Ufa – Samara 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Tomsk 4:0 (kon.) | Kazaň – Orenburg 0:0 (kon.)
konec
FC Ufa
1:0 (1:0)
FK Křídla Sovětů Samara
Sobota 11.03.2017, 09:30 • Dynamo Stadium. Kapacita: 4,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:30.
     
    V rámci devatenáctého kola nejvyšší ruské Premier Ligy se spolu utkají celky FC Ufa a FK Křídla Sovětů Samara. Podle tabulkového postavení jsou favoritem domácí.
     
    FC Ufa

    Ufa se před startem kola nachází na průběžné 6. pozici se ziskem 28 bodů za 8 výher, 4 remízy a 6 proher při vyrovnaném skóre 13:13. Již při pohledu na skóre je patrné, že Ufa příliš branek nestřílí a v tomto ohledu se řadí do podprůměru celé soutěže. V prvním jarním kole se Ufě podařilo zvítězit na hřišti Těreku Groznyj, který bodově dotáhla. Ufa však nemá zrovna dobrou bilanci domácích utkání, kdy z osmi pokusů získala jen deset bodů za 2 výhry, 4 remízy a 2 prohry. Poslední dva domácí duely však Ufa zvládla a vyhrála nad Orenburgem i Tomskem shodně 1:0. Určitě není bez zajímavosti, že nejlepším střelcem týmu je bývalý sparťanský útočník Kehinde Fatai, který vsítil čtyři góly. V Ufě působí i český středopolař Ondřej Vaněk, který odehrál 13 zápasů, v nichž vstřelil dva góly a přidal jednu asistenci. Do utkání na hřišti Grozného však nezasáhl.
     
    FK Křídla Sovětů Samara

    Křídla Sovětů v posledních sezónách většinou hrají o udržení v elitní soutěži a nejinak je tomu i letos. Samaře se zatím příliš nevede, když se před začátkem kola nachází na 14. příčce se ziskem 15 bodů za 3 výhry, 6 remíz a 9 porážek. Skóre 17:23 hovoří o horší obranné fázi Samary. Na venkovních stadionech si Samara vede poměrně špatně, když z devíti zápasů zapsala pouhé 3 body za 3 remízy. V prvním jarním kole Samara nastoupila proti Lokomotivu Moskva, na který Křídla Sovětů naprosto nestačila a podlehla 0:3. Nejlepším kanonýrem týmu je Bělorus Kornilenko s pěti vstřelenými góly.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Bělenov – Pucko, Alikin (C), Carp, Stockij – Zasejev – Krotov, Paurević, Živogljadov, Igboun – Jemeljanov.
    Náhradníci: Borodko, Šelija – Filin, A. Nikitin, Jokić, Patraško, Zubarev, Bezdenežnych, Safronidi, Fatai, Vaněk, Obljakov.

    FK Křídla Sovětů Samara: G. Loria – Jatčenko, Taranov (C), Nadson, Gadžibekov, Rodić – Mijailović, Hleb, Baškirov, Zujev – Pasquato.
    Náhradníci: Šilnikov, Konjuchov – Božin, Bateau, Zotov, Čočijev, Zinkov, Cvejba, Kudrjašov, Viznovič, Sadik.

    Rozhodčí: Seldjakov – Žvakin, Minevič.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Nákop Alexandra Bělenova zachytili hosté, avšak míč se velmi rychle dostal zpátky k domácí brankáři, který dostal druhou možnost rozehrát.
     
    2
    Dmitrij Živogljadov našel pěknou přihrávkou za obranu Krotova, ale jeho pas zblokovala obrana Samyry na úvodní rohový kop utkání.
     
    3
    Od rohového praporku však Dmitrij Stockij neposlal zrovna nejpovedenější centr, takže se hosté jednoduše ubránili.
     
    4
    Sylvester Igboun vyslal hodně nepovedený střelecký pokus zpoza vápna, který mizí mimo hrací plochu a vykopávat tedy bude Loria.
     
    5
    Nigerijský fotbalista byl tentokrát adresátem přihrávky na pravou stranu, avšak míč absolutně nemohl zachytit na hrací ploše.
     
    6
    Ufa právě vstřelila branku!
    Vjačeslav Krotov unikl po pravém křídle, naservíroval míč do pokutového území, kde ho ještě Igboun nedokázal usměrnit na branku, avšak míč propadl až k IVANU PAUREVIĆOVI, který tvrdou ranou propálil brankáře Loriu.
    6. Ivan PAUREVIĆ - 1:0
     
    7
    Hosté se snažili zareagovat na nepříznivý vývoj, jenže po jejich akci končí míč v zámezí a do hry ho zpět uvede Bělenov.
     
    8
    Ani akce domácích fotbalistů nebyla zrovna zaznamenáníhodná, protože přichází přestupek proti pravidlům na útočné polovině.
     
    10
    Hosté se vydali na útočnou polovinu hřiště, kde se snaží vymyslet akci, která by zaskočila pozornou obranu Ufy.
     
    11
    Po tečovaném míči jsme viděli rohový kop v podání Křídel Sovětů. Do zakončení se po hlavičce Ivana Taranova dostal Milan Rodić, avšak v dobré pozici zamířil pouze do brankáře Bělenova.
    11. Rodićova zajímavá příležitost
     
    12
    Ivan Taranov se pokoušel najít někoho v okolí vápna Ufy dlouhým pasem, avšak míč proskákal jen do rukavic připraveného gólmana.
     
    13
    Domácí fotbalisté se ujali míče a zatím s ním na kopačkách kombinují na vlastní půlce.
     
    14
    Dlouhý nákop směrem vpřed se moc nepodařil, protože Krotov sice tečoval míč za sebe, ale tam již nikdo z domácích nebyl. Krotov navíc končí na trávníku a potřebuje lékařské ošetření.
     
    15
    Pavel Alikin výborně zasáhl ve skluzu proti rozběhnutému Alexandru Zujevovi, načež odehrál míč do autu.
     
    16
    Se střelou ze střední vzdálenosti si Alexandr Bělenov poradil, protože rána mířila zhruba do míst, kde domácí brankář stál.
     
    17
    Krotov je již zpátky na hřišti a rovnou potrápil soupeřovu obranu pěkným průnikem, který však neskončil přihrávkou, jelikož mu pod nohy skočil bránící hráč. Z celé situace domácí nevytěžili ani roh, protože jako poslední se míče dotkl právě Krotov.
     
    18
    Hosté nenašli dostatek odvahy k přímočaré akci, takže se míč vrací až ke gólmanu Loriovi.
     
    20
    Na trávníku sice skončil domácí fotbalista, avšak sudí Seldjakov píská Igbounův přestupek, kdy Nigerijec v pádu zahrál rukou.
     
    21
    Alexandr Zujev se při napadání dopustil nedovoleného zákroku, takže mu sudí píská útočný faul.
     
    22
    Útočný faul je však odpískán i na druhé straně v hlavičkovém souboji Igbouna s Taranovem.
     
    23
    Ivan Taranov posílal další nákop směrem do útoku, na který si však špatně načasoval výskok jeho spoluhráč, takže míč mizí v zámezí.
     
    24
    Po chybě v hostující obraně našel Igboun ideálně spoluhráče, ale ten mířil jen do Lorii, který vyrazil do strany a zvládl pokrýt i následnou dorážku Zasejeva.
    24. Loria předvedl vynikající zákroky
     
    25
    Z následného rohového kopu již nedokázali domácí vytěžit vůbec nic zajímavého.
     
    26
    Nepříjemnou Mijailovićovu přihrávku z levé strany nikdo v pokutovém území nezastihl, přičemž nejblíže z hostů byl Zujev, avšak i pro něj byl míč o kousek delší.
     
    27
    Srdjan Mijailović se nedokázal prodrat k dostatečně důrazné hlavičce, takže pološance hostujícího celku zůstává nevyužita.
     
    28
    Hosté zvyšují útočnou aktivitu a kombinují na útočné polovině, kde se snaží najít díru v obranném postavení soupeře.
     
    29
    Po rohovém kopu se ke střele dostal Alexandr Zujev, jenže jeho pokus zblokoval obránce, takže Bělenov vysoko letící míč snadno zachytil.
     
    30
    Bělenov měl míč u kopačky a s rozehrávkou tedy skutečně nikam nepospíchal, takže si počkal, až se k němu přiblíží soupeř a teprve potom sebral míč do rukavic.
     
    31
    Krotovova přihrávka do pokutového území byla o trošku delší, než jak by bylo potřeba, takže se k míči jako první dostal Loria.
     
    32
    Azamat Zasejev dobrý napadáním nadělal hodně starostí Ivanu Taranovovi, který měl velké potíže s rozehrávkou.
     
    33
    I Loria musel rozehrávat pod tlakem, protože k němu dobíhal Sylvester Igboun, takže hostující gólman poslal míč pouze do autu.
     
    34
    Dmitrij Stockij zahrával standardní situaci z levé strany, kterou však v pádu odvrátil jeden z bránících fotbalistů Samary.
     
    35
    Povedená akce domácích skončila až nepřesnou patičkou na nabíhajícího spoluhráče v blízkosti pokutového území soupeře.
     
    36
    Bělenov poslal hodně nepovedený pas na pravou stranu na Živogljadova, který neměl nejmenší šanci míč zachytit na hrací ploše dovolenými prostředky.
     
    37
    Vjačeslav Krotov absolvoval tvrdý souboj ve středu hrací plochy s Dmitrijem Jatčenkem, po němž zůstal chvilku ležet na zemi a píská se faul na jeho osobu.
     
    38
    Alexandr Pucko musel být na pozoru před nebezpečným průnikem soupeře, ale zareagoval výborně a ve skluzu míč před Zujevem odehrál směrem ke spoluhráči.
     
    39
    K odraženému míči se za hranicí vápna dostal Jevgenij Baškirov, avšak jeho volej letí hodně mimo prostor, který stráží Bělenov.
     
    40
    Sylvester Igboun odvádí velké penzum práce na útočné polovině a nyní se mu podařilo vybojovat standardní situaci. Následně se opět dostal k míči, avšak spoluhráč z jeho přihrávky vytěžil jen zblokovanou ránu.
     
    41
    Hosté se opět dostali ke střele z hranice pokutového území, avšak dobře postavená obrana Ufy nenechala míč doletět až ke svému brankáři.
     
    42
    S průnikem a následným centrem z pravé strany si obrana Ufy opět dokázala poradit.
     
    43
    Nepřesná přihrávka Křídel Sovětů propadla až do středu obrany Ufy, odkud byl míč odvrácen do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    44
    Hosté se v závěru prvního poločasu drží na útočné polovině, kde si přihrávají, avšak do nebezpečných pozic se zatím nedostávají.
     
    44
    Nakonec se ke střele ze zoufalství odhodlal Alexandr Zujev, jenže jeho rána z větší vzdálenosti končí hodně mimo tři tyče.
     
    45
    Hostující obrana si dokázala poradit s průnikem Ufy po levé straně a vypadá to, že se v první půli již nic zásadního nestane.
     
    45
    Rozhodčí se rozhodl nastavit ještě jednu minutu nad rámec základní hrací doby.
     
    45+1
    Nakonec se ještě hosté dostali k celkem povedené ráně, kterou vyslal opět Alexandr Zujev, avšak míč končí kousek vedle tyčky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první polovinu celkem zajímavého utkání, ve kterém se domácí Ufa dostala do vedení poměrně brzy, když v šesté minutě otevřel skóre Ivan Paurević. Poté se hra vyrovnala a první šanci si připsali i hosté, ale Rodić zakončoval nedůrazně. Domácí si následně připsali ještě další slušné střelecké pozice, které však proměnit nedokázali, protože dvakrát za sebou výborně zasáhl Loria. Sledujeme celkem vyrovnané utkání, kde se hosté snaží reagovat na nepříznivý vývoj a domácí číhají na možnost pojištění vedení. Druhý poločas začne přibližně v 10:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté od úvodu druhé půle pokračují v aktivním přístupu k utkání a snaží se vymyslet nějakou ofenzivní akci.
     
    47
    Dmitrij Jatčenko se po převzetí přihrávky okamžitě snažil najít spoluhráče poblíž vápna soupeře, ale dobrá reakce domácího zadáka znamená míč pro Ufu.
     
    48
    Nadson si poradil s napadajícím soupeřem, kterého zmátl pohybem, načež měl volný prostor k rozehrávce.
     
    49
    Jatčenko z pravé strany opět servíroval míč před branku, kde na něj jenom o kousek nedosáhl Ali Gadžibekov.
     
    50
    Výkop Alexandra Bělenova sice trefil pouze protihráče, ale od něj se míč odrazil za postranní čáru, takže v držení míče zůstávají domácí.
     
    51
    Sylvester Igboun si při zpracování pomohl příliš vysokou nohou, takže sudí situaci vyhodnotil jako přestupek proti pravidlům.
     
    52
    Po další akci hostujícího celku se míč odrazil od domácího hráče a Živogljadov se rozčiluje na spoluhráče, kteří momentálně příliš nehráli.
     
    53
    Ofsajd na levé straně hřiště přerušuje akci Křídel Sovětů, takže domácí mohou zklidnit hru.
     
    54
    Vjačeslav Krotov si však při snaze získat míč na Ivanu Taranovovi pomohl rukou, což pomezní sudí signalizuje Seldjakovovi a ten přerušuje hru.
     
    55
    Sylvester Igboun se snažil projít po levé straně, avšak tentokrát narazil na dobře postaveného protivníka, který ho před sebe nepustil. Následně Stockij fauluje Jatčenka.
     
    55
    Neuvěřitelné, co neskončilo v domácí brance! Hlavička Jatčenka téměř z brankové čáry zamířila pouze do míst, kam ze zoufalství skočil Alexandr Bělenov, který si připisuje nesmírně důležitý zákrok nohou.
    55. Obrovská šance Jatčenka brankou nekončí
     
    56
    Tlak hostujícího celku se stupňuje a domácí by měli také začít hrát směrem dopředu, pokud si nechtějí i nadále koledovat o obdrženou branku.
     
    57
    Domácí se konečně také dostali na útočnou polovinu, kde se jim podařilo vybojovat výhodu rohového kopu.
     
    58
    První rohový kop však dokázala hostující obrana odvrátit na další roh pro Ufu.
     
    59
    Po přistrčení se k centru dostal Dmitrij Stockij, jehož centr jen těsně nenašel jeden ze spoluhráčů.
     
    60
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Cătălin Carp, přichází Ondřej Vaněk.
     
    61
    Sylvester Igboun perfektně zatancoval nad míčem a posadil na zadek soupeře, jenže pak již neměl kam postupovat, tak přihrál do strany, jenže míč letěl jen do autu.
     
    62
    Vysoký centr z levé strany si pohlídal Alexandr Bělenov a sevřel míč do rukavic.
     
    62
    Další zajímavá akce Igbouna, který tentokrát skvěle přihrál na pravou stranu, odkud přiletěl míč na střed, jenže tam byla rána domácích zblokována.
     
    63
    Nigerijský fotbalista ale zůstává ležet na trávníku po kontaktu s Taranovem ve vápně, který rozhodčí neodpískal. Na hřiště je povolán lékař.
     
    64
    Igboun se dokázal zvednout až po přinesení nosítek, načež kulhá ze hřiště. Zatím to s ním moc nadějně nevypadá.
     
    65
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Sylvester Igboun, přichází Kehinde Fatai.
     
    66
    Igboun je v péči lékařů za postranní čarou a nechává se odnést na nosítkách, takže to vypadá na vážnější zranění domácího ofenzivního hráče.
     
    67
    Poměrně zajímavá střela z větší vzdálenosti z kopačky Ivana Paureviće skončila pouze těsně vedle hostující branky.
     
    68
    Hosté kombinují s míčem poblíž šestnáctky soupeře, avšak pevná obrana Ufy je pustila pouze ke střele Pasquata z hranice vápna, kterou Bělenov kryje.
     
    69
    Ondřej Vaněk sklepl míč na Kehinde Fataie, avšak nigerijský fotbalista o míč přišel.
     
    70
    Ali Gadžibekov tvrdě dojel protihráče, kterého povalil na zem a pak se ještě obořil na sudího, takže ten mu uděluje žlutou kartu.
     
    71
    Patička Azamata Zasejeva do pokutového území Samary byla o kousek delší, než jak by bylo vhodné, takže se k míči dostal zadák Křídel Sovětů.
     
    72
    Ivan Taranov měl míč u kopaček a ukazoval spoluhráčům, že nemá nikoho, komu by mohl nahrát. Následně zvolil pas na krátkou vzdálenost, protože se mu nikdo neukázal.
     
    73
    Střelu hostujícího celku opět domácí obrana nepustila až ke svému brankáři.
     
    74
    Kehinde Fatai se sice odpoutal od svého strážce, jenže míč směřoval právě do míst, kde zůstal osamocený soupeř.
     
    75
    Na poslední chvíli odehrál Živogljadov míč ve skluzu při centru Mijailoviće na roh. Po centru od praporku se sice hosté dostali k zakončení, leč to mířilo značně nepřesně.
     
    76
    Domácí obrana je hodně pozorná a zblokovala další centrovaný míč na rohový kop.
     
    77
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Vjačeslav Krotov, přichází Bojan Jokić.
     
    77
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Jevgenij Baškirov, přichází Alan Čočijev.
     
    78
    Ondřej Vaněk unikal po pravé straně, následně se rozhodl akci pozastavit a při úhybném manévru směrem vzad ho nedovoleně fauloval Milan Rodić.
     
    79
    Domácí vybojovali výhodu rohového kopu, po němž se do zakončení prodral Alexandr Pucko, jenže jeho pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    80
    Akce Bojana Jokiće na levé straně se místo rychlého výpadu stala postupným útokem, který končí nepřesnou rozehrávkou na levou stranu.
     
    81
    Nepovedené přenesení hry na pravou stranu končí v zámezí, takže míč do hry uvede Loria.
     
    82
    Domácí obrana se ve vlastním vápně dostala k míči, který okamžitě odkopla směrem ke středovému kruhu.
     
    83
    Alikin poslal na trávník protihráče, takže byla k vidění standardní situace, kterou rozehrál Alan Čočijev. Jeho centr však zamířil jen do míst, kam si vyběhl Bělenov.
     
    84
    Hráči Ufy se dostali po sérii přihrávek až do pokutového území Samary, kde však nepřesností o míč přišli.
     
    85
    Před rozběhnutým Alexandrem Zujevem raději odehrál ve skluzu Dmitrij Živogljadov míč za postranní čáru.
     
    86
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Ali Gadžibekov, přichází Ilja Viznovič.
     
    87
    Ondřej Vaněk hledal pěkným pasem nabíhajícího Fataie, jenže před ním odehrál hlavou obránce Samary.
     
    88
    Znovu v akci český středopolař, který na levé straně kombinoval s Jokićem a domácí očividně šetří čas.
     
    88
    Kehinde Fatai dostal perfektní přihrávku do běhu, jenže nedůrazné zakončení na zadní tyč dokázal Loria snadno zpacifikovat.
     
    89
    Jeden z hostujících fotbalistů upadl po lehkém kontaktu v pokutovém území, ale sudí mu na jeho simulaci neskočil a nechává pokračovat ve hře.
     
    90
    Po Hlebově přihrávce do vápna se k zakončení dostal Pasquato, jenže jeho rána zamířila pouze do boční sítě.
     
    90
    Rozhodčí Seldjakov nastaví utkání o 3 minuty.
     
    90+1
    Hosté se drží na útočné polovině a hledají cestu k soupeřově brance.
     
    90+2
    Do brejku se však dostal Kehinde Fatai, před nímž ale Loria míč odvrátil do strany. Fatai se sice k míči opět dostal, ale nic zásadního nevymyslel.
     
    90+2
    Domácí mohli rozhodnout, jenže v rozhodující chvíli Stockij nedokázal prostřelit dobře postaveného Loriu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Ve druhé polovině utkání jsme již tak zajímavý fotbal jako v půli první sledovat nemohli a ani žádné další branky jsme se nedočkali. Domácí se ze všech sil snažili ubránit nejtěsnější vedení a hosté je v určitých pasážích přehrávali. Velmi dobře zformovaná obrana Ufy však soupeře do mnoha šancí nepustila, takže stav utkání zůstal stejný jako v poločase až do samého konce. V největší šanci hostů zklamal Dmitrij Jatčenko, který z bezprostředí blízkosti trefil hlavičkou gólmana Bělenova. Na hřiště se v průběhu hry dostal i český legionář Ondřej Vaněk, který předvedl několik poměrně povedených přihrávek. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:10. (11:24:10)

    Pavel Černý

    Branky: 6. Paurević (Igboun)

    Karty:   70. Gadžibekov (KSS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:10.
    FC Ufa: Bělenov – Pucko, Alikin (C), Carp (60. Vaněk), Stockij – Zasejev – Krotov (77. Jokić), Paurević, Živogljadov, Igboun (65. Fatai) – Jemeljanov.
    Náhradníci: Borodko, Šelija – Filin, A. Nikitin, Jokić, Patraško, Zubarev, Bezdenežnych, Safronidi, Fatai, Vaněk, Obljakov.

    FK Křídla Sovětů Samara: G. Loria – Jatčenko, Taranov (C), Nadson, Gadžibekov (86. Viznovič), Rodić – Mijailović, Hleb, Baškirov (77. Čočijev), Zujev – Pasquato.
    Náhradníci: Šilnikov, Konjuchov – Božin, Bateau, Zotov, Čočijev, Zinkov, Cvejba, Kudrjašov, Viznovič, Sadik.

    Rozhodčí: Seldjakov – Žvakin, Minevič
    bahis siteleri