Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | Tisková konference MFK Karviná (kon.)
Tlačová konferencia ŽP Šport Podbrezová (kon.) | Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
Tlačová konferencia DAC Dunajská Streda (kon.)
konec
Tlačová konferencia ŽP Šport Podbrezová

sk Středa 15.02.2017, 13:00Tiskové konference
     
    Káder Podbrezovej.
    Brankári: Martin Kuciak, Patrik Lukáč, Samuel Vavrúš
    Obrancovia: Matúš Turňa, Jaroslav Kostelný, Lukáš Migaľa, Ľuboš Kupčík, Daniel Magda, Lazar Djordjevič, Ján Krivák.
    Stredopoliari: Miroslav Viazanko, Adam Lipčák, Michal Breznaník, Jakub Sedláček, Patrik Vajda, Dejan Peševski, Matej Kochan, Kamil Kuzma, Viktor Jedinák, Pablo Podio.
    Útočníci: Endy Opoku Bernadina, Andrej Rendla, Matúš Mikuš
    V riešení: Robert Polievka (D. Streda) a Marius Alexe (Kardemir Karabukspor). (13:41:06)
     
    Predstavitelia Podbrezovej predostreli novú posilu z tureckého Kardemiru Karabukspor. Hovorí o nej prezident Kriváň: "Rozpracovaný je rumunský hráč z kádra tureckého Kardemiru. Dohodli sme sa, že príde k nám zajtra. Je to Marius Alexe, ofenzívny futbalista."
     
    Július Kriváň k príchode Polievku do Podbrezovej: "Absolvoval s nami celú prípravu, chceme to riešiť s Dunajskou Stredou, mal by tu byť na hosťovaní, riešime to. Chceme sa dohodnúť. Uvidíme, či bude môcť hrať v sobotu proti DAC."
     
    Rozpočet sa robí na kalendárny rok, je momentálne rozpracovaný, ale mal by sa pohybovať na takej istej úrovni ako po minulé roky. Rozhodne o tom predstavenstvo Železiarní Podbrezová.
     
    Kriváň o odchode Šafranka: "Mali sme ho na hosťovaní, nebolo ho jednoduché už k nám dostať. Bol hráč Prešova, nemohli sme zabrániť tomu ako sa dohodli kluby Prešova a Dunajskej Stredy. Hráč tu chcel zostať, ale napokon sa to vyvinulo inak. Musíme sa s tým zmieriť"

    Tréner Fabuľa: "Namiesto Šafranka tu máme útočníka Mikuša. Absolvoval s nami celú prípravu. Hlavne v Turecku ukázal, že má futbalové kvality. Veríme, že sa zhostí novej úlohy a zvládne to. Máme tu aj Bernadinu, ktorý mal problémy s priehlavkom. Neabsolvoval celú prípravu, ale dopriali sme mu plnú rekonvalescenciu aby sa dal dohromady. Je už dnes pripravený nastúpiť. Obaja by mohli plnohodnotne nahradiť Šafranka."
     
    Stav Michala Breznaník: "Mišo má natiahnuté bočné väzy a predný krížny väz. Ide o konzervatívnu liečbu, potrvá minimálne dva týždne."
     
    Prezident Kriváň o podmienkach na ihrisku: "Trávnik je vykurovaný, sneh na ihrisku nemáme, ale začiatok jarnej časti sezóny je príliš skorý. U nás sú iné podmienky ako na západe. Návštevnosť teda nebude vysoká na úvodnom stretnutí. Trávnik nie je ešte na sto percent pripravený. Tráva nebude rásť skôr ako o mesiac. Vegetácia nefunguje tu v strede Slovenska tak ako na juhu."
     
    Tréner Fabuľa reaguje na ambície, ktoré predostrel prezident Kriváň: "Sme v takej istej pozícii ako minulý rok, len na inom mieste v tabuľke. Musíme dokazovať a potvrdzovať našu kvalitu. Mužstvo zostalo v čo najväčšej miere pohromade. Hráči vedia, do čoho idú a verím, že nadobudnuté skúsenosti zúročia."
     
    Ambície klubu pred jarou z pozície prezidenta Kriváňa: "Sme tam kde sme, radi by sme obhájili druhé miesto. Súperi sa však budú chcieť na nás vytiahnuť. Kvalitu v kádri máme, ale súťaž dostala inú dimenziu, pretože nik nevypadne z ligy."
     
    Prezident Kriváň hovorí o uzavretej nadštandardnej spolupráce s tureckým Kardemirom Karabukspor. Podpísali s predstaviteľmi tohto klubu memorandum.
     
    Kapitán Jaroslav Kostelný: "Zimná príprava bola pestrá. Veľa tréningov sme absolvovali na umelej tráve, ale zaujímavou formou po hernej stránke. V Turecku sme mali už kvalitný terén, páčilo sa nám to. Uvedomujeme si, že na jar sa budú chcieť súperi na nás vytiahnuť a ukradnúť nám našu pozíciu."
     
    Tréner Fabuľa hovorí: "Mali sme veľmi dobré podmienky na prípravu, kvalitných súperov, veľmi si pochvaľujem sústredenie v Turecku. Výsledky zápasov počas zimy zodpovedajú tomu, v akom sme boli stave. Stretnutia nám odkryli nedostatky. Urobili sme však maximum aby sme sa dobre pripravili na jar. Tá bude náročná. Trošku nás trápili zdravotné problémy počas zimnej prípravy. Viacero hráčov bolo vyradených na viac dní počas prípravy. Veľmi nás poznačilo zranenie Breznaníka. Bude náročné ubrániť pozíciu z jesene na jar."
     
    prezident Július Kriváň na úvod tlačovky hovorí, že k nejakým podstatným zmenám neprišlo. O odchode Šafranka sa už napísalo veľa. Podbrezovčania posilnili útok, pretože je dlhodobo zranený Rendla. Veľa si sľubujú od posily Matúša Mikuša.
     
    Na tlačovej konferencii sa zúčastnia: prezident klubu Július Kriváň, tréner Marek Fabuľa a kapitán mužstva Jaroslav Kostelný. Podbrezovej patrí po jesennej časti druhá priečka v tabuľke s desaťbodovou stratou na vedúcu Žilinu. Tretí Bratislavský Slovan má dvojbodové manko na Železiarov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

    Dado Balco

    bahis siteleri