Vsetín – Kopřivnice 8:1 (kon.) | David Servis – Žďár n/S 3:8 (kon.) | Nymburk – Mor. Budějovice 3:6 (kon.)
Havlíčkův Brod – Písek 1:3 (kon.) | Tábor – Pelhřimov 9:4 (kon.) | Bílina – Trutnov 3:5 (kon.)
Jablonec n/N – Řisuty 1:3 (kon.) | Kobra – Klášterec nO 5:4 (kon.) | Šumperk – Opava 4:1 (kon.)
Technika Brno – Nový Jičín 2:6 (kon.) | Poruba 2011 – SHK Hodonín 1:3 (kon.) | Kolín – Jindř. Hradec 3:2 (3:1 po s.n.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
IHC Králové Písek
Středa 22.02.2017, 18:00 • ZS Kotlina • 2. liga skupina Střed (ČR) • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – M. Kříž, Kulhánek, Duben, Lacina, Bušek, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Michálek – Kuchta, Voříšek, Kozlík – Chlubna, Ludvík, Beneš – Křížek, Navrátil

    IHC Písek: Hauser (R. Kříž) – Procházka "C", Hřebíček "A", Červinský, Pavlíček, Suda, Dvořák, Kozák – Pašek, Koupal, Klas, Šuhaj, Drda, Homolka, Jiřinec, Rod, Strnad

    Rozhodčí: Filip Vrba – Martin Musil, Roma Komínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Domácí vyhráli buly a hrají s pukem jako prví. David Michálek vybojoval nahozený kotouč od Martina Kříže, pak ale nepřesnou přihrávkou vyhnal své mužstvo k vlastní bráně.
     
    01:15
    Havlíčkův Brod měl problémy s rozehrávkou, nakonec se ale dostal dopředu a objevil se ve slušné šanci. David Kozlík měl dostatek času v levém kruhu, se svojí zápěstní střelou ale neuspěl.
     
    02:30
    Tomáš Ludvík dlouhou přihrávku Michala Semráda nezpracoval a do úniku se tak nedostal. K volnému puku se ovšem jako první dostali domácí a Filip Beneš zakončoval z blízkosti, střela se mu ale příliš nepodařila.
     
    03:22
    Domácí hrubě chybovali při rozehrávce a Písek jejich chybu málem využil. Pavel Procházka zachytil nepřesnou přihrávkou a vyslal nebezpečnou střelu zápěstím z mezikruží, jeho pokus lízal pravou tyč Novákovy svatyně.
     
    04:29
    Patrik Přidal získal útočné pásmo a z levé strany hledal před bránou najetého Davida Michálka, ten ale puk na bránu neusměrnil. Bruslaři ovšem zůstali na puku a dostali se k další střele, kterou Martin Hauser pokryl.
     
    05:08
    Domácí mají více ze hry. Petr Kuchta z okraje kruhu pálil z nápřahu do betonu hostujícího gólmana, David Kozlík pak zápěstím provětral Hauserovu vyrážečku.
     
    06:09
    Karel Strnad nabral rychlost na pravém křídle a nebezpečně mířil nahoru, Čeněk Novák jeho pokus ovšem vytěsnil ramenem. Akce Písku pokračovala a z mezikruží pálil Jakub Jiřinec, v pádu ale bránu minul.
     
    06:33
    Domácí přešli přes modrou čáru na hranici ofsajdu, vše bylo ale v pořádku. Miroslav Třetina z levé strany nikoho nehledal a sám prověřil hostujícího gólmana, Martin Hauser jeho pokus lapil.
     
    07:36
    Luboš Voříšek se několika kličkami uvolňoval v pásmu hostů, až do zakončení se ale nedostal, hostující obrana mu nakonec puk sebrala.
     
    08:06
    Domácí vyrazili dopředu, hra se ale přestěhuje do jejich pásma. Tomáš Chlubna (HBR) je vyloučen za nedovolené bránění a Bruslaři se budou bránit ve čtyřech.
     
    08:31
    Domácí začali vyhozením, Písek se ale rychle vrátil zpátky do útoku. Václav Pašek pronikl dopředu po levé straně a předložil puk před brankoviště Martinu Koupalovi, ten ale z voleje bránu netrefil.
     
    09:36
    Hosté ještě nějakou dobu kombinovali v pásmu Havlíčkova Brodu, pak ale o puk přišli a domácí se mohli osvobodit.
     
    10:03
    Patrik Přidal sebral hostující přihrávku a poslal dopředu Miroslava Třetinu, který pronikal po levé straně a v kruhu se rozhodl vystřelit, jeho pokus byl ale zablokovaný a skončil v ochranné síti.
     
    10:06
    Tomáš Chlubna si svůj trest odpykal a je zpátky na ledě, Bruslaři své první oslabení přežili bez inkasované branky.
     
    10:39
    Michal Dvořák na modré čáře zachytil rozehrávku Havlíčkova Brodu a vypálil na bránu, jeho pokus ještě tečoval Jakub Jiřinec, puk ale usměrnil jenom do betonu Čeňka Nováka.
     
    11:28
    Bruslaři se dostali do dobrého tlaku, v několika dobrých možnostech se ocitl Petr Kuchta, jeho poslední střela mířila z předbrankového prostoru, Martin Hauser ji ale zastavil.
     
    12:17
    Martin Koupal sebral kotouč ve středním pásmu a dostal se až na levý kruh, kde se mohutně napřáhl a vyslal dělovou ránu, která ale prosvištěla těsně vedle vzdálenější tyče Novákovy brány.
     
    13:31
    První lajna Havlíčkova Brodu se usadila v útočném pásmu a několikrát zahrozila. Hosté na chvíli dostali puk do střední třetiny, Bruslaři se ovšem nastěhovali zpátky před Martina Hausera a David Michálek pálil z okraje pravého kruhu, hostující brankář ale našel puk v lapačce.
     
    14:05
    Domácí znovu hrubě chybovali v rozehrávce a Václav Pašek nebezpečně pálil z pravého kruhu, po něm se ještě ke dvěma dorážkám dostal Martin Koupal, na Čeňka Nováka ale nevyzrál.
     
    14:05
    David Bušek (HBR) se při hašení chyby provinil faulem a míří na trestnou lavici za hrubost.
     
    15:08
    Domácí se bránili úspěšně, naopak se sami dostali do šance! Miroslav Třetina byl sám před brankářem zastaven nedovoleně a bylo nařízeno trestné střílení!
     
    15:08
    Miroslav Třetina naznačil několik rychlých pohybů a pak vystřelil k pravé tyči na brankářovu dřevěnou nohu a už zvedal ruce nad hlavu, sudí ale rozpažuje! Puk se zřejmě odrazil od jedné tyče do druhé a zamířil ven z brankoviště!
     
    15:39
    Písek se usadil v útočné třetině, Čeňka Nováka ale žádným nebezpečným pokusem neohrozil. Domácí se nakonec ujali kotouče a vyhodili jej přes všechny čáry.
     
    16:05
    David Bušek opouští trestnou lavici a domácí jsou kompletní. Také toto oslabení ubránili bez inkasování.
     
    16:39
    David Michálek se rozjel a ze středního pásma nahodil puk na bránu, Martin Hauser hru raději přerušil.
     
    17:19
    Přesilovou hru si vyzkouší také domácí, Jakub Jiřinec (PIS) je vyloučen za sekání.
     
    18:39
    Hosté se nejprve osvobodili dlouhým vyhozením, pak se ale dostali pod tlak. Z levé strany střílel David Kozlík do betonů, od modré čáry vypálil Martin Kříž, ani jeho ránu ale Hauser nepustil.
     
    19:09
    Miroslav Třetina hledal před brankovištěm Davida Michálka, jeho střela byla ale sražená do ochranné sítě. Následné Písek sebral puk z buly a vyhodil jej přes všechny čáry.
     
    19:19
    Jakub Jiřinec je propuštěn z lavice hanby a hosté mají na ledě kompletní počet hráčů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první části hry měli převahu domácí, tempo hry ale není příliš oslnivé. Bruslaři ovšem několikrát vyrobili hrubou chybu při rozehrávce, kterou mohli hosté potrestat. Do největší šance se dostal Miroslav Třetina, který jel trestné střílení, jeho zakončení se ale odrazil od tyče do tyče a ven, stav je po první třetině stále nerozhodný. Druhá perioda začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Písek se po vyhrané buly daleko nedostal, ale ani domácí si nevedli o nic lépe. Přihrávka Davida Michálka na Miroslava Třetinu neprošla.
     
    20:38
    Hrát mohl Písek, jenže si při rozehrávce neporozuměl a puk se doklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    21:03
    Bruslaři se hned z počátku dostal do tlaku, z levé strany z dobré pozice střílel Kuchta, po něm zprava pálil Kozlík, vyprášil ale jenom Hauserovy betony.
     
    21:58
    Čeněk Novák už se asi nemohl na rozehrávku svých spoluhráčů koukat a tak vzal situaci na sebe. Sebral puk za bránou, ochránil si kotouč před napadajícím hráčem, najel do vlastního brankoviště a bekhendem přesně rozehrál.
     
    23:17
    Luboš Voříšek (HBR) se v útočném pásmu provinil sekáním a zbytečně tak oslabí své mužstvo.
     
    23:44
    Teď je pro domácí ještě hůř. Miroslav Duben (HBR) je vyloučen taktéž za sekání a Bruslaři se budou bránit ve třech.
     
    24:11
    Havlíčkův Brod byl na vhazování šikovnější a hned se osvobodil, teď už se ale musí zase bránit.
     
    24:21
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté dvojnásobnou početní převahu využívají a dostávají se do vedení! Marek Homolka přihrál puk na modrou čáru, kde se napřáhl PAVEL PROCHÁZKA a puk ještě změnil směr po odrazu od něčí brusle a skončil vedle Novákova betonu až v síti! Asistence: Jakub Šuhaj.
     
    25:15
    Ve čtyřech se už domácí brání lépe a dokonce se zdržují na útočné polovině hřiště.
     
    25:44
    Na led se vrací už i Miroslav Duben a Bruslaři jsou opět kompletní. Čeká je ale dotahování jednobrankového manka.
     
    26:26
    Havlíčkův Brod vyhrál buly v útočném pásmu a Kryštof Kulhánek se napřáhl na modré čáře, jeho rána měla slušnou razanci, hostující bek ji ale zablokoval.
     
    27:46
    David Michálek nezachytil na modré čáře přihrávku Miroslava Třetiny a hra se po zakázaném uvolnění stěhuje do pásma Havlíčkova Brodu. Vhazovat se bude po levici Čeňka Nováka.
     
    28:17
    Patrik Přidal poprvé hledal z levé strany Davida Michálka, ten se ale před brankovištěm neprosadil. Patrik Přidal získal puk znovu pro sebe a z pravého rohu nahrál Miroslavu Třetinovi, jeho střela byla ale zablokována.
     
    28:48
    Domácí budou moci vyrovnat v přesilové hře, neboť za vrátka trestné lavice míří Šimon Červinský (PIS).
     
    29:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Je to tak, domácí v početní převaze vyrovnávají! Petr Kuchta se z pravé strany natlačil až před brankoviště, zblízka ale zakončil jenom do betonů Martina Hausera. Před brankoviště ovšem sjel FILIP NAVRÁTIL, který se dostal ke dvěma dorážkám. Už se zdálo, že brankář druhou dorážku drží v lapačce, puk se mu přes ni ale překulil a zapadl těsně za brankovou čáru! Asistence: Petr Kuchta.
     
    30:49
    Havlíčkobrodští hokejisté se po vstřelené brance nastěhovali zpátky do útočného pásma a mezi kruhy se objevil s pukem na holi Filip Beneš, měl před sebou ale obránce, který jeho pokus zablokoval.
     
    31:22
    Písek právě vstřelil branku!
    Nerozhodný stav ale dlouho nevydržel a Jihočeši znovu vedou! Jakub Jiřinec poslal přesnou přihrávku před brankoviště, kde byl úplně volný VÁCLAV PAŠEK, který měl dostatek času na to, aby Čeňku Novákovi nedal žádnou šanci. Asistence: Jakub Jiřinec.
     
    32:02
    Bruslaři se opět usadili v útočném pásmu a došli si pro faul. Střelec poslední branky, Václav Pašek (PIS), je potrestán za hákování.
     
    32:49
    Střela Martina Kříže od modré čáry gólové parametry neměla. Písečtí se zmocnili odraženého puku a poslali jej přes všechny čáry ven z pásma.
     
    33:42
    Miroslav Duben se napřáhl na modré čáře, trefil ale jenom před sebou stojícího Karla Strnada, který mohl vyrazit dopředu. Beci se ale sjeli k sobě a do zakončení ho nepustili.
     
    33:47
    Petr Kuchta (HBR) je vyloučen za nedovolené bránění a přesilová hra Havlíčkova Brodu tedy končí.
     
    34:02
    Naopak začíná početní výhoda Písku, protože Václav Pašek už se vrací do hry.
     
    34:51
    Hostům se ale zkrácená přesilová hra příliš nedaří, domácí se stačili už třikrát osvobodit.
     
    35:12
    Hosté mohli vést už o dvě branky! Pavel Procházka vypálil z levého kruhu do tyče, po něm ještě z ostrého úhlu dorážel Marek Homolka, proti němu se ale stihl přesunout Čeněk Novák a betonem puk zastavit!
     
    35:47
    Petr Kuchta si svůj trest odpykal a domácí mají na ledě všech pět hráčů.
     
    36:40
    Tomáš Klas obral Michala Semráda a přihrál Karlu Strnadovi, který z levého kruhu mířil na vzdálenější tyč a Čeněk Novák se musel hodně natahovat, aby jeho pokus betonem vytěsnil.
     
    37:19
    David Kozlík (HBR) fauloval za hostujíc bránou a dostává trest za podražení. Písek se lacino dostal do další početní výhody.
     
    38:31
    Bruslaři se nejprve osvobodili, pak už se museli ale znovu bránit. Na konci písecké kombinace stál David Pavlíček, jeho rána od modré čáry ale mířila do připravené náruče Čeňka Nováka.
     
    39:09
    Miroslav Třetina vyvezl kotouč po pravé straně a už si to štrádoval před bránu, tam mu ale vystavil stopku dobrým obranným zákrokem David Pavlíček.
     
    39:19
    David Kozlík je propuštěn, Bruslaři hrají v plném počtu.
     
    39:28
    Jakub Šuhaj kopl do vrtule a po pravé straně se prohnal až do útočného pásma, kde z kruhu vyslal jedovatou střelu zápěstím, domácí gólman ji ale rukavicí vyrazil do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Předváděná hra v Kotlině dnes vůbec neodpovídá tomu, že se blíží play-off a Bruslaři se vyhřívají na prvním místě. Písek se dostal v přesilové hře zásluhou Pavla Procházky do vedení. Filip Navrátil sice dokázal vyrovnat, nerozhodný stav ale dlouho nevydržel, Václav Pašek hostům vrátil vedení. Šance byly k vidění na obou stranách, nutno ale říci, že hosté zatím vedou zaslouženě. Třetí dějství začne přibližně v 19:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Bruslaři vyhráli buly a i když to zprvu nevypadalo, nakonec se jim podařilo přejít do útoku a bylo z toho i nebezpečí. Miroslav Třetina dostal puk před brankoviště na Filipa Navrátila, ten ale zblízka nezakončil přesně.
     
    41:27
    Petr Kuchta z levého křídla hledal před brankoviště najíždějícího Davida Kozlíka, na něj ale puk neprošel, přihrávku zablokoval hostující obránce.
     
    42:29
    Po nepřesné rozehrávce Havlíčkova Brodu se chopil puku Tomáš Kozák, který přejel modrou čáru a z mohutného nápřahu vypálil, jeho dělovka ale mířila těsně nad bránu.
     
    43:33
    Kryštof Kulhánek našel dlouhou přihrávkou na pravé straně rozjetého Miroslava Třetinu, který si kotouč stáhl na osu hřiště a chtěl schovat střelu za obránce, ten mu ji ale zablokoval a puk skončil mimo.
     
    44:16
    Hosté se ve vlastní třetině ubránili a mohli tak vyrazit na útočnou odpověď. Zleva vedl akci Jakub Šuhaj, jenž vzal situaci na sebe, jeho střelu zápěstím z kruhu si ovšem Čeněk Novák pohlídal.
     
    45:13
    David Bušek zastavil puk na modré čáře a hned ho cpal na bránu, jeho střela zápěstím byla ale zpomalena hostujícím obránce a nakonec ani nemířila mezi tři tyče.
     
    46:12
    Bruslaři se drží v útočném pásmu a hosté jsou pod tlakem, jenže z toho domácí nic nedokáží vytěžit.
     
    46:52
    Martin Kříž vypálil od modré čáry a jeho pokus byl ještě tečovaný, už se zdálo, že zamíří do brány, puk ale ještě ze vzduchu shrábl jeden z píseckých obránců.
     
    47:48
    Petr Kuchta zpracoval dlouhou přihrávku a mířil sám na brankáře, zakončoval nad lapačku, Martin Hauser ale tento pokus vytěsnil.
     
    48:50
    Bruslaři jsou stále aktivnější a útočí, branka jim tam ale ne a ne spadnout. Písek se teď a chvilku uvolnil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    48:55
    Miroslav Třetina čistě vyhrál buly na Kryštofa Kulhánka, který se na modré čáře napřáhl a tvrdě vypálil, jeho rána ale skončila v náruči Martina Hausera.
     
    Dnešní utkání sleduje v ochozech Kotliny 588 diváků.
     
    49:22
    Havlíčkův Brod stále svírá svého soupeře, k odraženému puku mezi kruhy se teď dostal Jakub Lacina, jeho rána byla ale znovu zablokována a skončila v ochranné síti.
     
    51:02
    Hosté se poprvé dostali do pořádné útočné akce a hned z toho mohl být gól! V přečíslení 2 na 1 přihrál Tomáš Klas Václavu Paškovi, jehož střela zápěstím z vrcholku pravého kruhu se odrazila od břevna!
     
    51:59
    Domácí mají ideální příležitost k vyrovnání, Karel Strnad (PIS) je vyloučen za vražení na hrazení a na 2 minuty své mužstvo oslabí.
     
    53:16
    Bruslaři svírali svého soupeře, jejich tlak ale zastavil zákrok Martina Hausera. Z následného buly se hosté osvobodili.
     
    53:36
    Miroslav Třetina získal útočné pásmo po pravé straně, zadovkou přenechal puk Davidu Michálkovi, jeho střelu ale Martin Hauser vytěsnil vyrážečkou.
     
    53:59
    Karel Strnad je zpátky na ledě, Písek stále drží těsné vedení.
     
    55:30
    Miroslav Třetina se zbavil napadajícího hráče zadovkou a Filip Navrátil se dostal do útočného pásma, jeho střela z levého kruhu ale na bránu neprošla.
     
    56:29
    Luboš Voříšek měl trochu prostoru na levé straně, na vrcholku levého kruhu si připravil kotouč na forhend, jeho střela byla ale opět zblokovaná a Martin Hauser zasahovat nemusel.
     
    57:18
    Havlíčkův Brod už to bude mít těžké. Filip Beneš (HBR) je vyloučen za napadení a domácí se místo myšlenek na vyrovnání musí bránit ve čtyřech.
     
    57:37
    Jihočeši vyhráli na vhazování a dostali se ke střele z levého kruhu, Čeněk Novák si tento pokus ale pohlídal.
     
    57:58
    Domácí bojovali kotouč a vyrazili dopředu. Po Davidu Kozlíkovi se ujal kotouče Luboš Voříšek a z vrcholku levého kruhu vystřelil. Ale znovu – jeho rána byla zablokována a skončila v rohu kluziště.
     
    58:51
    Havlíčkův Brod úspěšně odráží útoky hostů a sám se dere do útoku, nedaří se mu ale najít recept na pozorného Martina Hausera.
     
    59:04
    Písečtí hokejisté vyrazili do rychlé akce 2 na 1, na pravém křídle pelášil s kotoučem Jakub Šuhaj a nakonec i vystřelil, jeho ránu Novák zlikvidoval.
     
    59:18
    Filip Beneš se vrací na led, domácí jsou kompletní a mají posledních několik sekund na vyrovnání.
     
    59:25
    Písek právě vstřelil branku!
    Všechno je ale jinak, hosté třetí brankou potvrzují své vítězství a z Kotliny si povezou plný bodový zisk. Šimon Červinský nabil DAVIDU PAVLÍČKOVI, jehož rána z pravé strany zapadla až za gólmanova záda! Asistence: Šimon Červinský.
     
    59:47
    Utkání se dohrává pásmu Jihočechů, havlíčkobrodští hokejisté už ale vědí, že s výsledkem zápasu nic provést nestihnou.
     
    Konec zápasu.
     
    Ačkoliv se 90 % času třetí třetiny odehrálo v pásmu Písku, domácím se skórovat nepodařilo. Spousta střel domácích byla zablokována, další lapil pozorný Hauser. V závěru už jen trápení Havlíčkova Brodu podtrhl potvrzujícím gólem David Pavlíček.
     
    Víc se toho v Kotlině už nestane, já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek týdne. U dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (20:14:40)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 30. Navrátil (Kuchta) – 25. Procházka (Šuhaj), 32. Pašek (Jiřinec), 60. Pavlíček (Červinský)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – M. Kříž, Kulhánek, Duben, Lacina, Bušek, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Michálek – Kuchta, Voříšek, Kozlík – Chlubna, Ludvík, Beneš – Křížek, Navrátil
    IHC Králové Písek: Hauser (R. Kříž) – Procházka "C", Hřebíček "A", Červinský, Pavlíček, Suda, Dvořák, Kozák – Pašek, Koupal, Klas, Šuhaj, Drda, Homolka, Jiřinec, Rod, Strnad

    Rozhodčí: Filip Vrba – Martin Musil, Roma Komínek

    Diváci: 588
    bahis siteleri