Nacional – FC Ferreira 1:1 (kon.) | Benfica – Belenenses 4:0 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
4:0 (1:0)
CF OS Belenenses
Pondělí 13.03.2017, 21:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz), Lisabon (kapacita: 65.647 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky fotbalu. V tomto zápase proti sobě nastoupí Benfica Lisabon a CF OS Belenenses.
     
    Tým CF OS Belenenses z posledních pěti zápasů vyhrál dva. Poradil si s Aroucou 2:1 a Chavesem 2:1. Remizoval s Tondelou 0:0, Nacionalem 1:1 a Guimaraesem 1:1.
     
    Benfica Lisabon z posledních pěti zápasů vyhrál čtyři. Poradil si s Bragou 1:0, Chavesem 3:1, Estorillem 2:1 a Feirenseou 1:0. Tým nestačil na Dortmund 0:4.
     
    Domácí jsou v tabulce o dva body druzí, hosté jsou na desáté pozici.
     
    Úvodní sestavy:

    Benfica Lisabon: Ederson – Luisão, Samaris, Jonas, Mitroglou, Lindelöf, A. Živković, Salvio, Eliseu, Pizzi, André Almeida
    Náhradníci: Júlio César – André Horta, Jiménez, Carrillo, Franco Cervi, Rafa Silva, Jardel

    CF OS Belenenses: Cristiano – João Diogo, Rosa, André Sousa, Domingos Duarte, Maurides, Åhman Persson, Vítor Gomes, Hanin, Camará, Gonçalo Silva
    Náhradníci: Filipe Mendes – Edgar Ié, Tiago Caeiro, Juanto, Benny, Michael Pinto, Fábio Nunes

    Rozhodčí: Michael Pinto.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Za malý moment zápas začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do první velké šance se dostali domácí fotbalisté. Po centru ze strany se k hlavičce dostal Živković. Jeho zakončení končí mimo branku, a tak se bude odkopávat.
     
    2
    Hostující defenziva si s další zajímavě vypadající akcí dokázala poradit jen za cenu rohového kopu. Míč centroval před branku Pizzi, ale jeho centr dokázala zastavit obrana, a tak se směr hry otáčí.
     
    4
    Více ze hry mají domácí fotbalisté, kteří se ovšem od rohového kopu nemohou dostat do výraznějších šancí. Svou činnost také zlepšila defenziva hostů.
     
    6
    Po faulu soupeře rozehrával volný kop hostující João Diogo. Jeho centr před branku dokázala zastavit obrana.
     
    6
    Aktivní hra domácích pokračuje dál a nyní už vidíme také šance. Nejprve minul branku Jonas. O malý moment později svého spoluhráče napodobil také Salvio, jehož rána se do brány nevešla.
     
    8
    Domácí se po delší kombinaci propracovali k zajímavé střele. Ze strany do zkoušel Živković. Jeho pokus ale celkem snadno dokázal zastavit brankář Cristiano, který následně dlouhým nákopem posílá míč na polovinu hrací plochy.
     
    9
    Hostující brankář zastavil míč, který na jeho z velké dálky vypálil jeden z domácích hráčů. Do postupné rozehrávky se nyní zapojují také obránci.
     
    11
    Domácí celek aktivně hraje na polovině hrací plochy. Fanoušci tlačí Lisabon za úvodním gólem zápasu.
     
    12
    Benfica právě vstřelila branku!
    Ve dvanácté minutě se domácí fotbalisté dostávají do vedení. O postavení mimo hru se v žádném případě nejednalo. Pizzi našel výborným míčem za obranu svého spoluhráče, kterým byl ANDRÉ ALMEIDA.Ten si míč zpracoval a střelou z bezprostřední blízkosti překonal brankáře soupeře. Asistence: Pizzi.
    12. André ALMEIDA - 1:0
     
    14
    V hledišti vládne spokojenost, fanoušci zpívají písničky. Atmosféra je velmi dobrá.
     
    15
    Domácí rozehrávali rohový kop, míč do předbrankového prostoru posílal Pizzi, následně ale Eliseu nedokázal přesněji vystřelit. Jeho zakončení bylo zablokované.
     
    16
    Dobré čtyři minuty bez přestávky zpívají domácí fanoušci známou písničku od skupiny Stem "Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye". Jedná se o popovou pecku z roku 1969, která se ani po desítkách let neoposlouchá.
     
    19
    Mnoho šancí momentálně k vidění není, sledujeme takticky vedenou bitvu. Většina soubojů o míč se odehrává na polovině hrací plochy. Fotbalisté poměrně často faulují.
     
    21
    Rohový kop budou rozehrávat po obranném zákroku domácí. Míč do hry uvede Živković. S jeho přetaženým centrem si dokázala defenziva hostujícího celku poradit. Autové vhazování pro domácí z druhé strany.
     
    23
    Osobních soubojů začíná přibývat, mnohé z nich se pohybují na hranici pravidel a možná i za ní. Nestranný divák se při tomto zápase rozhodně nenudí.
     
    24
    Domácí kombinují na své polovině a snaží se najít cestu cestičku, kterou by mohli přidat další branku. Hosté se brání tak tak. Belenenses si nedokáže vypracovat stabilnější tlak před bránou soupeře.
     
    26
    Obrázek hry je stále stejný, domácí kombinují na polovině a dál se přes defenzivní val soupeře nemohou dostat. Eliseu to vzal nyní na sebe, jeho individuální akce skončila poměrně rychle.
     
    28
    Hostující João Diogo rozehrával volný kop. Následně se nikdo z týmu nedostal do zakončení. Obrana tak dostává míč daleko od své branky.
     
    30
    Do výborné střelecké pozice se probojoval domácí celek. Zakončení Pizziho dokázal skvěle zastavit brankář Cristiano.
     
    30
    Sledujeme aktivní hru domácích, kteří jsou střelecky jednoznačně aktivnější, jeden gól vstřelili a další rány zastavil brankář či obránci.
     
    32
    Belenenses se jen velmi těžko dostává na útočnou polovinu, domácí obrana hraje hodně vytaženě, což dělá problémy hráčům soupeře. Takticky jsou domácí borci připraveni parádně.
     
    33
    Po dlouhé době se do zakončení dostal hostující Maurides, ale od domácí obrany neměl mnoho prostor pro zakončení, a tak sám poslal míč do zámezí. Následovat bude okop od branky.
     
    36
    Nejprve ránu hostujícího hráče dokázal zablokovat Jonas, a pak Mitroglou vypálil mimo branku. Zajímavá akce domácích končí nepřesností.
     
    37
    Velmi krátce poté se do střelecké pozice dostal další hostující hráč, tentokrát pálil Rosa. Jeho pokus byl nepovedený a fotbalová historie si tento moment pamatovat nebude.
     
    39
    Dostáváme se do finální fáze prvního poločasu, po aktivní hře domácích se nyní i do šancí dostávají i hosté.
     
    40
    Po další akci hostů se bude kopat rohový kop. Rosa poslal centr před branku, ale neuspěl.
     
    40
    Domácí celek se dostal po rychlé akci do zakončení, tentokrát ale vstřelený gól platit nemůže, neboť sudí odmával a odpískal postavení mimo hru.
     
    42
    Hra je hodně kouskovaná, k vidění je poměrně hodně faulů. Příliš fotbalové krásy nevidíme.
     
    44
    Benfica Lisabon evidentně brání v závěru prvního poločasu jednobrankové vedení. Domácí fotbalisté nyní nemají na to, aby potrápili defenzivu soupeře.
     
    44
    Vítor Gomes se dostal do postavení mimo hru, následovat bude rozehrávka Lisabonu.
     
    45
    Tečku za prvním poločasem dělá domácí Salvio, jehož zakončení nebylo vyloženě nepovedené, nicméně míč končí mimo branku.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase vedou domácí fotbalisté o jednu branku. V úvodu zápasu hráli aktivněji, snadněji se dostávali do zakončení, ale další gól nepřidali. Naopak v samotném závěru zahrozili několikrát také hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy nastoupili v nezměněných sestavách, domácí do druhého poločasu vstupují s jednobrankovým vedením.
     
    47
    Z kraje druhého poločasu pokračují domácí fotbalisté v aktivní hře. Mitroglou, aktivně hrající, hledal centrem spoluhráče před brankou. Do zakončení se nikdo z domácích nedostal.
     
    49
    Výborně vystřelil hostující Åhman Persson, a tak musel zasahovat domácí brankář Ederson. Rána to byla ze střední vzdálenosti k tyčce, a právě proto musel gólman být pozorný.
     
    50
    Belenenses se snaží s nepříznivým stavem něco udělat, ale nemůže se stabilněji usadit na útočné polovině.
     
    52
    Benfica právě vstřelila branku!
    Po krásné akci se dostávají domácí fotbalisté do dvoubrankového vedení. Salvio našel naběhnutého v druhé vlně KONSTANTINOSE MITROGLOUA, jehož výstavní rána končí v síti. Asistence: Salvio.
    52. MITROGLOU - 2:0
     
    54
    Poměrně rychle se pokusili hostující fotbalisté přispěchat s odpovědí, ale zakončení Mauridese končí mimo branku. Gólman Benfici zasahovat ani nemusel.
     
    57
    Po rohovém kopu se do střelecké pozice dostal domácí Pizzi. Jeho zakončení však nebylo nejdůraznější, a tak dokázal celkem snadno zasáhnout brankář Cristiano.
     
    58
    Na druhé straně z protiútoku vystřelil Maurides, a tak musel své umění předvést také druhý brankář na hrací ploše – Ederson.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Camará (CF OS Belenenses).
     
    60
    Benfica právě vstřelila branku!
    V pohodě hrající domácí fotbalisté přidávají další branku, tento krát se po výborné přihrávce spoluhráče Živkoviče prosazuje zkušený EDUARDO SALVIO. Jeho rána ze střední vzdálenosti zapadla přesně k tyčce, brankář nedokázal míč zastavit.
    60. SALVIO - 3:0
     
    62
    Netrvalo to dlouho a hostující celek přispěchal s pokusem o odpověď a zdramatizování zápasu. Gonçalo Silva vypálil z dobré pozice, brankář zasahovat nemusel, neboť se jednalo o nepřesný pokus.
     
    63
    Po malé odmlce se hostující fotbalisté znovu podívali před branku domácích. Tentokrát to na sebe vzal Rosa, jehož zakončení bylo podobně nevalné kvality jako před malou chvíli kolegy.
     
    65
    Domácí fotbalisté hrají ve velké pohodě, vedou o tři branky, potvrzují roli favorita a mají nyní více ze hry. Naopak Belenenses se nemohou stabilně dostat před branku.
     
    67
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Camará, přichází Fábio Nunes.
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází A. Živković, přichází Carrillo.
     
    68
    Domácí měli k dispozici rohový kop, rozehrával ho Pizzi, ale neměl komu přihrát, a tak volil spíše střelecký pokus než centr.
     
    70
    Dvacet minut zbývá do konce druhého poločasu, domácí fotbalisté hrají aktivně, mají více ze hry a snaží se něco vymyslet před brankou soupeře. Fanoušci jsou ozdobou tohoto zápasu, neustále podporují Benficu.
     
    70
    Domácí Jonas se probojoval do výborné střelecké pozice, s jeho pokusem si dokázal senzačně poradit brankář Cristiano.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Carrillo (Benfica Lisabon).
     
    73
    Sledujeme nyní klidnější pasáž zápasu, ani jeden celek se nikam nežene. Domácí fotbalisté pokračují v aktivní hře, snaží se něco vymyslet, ale nedaří se jim to.
     
    74
    Po ojedinělé šanci hostujícího celku bude následovat rohový kop, míč do auto odrazil obránce. Rosa centroval před branku, ale tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    76
    Nyní to Rosa vzal na sebe, pokusil se probojovat do zakončení, ale jeho pokus končí mimo branku. Nechybělo mnoho a střeleckého úspěchu se dočkali také hosté.
     
    76
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází André Sousa, přichází Juanto.
     
    78
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Salvio, přichází Rafa Silva.
     
    78
    Fábio Nunes se probojoval do střelecké pozice, kterou však nedokázal proměnit. Nemyslel to vůbec zle, ale jeho pokus končí mimo branku.
     
    80
    Deset minut a nějaké případné nastavení zbývá do konce druhého poločasu a zápasu. Domácí fotbalisté se na svého soupeře výborně připravili takticky. Od prvních minut věděli, s jakou hrou na ně bude soupeř vyrukovat.
     
    81
    Do zakončení se dostal hostující Fábio Nunes. Jeho ránu obětavě i za cenu nějaké té bolístky zablokoval domácí Samaris.
     
    82
    Rohový kop hostujícího celku rozehrával Rosa. Jeho centr před branku hlavou tečoval Maurides. Gólman domácího celku si připisuje důležitý zákrok.
     
    82
    Další rohový kop pro tým Belenenses. I tentokrát rozehrává Rosa. Tentokrát však míč dokázala odvrátit obrana.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Luisão (Benfica Lisabon).
     
    85
    Po faulu rozehrávali hosté volný kop. Míč poslal přímo na branku z nějakých třiadvaceti metrů Rosa. Jeho rána jen o malý kousek minula horní tyč.
     
    85
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází André Horta.
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Rosa, přichází Benny.
     
    86
    Hostující celek se znovu probojoval do zajímavé střelecké pozice, tentokrát však Juanto minul branku. Jeho zakončení bylo spíše centrem před branku, ale nově příchozí Benny nedokázal zakončit.
     
    88
    Mnoho šancí k vidění není, sledujeme poklidný závěr druhého poločasu i zápasu. Domácí plní roli favorita a vyhrávají tento duel.
     
    89
    Žlutou kartu dostává João Diogo (CF OS Belenenses).
     
    90
    Hraje se poslední minuta druhého poločasu, uvidíme, kolik minut se bude nastavovat.
     
    90+1
    Benfica právě vstřelila branku!
    V samotném závěru zápasu se prosazují domácí. Defenziva hostů reklamovala ofsajdové postavení a podle dostupných záběru do také postavení mimo hru bylo. Nicméně přihrávka Mitrogloua na JONASE byla podle sudích na hrací ploše v pořádku, a tak mohl domácí hráč celkem snadno skórovat.
    90+1. JONAS - 4:0
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Benfica Lisabon potvrdil roli favorita, vyhrává tento zápas poměrně hladce 4:0 a získává body do tabulky. Naopak hosté nedokázali nic vymyslet na domácí obranu, a tak odcházejí z hrací plochy bez vstřelení branky. (23:01:18)

    Jan Prošek

    Branky: 12. Almeida, 52. Mitroglou, 60. Salvio, 90+1. Jonas

    Karty:   71. Carrillo (BNF), 84. Luisão (BNF) – 60. Camará (BLN), 89. Diogo (BLN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 18:13.
    Benfica Lisabon: Ederson – Luisão, Samaris, Jonas, Mitroglou, Lindelöf, A. Živković (67. Carrillo), Salvio (78. Rafa Silva), Eliseu, Pizzi (85. André Horta), André Almeida
    Náhradníci: Júlio César – André Horta, Jiménez, Carrillo, Franco Cervi, Rafa Silva, Jardel

    CF OS Belenenses: Cristiano – João Diogo, Rosa (85. Benny), André Sousa (76. Juanto), Domingos Duarte, Maurides, Åhman Persson, Vítor Gomes, Hanin, Camará (67. Fábio Nunes), Gonçalo Silva
    Náhradníci: Filipe Mendes – Edgar Ié, Tiago Caeiro, Juanto, Benny, Michael Pinto, Fábio Nunes

    Rozhodčí: Michael Pinto
    bahis siteleri