Jablonec – Bohemians 1905 0:0 (kon.) | Slovácko – Brno 0:0 (kon.) | Teplice – Jihlava 1:0 (kon.)
Hr. Králové – Mladá Boleslav 0:0 (kon.) | Sparta – Dukla Praha 1:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:0 (1:0)
FK Dukla Praha
Sobota 04.03.2017, 18:00 • Generali Arena • ePojisteni.cz liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatování, že se Sparta protrápila ke třem bodům se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:56:42)
     
    Z vítězství se raduje Sparta, která si upevňuje třetí místo v tabulce. Ovšem lepším týmem byla Dukla, která domácí celek přehrávala, ale opět jí zradila koncovka. Armádní klub si vypracoval hned několik tutových šancí, k nimž jim dopomohla i obrana soupeře, ale balon za záda Tomáše Koubka nedostal. Naopak na Spartě bylo vidět, že se trápí a doslova ubojovala tři body. Musíme přiznat, že i Letenští měli hromadu šancí, ale také oni se v koncovce trápili. Jediný, kdo dostal míč za brankáře byl Josef Šural, jehož povedený pokus z dvaceti metrů duel rozhodl.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. Konaté v nastaveném čase zazdil sparťanský brejk
     
    90+1
    V nastaveném čase mohla Sparta rozhodnout! Letenští šli do přečíslení, přihrávku dostal Tiémoko Konaté, jenž zvedl hlavu, ale zakončením trefil vybíhajícího Filipa Radu. Z kotle Sparty se hned spustil pískot na hráče z Pobřeží Slonoviny.
     
    90
    Sparta drží míč daleko od vlastní branky, což domácím vyhovuje. Letenští se prokombinovali k zakončení, které vyslal Daniel Holzer. Jeho pokus obětavě zastavil bránící hráč.
     
    89
    Dukla hraje velmi sympaticky a další akci musel řešit Tomáš Koubek. Hra se v posledních minutách přelévá ze strany na stranu a sledujeme strhující závěr utkání.
     
    87
    Parádní individuální akcí se prezentoval autor zatím jediného gólu, který se od postranní čáry dostal až do vápna. Tam hledal ve druhé vlně nabíhající spoluhráče, ale balon k nim nedostal.
    86. Šuralovo sólo zablokoval Miloševič
     
    86
    Hlavičkový souboj se soupeřem vyhrál Mario Holek, jenž našel spoluhráče ze stoperské dvojice. Ovšem zakončení Ondřeje Mazucha bylo na dlouhou nohu, a tak postrádalo razanci. Filip Rada si s jeho pokusem v pohodě poradil.
     
    85
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Václav Kadlec, přichází Daniel Holzer.
     
    84
    Na levé straně se uvolnil přes ruského obránce Peter Olayinka, jehož přetažený centr na hrací ploše nezůstal. Na letenském týmu je cítit nervozita o hubené vedení.
     
    83
    Hostující celek cítí šanci na zisk bodu a není se, co divit. Dukla je ve druhém poločase jasně lepší, ale už jí zbývá pouhých sedm minut plus nastavení.
     
    83
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Michal Bezpalec, přichází Emmanuel Edmond.
     
    Dnešní utkání sleduje 8936 diváků.
     
    81
    Špatnou přihrávku od Jana Šimůnka dostal hostující brankář. Filip Rada si sice poradil, ale vhazovat budou Letenští.
     
    81
    Dukla kombinovala u postranní čáry, kde dostal mnoho prostoru střídající Patrik Brandner. Ovšem jeho centr mířící do šestnáctky odvrací bránící hráči.
     
    79
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Daniel Tetour, přichází Frederik Bílovský.
     
    79
    Tiémoko Konaté se obtočil na druhé straně kolem soupeře a společně se spoluhráči vybojoval roh. Ovšem ani z něho nedokázala Sparta branku Filipa Rady ohrozit.

    Michal Luxa

    Branky: 5. Josef Šural (Hybš)

    Karty:   33. Sáček (SPA), 36. Lafata (SPA) – 19. Daniel Tetour (DUK)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:2.
    AC Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Mario Holek, Mazuch, Hybš – Čermák, Sáček – V. Kadlec (85. Holzer), Josef Šural – Lafata (C) (75. Konaté), Albiach (61. Mareček).
    Náhradníci: Bičík – Konaté, Havelka, Vatajelu, Mareček, Holzer, Ch. Frýdek.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Kušnír (72. Brandner), Štetina, Šimůnek, Podaný – Bezpalec (83. Edmond), Marek Hanousek (C), Daniel Tetour (79. Bílovský) – Milošević, Holenda, Olayinka.
    Náhradníci: Hruška – Bílovský, Brandner, Brejcha, Edmond, Preisler, Smejkal.

    Rozhodčí: Hrubeš – Vysloužil, Arnošt
    thejrc.org