Trenčín – Michalovce 4:1 (kon.) | Podbrezová – Trnava 0:1 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
0:1 (0:0)
FC Spartak Trnava
sk Neděle 12.03.2017, 17:30 • Zelpo Arena, Podbrezová, Slovensko • Niké liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    ŽP Šport Podbrezová

    Prekvapenie jesennej časti v jarných kolách remizuje. Stalo sa tak vo všetkých z úvodných troch duelov. Najskôr doma proti Dunajskej Strede, potom v Ružomberku a aj naposledy doma s vedúcou Žilinou. To v tabuľke znamená, že z tretieho miesta stráca na druhý Slovan už sedem bodov, prípadnou výhrou by rozdiel znížila na štyri.

    Vo vyrovnanou stretnutí s Trnavou však bude pravdepodobne rozhodovať defenzíva a tú má Podbrezová najlepšiu v lige. Za 20 kôl inkasovala trinásť gólov. Zadné rady fungovali aj napriek zraneniu kapitána Kostelného a kartovej absencii Kriváka. Vajda s Kupčíkom hrali stopérov veľmi dobre.

    Najlepšími strelcami sú dvaja päťgóloví Endy Opoku Bernadina a Michal Breznaník.

    FC Spartak Trnava

    Trnava za úvodné tri jarné kolá ešte ani raz neskórovala a tak získala iba jediný bod. Bolo to v poslednom kole, keď remizovala na pôde Zlatých Moraviec. Pred tým nestačila na dobre hrajúcu Senicu, čo bolo na domácej pôde a na východe republiky zas "Karhanovci" 0:2 podľahli Michalovciam.

    Aktuálne piata pozícia určite nie je to, čo by si v klube želali. Na Podbrezovú strácajú až desať bodov. Trnava dokonca dala iba 20 gólov, menej má len Prešov a Senica.

    Najlepším strelcom je aktuálny víťaz Majstrovstiev Afriky També, ktorý sa presadil päťkrát, vrátane zásahu z úvodu ročníku práve do siete Podbrezovej.
     
    Úvodné zostavy:

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kupčík (C), Krivák, Djordjevič – Podio, Vajda – Bernadina, Kuzma, Polievka – Kochan.
    Náhradníci: Lukáč – Viazanko, Migaľa, Lipčák, Magda, Mikuš, Pejović.

    FC Spartak Trnava: Jakubech – Čögley, Godál, Oravec, Čonka – Tóth – Jirka, Greššák (C), Sloboda, Bello – També.
    Náhradníci: Strapák – Yilmaz, Horník, Mihálik, Dubec, Košťál.

    Rozhodca: Hrčka – Pozor, Perát – Chmura.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci sa okamžite dostali do šestnástky súpera, kde Turňa pred bránou centrom hľadal Bernadinu, lenže krajný obranca Podbrezovej stál v ofsajde.
     
    2
    Domáci získali priamy kop na polovici súpera. K rozohrávke sa postavil Pablo Podio, ktorý našiel zabudnutého Vajdu, lenže jeho hlavička skončila na Jakubechovi. Bude to roh.
     
    3
    Hostia sa rohovému kopu ubránili a po tom, ako Čogley nakopol Bernadinu bude nasledovať odkop od brány mladého brankára Spartaka.
     
    4
    Trnava sa usadila s loptou na polovici súpera, lenže všetko sa deje ďaleko od Kuciaka. Greššák to skúsil zrýchliť, pasom Bella nenašiel.
     
    5
    Podio si sám skomplikoval rozohrávku v strede poľa a loptu takmer stratil. Trnava ju bude mať nakoniec aj tak, keďže Vajda fauloval Tambého.
     
    6
    Matej Kochan sa naozaj vyskytuje v pozícii útočníka, aj keď je to pre neho nezvyčajná rola. Momentálne však nákop od Bernadinu zľava nezachytil.
     
    7
    Žltú kartu dostáva Martin Tóth (FC Spartak Trnava).
     
    8
    Róbert Polievka bol v postupe zastavený sklzom pri postrannej čiare, o ktorý sa postaral Tóth a tak potreboval ošetrenie, no bude v poriadku.
     
    9
    Podbrezová sa do šance z priameho kopu nedostala a tak hostia prešli do kontry, lenže tá bola zastavená po zrazenom centri.
     
    10
    Hostia sa dlho držali na pravom krídle vedľa šestnástky protivníka, avšak do nej sa nedokázali dostať. Všetko nakoniec po vyhranom súboji s Greššákom vyriešil Podio.
     
    11
    Polievkov nepodarený center dal hosťom šancu zaútočiť, avšak pas na pravé krídlo skončil pred Jirkom za čiarou.
     
    12
    Kochan vedľa pokutového územia súpera trafil Godála možno do ruky, možno nie. Hlavný arbiter nechal pokračovať v hre.
     
    13
    Čögley si poradil s dlhým pasom na krídlo, kde nabiehal Djordjevič a dokázal loptu odkopnúť do autu. Následne ešte prišla strela spoza šestnástky, bude to roh pre domácich.
     
    14
    Pred rohom sa v šestnástke ešte medzi sebou niektorí hráči naťahovali, takže Podio si to zopakoval, ale k zakončeniu ani tak neprišlo. Napriek tomu uvidíme ďalší kop z rohu poľa.
     
    15
    Tentoraz sa Bernadina na hranici päťky zavesil do vzduchu, Jakubech vybehol len do polovice cesty a tak Holanďan hlavičkoval. Avšak, necelý meter nad.
     
    17
    Krivák rozohral katastrofálne, čím dostal súpera do dobrej pozície troch proti trom, no skvelý Vajda zastavil prihrávku súpera a tým aj akciu.
     
    18
    Vajda predskočil Tambého, ale lopta sa aj tak na toho Afričana dostala. Ten z toho nakoniec neťažil, nakoľko podbrezovského záložníka fauloval.
     
    19
    Vysoký center Čonku problémy defenzíve domáceho celku nenarobil, nakoľko lopta padala priamo na pripraveného Martina Kuciaka.
     
    20
    Polievka prešiel veľmi pekne po pravej strane, počas cesty si raz narazil a odcentroval za obranu na Bernadinu. Ten mal však lopte a zároveň zakončeniu ďaleko.
     
    21
    Tvrdý sklz na Podia ako faul posúdený nebol a tak Djordjevič cez loptu prebrúsil jedného zo súperov. Následne držanie domáceho futbalistu už faulom je.
     
    22
    Na hraciu plochu sa dostavila malú nervozita z oboch strán. Na zemi sa ocitol po ďalšom nevyberavom zákroku aj Vajda.
     
    23
    Kochan v súboji zdvihol nohu pomerne vysoko, takmer do hlavy zasiahol pravého beka Čögleya. Znova vidíme previnenie voči pravidlám. Čo je však horšie, Vajda ostáva na zemi kvôli následkom nedávneho zákroku. Bude potrebovať ošetrenie.
     
    24
    Vajda s menšími problémami ide za postrannú čiaru, na lavičke Podbrezovej pohyb nevidíme, takže striedať by sa aspoň nateraz nemalo.
     
    25
    Komplikovaný prechod domácich dopredu nevyšiel, ale ani hostia s loptou nenaložili dobre. Registrujeme tak ďalší faul, na hosťujúcej strane.
     
    27
    Hostia sa silou-mocou držia na pravom krídle vedľa šestnástky Podbrezovej. Tej trvalo veľmi dlho, kým loptu získala.
     
    28
    Kuciakov výkop na krídlo Djordjevič hlavou posunul do šestnástky, lenže pred Bernadinom odkopol Godál.
     
    29
    Krivák spravil druhý veľkú chybu, keď v roli takmer posledného prihral priamo na nohu Jirkovi. Trnavčania však neboli dostatočne rýchly a tak center mladého záložníka rieši Kupčík.
     
    31
    Jirka sa až príliš jednoducho dostal z krídla cez niekoľko hráčov súpera do dobrej streleckej možnosti, ale jeho pokus stroskotal na hráčoch Podbrezovej pred ním.
     
    32
    Godál si vo vzdušnom súboji naskočil na Kochana a ešte ho rukami strčil na zem. Faul sa pískal, karta neudelila.
     
    33
    Trnava zaujímavú kontru nedotiahla do šance, ale po zbytočnom faule Kuzmu v strede poľa mala ďalšiu možnosť. Strela z diaľky skončila vedľa brány.
     
    34
    Djordjevič takmer našiel prihrávkou od postrannej čiary k šestnástke Bernadinu, lenže tento legionár bol nakoniec pokrytý Godálom a navyše v ofsajde.
     
    35
    Trnava znova v kontre, ale opäť nedokázala nič vymyslieť. També chcel asi zakončiť, ale vyzeralo to tak, že si len odkopol loptu od nohy a tá doskákala ku Kuciakovi.
     
    36
    Bernadina dostal pas na otvorený priestor pred šestnástkou, ale včas bol pri ňom Godál a čistým sklzom mu loptu odobral.
     
    38
    Podio krásne prestrčil loptu do šestnástky na Kuzmu, ktorý mal na seba nalepeného súpera, ale ľavačkou mohol okolo neho strieľať. Záložník domácich si však ešte loptu zasekával a tak mu ju protivníci odobrali.
     
    39
    Center sprava do pokutového územia Trnavy problémy nenarobil, ale to ani postupná akcia hostí.
     
    40
    Jirka však ostal zabudnutý na hranici šestnástky, po prihrávke si loptu posunul viac na os, lenže namieril vysoko nad Kuciakovu bránu.
     
    41
    Podbrezová sa pomaly dostávala dopredu, ale všetko ovplyvnili aj dva fauly hostí, po ktorých ponechal hlavný arbiter výhodu. Nakoniec k zakončeniu nedošlo.
     
    42
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Robert Ndip També, prichádza Kubilay Yilmaz.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Patrik Vajda (ŽP Šport Podbrezová).
     
    44
    Podio síce vyhral hlavičkový súboj na polovici súpera, ale hlavný arbiter videl aj jeho faul, takže k lopte sa dostanú hostia.
     
    45
    Čögleyov center prepadol celou šestnástkou Podbrezovej až na nepokrytého Jirku. Ten mal dobrú pozíciu na zakončenie, ale loptu netrafil ideálne a tak s ňou Kuciak nemal problém.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Už sa zdalo, že domáci akciu nezakončia, ale Bernadina pristavil loptu pre Kuzmu pred šestnástkou a ten zaujímavým projektilom pod brvno preveril Jakubecha.
     
    45+2
    V závere uvidíme ďalší roh, pretože ten prvý, po zákroku Jakubecha, dostali hostia len na druhý.
     
    45+2
    Podio našiel na malom vápne Ľuboša Kupčíka, ktorý hlavou zakončoval zle bránený, no tesne nad.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase to nebol žiadny okulahodiaci futbal, ale dočkali sme sa aj šancí hlavne na domácej strane. Dobré príležitosti mali Vajda, Kuzma či Kupčík, hostia hrozili z protiútokov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Kuzma sa hneď na úvod dostal s loptou pred šestnástku, prihral do nej, lenže Bernadinovo zakončenie z dobrej pozície išlo tesne vedľa a navyše bol Holanďan v ofsajde.
     
    48
    Djordjevič ohrozil defenzívu súpera hneď dvakrát, ale ani raz neuspel. Najskôr nepochodil jeho dlhý aut a následne ani center.
     
    49
    Krivák zastavil dlhý nákop na krídlo, kde si zbehol Yilmaz, ale lopta skončila za čiarou, takže to bude roh.
     
    50
    Trnava dala gól!

    Miroslav Karhan spravil vynikajúci ťah, keďže práve striedajúci KUBILAY YILMAZ ostal zabudnutý pred malým vápnom a jeho hlavičku zastavila až sieť. Dal vôbec prvý trnavský gól v jarnej časti.
     
    52
    Hostia sa aj naďalej držia na polovici súpera, tentoraz ale Čonka hodil aut na Yilmaza, ktorý sa pošmykol tak Trnava o loptu prišla.
     
    53
    Turňovi center sprava síce nevyšiel podľa predstáv, ale lopta takmer zapadla do brány. Jakubech ju vytlačil na brvno. Po následnom pase Bernadinu späť zakončoval akrobaticky Podio iba do súpera.
     
    54
    Krídelná akcia síce nebola zo strany Trnavy zakončená, ale hostia získali aspoň rohový kop.
     
    55
    Krivák síce loptu hlavou dostal do bezpečia, ale Kuzma netakticky fauloval Jirku a tak má Trnava dobrú možnosť na center z priameho kopu.
     
    56
    Matúš Čonka tentoraz neuspel, loptu kopol do územia, kde nemal dosah žiadny hráč na hracej ploche.
     
    57
    Turňov center hostia dostali zo šestnástky bez problémov. Vajda následným pokusom ľavačkou trafil len obrancov Trnavy.
     
    59
    Polievka sa ocitol s loptou na hranici šestnástky, prekvapivým riešením nakoniec zakončil, ale jeho oblúčik skončil na brvne. Po Bernadinovom centri späť prišla zrazená strela Kuzmu.
     
    60
    Polievka mal na krídle dostatok času, ale jeho center neprešiel cez Oravca. Trnava sa odkopom lopty iba zbavila.
     
    61
    Podbrezová sa tlačí za vyrovnaním. Teraz to domáci skúšali kolmicou, ktorá síce prešla, ale trojica hráčov si na šestnástke nerozumela a tak sa zakončiť nepodarilo.
     
    62
    Podio si dobre narazil v šestnástke, uvoľnil sa, avšak centrom našiel iba hráčov súpera, takže domáci zakončovať nemohli.
     
    63
    Jakubech netrafil loptu pri výkope dobre, poslal ju na Bella, ktorý spadol tiež, ale ani toto domáci na jej zisk nevyužili. Privlastnili si ju až o chvíľu, lenže prihrávka na Polievku presná nebola.
     
    65
    Turňa si nabehol na otvorené krídlo, kde mal veľa priestoru, avšak prihrávku, ktorú dostal, bola veľmi dlhá, takže ju nestihol na hracej ploche.
     
    66
    Kuzma zaváhal v dobrej možnosti pred šestnástkou, čiže nevystrelil. Následne dostal kolmicu do šestnástky, no ani prihrávkou pod seba nepochodil.
     
    67
    Djordjevič trafil v súboji pri postrannej čiare jedného z hostí do ruky. Podio môže centrovať.
     
    68
    Aj centroval, lenže pridlhý center jeho spoluhráči zakončiť nedokázali. Po ďalšom faule si to však Argentínčan môže skúsiť znova.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Erik Jirka (FC Spartak Trnava).
     
    70
    Ani tentoraz to nevyšlo. Nízky center vypadol von a po spätnom pase Turňu zakončoval nerazantne Kochan. Hostia odkopli.
     
    70
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Kamil Kuzma, prichádza Matúš Mikuš.
     
    71
    Dnešné stretnutie sleduje 1534 divákov.
     
    71
    Ďalší z Podiových centrov narobil chaos, ale nepadol gól. Vajda sa k hlavičke nedostal, Kochan z voleja trafil súpera a to isté urobil aj Kupčík.
     
    72
    Turňa si hodil loptu do šestnástky, ľavačkou prudko vypálil, lenže trafil len svojho spoluhráča Bernadinu.
     
    74
    Podbrezová pokračuje a stupňuje svoju aktivitu ziskom ďalšieho priameho kopu.
     
    75
    Nízky center hostia dostali za šestnástky, odkiaľ prišla okamžitá strela Podia, avšak jeho bomba bránu minula.
     
    76
    Turňa sa na krídle zamotal a po súboji s Bellom loptu stratil. Podbrezovej sa začína krátiť čas.
     
    78
    Greššák ťahal kontru Trnavy. Síce sa mu nepodarilo dostať sa k šestnástke, ale po faule na jeho osobu budú mať loptu hostia.
     
    79
    Trnave sa v týchto chvíľach darí držať loptu na útočnej polovici, čo hosťom stačí. Podbrezová tým prichádza o tempo.
     
    80
    Po Čonkovom centri do šestnástky sa k zakončeniu takmer dostal Tóth, ale lopta sa len odrazila vedľa. Kuciak napriek tomu o chvíľu zasahovať musel, pretože po krídle unikol Jirka. Center skončil u brankára Podbrezovej.
     
    81
    Podio sa pri rohovej zástavke vymanil zo zovretia dvoch hráčov, ale neodcentroval dobre. Následne skončil na zemi, bez faulu.
     
    83
    Hosťom sa skvele darí kaziť akcie Podbrezovej už v zárodku. Domáci sa tým pádom nevedia dostať na dostrel Jakubecha.
     
    84
    Vajda prepasíroval loptu na hranicu šestnástky, kde Polievka spadol po tom, ako ho držal jeden zo súperov, ale kartu dostal za filmovanie on.
     
    85
    Yilmaz v strede poľa tvrdo fauloval Polievku, ktorý potrebuje ošetrenie. Za toto karta neprichádza. Hra po pár sekundách pokračuje ďalej.
     
    86
    Neskutočný zákrok Jakubecha na bránkovej čiare. Mladý brankár vychytal Djordjeviča, ktorý zakončoval tesne spred čiary.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Peter Čögley (FC Spartak Trnava).
     
    87
    Po následnom rohu lopta skákala v šestnástke, ale nik z domácich ju nedokázal zakončiť. Trnava odkopla.
     
    88
    Bello zakončoval po zlom odvrátení Kriváka z hranice šestnástky, ale pokus mu nesadol a tak namieril vedľa.
     
    89
    Trnava znova drží súpera na jeho polovici. Dokáže Podbrezová vyrovnať?
     
    90
    Čonka prebehol Turňu, odcentroval do druhej vlny, lenže Yilmaz rybičkou v obrovskej šanci minul.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Erik Jirka, prichádza Lukáš Mihálik.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Kupčík poslal dlhý pas na krídlo, ktorý Djordjevič nedokázal zachytiť. Trnava bude ešte striedať, domáci sú blízko prvej domácej prehry v sezóne.
     
    90+3
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Babatounde Bello, prichádza Daniel Dubec.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Trnava ako prvá v tejto sezóne porazila Podbrezovú na jej pôde v Zelpo Arene, k čomu jej stačil jediný gól. Yilmaz zároveň strelil prvý trnavský v jarnej časti. Domáci sa napriek tlaku a príležitostiam presadiť nedokázali. (19:59:10)

    Matej Kubove

    Branky: 50. Yilmaz (Čonka)

    Karty:   43. Vajda (POD), 84. Polievka (POD) – 7. Tóth (TRN), 69. Jirka (TRN), 87. Čögley (TRN)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kupčík (C), Krivák, Djordjevič – Podio, Vajda – Polievka, Kuzma (70. Mikuš), Bernadina – Kochan.
    Náhradníci: Lukáč – Viazanko, Migaľa, Lipčák, Magda, Mikuš, Pejović.

    FC Spartak Trnava: Jakubech – Čögley, Godál, Oravec, Čonka – Tóth – Jirka (90+1. Mihálik), Greššák (C), Sloboda, Babatounde (90+3. Dubec) – També (42. Yilmaz).
    Náhradníci: Strapák – Yilmaz, Horník, Mihálik, Dubec, Košťál.

    Rozhodčí: Hrčka – Pozor, Perát – Chmura

    Diváci: 1534
    bahis siteleri