty.
     
    08:45
    Sládok strelou nad ľadom trafil len betón Košatišťana a následne Škavdirlo minul bránu.
     
    09:14
    Domáci Tomáš Škvaridlo pred Košarišťanom poslal puk len do lapačky brankára.
     
    09:55
    V čase, keď Szalay naskakoval na ľad trafil Gachulinec len do brániaceho obrancu puk.
     
    10:31
    Po prihrávke od Hrbáčika mohol prekonať domáceho brankára Škorváneka Glemba, ale puk po jeho strele skončil na ramene domáceho brankára.
     
    12:29
    Poliaček si chcel vymeniť puk s Videlkom, ten mu však neposlal presne puk pred Košarišťana.
     
    14:21
    Krasna kombinácia domácich na jeden dotyk. Viktor Fekiač poslal puk na Hruušíka, ktorý z jednej nabil Škvardilo a ten tesne minul bránu súpera.
     
    15:43
    Tak najväčšiu šancu spálila tento raz trojica hráčov hostí. Beták, Szalay, Mrázek. Domáci Brankár Škorvánek nevedel ako puky zneškodnil, keď ležal na chrbte. Hráči hostí ho triafali, alebo domáceho brankára zastúpili spoluhráči. Bola to výstraha pre Detvu.
     
    17:58
    Puk sa dostál na modrú čiaru k Polačekovi. Domáci brankár však s nepresnou strelou nemal problémy.
     
    18:58
    Za napadnutie oslabil domáci celok na dve minúty Dominik Jendroľ.
     
    19:01
    Začala sa posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:44
    Videlkovi sa podaril puk dostať až za bránu súpera.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Je tu koniec prvej tretiny. Po 20. min. je stav bez gólov 0:0. Ten kto čakal, že Trnava príde do Detvy a bude odovzdaným súperom musí po prvej tretine zmeniť názor. Hostia sú veľmi húževnatí a hrajú veľmi dobre. Diváci však nevidia zatiaľ veľmi pekný hokej.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:47
    Reho nahadzoval puk od modrej čiary, ale Škorvánek ho stihol vytesnať do rohu klziska.
     
    20:58
    Dominik Jendroľ si dve minúty odsedel celé a už je na ľadovej ploche.
     
    22:13
    Domáci sa hnevajú na čiarového rozhodcu, ktorý videl tesné postavenie mimo hry.
     
    23:20
    Torok od mantinelu sa natlačil pred Košarišťana. Chcel ho prekvapiť zasunutí puk popri ňom, ale nebol úspešný.
     
    23:32
    Detva dala gól!

    Detva sa predsa len gólu dočkala a dosiahol ho predsa len TOMÁŠ TOROK.
    Asistencie: Lukáš Říha, Branislav Srnka.
     
    24:00
    Za obranu Trnavy sa dostál Poliaček, ale jeho nájazd Košarišťan zneškodnil.
     
    24:58
    Za údery v strednom pásme dostáva domáci Tomáš Škvaridlo dve minúty.
     
    25:25
    Po strele Juráka si domáci Škorvánek poradil s pukom, ale následne dobiedzal Szalay, s ktorým si poradil Frederik Fekiač.
     
    25:34
    Za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostáva Jozef Sládok 2 + 2. min.
     
    25:47
    Domácim sa po úspešnom buly vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    26:14
    Po strele Schmidta skončil puk vedľa domácej brány.
     
    26:36
    Gachulinec odvracal puk s bránkovej čiary.
     
    26:58
    Domáci sú v štvorici.
     
    27:21
    Trnava dala gól!

    Hosťom sa podarilo využiť trinásť sekúnd pred koncom prvého trestu Sládka presilovku, keď domáceho Škorváneka prekonal JOZEF REHO.
    Asistencie: Dávid Schmidt, Filip Mrava.
     
    28:54
    Domáci si v ďalšom priebehu presilovky hostí dávajú pozor a dokonca sa im podarilo aj zaútočiť.
     
    29:21
    Domáci sú v plnom počte.
     
    30:34
    Hostia si nedali pozor na modrej čiare a dostali sa do postavenia mimo hry.
     
    31:05
    Nebezpečne zakončuje Schmidt. Domáci brankár puk nevidel, keď že pred ním stal Šimon, ale slabá strela nebola nebezpečná.
     
    31:54
    Rovno pred rozhodcom dostal domáci Srnka pukom pod oko a okamžite odišiel striedať.
     
    32:06
    Za podrazenie v strednom pásme si vyslúžil Martin Čunderlík dve minúty.
     
    32:20
    Po strele Frederika Fekiača sa puk odrazil od zadného mantinelu do bránkoviska, kde sa nepodarilo Sládkovi ho usmerniť do brány.
     
    32:28
    Jozef Sládok dostáva dve minúty za krosček následne aj osobný trest desať minút.
    Trest si odsedí František Poliaček
     
    Hra musí byť prerušená. V obrannom pásme Detvy je rozbité plexisklo.
     
    Všetko je opravené sa hrá sa 4 na 4.
     
    32:35
    Trnava dala gól!

    Hostia hneď bleskovo udreli. Presadil sa pred domácim brankárom DÁVID SCHMIDT.
    Asistencia: Jozef Reho, Roman Jurák.
     
    33:25
    Za hákovanie dostáva dve minúty Jozef Reho.
     
    34:06
    Hostia sú v štvorici.
     
    34:28
    Detva je v plnom počte.
     
    34:57
    Domáci dostali dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade. Trest si odsedí František Poliaček.
     
    35:05
    Videlka v šanci. Zakončil, ale bol mierne hákovaný, čo však rozhodca nepotrestal.
     
    35:25
    Trnava je v plnom počte.
     
    36:18
    Domácim sa darí vyhadzovať puk z obranného pásma.
     
    36:40
    Po strele Mrázika tečoval Čunderlík puk na ochrannú sieť.
     
    36:57
    Detva je v plnom počte.
     
    37:25
    Po strele Poliačeka vypadol puk Košarišťanovi, ale Gašpar ho nedotiahol doraziť.
     
    38:48
    Strelu Gašpara tečoval rovno do lapačky Košarištana Videlka.
     
    39:01
    Začala sa posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou zaujímavú druhú tretinu, kde sme videli tri góly, ale aj rozbité plexisklo a mali 20. min. prestávku. Domáci sa ujali vedenia po góle Toroka. Hosťom sa počas presilovky podarilo vyrovnať Reho a do vedenia ich dostal pri hre 4 na 4 Schmidt.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:29
    Domáci začali aktívne tretiu tretinu. Videlka však našiel strelou pripraveného Košarišťana.
     
    42:43
    Strelu Srnku nedokázal pred Košarišťanom tečovať Říha.
     
    43:28
    Po strele Betáka zasiahol Škorvánek. Následne hráč hostí sekal po lapačke domáceho brankára. Rozhodca všetko videl a rozhodol, že bolo všetko podľa pravidiel.
     
    44:00
    Frederik Fekiač mieril pod vyrážačku Košarišťana, ale ten dokázal puk vytlačiť mimo bránu.
     
    46:09
    Frederik Fekiač vystrelil, ale našiel pripraveného Košarišťana. V prerušenej hre sa skončil osobný trest Sládka.
     
    46:16
    Detva dala gól!

    Domácim sa podarilo prestrelil Košarišťana a vyrovnať stav zápasu. Úspešným strelcom je TOMÁŠ ŠKVARIDLO.
    Asistencie: Frederik Fekiač, Rastislav Gašpar.
     
    47:09
    Nahodený puk hostí podržal Škorvánek v lapačke a hru tak prerušil.
     
    47:43
    Detva dala gól!

    Paradnu akciu predviedol nestarnúci LUKÁŠ ŘÍHA, keď obišiel celú bránu a prekonal trnavského brankára.
    Asistencie: Branislav Srnka, Tomáš Torok.
     
    48:55
    Hostia šli do prečíslenia dva na jedna, ale Szalay nedokázal presne trafil odkrytý priestor domácej brány.
     
    49:46
    Pri signalizovanom vylúčení hráča hostí zakončil Torok, ale Košarišťan si s pukom poradil.
     
    49:46
    Za sekanie dostáva Andrej Roth dve minúty.
     
    50:54
    Delovku na Košarišťana vyslal obranca Šimon.Puk bol tečovaný a skončil tesne mimo brány.
     
    51:34
    Jurákovi sa podarilo vytlačiť prihrávku na Škvaridla do stredného pásma.
     
    51:46
    Hostia sú v plnom počte.
     
    52:17
    Huňady po prihrávke od Videlku chcel zasunúť puk, ale nebol úspešný.
     
    52:30
    Poliaček sa natlačik pred Košarišťana. Bekhendom nedokázal úspešne zakončiť. Bol bránený.
     
    52:45
    Za vrazenie dostáva dve minúty Luboš Brzák.
     
    53:17
    Následne za sekanie odchádza na trestnú lavicu aj Pavol Polaček.
     
    53:45
    Po strele po ľade chcel Škvaridlo pretlačiť puk do brány, ale nebol s brankárom Košarišťanom tento raz úspešný.
     
    54:43
    Strela Šimona skončila len vo výstroji brankára Trnavy.
     
    54:45
    Trnava hrá so štyrmi hráčmi.
     
    55:17
    Trnava je už v plnom počte.
     
    55:39
    Videlka prešiel celý ihrisko. Snažil sa poslať puk pod hornú tyčku, ale Košarišťan si dal pozor.
     
    56:22
    Glemba tesne minul domácu bránu. Domáci mali obrovské šťastie.
     
    57:30
    Detv poslal dva puky len na zakázané uvoľnenie.
     
    58:01
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    59:00
    Trnava stiahla z brány brankára Košarištana.
     
    59:10
    Tréner hostí Jozef Fabian si vyžiadal oddychový čas.
     
    59:10
    Košarišťan sa do brány vrátil buly je v strednom pásme.
     
    59:25
    Brankár hostí je opäť na striedačke.
     
    59:40
    Viktor Fekiač posiela puk do brány, ale obranca ho stihol zachytiť.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tak a je tu záver prvého stretnutia play off medzi detvou a Trnavou. Domácim sa podarilo v tretej tretiny otočiť vývoj vo svoj prospech, keď v 47. min. skóroval Škvaridlo a v 48. min. Říha. Detva sa tak ujala vedenia v sérii. (20:37:42)

    Marek Antalík

    Branky a nahrávky: 24. Torok (Říha, Srnka), 47. Škvaridlo (F. Fekiač, Gašpar), 48. Říha (Srnka, Torok) – 28. Reho (Schmidt, Mrava), 33. Schmidt (Reho, Jurák)


    HK Detva: Škorvánek (V. Rosandič) – Sládok, F. Fekiač, Šimon, Gachulinec, Valjent, Mačkovič, Jendroľ, Gábor – Vídelka, Gašpar, Poliaček – Torok, Srnka, Říha – Hrušík, V. Fekiač, Škvaridlo – Brveník, Huňady, Zorvan.
    HK Gladiators Trnava: Košarišťan (Juríček) – Reho, Poláček, Roth, Mrázik, Mihalko, Žilinský, Kamenický – Okoličány, Schmidt, Jurák – Szalay, Čunderlík, Beták – Ševčík, Hrbáčik, Glemba – Lukačovič, Mrava, Brzák.

    Rozhodčí: Husár – Štofančík, Šoltés
    Detva 3 0 Trnava
    #1 Úterý 14.02.2017 • 18:00
    Detva - Trnava 3:2
    #2 Středa 15.02.2017 • 18:00
    Detva - Trnava 2:1
    #3 Sobota 18.02.2017 • 17:00
    Trnava - Detva 2:4
    #4 Neděle 19.02.2017 • 17:00
    Trnava - Detva
    bahis siteleri