Dortmund – Benfica 4:0 (kon.) | Barcelona – PSG 6:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
6:1 (2:0)
Paris Saint-Germain
Středa 08.03.2017, 20:45 • Camp Nou, Barcelona (ESP) • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ivan Rakitić: „Museli jsme věřit. Otáčet výsledek 4:0 (z prvního zápasu v Paříži) bylo těžké, ale to je fotbal. Super Bowl dokonale ukázal, co všechno je ve sportu možné. Dnešek byl šílený. Tohle je Barcelona, nejlepší tým na světě. Chceme pokračovat ve svém snu.“ (23:56:10)
     
    Josep Maria Bartomeu, prezident Barcelony: „Je to historický úspěch, který si budeme pamatovat navždy."
    VIDEO: Fanoušci Barcelony prožili nezapomenutelný večer.

     
    Obvykle se po zápase nevyjadřuji, ale tohle byl jeden z nejkrásnějších momentů v historii fotbalu a já jsem nesmírně šťastný, že jsem u toho mohl být společně s Vámi. Příjemný zbytek večera. Na shledanou.
    VIDEO: Nadšení fanoušků Barcelony lze slovy těžko vyjádřit.

     
    Barcelona jako první tým v historii UEFA Champions League dokázala vymazat čtyřbrankový deficit z prvního zápasu a postoupit do dalšího kola vyřazovací části, konkrétně čtvrtfinále. Barca vedla po gólech Luise Suáreze, Layvina Kurzawy (vlastní) a Lionela Messiho krátce po přestávce 3:0, jenže poté fanoušky domácího velkoklubu zmrazil Edinson Cavani. Tím ovšem drama ani zdaleka neskočilo, protože v závěru utkání se dvakrát trefil během rozmezí pouhých tří minut Neymar a neskutečný obrat poté v nastaveném čase dovršil střídající Sergi Roberto, který se prosadil v poslední minutě pětiminutového nastavení. Lepší drama a příběh by snad nenapsal ani Steven Spielberg. Konečný výsledek: FC Barcelona 6 Paris Saint-Germain 1 (6-5).
    FOTO: Střelec životního a historického gólu Sergi Roberto!

     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+5. Sergi ROBERTO - 6:1
     
    90+5
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Něco, co se zdálo jako sci-fi, se nyní stává realitou! Camp Nou propuká obrovskou radostí, zatímco fanoušci Paris Saint-Germain se zalykají slzami poté, co si střídající SERGI ROBERTO krásně naběhl do šestnáctky na nádherný kolmý pas Neymara a pravačkou ze vzduchu míč v blízkosti levé tyče poslal pod horní tyč! Barcelona dovršila neskutečný comeback a kdo ví, zda se něčeho podobného ještě někdy ve svém životě dočkáme! Asistence: Neymar.
     
    90+5
    Marc-André ter Stegen se vydal do pokutového území, jenže Lionel Messi poslal do šestnáctky krátký centr, který fotbalisté PSG dokázali na přední tyči odvrátit.
     
    90+4
    Marco Verratti viděl žlutou kartu a Barcelona bude rozehrávat v samotném závěru utkání standardní situaci.
     
    90+3
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Grzegorz Krychowiak.
     
    90+2
    Nad rámec utkání bylo nastaveno 5 minut!
    90+1. NEYMAR - 5:1
     
    90+1
    Barcelona právě vstřelila branku!
    NEYMAR před pár okamžiky skóroval z volného přímého kopu a tentokrát se prosadil z pokutového kopu, když míč nekompromisně napálil metr nad zemí k pravé tyči. Naděje Barcelony žije! Čeká se jen na nastavení.
     
    90
    Marquinhos po jemném kontaktu se Suárezem viděl žlutou kartu, která by mu tolik nevadila jako penalta, která zřejmě nebyla odpískána dobře a jednalo se o nafilmovaný pád.
    90. Suárez přihrál pád na zem a vybojoval pro Barcu penaltu!
     
    90
    Marquinhos fauloval v pokutovém území Luise Suáreze, který si nabíhal na vysoký míč a skončil na trávníku. Barcelona bude kopat pokutový kop! Druhý v zápase!

    Tomáš Reiner

    Branky: 3. L. Suárez, 40. Kurzawa (vla.), 50. Messi (pen.), 88. Neymar, 90+1. Neymar (pen.), 90+5. Roberto (Neymar) – 62. Cavani (Kurzawa)

    Karty:   23. Piqué (BAR), 36. Busquets (BAR), 61. Rakitić (BAR), 64. Neymar (BAR), 67. L. Suárez (BAR) – 5. Matuidi (PSG), 14. Draxler (PSG), 42. Cavani (PSG), 90. Marquinhos (PSG), 90+4. Verratti (PSG)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 16:25.
    FC Barcelona: ter Stegen – Mascherano, Piqué, Umtiti – Rafinha (76. Roberto), Rakitić (84. A. Gomes), Busquets, Iniesta (C) (65. Arda Turan) – Messi, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: Cillessen – Arda Turan, Alcácer, Alba, Digne, Roberto, A. Gomes.

    Paris Saint-Germain: Trapp – Meunier (90+3. Krychowiak), Marquinhos, Silva (C), Kurzawa – Rabiot, Matuidi – Lucas Moura (55. Di María), Verratti, Draxler (75. Aurier) – Cavani.
    Náhradníci: Aréola – Kimpembe, Krychowiak, Pastore, Di María, Aurier, Ben Arfa.

    Rozhodčí: Deniz Aytekin. Asistenti: Guido Kleve, Markus Häcker. Čtvrtý rozhodčí: Mike Pickel. Brankoví rozhodčí: Daniel Siebert, Benjamin Brand (všichni GER)

    Diváci: 96290
    14.02.2017
    PSG - Barcelona 4:0

    Branky: 18. Di María, 40. Draxler (Verratti), 55. Di María, 72. Cavani (Meunier)

    Karty:   4. Rabiot (PSG) – 33. A. Gomes (BAR), 62. Busquets (BAR), 74. Rafinha (BAR)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:10.
    bahis siteleri