Neapol – Atalanta BC 0:2 (kon.) | Juventus – Empoli 2:0 (kon.)
konec
Juventus FC
2:0 (0:0)
Empoli FC
Sobota 25.02.2017, 20:45 • Juventus Stadium (Turín) • Italská Serie A • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Italská nejvyšší soutěž Serie A pokračuje již šestadvacátým kolem a my se společně zaměříme na zápasu Juventusu, který před domácím publikem přivítá Empoli.
     
    Juventus FC

    Juventus prožívá povedenou sezonu. Po pětadvaceti kolech se turínský celek nachází na čele domácí soutěži se sedmibodovým náskokem. Navíc jen čtyřikrát poznal hořkost porážky. Naposledy se musel sklonit před soupeřem před více než měsícem, když na půdě Fiorentiny prohrál 1:2. Juventus zatím neprohrál v letošní sezoně ani v Lize mistrů, když ovládl základní skupinu H. Ve vyřazovací části se v úvodním zápase prosadil v Portu rovnou dvakrát, Buffon neinkasoval a tak si Juventus vytvořil vynikající výchozí pozici do odvety. Turínský celek spoléhá v útoku především na na Argentince Gonzala Higuaina, který je společně s Edidem Džekem nejvíce skórující hráč ligy.
     
    Empoli FC

    Empoli se nachází jen těsně před sestupovým pásmem. Na zatím sestupující má náskok osmi bodů. Empoli se trápí především v útoku. Za celou sezonu vstřelilo jen patnáct branek, to je přesně o čtyři méně než jen Gonzalo Higuain z Juventusu. Navíc v poslední době se nedaří ani výsledkově. Z posledních čtyř zápasů vybojovalo Empoli jen jeden bod, když v domácím prostředí remizovalo s Turínem 1:1. Poté tu jsou také dvě porážky, před domácím publikem s Laziem a poté také na Interu Milán.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    02.10. 2016 Empoli – Juventus 0:3
    02.04. 2016 Juventus – Empoli 1:0
    08.11. 2015 Empoli – Juventus 1:3
    04.04. 2015 Juventus – Empoli 2:0
    01.11. 2014 Empoli – Juventus 0:2
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Neto – Dani Alves, Bonucci, Rugani, Sandro – Marchisio (C), Pjanić – Cuadrado, Mandžukić, Sturaro – Higuaín.
    Náhradníci: Buffon, Audero Mulyadi – Lichtsteiner, Benatia, Barzagli, Chiellini, Asamoah, Lemina, Rincón, Pjaca, Dybala.

    Empoli FC: Skorupski – Laurini, Bellusci, Costa, Pasqual – Krunić, Dioussé, J. Mauri – El Kaddouri – Pucciarelli (C), Marilungo.
    Náhradníci: Pelagotti – Zambelli, Dimarco, Maccarone, Croce, Veseli, Zajc, Barba, Ćosić, Tello, Baba Thiam, Marcel Büchel..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas šestadvacátého kola tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující hráči Empoli rozehráli první poločas ze středového kruhu. Ihned po rozehrávce dostal míč do běhu Krunić. Proti přesile ale s balonem daleko nedošel.
     
    3
    První pokus o centr do pokutového území Juventusu. Domácí obrana si poradila s vysokým míčem do středu vápna a odvrací první nebezpečí.
     
    4
    Juventus přešel po zisku míče do rychlého protiútoku. Na pravé straně neměl komu nahrávat Cuadrado a tak akci lehce zbrzdil. Následná průniková nahrávka na Higuaína končí až u hostujícího brankáře.
     
    5
    Empoli rozhodně nepřijelo do Turína jen bránit. Hosté jsou v úvodu zápasu rozhodně aktivnější. Další pokus do vápna poslal Mauri. Hostující kapitán se k hlavičce neprosadil.
     
    6
    Juventus se pomalu dostává hry. Po kombinaci na pravé straně si našel míč v pokutovém území argentinský střelec Higuaín. Měl však míč pod sebou a jeho střela tak nebyla prudká.
     
    7
    Po vzdušném souboji se dostal míč do volného místa. K balonu to měl nejblíže hostující Krunić, který na nic nečekal a hned pálil. Z nedobré pozice však míč mezi tři tyče neposlal.
     
    8
    Laurini na útočném výletě. Francouzský obránce založil útočnou akci na pravé straně. Následně balon přetáhl přes celou šířku trávníku na naběhnutého Mauriho. Ten však po chvíli ztrácí balon.
     
    9
    Hosté se dostali k rohovému kopu. Na přední tyči se dral k hlavičce Marilungo, ale byl proti třem bránícím hráčům a tak jeho hlavička nebyla přesná.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka patřila více Empoli. Hosté jsou více u míče, ale Juventus je naopak aktivnější v pokutovém území.
     
    11
    Juventus mohl jít do vedení. Po centru z levého kraje se dostal k balonu Cuadrado. Měl proti sobě jen jednoho obránce, ale i ten dokázal míč ztečovat mimo tři tyče. Na vzdálenější straně malého vápna ještě zkoušel skluzem balon dostat do sítě Higuaín, ale nepodařilo se mu to.
    11. Cuadrado, ani skluzující Higuaín nedokázali dostat míč do sítě
     
    13
    Domácí fotbalisté se usadili poprvé na delší čas na útočné polovině. Do hostujícího vápna lítá jeden centr za druhým. Navíc je faulován Cuadrado a Juventus tak může rozehrát akci z klidové pozice.
     
    14
    Pjanić si vzal míč na místo přestupku. Jeho pas do středu vápna měl najít Mandžukiće, ale chorvatský útočník si v souboji pomohl faulem.
     
    15
    Cuadrado je možná nejaktivnějším hráčem Juventusu. Znovu byl na levém kraji v dostatečné rychlosti. Jeho centr ale nebyl z nejpřesnějších.
     
    16
    Dani Alves rozehrál ze své poloviny útočnou akci. Přenesl balon na pravé stranou, kde si na míč počkal Sandro. Byl lehce přidržen, ale rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    17
    Domácí kapitán Claudio Marchisio si přišel pro míč do středového kruhu. Z druhého doteku hledal znovu Sandra, ale přihrávka na něj šla daleko od kopačky a balon tak končí jen v zámezí.
     
    18
    Po úvodní náporu se Empoli zatahuje více do obrany. Juventus se začíná dostávat do tempa. V náběhu byl opět Juan Cuadrado, ale po ztrátě míče si pomohl skluzem a rozhodčí zastavuje hru.
     
    20
    Hostující celek sympaticky napadal rozehrávku Juventusu a je odměněn ziskem míče ve středu pole. Krunić se postaral o útočnou akci, ale na vysunutého Marilunga balon neprošel.
     
    21
    Sandro přišel velmi lehce o míč a ještě gestikuloval k rozhodčímu. Hra ale pokračovala a hosté nebyli daleko od střely. Marilungo však nepřihrál přesně Pucciarellimu.
     
    22
    Mandžukić s Higuaínem se pokusili překvapit hostující obranu rychlou hrou, ale Costa společně s Belluscim skvěle přečetli úmysl soupeřů.
     
    23
    Na středové lajně byl zastaven faulem Cuadrado. Domácí tak mohli rozehrát postupný útok z klidové pozice. Alves hledal rozběhnutého Mandžukiće, ale obrana Empoli byla opět připravena.
     
    24
    Cuadrado opět u míče. Domácí byli ve velkém počtu v pokutovém území, ale centr z levého kraje doputoval jen k Costovi.
     
    25
    Alves měl trochu prostoru podél pravé lajny. Zkusil individuální průnik, následně se dostal k centru, který našel Mandžukiće. Chorvatský hráč si ještě stačil zpracovat balon téměř u malého vápna, ale poté ho už o míč obral Costa.
     
    27
    Neto musel rychle z branky. Za Bonuccim si zjevil zcela sám Pucciarelli, ale domácí brankář byl dříve u balonu a stačil zastavit akci.
     
    28
    Po delší době to Juventus zkusil také z levé strany. Následně se na centr hrnul Mandžukić, ale se soupeřem na zádech se nedokázal soustředit na zakončení a balon tak končí mimo tři tyče.
     
    29
    Pjanić zaváhal v rozehrávce a hned tři hráči v modrých dresech se hnali do útoku. Byli však zaskočeni nabídnutou šancí, že ihned první přihrávka končí u posledního muže před Netem.
     
    30
    Ani půlhodiny hry nestačilo týmům k stoprocentní příležitosti. Po úvodním tlaku se Empoli zatáhlo více do obrany a nyní hosté čekají na rychlé protiútoky.
     
    31
    Stoprocentní šance na sebe nenechala dlouho čekat. Higuaín našel zcela volného Maria Mandžukiće, který se ještě pokoušel kličkou zbavit brankáře. To mu však trvalo více času než by sám potřeboval. Po kličce se už dostalo před domácího útočníka několik obránců a Mandžukić tak neotevírá skóre zápasu.
    31. Mario Mandžukić v jasné šanci zklamal
     
    33
    Tentokrát si Sturado neporadil se soupeřem ani u postranní lajny. Následný jeho centr z nouze končí u hostující obrany.
     
    34
    Neto musel rychle rozehrávat před dotírajícím Pecciarellim. Balon se dostal k Sandrovi, který je u postranní lajny faulován. Více si však ublížil sám Laurini.
     
    36
    Empoli po několika šancích Juventusu uklidňuje hru pomalou kombinací. Hosté ale ztratili míč ještě před půlící lajnou a tak se do útoku dostala opět zabijácká dvojice přihrávající Higuaín a Mandžukić v zakončení. Chorvatský střelec ale v nedobré pozici netrefil branku.
     
    37
    Nyní už se hostům podařilo na delší čas držet míč na svých kopačkách. Po dlouhém pasu se dostal k balonu jen Sandro, který si poradil s napadajícím Marilungem.
     
    38
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Juventus si vypracoval více šancí, ale i hosté se dostávají více a více k míči.
     
    39
    Po dlouhém pasu za obranu se už chystal k útoku Marilungo, ale balon si zpracoval rukou a tak musel míč odevzdat soupeři.
     
    40
    Přetažený centr na zadní tyč našel jen Sturada, který se ale dostal do lepšího úhlu a ještě se pokusil vystřelit. Jeho rána však končí jen vedle pravé tyče.
     
    41
    Rugani si dlouho vyměňoval míč s Bonuccim. Následně druhým jmenovaný poslal přesnou přihrávku na Cuadrada, který ale nepřesně zpracoval a poté musel sáhnout k faulu.
     
    42
    Pasqual vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Empoli se však příliš daleko nedostalo. Hned druhý dotek končí u domácím hráčů.
     
    43
    Juan Cuadrado našel na ose trávníku volného kapitána týmu Marchisia. Ten mu vrátil balon na pravou stranu, Cuadrado z první centroval na Mandžukiće. Balon si však ve vzduchu našel Skorupski.
     
    44
    Už to vypadalo, že se Gonzalo Higuaín dostane do střely, ale těsně před pokutovým územím ho sestřelil skluzem Costa. Domácí tak budou mít těsně před koncem poločase vynikající pozici k otevření skóre.
     
    45
    Lukasz Skorupski si postavil šestičlennou zeď, která byla ještě nastavena o hráče domácího celku. U balonu byl s pětkou hrající Miralen Pjanić. Domácí středopolař však ani na dva pokusy zeď neprostřelil.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Vedoucí tým Serie A tak hraje po úvodní pětačtyřicetiminutovce s Empoli bez branek. Juventus měl několik dobrých příležitostí, ale vždy to skončilo u finální fáze. Největší šanci měl Mario Mandžukić, který dostal fantastickou přihrávku od Higuaína za obranu, chtěl ještě obejít brankáře, ale to se mu stalo osudným. Než obešel polského gólmana v brance Empoli, tak se stačili hostující obránci vrátit a stoprocentní šanci mu zmařit.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ve druhém poločase měli k dispozici rozehrávku domácí fotbalisté. Po rychlém úprku do útoku se balon bleskově vrátil na Bonucciho kopačku.
     
    48
    Hosté začali poločas podobně jako v úvodu zápasu. Po rychlém převzetí míče si hledal prostor pro střelu Marilungo, ale přes Bonucciho se neprosadil.
     
    49
    Nyní si s pokusem hostů poradil Sandro společně s Netem. Brankář Juventusu měl dostatek času na pohodlnou rozehrávku.
     
    50
    Na druhé straně pálil z hranice šestnáctky Gonzalo Higuaín. Míč mu však příliš nesedl na levačku a Skorupski tak měl snadnou práci.
     
    51
    Pucciarelli se hnal do vápna podporován Marilongem. Druhý jmenovaný si říkal o přihrávku do vápna, ale hostující kapitán raději vystřelil a neudělal dobře. Balon blokuje hned první hráč před ním.
     
    52
    Marchisio hledal rozběhnutého Sturada na levém kraji. Ten ještě chtěl vylepšit pozici na Higuaína, ale argentinský útočník byl bráněn.
     
    53
    Juventus právě vstřelil branku!
    Juventus se přece jenom prosazuje. Na perfektní centr Cuadrada do vápna mezi dva obránce si naskočil Mario Mandžukić a přesnou hlavičkou z velké blízkosti poslal míč do sítě. LUKASZ SKORUPSKI měl trochu smůlu, když se mu podařilo míč vyrazit alespoň na břevno, ale od něj se míč odrazil do branky.
    53. Lukasz Skorupski - 1:0
     
    55
    Juventus je najednou na koni. Po vstřelené brance se zapojuje ještě více do ofenzivy. Nyní byl v dobré pozici Sturado, ale ten netrefil čistě balon.
     
    56
    Na půlící lajně absolvoval nepříjemný střet Cuadrado, který byl udeřen loktem do hlavy. Domácí záložník je v pořádku a bude pokračovat ve hře.
     
    58
    Nyní si už Cuadrado zabíhal opět za obranu. Už už se dostával za posledního hráče soupeře, ale Marchisio nepřesně načasoval přihrávku a akce končí bez zakončení.
     
    59
    Sturado vybojoval na polovině trávníku míč. Udělal několik rychlých kroku a hned hledal Higuaína. Ten byl ale za obráncem a k míči se nedostal.
     
    60
    Po hodině hry vede lídr italské soutěže nad Empoli o jednu branku. O tu se postaral až ve druhé půli chorvatský snajpr Mario Mandžukić.
     
    61
    Empoli ale rozhodně nechce nechat kůži zadarmo. El Kaddouri si našel míč před vápnem. Tam bylo ale příliš mnoho hráčů v bíločerných dresech a hostující záložník tak raději zvolil cestu zpět.
     
    62
    Miralen Pjanić se také připomněl na trávníku. Sebral si míč ve středovém kruhu, velmi rychle se dostal až na dostřel hostující branky a hned jak po bylo možná střílel. Jeho dělovka však končí nad.
     
    63
    Po faulu na Mauriho mohli hosté poslat míč do pokutového území z volného přímého kopu. Krunić však našel v šestnáctce jen Bonucciho.
     
    64
    Hosté vysunuli napadání až k pokutovému území a hned jejich aktivita přinesla ovoce. Po zisku míče se na pravé straně uvolnil k centru Laurini. Francouzský obránce však nenašel nikoho v modrém.
     
    65
    Juventus právě vstřelil branku!
    Juventus přidává druhou branku zápasu. Cuadrado nejdříve musel zastavit rychlou akci po nepřesné přihrávce na pravé straně. Vrátil míč Alvesovi, který našel ALEXE SANDRA. ten byl sice zády k brance, ale v těžkém souboji si poradil s obráncem a umístěnou střelou po zemi na zadní tyč zvyšuje vedení domácího celku.
    65. Aléx SANDRO - 2:0
     
    67
    Po druhé inkasované brance se hosté vydali do útoku. Na levém kraji se dokázal přes soupeře uvolnit Mauri, ale z jeho centru nevzniklo nic nebezpečného.
     
    68
    Juventus se zatáhl více do obrany a začíná šetřit síly. Empoli se ale ani z převahy na míči nedostalo do vápna.
     
    69
    Gonzalo Higuaín mohl přidat pojistku na domácí vítězství, ale z nadějné pozice jen přestřelil hostující branku.
     
    70
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Vincent Laurini, přichází Frederic Veseli.
     
    71
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Guido Marilungo, přichází Mame Baba Thiam.
     
    72
    Střídající Thiam se pokoušel projít středem trávníku až do vápna. To se mu však nepodařilo, když si příliš předkopl míč od nohy.
     
    73
    Empoli si ale drží soupeře již několik desítek sekund v pokutovém území. Nyní se po úderu do obličeje skácel na zem Dani Alves, ale ihned po příchodu lékařů se zvedá a bude pokračovat ve hře.
     
    74
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Stefano Sturaro, přichází Paulo Dybala.
     
    76
    Už to vypadalo na třetí branku v hostující síti, ale Skorupski předvedl vynikající zákrok a poté už byl střídající Dybala v ofsajdovém postavení a tak jeho dorážka do opuštěné branky je zbytečná.
     
    77
    Empoli to ještě nevzdává. Na pravé straně se uvolnil střídající Veseli, který našel ale jen spoluhráče v ofsajdu.
     
    78
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází José Mauri, přichází Marcel Büchel.
     
    79
    Juventus kontroluje hru ve středu pole. Marchisio si našel po dlouhé době míč uprostřed trávníku. Ihned z druhého doteku hledal Mandžukiće, který ale hlavičkuje nad.
     
    80
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Claudio Marchisio, přichází Tomás Rincón.
     
    81
    Empoli zbývá posledních zhruba deset minut, aby vstřelenou brankou alespoň zdramatizovalo závěr zápasu a boj o tři body.
     
    82
    Gonzalu Hiaguínovi dnes není přálo. Argentinský útočník si skvěle zpracoval míč hrudí v pokutovém území, rychle si připravoval míč na pravačku, ale v tu chvíli mu vletěl pod nohy Costa, který celou akci ukončil rázným odkopem.
     
    83
    Giuseppe Bellusci je vůbec prvním potrestaným hráčem zápasu. Hostující stoper zcela zbytečně zajel do protihráče a vidí žlutou kartu.
     
    84
    Mario Mandžukić si vytvořil v pokutovém území trochu prostoru a hned mu na hlavu přiletěl přesný centr. Chorvat však nebyl v ideálním úhlu a jeho hlavička končí mimo.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Juan Cuadrado, přichází Marko Pjaca.
     
    87
    Krunić si pohlídal míč tělem před soupeřem a vybojoval tak po faulu možnost pro svůj celek. Následně se Rade Krunić sám postavil k exekuci volného přímého kopu, ale obrana Juventusu je dnes bezchybná.
     
    88
    Z velké dálky se pokusil překvapit Neta v domácí brance El Kaddouri, ale ani tato střela ze zmaru nikam nevede. Hostující záložník trefil jen diváky za brankou.
     
    89
    Hned jak přišel Paulo Dybala na trávník je hodně vidět. Nyní kroutil pravačkou míč na zadní tyč, ale domácí středopolař nebyl přesný a Skorupski jen proletěl vzduchem.
     
    90
    Již v devadesáté minutě vybojovali domácí míč před vlastním vápnem. Rychle se míč dostal po ose Pjanić – Mandžukić až na kopačku Higuaína, který ale v souboji ztratil míč.
     
    90+1
    Dani Alves ještě po kontaktu v pokutovém území chtěl vybojovat pokutový kop, ale rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+3
    Kruniće berou křeče a musí být ošetřen. To domácím vůbec nevadí, protože znovu uteče několik desítek sekund ke konci zápasu.
     
    90+4
    V poslední minutě nastavení se hnali domácí ve čtyřech do útoku. Higuaín ještě hledal napravo zcela volného Alvese. Ten si zpracoval míč, rozhlédl se, ale jeho centr do pokutového území nenašel Mandžkiće.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Juventus si připisuje již dvaadvacátou výhru v domácí soutěži a navyšuje vedení na prvním místě na deset bodů! Dnes to ale v obměněné sestavě neměli Turínští vůbec jednoduché. V prvním poločase sice měli více míč na kopačkách, ale Empoli si výborně bránilo a po zásluze si do šatem odneslo bezbrankovou remízu. Ve druhé půli ale již Juventus zabral a po centru Alvese a prudké hlavičce si srazil míč do vlastní sítě Lukasz Skorupski. O několik minut později vyhrál v pokutovém území Alex Sandro, který se obtočil kolem obránce a střelou na zadní tyč udal konečný výsledek dnešního zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:11.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (22:40:36)

    Vít Schück

    Branky: 53. Skorupski (vla.), 65. Sandro (Dani Alves)

    Karty:   83. Bellusci (EMP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:11.
    Juventus FC: Neto – Dani Alves, Bonucci, Rugani, Sandro – Marchisio (C) (80. Rincón), Pjanić – Cuadrado (85. Pjaca), Mandžukić, Sturaro (74. Dybala) – Higuaín.
    Náhradníci: Buffon, Audero Mulyadi – Lichtsteiner, Benatia, Barzagli, Chiellini, Asamoah, Lemina, Rincón, Pjaca, Dybala.

    Empoli FC: Skorupski – Laurini (70. Veseli), Bellusci, Costa, Pasqual – Krunić, Dioussé, J. Mauri (78. Marcel Büchel) – El Kaddouri – Pucciarelli (C), Marilungo (71. Baba Thiam).
    Náhradníci: Pelagotti – Zambelli, Dimarco, Maccarone, Croce, Veseli, Zajc, Barba, Ćosić, Tello, Baba Thiam, Marcel Büchel.
    bahis siteleri