Vítkovice – Litvínov 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 6:3 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 1:0 (kon.)
Zlín – Sparta 0:5 (kon.) | Chomutov – Třinec 2:1 (1:0 po s.n.) | Liberec – Olomouc 3:1 (kon.)
Kometa Brno – Pardubice 4:1 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 17.02.2017, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno, napínavý duel ve městě automobilů nakonec šťastněji skončil pro hokejisty Mladé Boleslavi, kteří vítězí 1:0! Sledovali jsme opravdu velice vyrovnané utkání, v němž žádný z týmů neměl výraznější převahu. O majiteli tříbodového zisku nakonec rozhodla situace z pětačtyřicáté minutě, kdy přesilovou hru Bruslařů po Hykově přihrávce využil Radan Lenc. Ode mě je to pro dnešek ze ŠKOENERGO Arény vše, někdy příště se na Vás zase budu těšit na počtenou.

    Střely: 21:25 (8:10, 10:9, 3:5) (19:57:22)
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Urban s Orsavou bojují na útočné polovině a získávají pro domácí tým velice důležité vteřinky k dobru.
     
    59:00
    Václav Skuhravý se s tím vůbec nepáral a od modré čáry napřáhl k parádní dělovce, puk se však po kontaktu s ležícím Kučným vznesl a skončil až v ochranné síti.
     
    58:27
    Do prostoru mezi kruhy si najel Rachůnek, přes změť těl boleslavských zadáků však puk nedokázal dostat k Maxwellovi. Bruslaře vysokým vyhozením uklidňuje Lenc.
     
    58:12
    Závorka zůstává na střídačce, Západočeši zkusí své štěstí v šesti.
     
    58:12
    Po dalším zákroku domácího brankáře, který tentokráte kryl pokus od Milana Mikulíka, si Karlovy Vary vybírají oddechový čas.
     
    58:00
    Do konce poslední dvacetiminutovky zbývají už jen dvě minuty, tlak hostí se začíná stupňovat. Uhájí Bruslaři hubené vedení?
     
    57:27
    Snaha o vyrovnání je ze strany Západočechů opravdu enormní. Nyní z hranice levého kruhu pálil Beránek, Maxwell si však s jeho ránou nadvakrát zvládl poradit.
     
    57:05
    Z otočky to nyní od mantinelu zkoušel Denis Kindl, jehož pokus byl ještě zřejmě tečován, Maxwell puk ale i tak našel a vyrazil jej do rohu kluziště.
     
    56:40
    Nyní si Maxwell vybral trochu slabší moment, když Baldajevovo nahození vytěsnil jen na hůl dojíždějícího Vachovce, s jeho ranou si ale posléze v klidu poradil.
     
    56:03
    Gorčík si tělem odstavil Pacovského a z úhlu se pokusil překvapit Maxwella, ten však měl prostor u přední tyče pokrytý a předvedl velmi spolehlivý zásah.
     
    55:33
    Jakub Flek parádní křižnou přihrávkou oslovil dobře postaveného Kindla, tomu se však nepodařil vypálit hned z první, což se v konečném součtu ukázalo býti velmi důležitým faktem, Maxwell se totiž proti puku stačil přesunout v ten pravý okamžik.
     
    55:14
    Po Hanzlíkově vyhození se ve vlastním oslabení do přečíslení dvou proti jednomu vydali Hyka s Musilem, přihrávka prvního jmenovaného se však zastavila o tělo padajícího Baránka.
     
    54:30
    Horké chvilky pro boleslavské fanoušky jsou alespoň prozatím zažehnány, karlovarští hokejisté jsou totiž pro Grígerovo postavení v brankovišti vyhnání z útočného pásma.
     
    54:17
    Teď měli domácí štěstí jako hrom! Od levého mantinelu si až na hranici kruhu vybruslil Vojtěch Tomeček, po jehož parádní ráně brankáře Maxwella zachránila horní tyč.
     
    53:46
    Skuhravý v souboji s Klepišem udržel kotouč a navíc jej stihl ještě předat Dujsíkovi, do jehož dělovky avšak obětavě padl Radan Lenc.
     
    53:20
    Na programu je další komerční brejk, po jehož skončení si Vary zahrají svou druhou přesilovku v tomto klání. Tentokráte na trestnou lavici na dvě minuty za sekání usedá mladý obránce Kurka.
     
    53:03
    S další ofenzivní snahou Výborného družiny přispěchal nezastavitelný Látal, jenž našel Tomáše Urbana, toho ale do zakončení nepustil důrazně hrající Baránek.
     
    52:29
    Pavel Musil teď předvedl velkou parádu, když za sebou nechal obránce Sičáka, naznačil, že bude objíždět branku, místo toho ale puk poslal před ní stojícímu Lencovi, ten jej však nestačil zasáhnout.
     
    52:03
    Domácí v plném počtu.
     
    51:48
    Tomáš Dvořák se rozhlédl kolem sebe a povedenou žabičkou vyzval ke střele Mikulíka, před něj ale včas padl Kurka, od jehož zad se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    51:28
    Tomáš Hyka zachytil Dujsíkovu rozehrávku a s pukem na holi se dostal do středního pásma, díky čemuž pro Bruslaře získal několik cenných vteřinek.
     
    50:58
    Nedlouho nato Tomáš Dujsík nabil na hranici kruhu čekajícímu Vojtěchu Tomečkovi, ani tento mladý útočník ale nedonutil Brandona Maxwella k zákroku.
     
    50:26
    Po Skuhravého nabídce své štěstí zkusil Gorčík, jeho rána ale postrádala více přesnosti. Bruslaři se posléze zásluhou Jakuba Klepiš osvobozují.
     
    50:03
    První vyloučení na domácí straně, dvě minuty za sekání si odpyká Jan Holub. Jak Vary se svou premiérovou přesilovou hrou naloží?
     
    49:33
    Tohle ovšem hosté vykombinovali pěkně. Po Grígerově nahození z ostrého úhlu Maxwell puk vyrazil pouze k Tomečkovi, který jej poslal ještě do míst, kde číhal Mullane, jeho pokusu však ještě kousek scházel.
     
    49:00
    V krátkém časovém sledu jsme byli svědky dvou zakázaných uvolnění v podání karlovarských hokejistů, kterým jako by lehce docházela šťáva.
     
    48:33
    Po velmi šťastném odrazu se sám na Závorku dral Jakuba Orsava, doslova za pět minut dvanáct mu však zakončení díky brilantní práci holí znemožnil reprezentační zadák Tomáš Dvořák.
     
    48:04
    Do útočné třetiny se zkusil propracovat Mikulík, puk ale nechal za sebou, načež jej Urban zpětnou nahrávkou poslal k Hanzlíkovi, který za brankou vyčká na čerstvé spoluhráče.
     
    47:37
    Teď ale domácím nevyšlo rychlé založení útočné akce, Pacovský byl v útočném pásmu rychleji než s pukem jedoucí Látal – ofsajd. Následuje další komerční přestávka.
     
    47:00
    Na dnešní utkání si do ŠKOENERGO Arény našlo cestu 3 298 diváků.
     
    46:38
    Po vstřelení první branky tohoto duelu jsou Bruslaři na koni, Závorka je však momentálně bez práce. Nyní se ale zase bude muset koncentrovat, po icingu se před něj totiž vrací hra.
     
    45:47
    Teď měli hráči západočeského celku štěstí. Ve středovém kruhu se totiž puk mezi bruslemi zamotal Baránkovi, čehož se jal využít Urban, do samostatného úniku se však díky smolnému odskoku kotouče nedostal.
     
    45:21
    Flek se vydal s okamžitou odpovědí, byl však přečíslen a o kotouč ihned přišel. Bruslaři jej ale posléze poslali jen na zakázané uvolnění, znovu se tak budou muset bránit.
    44:56 Radan LENC - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:56
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Při čtvrté hře v početní převaze už to konečně vyšlo, Bruslaři se na začátku třetího dějství ujímají vedení! Znovu u toho byla úderná první formace, Musil předal kotouč Hykovi, který našel v prostoru mezi kruhy stojícího RADANA LENCE, na jehož přízemní ránu nedokázal Závorka zareagovat. Asistence: Tomáš Hyka, Pavel Musil.
     
    44:42
    Hosté si ale lépe vedli při vhazování, vyhozením přes celé hřiště je následně uklidňuje obránce Rohan.
     
    44:25
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Michal Vachovec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:15
    Dvojice ve složení Látal – Pacovský nějakou chvíli motala hlavu karlovarským obráncům, puk na branku nakonec vyslal první jmenovaný, jeho rána byla ale ztečována mimo.
     
    43:29
    Tomáš Hyka si puk píchl do jízdy, přebruslil jednoho z hostujících obránců a přízemní střelou k zadní tyči prověřil Závorkou pozornost, brankář Západočechů ale bleskově zasáhl pravým betonem.
     
    43:05
    Část hry bez přerušení skončila až po nahození z hole Tomáše Haranta, po němž Maxwell ukryl kotouč ve své připravené lapačce.
     
    42:43
    Klepiš nabral rychlost na levém křídle a nakonec se přes Sičáka dostal do výborné střelecké pozice, rozvlnil ale pouze boční síť karlovarské pokladnice.
     
    42:03
    Bravurní Brandon Maxwel! Dvořákova rána byla tečovaná a puk vyplaval před poloprázdnou branku, Kindl jej však díky tygřímu skoku domácího gólmana do sítě nedokázal zamést.
     
    41:22
    Na druhé straně se po Dvořákově pasu ke střele dostal Kindl, mezi tři tyče ale nezamířil. Tlak Karlovarských však stále trvá.
     
    40:44
    Stříteského vyhození dojel Musil, který se rozhlédl kolem sebe a pěkně našel na hranici kruhu čekajícího Hyku, tomu ale rána nesedla.
     
    40:11
    Po vyhraném vhazování Závorku z uctivé vzdálenosti prověřil Holub, hostující gólman puk vzhledem k dojíždějícímu Hykovi raději ponechal ve svém držení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je tomu skutečně tak, ve ŠKOENERGO Aréně po konci druhého dějství stále platí skóre 0:0. Tato pasáž utkání už nabídla o něco atraktivnější hokejovou podívanou, která se nese v duchu naprosté vyrovnanosti. Na jejím začátku si lépe vedly Vary, Skuhravý však puk za Maxwella neprocpal a Rachůnkovi v nadějné pozici scházelo přesnější zakončení. Poté už nebezpečně hrozili pouze Boleslavští, nejblíže úvodní brance byl Lukáš Žejdl, který přízemní ranou orazítkoval tyč Závorkovy pokladnice.

    Střely po druhé třetině: 18:19 (8:10, 10:9)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Bruslaři se s blížícím se závěrem druhé periody sice usadili v Závorkově bezprostřední blízkosti, k žádnému střeleckému pokusu se ale nedostali, a tak to vypadá, že i po čtyřiceti minutách bude stav bezbrankový.
     
    39:00
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:39
    Zatím to moc nevypadá. Oba celky si puk přehazují jako horký brambor, Musil se nyní alespoň dostal ke střele, kterou Závorka vyrazil do ochranné sítě.
     
    37:56
    Po dalším icingu domácího výběru se hra stěhovala před Maxwella, Žejdl však důležité buly zvládl. Máme před sebou poslední dvě minuty prostředního dějství. Dočkáme se nějaké branky?
     
    37:29
    Zdá se, že Varům bezbrankový stav vyhovuje a chtějí jej udržet alespoň do konce druhého dějství. Obránce Sičák už nějakých deset vteřin vyčkává za vlastní brankou a k rozehrávce se zatím nemá.
     
    36:48
    Teď se domácí fanoušci zlobí oprávněně, Bruslaři měli hrát další přesilovku. Ve snaze uvolnit se byl Hyka zcela jasně zahákován Baránkem, sudí však zůstali klidní.
     
    36:20
    Gríger vybojoval puk a díky dobrému přehledu si všiml za sebou stojícího Rachůnka, jehož ránu však dokázal zablokovat vkleče hrající Jiří Kurka.
     
    35:47
    Tomáš Urban pálil z otočky od mantinelu, jeden z hostujících hráčů puk tečoval. Kus černé pryže se vznesl do výšky a nakonec dopadl kousek vedle brankoviště Karlových Varů, kde si nejlépe ze všech počínal Dvořák.
     
    35:26
    Hosté v plném počtu.
     
    35:09
    Jakub Klepiš si počkal na ideální okamžik a pak kotouč do pozice mezi kruhy předložil Lukáši Žejdlovi, po jehož přízemním pokusu z první se puk zastavil na tyči!
     
    34:24
    Až nyní se hosté dokázali osvobodit, jejich už hodně unavená čtveřice tak konečně může vystřídat a vpustit na led čerstvé síly.
     
    34:05
    Klepiš na sebe natáhl napadajícího hráče a poté hru přenesl k Pacovskému, jehož přízemní nabídku těsně před Závorkou tečoval Lenc, karlovarský gólman ale bravurně zareagoval.
     
    33:37
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Vojtěch Tomeček – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:26
    Orsava to teď udělal výborně, když se díky zrychlení na pár metrech zbavil svého strážce a před poloprázdnou branku naservíroval puk Žejdlovi, ten jej však nezasáhl čistě.
     
    33:09
    Tlak domácího výběru ještě chvíli pokračoval, byl však ukončen ofsajdem v podání Lukáše Žejdla. Na programu je další komerční pauza.
     
    32:56
    I přes dlouhé střídání zbylo Martinu Látalovi ještě dost sil. Alespoň to bylo patrné z dalšího průniku boleslavského rychlíka, který se dostal ke střele z mezikruží, načež se před Závorkou rozpoutal nemalý závar, hosté ale tuto situaci přestáli.
     
    32:19
    A další icing od svěřenců Františka Výborného. Třetí lajna Boleslavi je na ledě už poměrně dlouhou dobu. Využijí Vary únavy svého soupeře?
     
    32:12
    Pasáž, ve které byla k vidění řada nepřesností z obou stran, ukončuje zakázané uvolnění domácích. Vhazovat se bude po Maxwellově pravici.
     
    31:49
    Na druhé straně se po několika zajímavých odrazech před Maxwellem objevil Denis Kindl, z celé situace se však zdál býti překvapen a jeho zakončení podle toho také vypadalo.
     
    31:17
    Žejdl ještě zabojoval a dokázal puk získat od laxně hrajícího Baldajeva. Poté zvedl hlavu a hledal před branku si sjíždějícího Musila, ten však na puk nedosáhl.
     
    30:47
    Hosté v plném počtu.
     
    30:15
    Změnit se to pokusil Látal, který opět svou rychlost dobře využil při zavezení puku do útočné třetiny, nikdo z jeho kolegů se však ke střele zatím nemá.
     
    29:38
    A další vyhození v podání Západočechů, přesilové hry se Boleslavským dnes zatím vůbec nedaří.
     
    29:15
    Bruslaři sice vyhráli vhazování, v následné skrumáži v prostoru levého kruhu se však nejlépe zorientoval Skuhravý, který puk poslal přes všechny čáry.
     
    29:02
    Hostům se nepodařilo vyhodit, puk na modré čáře stačil zastavit Pacovský. Boleslavský útočník s třicítkou na zádech ještě nahrával Klepišovi, s jehož pěknou ranou od modré si však Závorka věděl rady.
     
    28:47
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Milan Mikulík – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:44
    Milan Mikulík bekhendem přesunul kotouč k rozjetému Rachůnkovi, jenž si puk dobře pokryl a posléze poslal směrem k Maxwellovi, rozvlnil však pouze boční síť domácí svatyně.
     
    28:03
    Mladý bek Bruslařského klubu nalezl rozjetého Hyku, ten byl však znovu kvalitně zdvojen a nezmohl se na nic víc, než na střelu z ostrého úhlu, po níž si puk našel cestu jen vedle branky.
     
    27:39
    Domácím se dnes směrem dopředu zatím nedaří podle představ. Z jejich strany je to celé možná až příliš opatrně. Změní se to po akci, kterou rozjíždí Kurka?
     
    27:01
    Domácím příznivcům teď nepatrně zatrnulo. Z poměrně nenápadně vypadající pozice totiž Maxwella prozkoušel Skuhravý, načež puk vypadl z výstroje domácího gólmana a směřoval vstříc brankovišti, včas ale zasáhl Holub.
     
    26:41
    Hra se v nadcházejících okamžicích přelévala ze strany na stranu, přerušení přišlo až po ráně od Jana Hanzlíka, kterou bezpečně kryl dnes zatím bezchybně chytající Závorka. Následuje komerční přestávka.
     
    26:00
    Parádní sóloakcí se nyní prezentoval Tomáš Rachůnek, který se díky sérii rychlých kliček dokázal protáhnout mezi dvojicí domácích beků, v souboji tváří v tvář Maxwellovi ale zamířil těsně nad horní tyč.
     
    25:25
    Na pravém křídle se uvolnil Tomáš Hyka, jeho střela z ostrého úhlu však Závorku k zákroku nedonutila.
     
    24:57
    Lukáš Žejdl dobře zapracoval a díky nabrané rychlosti zvládl zatlačit na rozehrávajícího Dujsíka. Tomu však včas na pomoc přispěchal Dvořák, hosté tak celou situaci přečkali bez úhony.
     
    24:19
    Nyní už Tomáš Závorka znovu musel zasahovat, s projektilem v podání Lukáše Žejdla však žádné větší problémy neměl a schoval kotouč ve své lapačce.
     
    23:59
    Karlovarská obrana trochu zaspala a pozapomněla na volného Tomáše Urbana, jenž se dostal k ráně z pravého kruhu, mezi tři tyče ale nezacílil.
     
    23:34
    Urban v rychlostním souboji přebruslil Sičáka, poslal puk ke Kurkovi, jehož nahození ještě lehce tečoval Pacovský. Závorka byl však připraven a dobře zasáhl.
     
    23:06
    Lencovi ve středním pásmu přejel puk přes čepel, načež se Vary vydaly do přečíslení tří proti jednomu. Po ose Rachůnek – Mikulík se kotouč dostal ke Skuhravému, ten jej však mezi betony brankáře Maxwella do sítě nepropasíroval!
     
    22:44
    Další icing, tentokráte však na straně Boleslavských, konkrétně se o něj postaral Jan Holub. Vhazování po levici Brandona Maxwella.
     
    22:28
    Po Žejdlově skákavém pasu se samostatně snažil prosadit Tomáš Hyka, byl ale okamžitě zdvojen a nedostal se do útočného pásma. O pár chvil později se to Bruslařům povedlo, sudí však viděli ofsajd.
     
    21:48
    Klepiš dojel téměř ztracený puk, obkroužil s ním Závorkovu pokladnici a posléze jej servíroval pro mezi kruhy si najíždějícího Žejdla, toho ale stihl odstavit Dvořák.
     
    21:18
    Pacovský skrze celou šíři útočného pásma našel Urbana, po jehož zpětné zadovce se kotouč odrazil od oblouku branky. Následně z dobré pozice pálil Hanzlík, jeho tečovaná rána se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    20:49
    Tentokráte už byly Vary úspěšnější. Po Mikulíkově povedené zadovce své štěstí zkusil Rachůnek, Maxwell byl ale znovu připraven.
     
    20:08
    Hosté se hned na úvod druhého dějství pokusili o rychlou kombinaci, ta se ale s úspěchem neshledala – pískáno zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dějství je za námi. Nesledujeme příliš atraktivní podívanou, oba celky se v útočné fázi své hry zatím marně hledají. Asi můžeme říci, že mírně aktivnější a bruslivější jsou hráči Karlových Varů, na Bruslařích je znát, že v závěru základní části hrají opravdu o hodně. V páté minutě při hostech dvakrát stálo štěstí, v krátkém časovém sledu branku těsně minuli Látal a Pacovský. Na konci třinácté minuty zas Středočechy podržel Maxwell, jenž vytáhl parádní zákrok proti nepříjemné ráně od Jakuba Fleka.

    Střely po první třetině: 8:10
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Látalovi se nepodařilo dostat puk z obranné pásma, načež Maxwella od modré čáry pozdravil svou ranou Milan Mikulík, domácí gólman ale v naprostém klidu zasáhl.
     
    19:10
    Běží poslední minuta úvodní periody.
     
    18:58
    Na Holubovo nahození si sice najížděl Látal, v útočném pásmu se ale o pár chvilek dříve než kotouč objevil Urban, sudí tak zcela správně zapískali ofsajd.
     
    18:42
    Na druhé straně se dobře uvolnil Sebastian Gorčík, který nabral rychlost ve střední třetině. Po přejetí modré čáry se pokusil prověřit Maxwella, s včasným blokem ale přispěchal Hanzlík.
     
    18:04
    Podobná situace se odehrála i na opačném konci ledové plochy. Hanzlík vyslal na zteč Klepiše, který ještě přihrával Orsavovi, ani jeho ale neposedný kotouč úplně neposlechl.
     
    17:39
    Tomáš Dujsík naznačil střelu, poté se však rozhodl pro přihrávku na lépe postaveného Grígera, tomu však puk v klíčový moment nešťastně poodskočil.
     
    17:23
    Potlesk z tribun boleslavského stadionu si nyní vysloužil Jiří Kučný, který povedeným hitem poslal k zemi o kličku se snažícího Tomečka.
     
    16:59
    Po Pospíšilově průniku a následném nahození se k dorážce z hranice levého kruhu dostal Vampola, trefil ale jen před sebou blokujícího Haranta.
     
    16:15
    Další akci Bruslařů rozjel David Štich, jeho přihrávka však Pabiškovi směřovala na paty a pro zkušeného útočníka tak byla velmi obtížně zpracovatelná, čehož využil pozorný Sičák.
     
    15:49
    Holub dokázal udržet útočné pásmo a pod tlakem touš předat Martinu Látalovi, ten však prováhal ideální moment na přihrávku a byl odzbrojen Baldajevem.
     
    15:23
    Další icing v podání svěřenců Jana Tlačila, hra se tak postěhuje po pravici brankáře Závorky.
     
    15:00
    Baránek nabral rychlost ve středním pásmu, navíc si šikovně obhodil Hanzlíka a vyslal pozdrav vstříc Brandonu Maxwellovi, ten však znovu zasáhl.
     
    14:23
    Bruslařům se zatím příliš nedaří zakládat své útočné kombinace, Hyka nyní do útočné třetiny vlétl rychleji než puk, jasný ofsajd.
     
    14:06
    Mikulík zvedl hlavu a rychle chtěl najít rozjetého Rachůnka, celou situaci ale zbytečně uspěchal. Navíc si počínal nepřesně, je pískán icing.
     
    13:48
    Na druhé straně se konečně po několikaminutové pauze zapotil i Tomáš Závorka. Od modré jej prověřil veterán Hanzlík, karlovarský gólman ale puk vyrazil levým betonem.
     
    13:09
    A hosté jsou i nadále aktivnějším a bruslivějším mužstvem. Tentokráte díky jejich nátlaku zaváhal Jan Holub, následná střela v podání Gorčíka však Maxwella nevystrašila.
     
    12:48
    Famózní zákrok Maxwella! Po nedorozumění v boleslavské rozehrávce se na něj úplně sám řítil Jakub Flek, jeho ránu pod břevno ale boleslavský gólman díky bleskurychlé lapačce eliminoval.
     
    12:29
    Po zakázaném uvolnění v podání Středočechů se hra stěhovala před Maxwella. Buly vyšlo lépe hostům, načež pálil Baránek, Maxwell ale puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    12:04
    Kurkovi na modré čáře puk přeskočil přes čepel, načež byli diváci svědky rychlostního souboje mezi Hanzlíkem a Gorčíkem. Vítězně z něj vyšel karlovarský obránce, domácí kapitán jej však v pádu zvládl odzbrojit.
     
    11:27
    Hosté v plném počtu.
     
    11:15
    Nakonec vše vyústilo v Urbanovo sklepnutí na dobře postaveného Orsavu, jeho pumelici ale Závorka za pomoci svých obránců zvládl zlikvidovat.
     
    10:48
    Martin Látal si díky fantasticky rychlému bruslení dostal až před branku, ke střele jej však nepustil Dvořák. Tlak Bruslařů ale stále pokračuje.
     
    10:15
    Prvotní tlak ze strany svého soupeře Vary přestály, nyní mohou díky vyhození od obránce Sičáka konečně vystřídat.
     
    09:45
    Po vzoru reprezentantů Tre Kronor to teď zkusili domácí. Dominik Pacovský od modré nabídl puk na teč mezi kruhy operujícímu Hykovi, ten jej ale usměrnil těsně nad branku.
     
    09:27
    Budeme svědky první přesilové hry tohoto utkání. Na dvě minuty za držení hole je na trestnou lavici poslán hostující Denis Kindl.
     
    08:59
    Na druhé straně se okolo Hanzlíka prohnal Sebastian Gorčík, jeho rána však Maxwella neohrozila, kotouč totiž zamířil zhruba metr vedle levé tyč.
     
    08:28
    Boleslavská první lajna se vrhla do své typické rychlé akce, na jejímž konci Musil kotouč nabízel před branku si sjíždějícímu Hykovi, tomu ale teč nevyšla podle představ.
     
    08:05
    Americký brankář v barvách Bruslařů si musel připsat další zákrok, když se po Dvořákově sražené střele puk objevil u Vachovce, Maxwell ale vytasil svou lapačku v ten správný moment.
     
    07:42
    Po Grígerově pasu to od mantinelu zkoušel zadák Baránek, rána mu ale nesedla podle představ. Nedlouho nato už Maxwell zasahovat musel, střela v podání Pata Mullana ale nebezpečná nebyla.
     
    07:24
    Jakub Flek využil své rychlosti a mrštnosti, když se šikovně zbavil Stříteského, obkroužil branku a pokusil se puk zasunout za Maxwella, ten ale betony k sobě sklapl včas.
     
    07:06
    Mullane si na modré sjížděl na dobrou přihrávku od Haranta, zradilo jej ale zpracování. Bruslaři se okamžitě chtěli vrhnout do protiakce, ovšem zmohli se jen na zahrání icingu.
     
    06:53
    Za potlesku z ochozů ŠKOENERGO Arény je Martin Rohan hostujícími zdravotníky odveden na střídačku. Po krátkém úklidu ledové plochy budeme moci pokračovat.
     
    06:53
    Obránce Rohan byl na obranné modré zasažen pukem do obličeje, hra se tedy přerušuje. Hostující bek je opravdu hodně otřesen, tak doufejme, že nejde o nic vážného.
     
    06:42
    Bruslaři se na čas usadili v útočné třetině, jejich kombinace vyústila v pokus z první od Jakuba Klepiše, Závorka se ale přemístil včas a zasáhl.
     
    06:19
    Po Dvořákově nahození dojel volný kotouč Milan Mikulík a posílal jej před branku, kam si sjížděl Rachůnek, toho měl ale pokrytého obránce Kučný.
     
    05:58
    Hanzlík našel na útočné modré číhajícího Musila, který puk přenesl k Hykovi, tomu ale klička proti Sičákovi nevyšla. O pár chvil později z ostrého úhlu pálil Lenc, Závorka kotouč pro jistotu ponechal v lapačce.
     
    05:19
    Poté, co Holubovi puk přeskočil přes hokejku, se dopředu vydal Václav Skuhravý. Jeho sólo ale bylo zakončeno střelou vysoko nad branku Brandona Maxwella.
     
    04:25
    Dvě velké šance Bruslařů, teď měli hosté štěstí! Nejprve se sám před Závorkou zjevil Látal, bekhendovou ranou ale puk poslal těsně nad branku, o pár vteřinek později se v podobné pozici ocitl zapomenutý Pacovský, ani on ale nezacílil přesně.
     
    04:03
    Hosté se nyní dostali do přečíslení tří proti dvěma, Dvořákův pas směrem k Mullaneovi ale nebyl přesný.
     
    03:31
    Gorčík dvakrát obkroužil téměř celé útočné pásmo, nakonec se rozhodl pro pas na Tomáše Haranta, ten ale promáchl a puk doputoval až do neutrální zóny.
     
    03:08
    Po objetí branky to z ostrého úhlu na sebe vzal zkušený Václav Skuhravý, jeho rána na přední tyč ale Maxwella, který si připisuje první zákrok večera, nepřekvapila.
     
    02:52
    Následná kombinace Boleslavských ale úspěch nepřinesla, na Stříteského přihrávku nemohl Pabiška dosáhnout, píská se zakázané uvolnění.
     
    02:37
    Oba týmy střídají, za brankou s pukem na příchod čerstvých sil vyčkává Jan Hanzlík, který si svůj pobyt na ledě už pořádně protáhl.
     
    02:02
    Od Holubovy hokejky se puk odrazil do výšky a nakonec vyplaval na modré čáře, kde se do něj opřel Dujsík, trefil ale pouze blokujícího Petra Vampolu.
     
    01:16
    Po Kurkově průnikovém pasu se Bruslaři hnali do přečíslení dvou proti jednomu, přihrávka Jakuba Klepiše ale k Orsavovi nedoputovala, hosté získali puk.
     
    00:49
    Hyka si za brankou vyměnil kotouč s Musilem, který jej poslal k na modré čáře stojícímu Kučnému, tomu se ale střela z první absolutně nepodařila.
     
    00:18
    Hned v úvodu utkání si za obranu Varů na Stříteského přihrávku najížděl Pavel Musil, záměr domácího obránce ale dobře vystihl vracející se Mikulík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků už jsou přítomni na ledové ploše, utkání mezi Mladou Boleslaví a Karlovými Vary tak za pár okamžiků začne.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Mladá Boleslav: Maxwell (Halász) – Kučný, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Holub, Hrdinka, Štich – Lenc, Musil, Hyka – Žejdl, Klepiš, Orsava – Látal, Urban, Pacovský – Pospíšil, Vampola (A), Pabiška (A).

    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Tadeáš Dvořák) – Sičák (A), M. Rohan, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Dujsík, Baldajev – T. Rachůnek, Davídek, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), Gorčík – Mullane, Gríger, V. Tomeček – O. Beránek, Kindl, Flek.

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Lhotský, Špůr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Dvojice Klepiš - Musil nastřílela v letošní sezoně třináct branek

    Opory @bkmladaboleslav Jakub Klepiš a Pavel Musil ???????? #CCMhockey #RibcorTrigger #MadeOfHockey

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Úvodní buly střetnutí padne od tradičních 17:30. Energetici se navzdory výsledkům mírně zvedají a Bruslaře tak čeká pořádně těžká práce.
     
    BK Mladá Boleslav

    To Boleslavští prožívají možná nevyrovnanější část sezóny. Bodová šňůra se natáhla již na úctyhodných šest utkání a Středočeši jistě udělají vše proto, aby série jen tak neskončila. Velkou zásluhu za zlepšené výsledky nese brankář Brandon Maxwell. Ten od svého příchodu do Mladé Boleslavi předvádí doslova hvězdné výkony.

    Právě nejnovější akvizice skvěle doplnila Jana Lukáše a svými statistikami udivuje prakticky celou soutěž. Poslední dvě utkání s americkým brankářem chránící svatyni znamenala pro celek z města automobilů jednu inkasovanou branku a zisk šesti bodů.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Od samotného startu sezóny a peripetiích, které museli činovníci západočeského klubu vyřešit, aby mohli vůbec aktuální ročník odehrát, bylo jasné, že Energetici nebudou patřit k favoritům soutěže. Tuto papírovou domněnku se pátečnímu soupeři Boleslavi bohužel daří bezezbytku naplňovat. Vary se potácejí u dna tabulky a patří mezi nejvýraznější adepty na neoblíbenou baráž.
     
    Páteční soupeři v aktuální ročníku poměřili síly hned třikrát, ani jednou neslavil vítězství domácí tým. Bruslaři si připsali výhry poměrem 5:2 a 4:3, doma ale inkasovali nepříjemnou porážku 1:4. Něco podobného určitě nebudou chtít svěřenci trenéra Výborného znovu dopustit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 45. Lenc (Hyka, Musil)


    BK Mladá Boleslav: Maxwell (Halász) – Kučný, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Holub, Hrdinka, Štich – Lenc, Musil, Hyka – Žejdl, Klepiš, Orsava – Látal, Urban, Pacovský – Pospíšil, Vampola (A), Pabiška (A).
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Tadeáš Dvořák) – Sičák (A), M. Rohan, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Dujsík, Baldajev – T. Rachůnek, Davídek, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), Gorčík – Mullane, Gríger, V. Tomeček – O. Beránek, Kindl, Flek.

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Lhotský, Špůr

    Diváci: 3298
    thejrc.org