New Jersey – Colorado 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Vancouver 4:0 (kon.) | Toronto – NY Islanders 7:1 (kon.)
Ottawa – Buffalo 2:3 (kon.) | Minnesota – Anaheim 0:1 (kon.) | Winnipeg – Dallas 5:2 (kon.)
Edmonton – Arizona 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Vancouver Canucks
Středa 15.02.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    FOTO: Tři hvězdy dnešního střetnutí pěkně bok po boku.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jevgenij Malkin (PIT) 1+1
    2. Matt Murray (PIT) 29 zák., 0 gólů, 100,0%
    3. Jake Guentzel (PIT) 1+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 42-29; Zablokované střely: 14-12; Vhazování: 59%-41%; Hity: 21-23; Přesilové hry: 0/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
    FOTO: Matt Murray vychytal v letošní sezóně NHL 3. shutout!

     
    Jevgenij Malkin se po sedmi zápasech vrátil do sestavy Pittsburghu a dvěma body za gól a asistenci přispěl k jeho hladké výhře, na které se skvělým výkonem také podílel Sidney Crosby. Kapitán Pens asistoval na druhém gólu z hole Jakea Guentzela a zaznamenal v NHL 999. bod. Už jen jeden ho dělí od magické tisícovky. Opomenout nelze ani výkon Matta Murrayho, který vychytal nulu. Konečný výsledek: Pittsburgh Penguins 4 Vancouver Canucks 0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    58:03 Matt CULLEN - 4:0
     
    58:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    MATT CULLEN se po nahození Nicka Bonina z levého křídla a ostrého úhlu ocitl před bránou v obrovské šanci, první pokus ale skončil na výstroji Ryana Millera, zatímco druhý na brusli Troye Stechera, třetí už ale skončil v síti, do které zamířil v blízkosti levé tyče po ledě. Asistence: Nick Bonino a Kris Letang.
     
    57:17
    Phil Kessel na levém křídle vypálil z úhlu a Ryan Miller ukryl jeho pokus bez větších potíží v náručí.
     
    56:30
    Phil Kessel z vrcholu pravého kruhu pro vhazování nahodil puk po ledě na přední tyč, kde ho dobře tečoval Nick Bonino, Ryan Miller byl ale připraven a ukryl ho v náručí.
     
    55:40
    Sidney Crosby se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže ztroskotal na levém betonu Ryana Millera!
    54:03 Phil KESSEL - 3:0
     
    54:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PHIL KESSEL si najel před bránu po přečíslení dva na jednoho na diagonální přihrávku Jevgenije Malkina z pravého křídla a ostrého úhlu a z blízkosti zamířil do prázdné brány. Penguins vedou 3:0 a je zřejmě rozhodnuto! Asistence: Jevgenij Malkin a Scott Wilson.
     
    53:54
    Luca Sbisa se ocitl v blízkosti levé tyče v šanci, jeho střela ale byla příliš slabá na to, aby překonala Matta Murrayho, který v dnešním zápase chytá stále bezchybně.
     
    53:13
    Vancouver na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu a po zákroku Matta Murrayho se vzápětí snažil podél střídaček rozjet další útok, který zastavilo zakázané uvolnění.
     
    52:05
    Justin Schultz napřáhl na pravém křídle od modré čáry ke střele, která byla těsně před bránou tečována, zamířila ovšem pouze doprostřed brány, kde byl Ryan Miller.
     
    51:37
    Phil Kessel se ocital v blízkosti pravé tyče v šanci, jeho střela z úhlu ale byla sražena mimo.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 26. Malkin (Määttä, Daley), 43. Guentzel (Crosby, Dumoulin), 55. Kessel (Malkin, S. Wilson), 59. Cullen (Bonino, Letang)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Dumoulin, Letang, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Kunitz (A), Crosby (C), Guentzel – S. Wilson, Malkin (A), Hörnqvist – Cullen, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Rowney, Archibald. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Vancouver Canucks: R. Miller (Markström) – Edler, Stecher, Sbisa, Ch. Tanev, B. Hutton, Trjamkin, Biega – D. Sedin (A), H. Sedin (C), M. Granlund – Burrows (A), B. Gaunce, Hansen – Eriksson, Megna, Skille – Boucher, Chaput. Hlavní trenér: Willie Desjardins.

    Rozhodčí: Frederick L'Ecuyer, Wes McCauley. Čároví: Tim Nowak, Brian Mach

    Diváci: 18653
    thejrc.org