Nové Zámky – Martin 4:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Trenčín 2:4 (kon.) | Banská Bystrica – Zvolen 3:4 (po pr.)
Poprad – Žilina 3:2 (po pr.) | Košice – Nitra 6:1 (kon.)
konec
HC Košice
6:1 (1:0, 1:1, 4:0)
HK Nitra
sk Pátek 10.03.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:13
    Košice dali gól!
    Košičania si so svojho súpera urobili doslova trhací kalendár a v rýchlom časovom slede pridali aj šiesty presný zásah, Valent len nechápavo krúti hlavou. Presadil sa PETER BOLTUN. Asistencie: Jiří Vašíček, Tomáš Hričina.
     
    53:51
    Oddychový čas hostí.
     
    53:51
    Košice dali gól!
    Košickou Steel arénou sa nesie „pátá, právě teď odbila“, domáci celok pridáva aj piaty presný zásah. Do listiny strelcov sa zapísal aj JAKUB SUJA. Asistencie: Rudolf Huna, Juraj Milý.
     
    52:14
    Košice dali gól!
    Košice využívajú ďalšiu presilovú hru a máme tu druhého dvojgólového strelca. Stal sa ním TIBOR VARGA, ktorý spoločne s Jirkom Bicekom prežíva skvelý hokejový večer. Asistencie: Richard Jenčík, Ondřej Šmach.
     
    51:47
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Šiška – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    50:30
    Boltun nabral na rýchlosti a získal puk pre Hričinu. Ten si ho dobre pokryl telom, premiešal si ho a dostal sa medzi kruhy, odkiaľ zakončoval švihom. Valent v dôležitom zákroku uspel.
     
    44:46
    Nitra chcela puk odpáliť, avšak jej hráči neriešili tú situáciu vôbec šťastne. Trafili totiž len Boltuna, ktorému ešte puk padol pred bránkovisko. Aj preto sa rozhodol košický útočník zakončiť, zasiahol ale len Valenta. K dorážke sa následne dostal Šoltés, ten neprepálil ležiaceho gólmana Corgoňov.
     
    43:34
    Jenčík v ideálnej pozícii, z ľavého krídla ale Michala Valenta neprekvapil. Skúsený gólman teraz podržal Nitru a puk si prikryl na hrudi.
     
    42:06
    Košičania si začínajú z tohto zápasu robiť exhibíciu – a to aj napriek tomu, že výsledok stále nie je jednoznačný. Domáci sa teraz parádnym spôsobom dostali do prečíslenia dvoch proti jednému a dovolím si tvrdiť, že ak by Šoltésovi v rozhodujúcej chvíli puk neskĺzol z čepele, mohlo byť definitívne „vymaľované“.
     
    41:13
    Košice dali gól!
    Košičania pridávajú tretí nádherný gól v dnešnom stretnutí. TIBOR VARGA dostal ideálnu prihrávku priamo pred bránkovisko, odkiaľ sa už pomýliť nemohol. Asistencie: Richard Jenčík, Jiří Bicek.
     
    41:03
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Kutálek – 2 min., hákovanie).
     
    39:25
    Nitra dala gól!
    Tak napokon z toho predsa len gól je. Nitra sa dostala do pásma Košíc, kde to skúšala z pomerne veľkého uhla. za strelca gólu je označený MAREK TVRDOŇ. Asistencie: Jameson Milam, Matt Cope.
     
    37:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Deyl – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    35:40
    Toto vyzeralo zaujímavo, puk totiž smeroval na voľného Kutálka. Ten sa už pripravoval na zakončenie, Košičania ale výborne zapracovali svojimi čepeľami a puk skúsenému útočníkovi vypichli.
     
    34:07
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., držanie).
     
    32:10
    Šille sa dostal do samostatného úniku, ani toto sa ale gólom nekončí! Šille totiž poslal puk priamo do betónu pripraveného Vladislava Habala.
     
    31:22
    Obrovská šanca Corgoňov! Pre tých sa teraz črtalo prečíslenie dvoch proti jednému, prihrávka na ľavú stranu pritom mala nájsť Slováka. Obetavým zákrokom sa ale prezentoval Boltun, ktorý sa hodil po puku a zastavil ho svojím telom.
     
    27:49
    Košice dali gól!
    Košičania vyvinuli na svojho súpera veľký tlak, z čoho napokon vzišla trma-vrma pred bránkou Michala Valenta. Najlepšie sa v nej zorientoval JIŘÍ BICEK, ktorý pridal svoj druhý gól v zápase. Asistencie: Martin Dudáš, Tibor Varga.
     
    16:44
    Šoltés dokorčuľoval puk pred bránkoviskom a hoci stál len na jednej korčuli a zakončoval z otočky bekhendom, Valent sa musel mať na pozore, aby mu ten puk neprekĺzol do siete.
     
    14:58
    Tak teraz mala Nitra poriadne šťastie! Huna dostal ideálny kruh medzi kruhy, odkiaľ pálil z prvej. Valent v tejto chvíli azda ani sám nevie, ako ten puk vyrazil mimo priestor troch žrdí.
     
    14:03
    Valent mal na malý moment zakrytý výhľad, čo sa snažil využiť Dudáš strelou od modrej. Nitriansky gólman sa ale včas intuitívne vyklonil na správnu stranu a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    13:52
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Cope – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    09:19
    Vladislav Habal teraz podržal Košice nad vodou! Rana z hranice pravého kruhu na vhadzovanie smerovala do jeho šibenice, tam ale včas vystrelila Habalova lapačka.
     
    07:09
    Košice dali gól!
    A Košice už vedú! Hostia zbytočne chybovali na vlastnej modrej čiare, čo využil JIŘÍ BICEK. Ten sa dostal do samostatného úniku a dobrou strelou švihom prepálil Valenta. Asistencia: Jakub Suja.
     
    05:48
    Varga si s pukom nakorčuľoval medzi kruhy, odkiaľ to skúšal strelou švihom. Táto rana letela k vzdialenejšej žrdi, kde sa prezentoval Valent parádnym „semaforom“.
     
    05:03
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Versteeg – 2 min., držanie).
     
    04:53
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šoltés – 2 min., podrazenie).
     
    03:23
    Nepríjemný moment, na ľade teraz ostal po jednom zo súbojov ležať Martin Dudáš. Ten s bolestivou grimasou schádza z ľadu. Veríme, že statný košický bek bude v poriadku.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 8. Bicek (Suja), 28. Bicek (Dudáš, Varga), 42. Varga (Jenčík, Bicek), 53. Varga (Jenčík, Šmach), 54. Suja (Huna, Milý), 56. Boltun (Vašíček, Hričina) – 40. Tvrdoň (Milam, Cope)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Šmach, Dudáš, Vašíček, Šedivý, Deyl, Jankovič, Koch – Huna, Suja, Milý – Jenčík, Varga, Bicek – Šoltés, Boltun, Hričina – Bartánus, Bartoš, Klíma – Vrábeľ
    HK Nitra: Valent (Halo) – Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Versteeg, Pupák, Korím, Meland – Tvrdoň, Slovák, Cope – Kutálek, Krištof, Ručkay – Šille, Šiška, Macík – Bajtek, Štefanka, Piačka

    Rozhodčí: Baluška, Orolín – Synek, Šefčík
    bahis siteleri