Willem II – Zwolle 2:0 (kon.) | Feyenoord – Alkmaar 5:2 (kon.) | Kerkrade – Groningen 3:1 (kon.)
Ajax – Twente 3:0 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
3:0 (0:0)
FC Twente
Neděle 12.03.2017, 16:45 • Amsterdam ArenA, Amesterdam • Nizozemská Eredivisie • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (18:57:41)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 13:4. Rohy: 12:0. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:3.
     
    Je dobojováno! Ajax od první do poslední minuty diktoval tempo a téměř v suchém triku získal tři body s mužstvem, od kterého se rozhodně čekal o něco lepší a konkurenceschopnější výkon. Zlom zápasu přišel v pětapadesáté minutě, kdy obrannou hráz Twente jako první překonal Younes a odstartoval tím jednostrannou exhibici, ve které ještě stihl dvakrát skórovat Dolberg.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Až v posledních sekundách se výrazněji ozývají i fanoušci, kteří společně oslavují jednoznačné vítězství svých oblíbenců.
    90+1. Kasper DOLBERG - 3:0
     
    90+1
    Ajax právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom si Ajax může vychutnat oslavu třetího gól! Velkou zásluhu na něm má Ziyech, který udělal kličku směrem do pokutového území a dloubl míč na KASPERA DOLBERGA. Ten možná byl těsně v ofsajdu, ale to mu nezabránilo jen tak nastavit nohu a doklepnout balón do sítě.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o tři minuty nastaveného času.
     
    90
    Menší nedorozumění v zadních řadách Ajaxu musel řešit až gólman Onana. Všemu předcházel další promrhaný rohový kop.
    89. Ziyechovu individuální akci zneškodnil Marsman
     
    89
    Hakim Ziyech mohl udělat pěknou gólovou tečku za tímto zápasem! Talentovaný záložník nenápadnou kličkou poslal na párek Theskera, poté obešel i další dva hráče, ale solidní střelou k druhé tyči Marsmana nepřekonal.
     
    88
    Jestli se dají hosté za něco pochválit, tak je to rozhodně bránění rohových kopů. Ajax jich rozehrával přes deset, ale nevypracoval si z nich jedinou šanci.
     
    87
    Slabší chvilku si vybral i Thesker, který dal hodně zlou malou domů Marsmanovi a ten se teď bude muset věnovat bránění rohového kopu.
     
    86
    Střídající Dylan Seys jenom potvrdil zmar hostujícího týmu, když poslal střelu z dvaceti metrů asi do patnácté řady na vyvýšené tribuně za domácí bránou.
     
    85
    Po jednom z mála faulů Ajaxu rozehrával standardku Twente Klich. Onana však dobře přečetl hru a po výběhu vyrazil balón až k půlící čáře.
     
    83
    Do závěrečného hvizdu schází necelých deset minut. Utkání už je samo o sobě dávno rozhodnuté, což jde v posledních minutách vidět i na výkonu Ajaxu, jenž v útočné fázi výrazně polevil.
     
    82
    Dylan George byl u spoluhráčova nákopu opět později než Onana, jenž nechal projít míč za brankovou čáru. Na druhé straně byl odmáván ofsajd snažícího se Kluiverta.
     
    81
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Lasse Schøne, přichází Donny van de Beek.
     
    80
    Snad poprvé se ve druhé půli trochu protáhl i André Onana, který vyběhl z malého vápna a zastavil centr směřující na pomalejšího Enese Ünala.
     
    79
    Jeroen van der Lely ubránil Kluiverta, narážečka se spoluhráčem se mu ale úplně nevyvedla a Ajax zadarmo dostal výhodu vhazování.
     
    78
    Ziyech tentokrát přenechal centr Lasse Schønemu. Ve výsledku se ale nic nezměnilo, obránci byli znovu úspěšnější než útočící hráči Ajaxu.
     
    77
    Po delší době o sobě dal vědět i teprve sedmnáctiletý Kluivert, jenž si předkopl míč a ten mu soupeř ukopl na rohový kop.
     
    76
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Daley Sinkgraven, přichází Matthijs de Ligt.
     
    75
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Bersant Celina, přichází Dejan Trajkovski.
     
    75
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Fredrik Jensen, přichází Dylan George.
     
    74
    Ziyechův centr zpoza rohu šestnáctky nabral špatnou faleš, místo šance přichází na řadu odkop Marsmana.
     
    73
    Průběh utkání je natolik jednoznačný, že ani příliš neinteresuje diváky. Těch dorazilo opět hodně, jenže nějakou bouřlivou atmosféru rozhodně nevytváří.
     
    72
    Younes měl v úmyslu přihrát pod sebe na Klaassena. Ten už ale nebyl na místě, kde ho Youens tušil, a míč skončil u hráčů Twente.
     
    71
    André Onana se v domácí brance může nadále nudit, Fredrik Jensen totiž dostal přihrávku do ofsajdu a hra se znovu přesune k Marsmanovi.
     
    70
    Klassennovi úplně nesedl volej z dvaceti metrů, po letícím míči se pak ještě v akrobatické pozici natahoval Sánchez, ale ten balón ve vzduchu netrefil.
     
    69
    Dolberg se znovu dral do vápna, zezadu ale byl držený a sudí odpískal faul. Následuje standardka ze strany pro Ajax.
    67. Kasper DOLBERG - 2:0
     
    67
    Ajax právě vstřelil branku!
    Z velké pohody domácích hráčů resultuje očekávaná druhá trefa do sítě Twente! Younes viděl rozběhnutého KASPERA DOLBERGA, který se šikovným zpracováním zbavil obránce i gólmana a levačkou s přehledem zasunul do úplně odkryté branky.
     
    66
    Sánchezova přihrávka mezi dva hráče nastartovala Kluiverta, i on ale byl zahnán až mimo hrací plochu.
     
    65
    Daley Sinkgraven se do útočných akcí moc nezapojuje, nyní zkusil alespoň odcentrovat, ovšem Marsman si pro míč pohodlně došel a schoval ho ve své náruči.
     
    64
    Younes se rychlou kličkou zbavil jednoho obránce, ve velké rychlosti už ale nestihl nic vymyslet a před stínujícím ter Avestem došel i s míčem do autu.
     
    63
    Standardní situace dnes ale nejsou tou nejsilnější stránkou ajaxu, Ziyechův centr z pravé strany muži ve světle modrém zpacifikovali.
     
    62
    Justin Kluivert si šikovně zasekl balón, čímž oklamal van der Lelyho a tomu nezbývalo nic jiného, než faulovat.
     
    61
    Domácí se metr po metru posunovali hřištěm vpřed. Dolberg se pokusil odcentrovat, ovšem jeho kolegové na přízemní pas nedosáhli.
     
    60
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Justin Kluivert.
     
    60
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Chinedu Ede, přichází Dylan Seys.
     
    59
    Už devátý rohový kop Ajaxu rozehrál Ziyech, jeden z obránců hostujícího celku ale vykopl míč mimo pokutové území.
     
    58
    Hráči Twente si ve druhé půli balónu moc neužili, jejich návštěvy útočné poloviny by se jistojistě daly spočítat na prstech jedné ruky.
     
    56
    Na nedostatek střelby si trenérský štáb Ajaxu rozhodně stěžovat nemůže. Zpoza šestnáctky tentokrát napřáhl Ziyech, leč Marsman tentokrát zasahovat nemusel
    55. Amin YOUNES - 1:0
     
    55
    Ajax právě vstřelil branku!
    Tak nakonec je to pětapadesátá minuta, ve které se domácí zaslouženě dostávají do vedení! Davy Klaassen si řekl o přihrávku do běhu, ve vápně se ale dostal do ostrého úhlu a raději ještě zvolil přihrávku do druhé vlny na AMINA YOUNESE, po jehož střele se už Marsman natahoval marně.
     
    53
    Po následné rozehrávce Sinkgravena poměrně brzo zakončoval dánský útočník Dolberg. Ani on ale míč mezi tři tyče nevtěsnal.
     
    52
    Mateusz Klich zatáhl za dres Ziyecha a jako první hráč na hřišti si vysloužil žlutou kartu.
    51. Bertrand Traoré (AJA)
     
    51
    Bersant Celina už byl podle rozhodčích v autu. Domácí se tak vrhli do útoku, na jehož konci byl Traoré. Ten si dal míč na levačku, ale svatyni Twente o pár decimetrů netrefil.
     
    50
    Klaassen zahnal Veltmana až k rohovému praporku, kde bek Ajaxu pěkně získal další standardní situaci.
     
    49
    Dosud neviditelný Schøne se zapříčinil za ziskem rohového kopu pro Ajax. Ten poté sám rozehrál, jenomže jistý Marsman vyboxoval balón do bezpečí.
     
    48
    Ani další centr domácího celku kýžené ovoce nepřinesl. Míč si sebral Marsman a sám ho odkopl až do náruče Onany na druhém konci hřiště.
     
    47
    Younes se probil přes ter Avesta, jenže Klaassen z jeho přihrávky do velkého vápna nic nevytěžil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi poměrně zajímavý první poločas, ve kterém statistici napočítali hned sedmnáct střel. Hned čtrnáct z nich vyprodukoval Ajax, ten ale zároveň devětkrát pálil mimo tři tyče. Zbylé pokusy už byly přesnější, nicméně vyložené gólovky to rozhodně nebyly. Na druhém konci hřiště se hrálo jen sporadicky, Twente se jednoznačně zaměřuje na bránění a s poločasovým výsledkem je určitě spokojenější.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    45. Dolbergova nepřesná tečka za první půlí
     
    45
    Ach ta koncovka... Kasper Dolberg to zkusil z delší vzdálenosti, jenže míč prolétl několik metrů vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    45
    Rozběhla se už poslední minuta první poločasy, Ajax kontroluje balón a zřejmě to bude on, kdo před pauzou ještě zahrozí.
     
    44
    Enes Ünal neměl šanci doběhnout nepřesnou kolmou přihrávku a se smutným pohledem ve tváři se musel smířit s odkopem od branky Andrého Onany.
     
    43
    Běhavý Bertrand Traoré to tentokrát zkusil individuálně, prokličkoval se až do vápna, ale do zakončení už dal málo síly a Marsman si připsal zákrok z kategorie rutinních.
     
    42
    Jenom to zahučelo! Younes odcentroval z levého konce pokutového území, míč přitom poslal na zapomenutého Traorého, jehož volej ale minul hostující svatyni.
     
    41
    Youens na vysoký pas od Traorého nedosáhl a vrátil se pro balón až na kraj hřiště, kde ho vzápětí předal svým záložníkům a ti zase až k obráncům.
     
    40
    Zničeho nic tu byla velmi slušná šance hostů! Hidde ter Avest ideálně načasoval centr z pravé autové čáry a našel hlavu Ünala. Ten bohužel pro fandy v sektoru Twente nezkoordinoval svůj pohyb a zakončil dost nepřesně.
     
    39
    Bertrand Traoré převzal přihrávku za obranu a zprava se řítil na branku, u které byli kromě Marsmana i dva obránci a ti společně zablokovali střelu na další roh.
     
    38
    Veltman se přesunul z pozice pravého obránce až na levé křídlo, jeho kolegové už ale celou akci zbrzdili a znovu musí dobývat obranu Twente.
     
    37
    Ziyech nic nebezpečného nevymyslel, hra se rychle vrací do středu hřiště, kde se zřejmě rozjede další kolotoč krátkých přihrávek.
     
    36
    Tak dlouho se hráči v červenobílých dresech probíjeli kupředu, až přišel centr a Andersenovo odehrání na rohový kop.
     
    35
    Hosté nebrání vůbec špatně, jsou vysunutí poměrně vysoko a nepouští tak Ajax do míst, odkud by se dal ohrozit gólman Marsman.
     
    34
    Traoré se vrátil až před vlastní branku, kde zamezil nebezpečně vypadající přihrávce na úplně volného hráče Twente.
     
    33
    Ünalův pobyt v pokutovém území trval necelou vteřinu, Viergever se tam o něj postaral ihned po překročení namalované bílé čáry.
     
    32
    Davinsonu Sánchezovi došly nervy s hodně pomalou kombinací zhruba 40 metrů od branky a rozhodl se pro střelu z dálky. Ta fanoušky ale nepotěšila, letěla znovu mimo.
     
    30
    Younes se z levé části hřiště do nebezpečného prostoru nedostal. To platilo i o další akci Ajaxu, který sám dostal míč mimo hrací plochu.
     
    29
    Domácí se snaží zase nabrat klid na kopačky a pozvolna kombinují v blízkosti půlící čáry.
     
    28
    Twente se poprvé dostalo až do vápna, celou akci zakončoval ze sedmnácti metrů Mokotjo, ovšem jeho pokus nabral hodně špatný směr a Onanu nevystrašil.
     
    26
    Ojedinělý útočný výpad hostů měl velmi krátké trvání, Sinkgraven se již chystá k vhazování z obranné poloviny.
     
    25
    Klaassen zpoza vápna neprostřelil obrannou tvrz Twente, svou práci odvedl blokující Thesker a posléze i Klich, jenž za sebe nepustil střelu Ziyecha.
     
    24
    Pokračuje výrazná územní převaha Ajaxu. Troufám si říci, že pokud se obraz hry rychle nezmění, tak je jen otázka času, kdy se domácím povede skórovat.
     
    23
    Kapitán Klaasen si naběhl na Dolbergův centr z levé strany, ovšem svou hlavičku nasměroval jen do nohy pozičně dobře postaveného Theskera.
    22. Veltman rozvlnil síť jen z horní strany
     
    22
    To byl moc pěkný moment! Ziyech rozehrál nacvičený signál na Veltmana, který se do míče opřel rovnou z voleje a jen o kousíček přestřelil Marsmanovu bránu.
     
    21
    Amin Younes přešlapovačkou vedle šestnáctky na Mokotja nevyzrál, nicméně získal pro Ajax alespoň roh.
     
    20
    Chinedu Ede čekal u vápna na spoluhráčovu vysokou přihrávku tak dlouho, až ho zadní řady Ajaxu vystavily od odmávaného ofsajdu.
     
    19
    Hakim Ziyech se s ničím nepáral a po centru do pokutového území vypálil z voleje. Marsman ale byl u pravé tyče pozorný a díky následnému útočnému faulu už další komplikace řešit nemusel.
     
    18
    Gólman Amsterdamu se ale vůbec nezapotil, Bersant Celina z dobré pozice příliš podebral balón a poslal ho několik metrů nad horní tyč.
     
    17
    Veltman zezadu postrčil Ünala. Je z toho velmi slibný přímý kop Twente, míč je pouhých dvacet metrů od Onanovy brány.
     
    16
    Několik odražených balónů donutilo Marsmana vyběhnout až na hranici velkého vápna, a před Dolbergem raději odkopl balón co nejdál to šlo.
     
    15
    V další akci zkusili domácí prorazit po levé straně, centrovaný balón však snadno odvrátil stoper Andersen.
     
    14
    Přes Veltmana a Traorého se míč dostal na Ziyecha, který vystřelil zhruba z dvaceti metrů nepřesně. Nick Marsman bude vykopávat.
     
    13
    Hosté promrhali vhazování vedle pokutového území a lacino odevzdali balón na kopačky Ajaxu.
     
    12
    Ziyech se dopustil faulu na rozběhnutého protihráče, Twente tak může zahrozit ze standardní situace. Od branky Onany jej ale dělí ještě několik desítek metrů.
     
    11
    Hakim Ziyech se vřítil do vápna, kde přepadl přes nastavenou nohu svého soupeře, ovšem hlavní sudí neviděli důvod, proč odpískat pokutový kop.
     
    10
    Další roh Ajaxu zvládli hosté rovněž ubránit, jejich práce na obranné polovině ale ještě ani zdaleka nekončí.
     
    9
    Kasper Dolberg je v úvodu zápasu hodně vidět, nyní se pěkně uvolnil i vystřelil z dvaceti metrů. Míči však nedal potřebnou razanci ani lepší přesnost a Marsman znovu zasáhl.
     
    8
    Domácí se znovu spokojují s kombnací v hloubi pole a uspávací taktikou se snaží překonat defenzívu Twente.
     
    7
    Dolberg si před jedním ze soubojů sám ublížil a jeho pohyb nyní rozhodně není ideální. Mladý útočník bude minimálně pár desítek sekund trošku indisponován.
     
    6
    O jeho rozehrávku se postaral zmíněný Hakim Ziyech, ovšem obrana Twente svůj úkol tentokrát zvládla na jedničku.
    5. Dolbergova úvodní šance
     
    5
    Ziyech parádní přihrávkou za obranu uvolnil Dolberga. Proti němu ale rychle vystoupil Marsman, zmenšil střelecký úhel a vyrazil míč na roh.
     
    4
    Twente bylo s míčem na kopačkách mnohem přímočařejší, jeden z obránců Ajaxu se ale rychle vrátil a zmařil rýsující se brejk soupeře.
     
    3
    Zprava doleva a zase zpátky. Směrem k brance Marsmana se ale tým z Amsterdamu stále nepřibližuje.
     
    2
    První minuty jsou od Ajaxu hodně opatrné, domácí drží míč jen na vlastní polovině a nikam se neženou.
     
    1
    Úvodního výkopu se zhostili domácí fotbalisté, kteří nastupují v klasických bíločervených barvách, zatímco hosté budou hrát ve světle modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven – Klaassen (C), Schøne, Ziyech – B. Traoré, Dolberg, Younes.
    Náhradníci: Boer – Tete, Riedewald, van de Beek, Nouri, Casierra, de Ligt, F. de Jong, Westermann, Kluivert, Neres.

    FC Twente: Marsman – ter Avest, Andersen, Thesker (C), van der Lely – Mokotjo, Jensen, Klich – Ede, Ünal, Celina.
    Náhradníci: Drommel, Boevink – Trajkovski, Yeboah, Bijen, van der Heyden, Seys, Hooiveld, George.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra.
     
    Vzájemné zápasy

    11.12.2016 Twente - Ajax 1:0
    01.05.2016 Ajax - Twente 4:0
    12.09.2015 Twente – Ajax 2:2
    15.02.2015 Ajax – Twente 4:2
    18.10.2014 Twente – Ajax 1:1.
     
    Ajax Amsterdam

    Vícemistr z minulé sezóny vyhrál v tomto kalendářním roce sedm utkání v řadě. Minulý týden ale získal na hřišti Groningenu pouze jeden bod a zcela tak nevyužil zaváhání vedoucího Feyenoordu, na který Ajax momentálně ztrácí čtyři body.

    FC Twente

    Twente drží sérii čtyř utkání bez porážky, díky kterým se v tabulce Eredivisie posunulo na sedmou příčku. Ztráta na další týmy ale není velká, na čtvrtý Utrecht hostující celek ztrácí jen tři body. Ve venkovních zápasech to však od Twente zatím není ono, celkem na nich tento tým odehrál dvanáct zápasů a v nich zaznamenal pouze tři výhry.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné nedělní odpoledne při sledování textového přenosu ze zápasu nizozemské Eredivisie. Od šestnácti hodin a pětačtyřiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Ajaxem a Twente!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.

    Michal Břuchanský

    Branky: 55. Younes, 67. Dolberg, 90+1. Dolberg

    Karty:   52. Klich (TWE)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 13:4. Rohy: 12:0. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:3.
    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven (76. de Ligt) – Klaassen (C), Schøne (81. van de Beek), Ziyech – B. Traoré (60. Kluivert), Dolberg, Younes.
    Náhradníci: Boer – Tete, Riedewald, van de Beek, Nouri, Casierra, de Ligt, F. de Jong, Westermann, Kluivert, Neres.

    FC Twente: Marsman – ter Avest, Andersen, Thesker (C), van der Lely – Mokotjo, Jensen (75. George), Klich – Ede (60. Seys), Ünal, Celina (75. Trajkovski).
    Náhradníci: Drommel, Boevink – Trajkovski, Yeboah, Bijen, van der Heyden, Seys, Hooiveld, George.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra
    bahis siteleri